Rajan O'Nil odbacuje optužbe

Glumac Rajan O'Nil odbacio je kao ''smešan" sudski zahtev Univerziteta u Teksasu za ustupanje portreta Fare Fosit koji je naslikao Endi Vorhol.

Izvor: B92

Utorak, 12.07.2011.

14:54

Default images

Univerzitet iz Ostina zatražio je da mu Rajan O'Nil ustupi jedan od dva portreta njegove dugodišnje partnerke Fare Fosit koju je 1980. godine naslikao Vorhol.

U tužbi, podnetoj u petak, navodi se da je Fara Fosit svoju kolekciju umetničkih dela zaveštala univerzitetu, pa da njemu treba da pripadne i ovaj portret ili da mu se, eventualno, isplati suma u visini vrednosti slike.

O'Nilov predstavnik za štampu je, međutim, odbacio je zahtev univerziteta kao ''krajnje smešan".

''Ovo je potpuno smešna tužba. Prijateljstvo Rajana O'Nila i Vorhola počelo je 10 godina pre njegovog susreta sa Farom Fosit. Kada je Rajan upoznao Endija sa Farom, Vorhol je odlučio da napravi dva njena portreta, jedan za Faru Fosit a drugi za O'Nila", navodi se u saopštenju.

Vorholovo delo je viđeno na zidu iznad O'Nilovog kreveta tokom emitovanja jedne epizode novog rijaliti serijala "Rajan i Tejtum: O'Nilovi" i procenjuje se na oko 30 miliona dolara.

Fara Fosit koju je slavu stekla tokom 70-tih godina glumeći u serijama "Čarlijevi anđeli" umrla je u junu 2009. posle duge borbe sa rakom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: