Radost Evrope 1. oktobra Beogradu

Susreti dece Evrope "Radost Evrope", 34. po redu, na kojima će učestvovati deca iz 20 evropskih zemalja, počeće 1. oktobra, defileom učesnika u centru Beograda.

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2009.

15:41

Default images

Tema ovogodišnje manfestacije "Dani Evrope", je "Kroz vasionu i vekove", po istoimenoj knjizi srpskog naučnika Milutina Milankovića, a povodom obeležavanja 130 godina od rođenja tog naučnika.

Na manifestaciji će učestvovati deca iz Belorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Velike Britanije, Kipra, Mađarske, Makedonije, Poljske, Rumunije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Turske, Ukrajine, Hrvatske, Rusije i Češke, a kao specijalni gosti sa drugog kontinenta predstaviće se deca iz Kine.

Nakon defilea učesnika u centru Beograda, biće i zvanično otvoreni 34. Susreti dece Evrope, a 2. oktobra će biti priređeni "Susreti prijateljstva", u okviru kojih će se deca iz 20 zemalja Evrope predstaviti na Trgu Republike.

U DKCB-u će, 3. oktobra, biti obeleženo 40 godina od postojanja "Radosti Evrope" kao i 100 godina od rođenja kompozitorke Ljubice Marić, nastupom Dečjeg hora RTS-a koji će izvoditi dela te srpske kompozitorke, a uveče će u Ustanovi kulture "Vuk Karadžić" nastupiti Praški balet mladih sa predstavom "Ples prašume".

Deca će tokom manifestacije pokazati svoja umeća, predstaviti kulturu svoje zemlje i upoznati se sa svojim vršnjacima iz Beograda, a takođe će biti održan i svečani koncert, 4. oktobra u Sava centru u kome će nastupiti svi učesnici manifestacije "Radost Evrope".

Srbiju će na manifestaciji predstavljati deca iz Leskovca, Pančeva, Kučeva, Subotice i Beograda, a na svečanom koncertu u Sava centru će nastupiti baletska grupa "Lujo Davičo" iz Beograda.

Beograd će ove godine ugostiti oko 500 mališana iz Evrope, a oni će biti smešteni u porodicama svojih beogradskih vršnjaka.

Poslednjeg dana manifestacije biće priređen "Dečji vašar" na Adi ciganliji, a u Atrijumu DKCB-a će biti otvorena video izložba "Vasiona".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: