Summer3pKULT vikend na Paliću

Kao uvod u ovogodišnji, deveti festival elektronske muzike Summer3p, koji se održava od 21. do 24. jula na jedinstvenoj party lokaciji - Termalnom bazenu i Muškom štrandu na Paliću, nedaleko od Subotice, biće održan Summer3pKULT vikend u organizaciji festivala i Nevladine organizacije AntiŠund korporacija.

Izvor: B92

Sreda, 13.07.2011.

11:15

Default images

U okviru Summer3pKULT vikenda, od petka, 15. jula, do nedelje, 17. jula, u centru Subotice biće izveden multimedijalni komad „Mili, Džek i razigrani mačak, postavljena instalacija „Video morfna pneumatička struktura i predstavljen projekat „Nasmeši se Subotici.

Multimedijalni komad „Mili, Džek i razigrani mačak biće održan u petak, 15. jula, na Platou dr Zoran Đinđić, od 22h. Ova predstava, nastala u koprodukciji dramske sekcije i AntiŠund korporacije, istražuje temu aktivnijeg učešća svih građana u preporodu grada, kao i podizanja samopouzdanja Subotičana, tako što će svojim ličnim angažovanjem doprineti razvoju svoje sredine. Pripremu predstave je nadzirao glumac Dečijeg pozorišta Branislav Trifković. Celokupnu postavu tima (režija, scenario, scenografija i glumci) činiće đaci srednjih škola iz Subotice. Ideologija pozorišne predstave se ogleda u korišćenju odbačenog kućnog inventara za stvaranje novih predmeta.

U subotu, 16. jula, na Trg Slobode u Subotici, od 22h, biće izvedena video instalacija umetnika iz Milana, Želimira Barića, „Video morfna pneumatička struktura. U pitanju je umetnička instalacija oblika sfere u pejzažnoj arhitekturi koja teži da skrene pažnju na urbane površine, biodiverzitet i mogućnosti reciklaže. Za vreme prezentacije publika će moći da vidi video projekcije koje se emituju iz same sfere.

U subotu i nedelju, 16. i 17.jula, od 21h do 23h, biće izveden projekat zaštite i očuvanja kulturne baštine „Nasmeši se Subotici.

Ovaj jedinstveni projekat u koordinaciji Viktorije Aladžić, osmišljen je kao šetnja Suboticom sa polaznom tačkom na Trgu slobode (oba dana šetnja počinje u 21h). Inspirisan uličnom umetnošću, projekat Nasmeši se Subotici biće izveden kao multimedijalni performans koji obuhvata obilazak 17 odabranih subotičkih arhitektonskih objekata uz učešće kostimiranih glumaca, uličnih svirača, kvarteta učenika iz subotičke Muzičke škole i upotrebu posebnog osvetljenja na objektima.
Na ovaj način Subotičani će imati priliku da dožive i upoznaju burnu prošlost grada Subotice u kojoj prednjače dela arhitekture sa kraja 19. i početka 20. veka. Cilj projekta Nasmeši se Subotici je očuvanje autentičnosti tradicije i promovisanje kulturnog i arhitektonskog bogatstva, kao i skretanje pažnje lokalne zajednice na brigu o izvornom ambijentu stare arhitekture. Takođe, nadamo se da će ovaj interesantan projekat biti i deo turističke ponude Subotice u bliskoj budućnosti.

Na ovogodišnjem festivalu, nastupiće neki od najaktuelnijih izvođača evropske i regionalne elektronske scene, između ostalih: Kollektiv Turmstrasse (Nemačka), Slyde (Engleska), Mihai Popoviciu (Rumunija), Murko (Slovenija), Sex Shop Boys (Mađarska), Roby Deep (Slovenija), Dandy (Mađarska) i Danza Macabra (Slovenija).

Uz muzički program, Summer3p će i ove godine biti mesto okupljanja, saradnje i komunikacije posetilaca iz regiona i sveta, kroz niz interesantnih i angažovanih radionica, kampanja i projekata.

I ove godine skrećemo pažnju na dve važne kampanje - Stop nasilju! i Očistimo jezero Palić. Tokom festivala održaće se više radionica: Radionica reciklaže, Muzička radionica za decu, Ekološka i Audio radionica, kao i Likovna i Sportska radionica. Zainteresovani će imati priliku da, uz asistenciju koordinatora radionica i druženje sa ostalim polaznicima, usvoje ili usavrše umetničke tehnike i dobro se zabave, kao i da rezultate svog rada predstave u okviru izložbi krajem festivala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: