Izložba umetnika iz Finske u DOB-u

Izložba mladih umetnika iz Finske pod nazivom “Pomešani svetovi – moj istok” biće otvorena 29. jula u Galeriji Doma omladine u 19 časova.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.07.2008.

09:00

Default images

U okviru izložbe “Pomešani svetovi – moj istok” umetnici će u Galeriji Doma omladine predstaviti niz slika, skulptura, fotografija i video radova, preispitujući aktuelna pitanja kroz sopstveni izraz i kreaciju.

Izložba "Pomešani svetovi - Moj istok" se bavi pozicijama istočno-evropskog identiteta. Finska je geografski bliže istoku nego Srbija. Ipak, uobičajeno je mišljenje da je Finska zapadna zemlja, a da je Srbija deo istoka. Izložba preispituje poziciju Finske koja se predstavlja kao Zapad ali još uvek na neki način 'žudi za slovenskim svetom'.

Značajne inicijative kreću od mladih umetnika koji stvaraju savremenu umetnost usavršavajući se kroz zajednički rad. Zahvaljujući susretu Katri Mononen iz Finske i mlade umetnice iz Srbije Jelene Zagorčić rodila se ideja o prezentaciji umetnosti mladih u njihovim državama. Umetnici iz Srbije i iz Crne Gore posetili su Finsku oktobra 2007. godine, kada su izlagali u galeriji "Emil-Hall".

Učestvuju: Jenni Hiltunen, Jyri Kaasinen, Saara Kariranta, Katri Mononen, Johanna Nevalainen, Janne Nytorp, Paavo Lehtonen, Marja Patrikainen, Hanna Piipponen, Janne Rahkila, Tuomo Rosenlund i Jarno Vesala.

Izložba će biti otvorena do 10. avgusta 2008.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: