Fascinantno otkriće: Pronađen Van Gogov blok sa skicama

Francuska izdavačka kuća Edisio di Sej nedavno je saopštila da će pronađene crteže čuvenog holandskog slikara Vinsenta Van Goga objaviti krajem 2016. godine.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 21.06.2016.

18:50

Fascinantno otkriće: Pronađen Van Gogov blok sa skicama
Foto: Wikimedia Commons / public domain

“Za ovaj blok sa skicama znali su samo njegovi vlasnici, izdavač i ja”, rekao je prošlog četvrtka predstavnik izdavačke kuće Edisio di Sej.

On je dodao da će reprodukcije crteža u štampanoj formi biti objavljene u novembru, pod nazivom "Vincent Van Gogh: Le Brouillard d’Arles" (Vinsent van Gog: Magla Arla), piše Njuzer.

“Nećemo otkriti nijednu dodatnu informaciju u vezi sa crtežima sve do konferencije za štampu koja će u Parizu biti održana sredinom novembra 2016. godine, veče pred puštanje knjige u prodaju”, navodi se u pisanom saopštenju koje je objavila izdavačka kuća.

Knjiga će se naći na policama knjižara širom sveta - prvo u Francuskoj, SAD, Velikoj Britaniji, Holandiji i Japanu, a zatim i u drugim zemljama.

Stručnjaci su potvrdili autentičnost pronađenih crteža.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: