Primenjena nostalgija sutra u DOB-u

Izložba „Primenjena nostalgija", na kojoj će biti predstavljene fotografije Beograda autora Tomasa Opica i Budimpešte autora Jovana Marjanova, biće otvorena sutra u 19h u Galeriji Doma omladine Beograd (DOB).

Izvor: Beta

Sreda, 01.06.2011.

15:33

Default images

Projekat "Primenjena nostlgija" predstavlja promociju kulturnih vrednosti Srbije u Evropi, kao i promociju evropskih ideja i vrednosti u Srbiji. Izložbu će otvoriti potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Đelić.

Nosilac ovog projekta je Kabinet potpredsednika Vlade za evropske integracije, uz podršku Evropskog pokreta u Srbiji i ambasade Srbije u Mađarskoj i ambasade Mađarske u Beogradu.

U okviru projekta "Primenjena nostalgija", svake godine jedan autor iz Beograda nedelju dana fotografiše jedan od gradova zemlje koja predsedava EU, a u isto vreme autor iz tog grada fotografiše mesta u Beogradu.

Jovan Marjanov iz Beograda je u aprilu ove godine fotografisao mesta u Budimpešti koja ga podsećaju na Beograd, a iste nedelje je Tomas Opic iz Mađarske posetio Beograd i slikao grad i njegove žitelje. Dva autora se nikada nisu srela.

Izložba "Primenjena nostalgija" će biti otvorena do 6. juna, a sledeće godine će biti predstavljene fotografije autora iz Beograda i Poljske, koja će predsedavati EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: