Njujork Tajms: Exit u Top 5 muzičkih festivala u svetu

Jedan od najuglednijih svetskih listova "Njujork Tajms", najčitaniji časopis u SAD i dobitnik rekordnih 117 Pulicerovih nagrada, objavio je listu najboljih festivala na svetu, gde se novosadski "Exit" našao među prvih pet, jednako rangiranih.

Izvor: B92

Petak, 17.06.2016.

15:17

Njujork Tajms: Exit u Top 5 muzičkih festivala u svetu

U ovom najužem izboru našli su se i najveći svetski festivali, engleski "Glastonbury", španski "Primavera Sound", japanski "Fuji Rock Festival", kao i mađarski "Sziget".

"Njujork Tajms" kao prednost izdvaja koncept "Exit Avanture", koja se posle magične tvrđave na obali Dunava seli na Jadransko more.

U opisu preporuke, pored informacija da će na ovogodišnjem "Exit" festivalu nastupiti neka od najvećih zvezda današnjice, uključujući Viz Kalifu, Eli Goulding i Dejvida Getu, "Tajms" navodi da oni koji priželjkuju više provoda bi trebalo da se upute na čuvenu plažu Jaz u Crnoj Gori, gde se od 14. do 16. jula održava "Sea Dance" festival.

"Sea Dance" se takođe našao u izboru preporuka čuvenog britanskog magazina "Ministry of Sound", kao jedan od festivala koje ovog leta nikako ne treba propustiti.

Navodeći da ovogodišnji lajn ap predvode neke od najvećih svetskih zvezda elektronske scene kao što su Skrillex, Andy C, Jeff Mills, Black Coffee, Goldie, Lost Frequencies My Nu Lang i Sister Bliss - Faitless DJ set.

Britanci u tekstu navode: "Dodajte na ovakav program još i predivnu plažu, pristupačne cene, sjajno vreme i pronaći ćete pravi dragulj zabave".

Ove godine stigla su mnogobrojna priznanja svetskih medija, pa je "Exit Avanturu" preporučio i CNN koji je naveo da je "Exit puno više od muzike, a njegova lokacija unutar impozantne Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu čini festivale u njivama pomalo patetičnim".

Britanski "Gardijan" je napisao kako je "ovaj nagrađivani festival, zadržao svoju društvenu misiju podrške mladima na Balkanu", a "Dejli Miror" je postavio pitanje: "Zašto ne biste spojili letovanje sa muzičkim festivalima uz odlazak u zemlje u kojima još niste bili?".

List "Dejli Ekspres" naveo je da "i posle 16 godina, Exit i dalje radi punom parom, a ovogodišnja ponuda nije za one slabog srca!"

Čak je i famozno italijansko izdanje prestižnog magazina "Vog" kratko i jasno poručilo: "Exit je institucija svetske festivalske scene!".

Prilikom ovogodišnjeg proglašenja "Exita" za najbolji evropski muzički festival, "European Best Destinations" u objašnjenju je naveo da je "Egzit jedinstven u festivalskom svetu, jer je nastao iz studentskog pokreta uz snažnu misiju da pomogne mladima na Balkanu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: