Izložbu "Edgar Dega.Trenuci posmatranja" videlo 20.000 posetilaca

Izložbu "Edgar Dega.Trenuci posmatranja" - Kolekciju Narodnog muzeja u Beogradu od 15. jula u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti videlo je 20.000 posetilaca, saopštio je danas nacionalni muzej.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 09.08.2017.

15:15

Izložbu
Foto: B92

U okviru postavke su izloženi svi radovi čuvenog umetnika koje čuva Narodni muzej u Beogradu (ukupno 29), a oni su upotpunjeni izborom fotografija koje je Dega stvarao krajem dalekog 19. veka.

Uz redovne termine sredom u 13 i četvrtkom u 17 časova, kada se izložba može obići uz stručno vođenje, pred posetiocima je tokom narednih dana još nekoliko pratećih događaja.

Sutra će u 18 časova koautorka izložbe Jelena Dergenc održati predavanje "Dega između klasičnog i modernog".

Dergenc će predstaviti Degaove snažne veze sa tradicionalnim akademskim obrazovanjem, govoriće o umetnikovim uzorima među prethodnicima, ukazati na polazišta Degaovog traganja za modernim, savremenim i autentičnim izrazom, koji je umetnik uspeo da izgradi.

U subotu 12. avgusta u 12 časova deca će moći da otkriju način na koji je Dega crtao kroz radionicu "Moja balerina", a o radu pastelom i istraživanju izražajnih mogućnosti linije i boje govoriće im i demonstrirati Nevenka Radisavljević, slikarka iz Narodnog muzeja.

Za 24. avgust u 18 časova zakazano je predavanje dr Milanke Todić, profesorke na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu i koautorke izložbe koja će govoriti o Degau i fotografiji.

Izložba će biti otvorena do 5. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: