Da su samo znali: Holivudske zvezde koje su odbile kultne uloge

Postoji ta jedna uloga koja glumcima obeleži karijeru, a mnogima od njih čak prvobitno nije bila ni namenjena. Da, nije kome je namenjeno već kome je suđeno. Međutim, mnoge holivudske zvezde potcenile su uloge koje su kasnije njihovim kolegama donele status sa A-liste.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.09.2017.

12:00

Default images

Moli Ringvald “Zgodna žena“

foto: guliver
Zvezda tinejdžerskih filmova osamdesetih godina Moli Rignvald bila je ozbiljan kandidat za glavnu ulogu u kultnom filmu “Zgodna žena“. Kasnije je i ona sama priznala da je upravo Džulija Roberts ono što čini ovaj film.

Henri Vinkler “Briljantin“

foto: guliver
Henri Vinkler je trebalo da glumi Denija Zuka u čuvenom filmu, ali njemu se ova uloga nikako nije dopala – tačnije nije mu se svidelo da vreme provodi u kožnoj jakni i sa gelom na kosi, pa su je prepustili Džonu Travolti.

Mel Gibson “Gladiator“

foto: guliver
Posle filma “Hrabro srce“ bilo je očekivano da će ova uloga biti ponuđena Melu Gibsonu, ali on ju je odbio. Pitate se zašto? Smatrao je da je previše star za “Gladijatora“, a od ovog stava je profitirao Rasel Krou.

Tom Henks “Džeri Megvajer“

foto: guliver
O, da! Henks je odbio režisera Kamerona Krova zato što je u tom trenutku snimao “That Thing You Do“, pa ga je zamenio Tom Kruz.

Džon Travolta “Forest Gamp“

foto: guliver
Znamo da vam je jako teško da zamislite bilo koga drugog u ovoj ulozi, ali ne samo što je Travolta odbio ovu ulogu, nego i Bil Mari. A onda se pojavio Tom Henks, koji je osvojio Oskara za najbolju mušku ulogu.

Mišel Fajfer “Kad jaganjci utihnu“

foto: guliver
Mišel i Džodi Foster su bile dve najbolje mlade glumice devedesetih u Holivudu. Mišel je ulogu odbila zato što je film bio previše mračan i nije želela da se upliće u takav scenario. Iz sličnih razloga odbila je i ulogu u filmu “Niske strasti“.

Džek Nikolson “Kum“

foto: guliver
Verovali ili ne, ali Džek Nikolson je ozbiljno razmatrao da li da prihvati ulogu i glumi Majkla Korleonea. Da li bi bio podjednako dobar kao Al Paćino, ostaje samo da nagađamo.

Pamela Anderson “Dosije X“

foto: guliver
Iako nemaju veze jedna sa drugom, Pamela i Džilijen Anderson bile su velike televizijske zvezde devedesetih. Pamela umalo nije prihvatila ulogu Dejne Skali u saj-faj seriji, ali scenaristi su se na kraju opredelili za nekog ko je “ozbiljniji“.

Leonardo Dikaprio “Američki psiho“

foto: guliver
Leonardo je isprva prihvatio ulogu u filmu, ali događaji iza scene i nesklad sa ekipom su učinili da odsustane. Tu se stvorila prilika za Kristijana Bejla i čuveni klasik iz 2000. godine.

Kejti Holms “Bafi, ubica vampira“

foto: guliver
Jedna od omiljenih televizijskih serija puni 20 godina, a upravo je to bio projekat koji je proslavio Saru Mišel Geler. Ipak, sudbina je mogla da bude drugačija jer je ova uloga prvobitno bila namenjena Kejti Holms, koja ju je iz nepoznatih razloga odbila.

Vil Smit “Matriks“

foto: guliver
Kako bi izgledalo da harizmatični Vil Smit glumi ozbiljnog i fokusiranog Nea? To nije mogao čak ni sam glumac da zamisli, pa je odbio ulogu koja je otišla u ruke Kijanua Rivsa. “Nisam mogao da se zamislim u tome i mislim da bih uništio film“, rekao je Smit jednom prilikom.

Šon Koneri “Gospodar prstenova“

foto: guliver
Legendarni Šon Koneri nije želeo previše da se unosi u tematiku hobita, pa je odibio ulogu Gandalfa jer mu nije bilo jasno o čemu se tu radi. A onda je ulogu Gandalfa u istoriju odveo Ijan Mekelen.

Hju Džekmen “Džejms Bond“

foto: guliver
Australijski glumac je priznao da su mu ponudili da glumi agenta 007, ali on nije bio zainteresovan.

“Mislim da bi me takva uloga ubacila u kalup. Pratim svoj instinkt i želim da budem otvoren za raznolike uloge“, rekao je za “Holivud reporter“.

Tom Selek “Indijana Džons“

foto: guliver
Stiven Spilberg je želeo isključivo Toma Seleka. Ne zna se zašto nije pristao na ovu ulogu, ali svakako danas u njoj ne bismo mogli da zamislimo nikoga drugog osim Harisona Forda, zar ne?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: