Belinijeva "Norma" otvara Metropoliten sezonu 2017/18

Nova sezona direktnih prenosa Metropoliten opera 2017/18 otvara se u subotu 7. oktobra od 19 časova novom produkcijom Belinijevog remek-dela „Norma”, u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.10.2017.

11:36

Belinijeva

Svi ljubitelji opere imaće jedinstvenu priliku da pogledaju izvođenje jednog od vodećih soprana na svetu, Sondru Radvanovski. Karte za jedno od najuspešnijih operskih dela sadašnjice su u prodaji na blagajni bioskopa.

I sam Belini je često izjavljivao da jedino „Normu“ smatra delom kojim se može uvek ponositi. Libreto za ovu operu napisao je Feliče Romani, prema istoimenom tragičnom delu Aleksandra Sumea i izvedena je 1831. godine u Milanu.
Produkcija Ser Dejvida Mekvikara nas vodi duboko u druidovu šumu, gde vladaju priroda i drevni rituali. Radnja opere dešava se u Galiji, na samom početku okupacije od strane Rimskog carstva. Ova opera ispituje uvek aktuelnu i dobro poznatu situaciju: moćna žena odstupa od svojih ideala zbog ljubavi, a uprkos tome biva izdana od strane svog ljubavnika. Istovremeno, pojavljuje se mlađa žena, koja je sada novi predmet pažnje Norminog bivšeg ljubavnika i ona u njoj vidi kako rivala, tako i drugu sebe.
Na Metropoliten sceni će se pored Sondre Radvanovski, koja je 2013. godine debitovala u ovoj operi u Metu, pojaviti Džojs DiDonato kao Adalđiza, dok je tenor Džozef Kaleha Polione, Normin neverni ljubavnik.

Nakon Belinijeve opere, nova izvođenja u sezoni 2017/2018 imaće Pučinijeva opera „Тoska” , Mocartova opera „Tako čine sve”, „Anđeo uništenja” kompozitora Tomasa Adesa. Premijeru u visokoj rezoluciji imaće retko izvođena Rosinijeva „Semiramida“ sa Anđelom Mid u naslovnoj ulozi, kao i Verdijeva opera „Lujza Miler“ sa Sonjom Jončevom i Pjotrom Bečalom. U okviru nove sezone direktnih prenosa, biće izvedena i Mocartova bajka „Čarobna frula“, potom najizvođenija opera u istoriji Metrolitena „Boemi“ i Donicetijeva komična opera „Ljubavni napitak“. Sezona direktnih prenosa se završava 28. aprila naredne godine sa Met premijerom opere Žila Masnea “Pepeljuga”.
Ukoliko se odlučite za sezonu u celosti, cena ulaznice iznosi 1.000 dinara po izvođenju. Kupovinom karata za 4 ili više izvođenja u sezoni ostvarujete pravo na sniženu cenu karte od 1.300 dinara. Pojedinačne karte su u prodaji po ceni od 1.500 dinara po predstavi. Više informacija možete naći na sajtu www.cineplexx.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: