Otvorena Henkelova izložba

Na izložbi "Savremeni crtež", otvorenoj 21. jula u Kući legata, predstavljeno je 57 radova od 340 koliko se prijavilo na konkurs "Henkel art award 2008", a pet umetnika koji će predstavljati Srbiju na finalnom takmičenju u Beču dobilo je nagrade na svečanosti.

Izvor: Tanjug

Utorak, 22.07.2008.

00:23

Default images

Nagrade su, na prvoj izložbi koju kompanija Henkel organizuje u Srbiji povodom konkursa, dodeljene finalistima Jeleni Šalinić, Lidiji Delić, Tijani Knežević, Nataši Kokić i Siniši lliću.

Organizatori su najavili da će u Beču renomirani internacionalni žiri u septembru 2008. izabrati pet najboljih od radova koji će stići iz 29 zemalja centralne i istočne Evrope.

Od tih radova potom će biti izabran pobednik "Henkel Art Award" konkursa koji će dobiti novčani nagradu u iznosu od 7.000 evra.

Biće izabran i dobitnik nagrade za mladog i talentovanog umetnika iz istočne Evrope ("Young Artist's Prize"), koji će dobiti novčanu nagradu u iznosu od 2.000 evra.

Pobednik ove manifestacije biće proglašen na gala ceremoniji 17. novembra, kada će javnosti biti predstavljeni i svi nominovani finalisti.

Direktor za korporativne komunikacije Henkel Srbija Jelena Šarenac, koja je i jedna od članica žirija, rekla je za Tanjug da je prva selekcija bila lakša, jer se razmatralo ko odgovara kategoriji umetničkog crteža, ali da bilo je jako teško od izabranih 340 radova izabrati pet najboljih.

Ona je istakla da su se rukovodili time da spoje savremeni način izražavanja i crteža kao klasične kategorije.

Henkel Srbija podseća da je 2005. autor iz Srbije Petar Mirković bio pobednik "Henkel Art Award" u kategoriji "Moderan crtež".

Iste godine Aleksandra Ajduković osvojila prvu nagradu "Young Artist in Residence" u kategoriji "Fotografija i multimedijalna prezentacija".

Prošle godine, rad Denisa Bostandžića, mladog industrijskog dizajnera iz naše zemlje, bio je među pet najboljih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: