Bob Dilan u poslednji čas održao govor za milion $

Bob Dilan je Nobelovu nagradu za književnost dobio još 13. novembra prošle godine, a na svečanoj dodeli u decembru se nije pojavio. Ipak, da bi dobio novčani deo od 819.000 evra, bilo je neophodno da se do 10. juna obrati švedskoj Akademiji.

Izvor: B92

Utorak, 06.06.2017.

13:44

Bob Dilan u poslednji čas održao govor za milion $
foto: getty

Svako ko dobije Nobelovu nagradu ima obavezu da se u roku od šest meseci od svečane dodele obrati Akademiji – govorom, video-zapisom, performansom, pa čak i pesmom ako želi da dobije svoju nagradu.

Bob je nagradu preuzeo 1. aprila na skromnom skupu u Stokholmu u hotelu koji je u blizini kongresnog centra, a švedska Akademija je sada potvrdila da je Bob održao govor 5. juna pet dana pred istek roka.

“Govor je bio izvrstan, kao što smo i očekivali. Sada, kada smo dobili izlaganje, Dilanova avantura se bliži kraju“, napisala je na svom blogu Sara Danijus, stalni sekretar akademije koja dodeljuje nagradu.

Bob se obratio video-putem i pročitao tekst u kojem je govorio o mogućim vezama između njegovih tekstova i literature.

“Kada sam saznao za nagradu, prvo sam se zapitao kakve tačno veze moje pesme imaju sa književnošću“, rekao je.

Ceo govor možete čuti u nastavku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: