"Spomenici govore" na Kalemegdanu

Centar za razvoj ideja i kulturno društvo LADA, u nedelju 13. avgusta na Kalemegdanu organizuje manifestaciju pod nazivom "Spomenici govore" – interaktivnu edukativnu predstavu i koncert Momčila Aleksandrića (gitara).

Izvor: B92

Subota, 12.08.2017.

08:42

Thinkstock

Cilj događaja je da posetioce upoznamo sa životima velikana iz srpske književnosti kao i drugim ličnostima koje su doprinele razvoju srpske kulturne baštine, pa tako i samog društva. Publici će biti predstavljeno 13 ličnosti koje će kroz kratke monologe i međusobne interakcije prikazati mladi glumci.

Predstava je osmišljena tako da pored svakog spomenika stoji po jedan glumac, a posetioci će redom biti vođeni od spomenika do spomenika kako bi imali priliku da slušaju sve glumce. U programu učestvuju:

Miloš Filimonović – Stevan Mokranjac,
Dejan Tošić – Stevan Raičković,
Luka Stević – Miloš Crnjanski,
Vladan Čalija – Radoje Domanović,
Marko Belojević – Bora Stanković,
Ilija Dimitrijević – Vojislav Ilić,
Djordje Pantović - Jovan Dučić,
Danilo Tanasković – Janko Veselinović,
Uroš Stefanović – Aleksa Šantić,
Aleksandar Živković – Miloš Djurić,
Bogdan Spirić - Simeon Roksandić,
Radoje Djurdjević - Kosta Taušanović,
Aleksa Šušić – Djura Jakšić.

Biće organizovane dve ture: jedna u 17 i druga u 19 časova, između kojih je organizovan koncert gitariste Momčila Aleksandrića na muzičkom paviljonu. Ulaz na dešavanje je besplatan.

Lutajuće Atraktivno Društvo Artista (LADA) je nevladino i neprofitno udruženje građana, osnovano na neodređeno vreme radi ostvarivanja ciljeva na nacionalnom i regionalnom nivou u oblasti umetnosti i kulture. Cilj LADA-e je da podstakne razvoj kulturno-umetničkih manifestacija na području Republike Srbije u interakciji sa lokalnim stanovništvom, a pre svega mladima. LADA je osnovana 2013. godine u Beogradu.

Centar za razvoj ideja je društvena, neprofitna, nevladina organizacija osnovana 2014. godine u Beogradu. CRI teži da pomogne novim generacijama da se povežu i aktivno uključe u rešavanje konkretnih problema u svom okruženju. Glavni cilj jeste da se unapredi položaj mladih u društvu, podigne nivo svesti o aktuelnim problemima i realizuju različiti programi za edukaciju mladih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: