BF darovala novac za instrumente

Fondacija Beogradske filharmonije "Zubin Mehta" prikupila je 103.810 dinara za realizaciju akcije "Instrument za osmeh", uz pomoć kojih će nabaviti još dva muzička instrumenta za Muzičku školu "Stevan Hristić" iz Gnjilana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.05.2011.

14:27

Default images

„Fondacija se ranije kupovinom 10 školskih violina uključila u akciju čiji je cilj da se obezbede neophodni instrumenti za 304 učenika gnjilanske muzičke škole“, saopšteno je iz Beogradske filharmonije.

Na poziv Fondacije Beogradske filharmonije, gosti na koncertu održanom 27. maja u Zadužbini Ilje M. Kolarca u Beogradu, gosti su bili učenici muzičke škole iz Gnjilana, a violine su deci, pre početka koncerta, uručili članovi orkestra.

Novac za novu donaciju prikupljen je zahvaljujući dobrovoljnim prilozima publike Beogradske filharmonije.

Škola "Stevan Hristić" je 1999. godine, usled egzodusa nealbanskog stanovništva, jedno vreme potpuno predstala da radi, a 2005. obnovljena je u mestu Stanišor.

Nastava se odvija na sedam muzičkih odseka: klavir, harmonika, violina, gitara, truba, flauta i udaraljke, a u školi predaje 28 nastavnika iz cele Srbije.

Nastava se trenutno odvija u teškim uslovima, a najveći problem za normalan rad škole jeste nedostatak instrumenata. Školi, pored violina, nedostaje još pet harmonika, tri gitare, šest klavira, četiri trube, tri bubnja, šest flauta i notni materijal.

Akciju "Instrument za osmeh" pokrenula je humanitarna organizacija "Majka devet Jugovića", zajedno s Muzičkom školom "Josip Slavenski" iz Beograda, a u saradnji s Eparhijom raško-prizrenskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: