Predstava "Gamma Cas" večeras na sceni Bitef teatra

Predstava “Gamma Cas” Milene Minje Bogavac biće večeras izvedena u Bitef teatru.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 20.03.2017.

10:00

Predstava
Foto: Thinkstock

Pored šestoro glumaca Aleksandre Veljković, Uroša Novovića, Đorđa Živadinovića Grgura, Uroša Mladenovića i Jovana Zdravkovića, na sceni će se naći i autorka predstave.

Gamma Cas je komad o indentitetu, o sećanju, o ličnom i kolektivnom ali i komad o procesu pisanja,centriran oko ličnosti spisateljice koja radi na istoimenom tekstu, dakle: na tekstu koji se zove Gamma Cas.

U tom smislu, Milena Bogavac u ovoj predstavi ne glumi, već nastupa u svoje, lično ime, igrajući jednu verziju sebe.

Ovo predstavi daje autentičnost i dokumentarnost, približavajući je formi autoperformansa.

Ona više nije intimistička, već duboko lična, što je - na više nivoa čini političnom: nije u pitanju “uskakanje” već jasan, autorski stav.

Komad je, u ovoj verziji, već izvođen u opštinama sa većinski srpskim stanovništvom na Kosovu, prilikom turneje koju je u decembru 2016. Narodno pozorište Priština sa sedištem u Gračanici, organizovalo u saradnji sa Bitef teatrom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: