Skandal u Kanu: Publika prekinula projekciju filma

Premijerna projekcija filma "Okja" na Kanskom filmskom festivalu prekinuta je danas pet minuta nakon što je počela.

Izvor: Tanjug/B92

Petak, 19.05.2017.

09:55

Skandal u Kanu: Publika prekinula projekciju filma
Foto: Tanjug

Do toga je došlo zbog uzvika negodovanja iz publike, jer je američka kompanija "Netfliks" odbila da film prikazuje u francuskim bioskopima.

Bez objašnjenja, ubrzo nakon što je projekcija prekinuta, film je pušten iz početka, prenosi Rojters.

Publika je izviždala "Netfliksov" logo kada se pojavio na ekranu, ali se nakon toga utišala.

"Netfliksov" film "Okja", u kojem se u glavnim ulogama pojavljuju Tilda Svinton i Džejk Gilenhal, jedno je od od najkontroverznijih ostvarenja na ovogodišnjem festivalu zbog odluke "Netfliksa", napominje britanska agencija.

Naime, striming servisi poput Netfliksa i Amazona otvorili su vrata velikoj krizi u filmskoj industriji. Sve veća zastupljenost kablovske televizije i novih televizijskih formata potisnula je produkciju studijskih filmova.

Međutim, Francuzi su odlučili da se odupru ovom trendu i zabrane na Kanskom festivalu učešće svih filmova koji će kasnije biti strimovani na kablovskoj televiziji, a neće biti prikazivani u francuskim bioskopima.

Film "Okja" prati priču o mladoj Južnokorejki Miji koja pokušava da spreči jednu multinacionalnu kompaniju da otme njenog dobrog prijatelja - džinovsku supersvinju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: