"Mikser" posetilo 60.000 ljudi

Tokom prethodnih pet dana "Mikser", najveći regionalni festival kreativnosti I inovativnosti, posetilo je približno 60.000 ljudi iz zemlje i sveta, saopštili su organizatori.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.05.2011.

10:12

Default images

Poslednji dan "Miksera" bio je u duhu ekologije i velike volonterske akcije "Zajedno za reke", u kojoj je učestvovalo više od 300 volontera, a zvezda dana je bio Rajner Nolvak, osnivač estonkog ekološkog pokreta "Let's do it".

U okviru muzičkog programa poslednje večeri, 29. maja, su na glavnoj bini "Miksera" nastupili "Veliki prezir", "Vrum", "Svi na pod" i "Darkvud dab", čijim je nastupom završen ovogodišnji festival.

Posetioci "Miksera" su od 25. maja, u okviru 14 programskih zona, bili u prilici da vide raznovrsne sadržaje iz domena vizuelne umetnosti, dizajna i arhitekture, pozorišta, filma, novih medija, a festival je okupio 1.500 učesnika iz celog sveta.

Dodeljene su nagrade učesnicima "Miksera", koji su svojim angažmanom najviše doprineli zaštiti životne sredine, kao i tradicionalne "Ekspo nagrade" za najbolji štand, a prvo mesto je ponela postavka "Tehnodoma".

Nagrađene su i dve mlade autorke u "Visual art zoni" - Tanja Bogdanić za rad "Dragi druže" i Irena Paunović za "Aplauz", koje su dobile priliku da samostalno izlažu u galeriji "Zvono".

Ovogodišnji "Mikser" je protekao u znaku radionica, sa akcentom na brojnim konkursima, a sve sa ciljem promovisanja domaćih kreativnih potencijala u regionu i Evropi.

Predstavljena je i monografija Mirka Ilića, u izdanju "Mikser Books-a".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: