Jagodinci nisu štedeli dlanove za Jovana Kolundžiju

Maestro, srpski i svetski virtouz na violini Jovan Kolundžija sinoć je u Jagodini u sali Kulturnog centra, održao koncert, uz pratnju na klaviru Ivana Bašiće.

Izvor: Tanjug

Subota, 10.12.2016.

11:05

Jagodinci nisu štedeli dlanove za Jovana Kolundžiju

Kolundžija je nastupio u okviru tradicionalne muzičke manifestacije 33. Muzičke jeseni u Jagodini i povodom vlastitog jubileja 50 godina na koncertnoj sceni. Na programu su bila dela Kamij Sen Sans-a Pabla de Sarasate, Roberta Šumana, Nikola Paganinija, filmska muzika Mišela Legrana, Džona Vilijamsa, Enija Morikone, Tomasa Njumena...

U pauzi koncerta nastupilo je i dvoje talentovanih učenika Muzičke škole u Jagodini. Publika je uživala u muzičkom umeću Kolundžije, umetnika ovenčanog najvećim nagradama i priznanjima u zemlji i inostranstvu, sa više od 4.000 končerata u preko 45 žemalja sveta, i nije štedela dlanove.

Kolundžija, koji je turneju po Srbiji započeo koncertom u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu 12.novembra, nastupiće 17.decembra u Kragujevcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: