"I posle Miksera - Mikser"

Sedmi po redu Mikser Festival danas ulazi u svoj poslednji programski dan.

Izvor: B92

Nedelja, 07.06.2015.

17:45

Default images
Dejan Petroviæ Big Band

Design Hub će poslednjeg dana ugostiti grafičke dizajnere, Braću Burazere, koji će sa okupljenima govoriti o svom dosadašnjem radu, dok će u okviru EDU zone u Galeriji 12 HUB biti reči o klimatskim promenama, obnovljivim izvorima energije i organskoj poljoprivredi.

Posetioci koji nisu imali prilike da vide izložbu Black Box moći će to da urade sutra tokom čitavog dana, a osim toga, na ulicama Savamale još uvek je otvoren Mikserov bazar.

Poslednje festivalske večeri, Mikser House će ugostiti savremeni plesni teatar Nullwert, nastao u koprodukciji švajcarskog koreografa, Marsela Lemana i plesne grupe Brotha From Another Motha.

Za zatvaranje festivala na Miksalištu pobrinuće se energični Dejan Petrović Big Band i Viva Vox, kao i Lorna Ving, prošlogodišnji pobednik Mikserovog muzičkog konkursa i Enormna Blajsna, ovogodišnji pobednik.
Foto: Aleksandar Zec
Mikser tim se pobrinuo da kroz svoj novi program, Savamalsko kulturno leto, otvorenu binu na Miksalištu pretvori u inkubator kreativne energije, najboljih koncerata, najatraktivnij žurki i najkvalitetnijih kulturnih sadržaja.

Program će trajati od sredine juna do kraja septembra, a tokom ovog perioda, Miksalište će ugostiti najveće regionalne i domaće bendove kao što su Kanda, Kodža i Nebojša (11. jun), Obojeni program (19. jun), Let 3 (28. jun) i Ti (12. jun).

Pored živih svirki, Beograđane na Miksalištu očekuju I DJ kolektivi Belgrade Banging i Kišobran koji garantuju nezaboravne žurke i odličan provod. Osim zanimljivog muzičkog programa, posetioce Savamalskog kulturnog leta očekuje i sasvim nova pozorišna scena.

Prva u nizu biće jedinstvena predstava – mjuzikl, nastao zahvaljujući saradnji sa CEBEFom (Centar beogradskih festivala), organizacijom koja će zajedno sa Mikserom prostor u Mostarskoj 5 pretvoriti u najraskošnije pozorište na otvorenom. Mjuzikl “Braća (B)luzeri”, sa Ivanom Jevtovićem, koji je ujedno i reditelj, Ivanom Mihajlovićem i Jelenom Gavrilović u glavnim ulogama, predstavlja izmeštaj kultne američke muzičke komedije iz 80ih u naše podneblje i sadašnji trenutak, a premijerno prikazivanje zakazano je za 29. jun, dok će reprize uslediti 30. juna i 4. i 5. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: