Kris Kornel se poslednjom pesmom oprostio od svih

"Bilo je jasno da nešto i nije baš sasvim u redu sa 52-godišnjim Krisom Kornelom tokom nastupa Saundgardena u Detroitu u sredu uveče. Na momente je delovao slabašno na bini i često se klatio napred - nazad", piše USA Today.

Izvor: usatoday.com, edition.cnn.com

Petak, 19.05.2017.

21:45

Kris Kornel se poslednjom pesmom oprostio od svih
GettyImages

Tokom izvođenja dve ili tri pesme izgledalo je kao da mu se energija vratila - sve ostalo je bila ljuštura čoveka koja odrađuje svoj posao. Koncert, sam po sebi, nije izgledao loše, ali je Kornel delovao kao da tu uopšte nije mentalno prisutan.

Preskakao je reči, ponaked i cele strofe, prepuštajući publici da peva te delove pesama umesto njega. Neko se nije žalio. Štaviše, izgledalo je kao da 5.000 ljudi u dvorani sa oduševljenjem to prihvata.

"All I want for you to do is take my body home" (Sve što želim da uradiš je da odneseš moje telo kući) bile su reči poslednje pesme koje je Kris Kornel otpevao u karijeri.

Bila je to obrada pesme "In My Time of Dying" (U vreme mog umiranja) grupe Led Cepelin, koju je Saundgarden svirao i ranije.

Nekoliko sati posle njenog izvođenja u detroitskom Foks Teatru, legendani pevač je pronađen mrtav. Poslednji pozdrav, sledećeg jutra mu je poslao i slavni gitarista Cepelina Džimi Pejdž. U vreme kada se nalazio na samom vrhu rok i grandž scene, Kornel se borio sa drogama i drugim demonima koji su odneli mnogo njegovih savremenika. Poslednjih godina, međutim, uspeo je da se otrgne poroku.

Autopsija, obavljena u četvrtak, potvrdila je samoubistvo vešanjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: