Radiohead povećao prodaju ploča

Sastav Radiohead i pevačica Adele najviše su doprineli povećanju prodaje gramofonskih ploča u Britaniji tokom ove godine.

Izvor: B92

Sreda, 19.10.2011.

18:58

Default images

Zaljubljenici u muziku kupovali su ove godine izdanja na vinilu češće nego prethodnih godina, pa je tako već sada zabeleženo da je 2011. po prodaji ploča nadmašila prošlu godinu. Ako se prodaja nastavi ovim tempom, Official Chart Company predviđa da će ovo biti najuspešnija u poslednjih šest godina.

Iz ove kompanije saopštili su da je najviše ploča od januara do sada prodao sastav „Radiohead“. Njihov album „The King Of Limbs“ prodat je u više od dvadeset hiljada primeraka ploča. Najtiražnija zvezda godine, pevačica Adele, prodala je oko dve hiljade ploča svog albuma „21“.

Lista deset najprodavanijih albuma na vinilu tokom ove godine izgleda ovako:

1. Radiohead – „The Kings Of Limbs“
2. Adele – „21“
3. Beady Eye – „Different Gear, Still Speeding“
4. Arctic Monkeys – „Suck It And See“
5. PJ Harvey – „Let England Shake“
6. Bon Iver – „Bon Iver“
7. Alex Turner – „Submarine OST“
8. Kate Bush – „Director's Cut“
9. Elbow – „Build A Rocket Boys!“
10. Nirvana – „Nevermind“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: