Akcijom protiv lokalnih problema

U okviru kampanje “Nešto se dešava“ 21. oktobra će u Teatru 78 u Beogradu biti organizovan koncert demo bendova na kome će specijalni gosti biti beogradska grupa Zemlja gruva.

Izvor: B92

Sreda, 19.10.2011.

14:13

Default images

Cilj akcije “Nešto se dešava” je da uključi mlade ljude u rešavanje lokalnih problema koji postoje u kraju u kome žive.

“Činjenica je da mladi više ne veruju u velika politička obećanja i da ih pogotovo ne zanima visoka politika, ali ipak kod njih postoji interesovanje za poboljšanje života u svom kraju. Da nije nemoguće učiniti nešto za svoju ekipu i sebe govori i inicijativa mladih iz Sarajevske ulice koji su uz pomoć nevladine organizacije Klik i omladine Ujedinjenih Regiona Srbije pokrenuli inicijativu i započeli potpisivanje peticije da njihov parkić Gazela i košarkaški teren koji se nalazi u njemu dobiju osvetljenje”, piše u saopštenju organizatora.

“Mi pozivamo mlade ljude da se aktivno uključe u rešavanje svojih problema, da preuzmu inicijativu i da nas kontaktiraju sa predlozima kako da zajednički oživimo njihov komšiluk i da zajedno ovaj grad učinimo lepšim mestom“, kaže Nataša Ćurćić iz nevladine organizacije Klik (www.klik.org.rs).

Kampanja će, kao i do sada, osim poziva na akciju, imati u sebi i zanimljiv muzički program, dajući šansu demo bendovima da organizuju nastupe u različitim krajevima Beograda, uz gostovanje nekog od već afirmisanih muzičara ili disk džokeja iz grada, o čemu će organizatori blagovremeno obaveštavati javnost

U petak, 21. oktobra, od 20 časova pored koncerta u Teatru 78 biće nastavljena akcija prikupljanja potpisa za osvetljavanje parkića u Sarajevskoj ulici.

Kampanja “Nešto se dešava” ima svoju Facebook stranu (www.facebook.com/desavase) na kojoj mladi mogu da predlože svoje inicijative i gde mladi bendovi mogu da se prijave za učešće na nekom od mnogobrojnih dešavanja koja su u planu.

Ulaz na koncert 21. oktobra u Teatru 78 u Beogradu (Resavska 78) je besplatan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: