Predstava Dalije Aćin u Evropi

Predstava "Oh, no!" koreografa Dalije Aćin uvrštena je u glavni program jednog od najznačajnijih festivala savremenog plesa u Evropi, Bečkog internacionalnog festivala plesa - "ImpulsTanz festival", saopštila je ova umetnica.

Izvor: Tanjug

Utorak, 11.08.2009.

15:55

Default images

Dalija Aćin je prošle godine na ovom istom festivalu nagrađena u selekciji mladih koreografa priznanjem "Prix Jardin d'Europe", a u okviru ovogodišnjeg, 25. izdanja festivala njena predstava biće izvedena 14. i 15. avgusta.

Na programu festivala biće i predstave nekih od najznačajnijih koreografa današnjice Vima Vandekejbusa, An Terez de Kersmaker, Ksavijera le Roa, Dejvida Zambrana, Marka Tomkinsa.

Nakon "ImpulsTanza" Daliju Aćin očekuju gostovanja u Budimpešti, Zagrebu, Mariboru, Sarajevu.

Predstavom "Oh, no!", koju je autorka uradila zajedno sa mladim beogradskim brejk denserima iz grupe "Recognize crew" - Darkom Bursaćom i Lukom Lukićem, u julu je otvoren najznačajniji festival urbane umetnosti u Finskoj - "URB festival".

Upotrebljavajući isključivo pokrete brejk densa, "Oh, no!" predstavlja koreografski iskorak Aćinove u područje drugačijeg plesnog jezika, kojim ona istražuje teme muškosti, virtuoznosti i zavodljivosti.

Od sledeće sezone komad će moći da vidi i domaća publika u okviru redovnog repertoara Beogradskog dramskog pozorišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: