Počele "Zmajeve dečje igre"

Predstavom "Zbrkana bajka" danas su u Pozorištu mladih počele 54. Zmajeve dečje igre u Novom Sadu. Festival će 5. juna biti zatvoren koncertom grupe S.A.R.S.

Izvor: B92

Sreda, 01.06.2011.

13:58

Default images

Igre će se, pod sloganom "Pitam se, pitam", održavati na više lokacija u glavnom gradu Vojvodine i u okolini. Recitujući stihove našeg poznatog pesnika, glumac Nebojša Dugalić otvorio je Zmajeve dečje igre u Sremskoj Kamenici.

Narednih dana biće održano 60 programskih celina u okviru kojih će nastupiti više od 10.000 dece i mladih, kao i 70 stvaralaca za decu.

Održaće se brojni interaktivni programi, izložbe, koncerti, radionice, pozorišne predstave i predstavljanja novih knjiga.

Novina u odnosu na prošle festivale je radionica "Mali astronomi" u kojoj će mališani svako veče kroz teleskope moći da posmatraju nebo.

Danas će biti uručene i nagrade Zmajevih igara za 2011. godinu, Timotiju Džonu Bajfordu, Urošu Petroviću i firmi Interplov iz Londona. Zmajev štap biće uručen književnici Zorici Bajin Đukanović.

Ulaz na sve programe je slobodan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: