Manifestacija ARLEMM 2017 obeležiće kulturno leto u Arilju

Osma po redu kulturno – edukativna manifestacija ARLEMM održaće se od 16.7. do 30.7.2017. godine u Arilju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.06.2017.

14:14

Manifestacija ARLEMM 2017 obeležiće kulturno leto u Arilju
Foto: Promo

Programski sadržaji ARLEMM-a 2017. i ove godine će okupiti najtalentovaniju decu i omladinu iz zemlje i inostranstva, sa kojima će raditi vrhunski predavači i profesori violine, violončela, klavira, viole, kontrabasa, duhovnog pojanja, solo pevanja i gitare.

Ariljska letnja muzička manifestacija – ARLEMM realizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Opštine Arilje, u saradnji sa Crkvenom opštinom grada Arilja, Narodnom bibliotekom Arilje i partnerom manifestacije kompanijom Extreme Intimo iz Arilja koja je prepoznala kulturni značaj ove manifestacije. ARLEMM svoju misiju širi i izvan okvira naše zemlje, uz podršku i pomoć Fondacije prijatelji ARLEMM-a u SAD.

Otvaranje ovogodišnje manifestacije obeležiće nastup Gudača svetog Đorđa i orkerstra Škole za muzičke talente iz Ćuprije, kao i beogradskog džez sastava Nejkid.

U okviru ARLEMM-a 2017 nastupiće istaknuti izvođači umetničke muzike Divna Ljubojević i Melodi, Gitarinet gruv sistem, a u okviru ARLEMM art festivala, koji se održava, 21. i 22. jula na rečnom ostrvu Uski vir, na reci Rzav, nastupiće: Amira Medunjanin, Duvački orkestar i rok bend pod rukovodstvom Aleksandra Sedlara sa Draganom Đorđevićem - Suzukijem, kao solistom na violončelu, Kralj Čačka, grupa Galija i Fridom- Džimi Hendriks tribjut bend.
Foto: Promo
Za prethodnih osam godina postojanja, manifestacija ARLEMM, u okviru koje je održano preko 70 edukativnih radionica, 120 koncerata i 2600 individualnih časova nastave, uspela je da zauzme vodeće mesto u kulturno-umetničkim događajima Srbije.

Cilj ARLEMM-a se ostvaruje kroz prepoznavanje i odabir mladih talenata, muzičku edukaciju dece i mladih, održavanje koncerata, javnih časova i predavanja u oblasti muzičke kulture, povezivanje vizuelnog i zvučnog doživljaja u umetnosti i razvoj ekološke svesti i brige o zaštiti životne sredine.

Spona između inspiracije, talenta i kreativnosti mladih umetnika i prirodnih lepota Zapadne Srbije načinjena je zahvaljujući posebnom projektu u okviru ARLEMM-a pod nazivom "ARLEMM-Umetnički karavan". Reč je o pokretnoj izložbi umetničkih fotografija, koju čini 18 audio-vizuelnih instalacija sa ukupno 36 fotografija, nastalih tokom trajanja Ariljske letnje muzičke manifestacije. Posetioci će ove godine imati priliku da postavku izložbe vide u Ivanjici, Čačku, Užicu, Požezi, Arilju i na Zlatiboru.

ARLEMM je svojim konceptom, neverovatnog spoja muzike, umetnosti i prirode, uspeo da zauzme posebno mesto u regionu. Prethodnih godina na ARLEMM-u su nastupili najpriznatiji umetnici kao što su: Jovan Kolundžija, Stefan Milenković, Vlatko Stefanovski, Miroslav Tadić, Slobodan Trkulja, Lena Kovačević, Divna Ljubojević, Robi Lakatoš i mnogi drugi, koji su doprineli da ARLEMM postane prepoznatljiv kao kulturni svetionik Zapadne Srbije. Iz godine u godinu broj posetilaca na festivalu se uvećavao, a samo prošle godine festival je posetilo preko 8.000 posetilaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: