Sjajne reči I. Oršolića na Belef-u

Projekat "Sjajne reči", svetleći tipografski objekti, čiji je autor Igor Oršolić, art direktor B92, biće postavljen u okviru Beogradskog letnjeg festivala (Belef) kod Beton hale (Pristanište) i biće tamo do kraja avgusta meseca.

Izvor: B92

Subota, 26.07.2008.

12:54

Default images

Ideja projekta Igora Oršolića na ovogodišnjem Belefu pod nazivom "Sjajne reči" ogleda se u tome da svetleće reklame, kao jednu opšte popularnu i rasprostranjenu pojavu koja se mahom koristi u komercijalne svrhe, stavi u funkciju kulturnog sadržaja.

Akcenat je na tipografiji kao nosećem elementu ovog medija, tako da je rezultat nešto što bi se moglo nazvati svetlećim tipografskim objektima.

Pet vizuelnih umetnika različitog senzibiliteta, interesovanja i sklonosti odabralo je po jedan njima značajan i blizak citat, misao, stih. U pitanju su Jana Oršolić, Isidora Nikolić, Vladimir Perić Talent, Dorijan Kolundžija i Igor Oršolić.

Umetnici su u okviru ovoga projekta iskoristili svetleće reklame kako bi istakli omiljene citate. Ilustrovane su reči Srđana Valjarevića, Anrija Matisa, stih grupe "Goribor", kao i jedno opšte upozorenje.

Svečano priključivanje na sistem ulične rasvete biće u nedelju, 27. jula u 21 čas.

Domaćica programa biće Luna Lu, a za muziku su zaduženi Braća burazeri.

Iza celog projekta stoji platforma za savremenu umetnost “Kiosk” i Erste banka kao pokrovitelj projekta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: