Tako čine sve: Metropoliten na bis

Operska poslastica za kraj druge sezone programa Metropoliten na bis u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center je Mocartovo delo „Tako čine sve“.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.09.2016.

15:53

Tako čine sve: Metropoliten na bis
Maurisio Muraro kao Don Alfonso

Ova romantična opera biće prikazana ove subote, 24. septembra, samo u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center sa početkom u 18 časova. Nakon bavljenja brakom kao temom, ali dramatičnim putevima čežnje i želje, kroz svoje prethodne opere, Mocart nam pokazuje da je „škola“ ljubavi istovremeno božanstvena i gorka.

Veliku količinu njegovih humanističkih i liberalnih pogleda možemo naći u tekstu koji izgovaraju njegovi likovi u svim dosadašnjim delima. Jedna od komičnih Mocartovih opera pisana u poznijim godinama autora, prikazuje svu raskoš njegovog talenta. Kroz razigranu i rafiniranu muziku u ovoj operi Mocart dočarava nestalnosti ljudskih osećanja. Don Alfonso, skeptični filozof, sklapa opkladu sa mladićima Guljelmom i Ferandom, uveravajući ih da će ih njihove dragane izneveriti.

Alfonso uz pomoć sluškinje Despine i prepredene igre nagovara na neverstvo Fjordiliđi i Dorabelu. Dve naivne devojke su prevarile svoje mladiće sa njima samima, ali prerušenim! Na kraju se ipak sve srećno završi, jer verne ili neverne - »tako čine sve«. Džejms Levajn diriguje delom kompozitora Volfganga Amadeusa Mocarta „Tako čine sve“.

U produkciji Lesli Konig, kao sestre Fjordiliđi i Dorabela našle su se Suzana Filips i Izabel Leonard. Metju Polencani i Rodion Pogosov igraju verenike ovih naivnih devojaka, Feranda i Guljelma. Danijel de Niz je njihova impulsivna sobarica Despina, dok se u ulozi ciničnog Don Alfonsa našao Mauricio Muraro. Karte za poslednju operu u okviru programa Metropoliten na bis su dostupne na blagajnama bioskopa Cineplexx UŠĆE Shopping Center po ceni od 1.200 dinara.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: