Nina spremna za polufinale

U Diseldorfu, gde se večeras održava prvo polufinale Pesme Evrovizije, na kojem među 19 kandidata nastupa i predstavnik Srbije Danica Radojčić-Nina, sve je spremno za početak događaja, a poslovično dobro organizovani Nemci daju poslednje savete za siguran, bezbedan i lak dolazak publike u halu ''Esprit''.

Izvor: B92

Utorak, 10.05.2011.

15:17

Default images

Karte za prvo polufinale Evrovizije su skoro već rasprodate, ali se i dalje, kako javljaju nemački mediji, mogu nabaviti po ceni od 29 do 119 evra.

U Diseldorfu je, kažu organizatori, prodato čak 83.000 karata za četiri priredbe - dva polufinala, finale i jednu generalnu probu.

Arena ''Esprit'' će već 10. maja od 18 sati ''otvoriti vrata'', iako polufinale počinje u 21 sat, a organizatori daju savete za parking i, kažu da je, ipak, najbollje da se javnim prevozom dođe na zabavu.

Naravno, posebna pažnja se posvećuje merama sigurnosti - u halu se ne sme unositi jelo ni piće, oštri predmeti, sprej-boce, a ni zastave koje imaju dršku. Deci do 10 godina je ulaz zabranjen, a od 10 do 16 mogu ući u pratnji odrasle osobe, jasno su rekli organizatori.
Atomosfera u metropoli na Rajni, kako nemački mediji nazivaju Diseldorf, glavni grad Severne Rajne Vestfalije, najmnogoljudnije pokrajine sa 18 miliona stanovnika, opuštena je i mirna. Diseldorf izgleda, ipak, kao da nije u evrovizijskoj groznici, ocenjuju mediji, koji se, uglavnom, bave nastupom nemačke pevačice Lene, za koju kažu da im je lane, kada je pobedila, ''od bajke napravila stvarnost''.

O srpskoj pevačici Nini nemačka štampa piše, uglavnom, pozitivno. Regionalni list ''Rajniše post'', piše da Nina izgleda pomalo kao Tvigi i da je zastupnik jedne potpuno nove ''Song-Contest'' generacije svoje zemlje. Ovaj list piše za Ninu da iz duše peva pesmu "Čaroban" i da se u harmoničnom taktu kreće sa plesačicama iz svoje grupe.

Štampa, takođe, podseća da je istorija Srbije na Pesmi Evropvizije, započela još 1961. godine, kada je Titova Jugoslavija, kao jedina zemlja iz istočne Evope učestvovala na tom takmičenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: