Koljeviću uručena “Kristalna koala”

Srpskom reditelju Srđanu Koljeviću je u ambasadiji Australije u Beogradu uručena nagrada "Kristalna koala" za film ''Žena sa slomljenim nosem''.

Izvor: B92

Utorak, 10.05.2011.

14:21

Default images

Film je osvojio nagradu publike na Srpskom filmskom festivalu u Australiji, koji je prošle godine održan u šest velikih gradova Australije - Sidneju, Melburnu, Pertu, Adelaidu, Kanberi i Vulagongu.

Koljević je rekao da je "zaista srećan" što je dobio nagradu Srpskog filmskog festivala.

''Publika u Australiji je glasala da pobedi film 'Žena sa slomljenim nosem'. A vidim da ovaj festival u Australiji napreduje iz godine u godinu i što se tiče publike i što se tiče programa i u tom smislu sam zaista srećan sa ovom nagradom'', rekao je on.

Koljević je dodao da je nagrada, koju mu je uručila ambasadorka Australije u Beogradu Helena Studert, "jedna od najlepših nagrada" koje je dobio za film.

U konkurenciji su se još našli filmovi: ''Besa'' Srđana Karanovića, "Medeni mesec'' Gorana Paskaljevića, "Neke druge priče'' - eks-ju omnibus rediteljki Ivone Juke, Ana Marije Rosi, Ines Tanović, Marije Džidževe i Hane Slak, "Tamo i ovde'' Darka Lungulova i "Đavolja varoš'' Vladimira Paskaljevića.

Srpski filmski festival se održava svake godine, počev od 2001. kada je ustanovljen u cilju promovisanja srpskog filma i srpske kulture ne samo srpskoj dijaspori u Australiji već i australijskoj publici. U poslednjih 10 godina na njemu je prikazano preko 76 filmova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: