Salon arhitekture od 24. marta

Salon arhitekture, 33. po redu, pod sloganom “Znaci života: arhitektura oko nas...” odrzaće se u Muzeju primenjene umetnosti od 24. marta do 30. aprila.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.03.2011.

15:54

Default images

Cilj ove popularne izložbe, jedne od bitnih kulturnih manifestacija Beograda, je da afirmiše kvalitetnu arhitekturu i arhitekte iz zemlje i inostranstva, najvljeno je iz Muzeja.

Atraktivnosti i aktuelnosti Salona doprineće specijalni gost Randić - Turato, arhitektonski tim iz Rijeke, a posetioce očekuje i dinamični prateći program koji sadrži seriju predavanja, prezentacija, manje tematske izlozbe, okrugli sto, simpozijum o memorijalnoj arhitekturi, studentske radionice...Među njima su atraktivni nastup Grupe Škart na otvaranju i tokom trajanja izlozbe, kada će predstaviti svoj rad"Klackalište", poligon neravnoteže sa kojim su predstavljali Srbiju na Bijenalu arhitekture u Veneciji 2010. godine.

U programu Salona se takođe izdvaja i gostujuća izlozba "Italijanska moderna arhitekture u Puli 1930-1940, priča o perifernom racionalizmu", kao i okrugli sto i studentska radionica Docomomo Srbija.

Žiri 33. Salona arhitekture u sastavu - Ljiljana Blagojević, Ana Džokić, Dejan Miletić, Jovan Sarić i Goran Vojvodić dodeliće, od radova koji su prosli selekciju, Grand Prix - Veliku nagradu Salona kao i ostale nagrade u kategorijama: arhitektura, urbanizam, enterijer, eksperiment-istraživanje, publikacije, gost.

Kustoskinja Salona i urednik kataloga je mr Ljiljana Miletić Abramović, kustoskinja Odseka za arhitekturu MPU.

Sve detaljnije informacije o programu 33. Salona arhitekture biće blagovremeno istaknute na sajtu Muzeja primenjene umetnosti www.mpu.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: