Nova knjiga Milana B. Popovića

"Narodna knjiga" iz Beograda je upravo objavila novu knjigu poezije pesnika i novinara Milana B. Popovića pod nazivom "Na korici integralnog hleba i olovci.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.07.2011.

11:20

Default images

"Retka knjiga poezije koja mada nije tradicionalno lirska, jeste duboko lična. U jedan mah pesnik vidi ljude kao ribe. Ljudi su somovi, somice, štuke i šarani. Da, štuke! Popovićeva poetska zbirka "Na kori integralnog hleba i olovci", koja dolazi posle njegove ne tako davno napisane trilogije lirskih zapisa, spada u satiru. To je pledoaje za zdrav zivot, koji nam se otima jer je nezdrav strasniji" - napisao je recenzent knjige, Raša Popov.

"Na kori integralnog hleba i olovci" je prilika da na kreativno neuobičajen i nutritivno izbalansiran način konzumirate serviran pesnički obrok sastavljen od tri neodvojiva poglavlja. Jedno od poglavlja je - ključno. Ono, naprosto, vri i ključa pojasnio je autor Milan B. Popović.

Milan B. Popović, 1976., je pesnik i kolumnista u više od dvadeset novinskih i internet redakcija. Sam sebe naziva "prezenterom podzemne i nadzemne muzičke scene u vremenu brutalnih dobronamernika".

Objavio je do sada pesničku trilogiju u kojoj se nalaze knjige "Molitva tetovirang srca", "Vreme brutalnioh dobronamernika" i "Oka da ne ispustim dah".

Živi i piše u Srbiji u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: