Otvoren "Plato Milana Mladenovića"

Plato ispred Doma omladine u Beogradu od danas nosi ime poznatog muzičara i frontmena grupe Ekatarina velika, Milana Mladenovića, a ploču sa njegovim imenom otkrio je poslednji menadžer EKV-a Dušan Ercegovac.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 14.07.2011.

13:18

Default images

Zvanično otvaranje platoa finalizacija je inicijative koju je pokrenula Liberalno demokratska partija i koju je, putem raznih socijalnih mreža, podržalo oko 20.000 ljudi, rekao je šef odborničke grupe LDP u Skupštini grada Dejan Ranđić, nakon otvaranja.

"Zahvaljujem se svim građanima koji su podržali našu ideju, jer smo zajedno uspeli da napravimo nešto što će obeležavati naredni period i, nadam se, uticati na buduće generacije", kazao je Ranđić, dodajući da očekuje da plato ispred Doma omladine, pored novog imena, dobije i novi izgled.

Liberalno demokratska partija pokrenula je u martu inicijativu da se prostor ispred Doma omladine nazove po Milanu Mladenoviću, a Skupština Beograda je u junu prihvatila tu inicijativu, podržanu sa 10.000 potpisa građana.
Milan Mladenović rođen je 21. septembra 1958. godine u Zagrebu, a kako mu je otac bio vojno lice, šest godina kasnije se sele u Sarajevo, a 1970. porodica prelazi u Beograd.

U februaru 1982. godine, Milan formira grupu Katarina II, koja je potom promenila ime u Ekatarina velika, a tokom svog postojanja objavila je devet albuma, sa pesmama koje su obeležile vreme i epohu: "Par godina za nas", "Oči boje meda","Ljubav", "Krug", "Dum-dum", "Neko nas posmatra"...

Milan Mladenović umro je od raka unutrašnjih organa, 5. novembra 1994. u Beogradu, a njegovom smrću, prestala je da postoji grupa EKV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: