Ivan Tasovac podneo ostavku u BF

Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac je saopštio da je podneo ostavku jer od predsednika i Vlade Srbije nije dobio jasan odgovor na pitanje da li žele efikasnu kulturnu politiku i uspešne državne institucije.

Izvor: Beta

Sreda, 04.03.2009.

14:44

Default images

"Ekonomska kriza ne može biti opravdanje i izgovor za odsustvo kriterijuma u određivanju nacionalnih prioriteta, a samim tim i raspodele budžeta u kulturi", piše u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je on za osam godina, kao direktor Beogradske filharmonije saradjivao sa tri Vlade Srbije, strpljivo čekajući odgovore i praveći male pomake.

"Svetska ekonomska kriza koja je i pred našim vratima, više ni jednom čoveku ne dozvoljava strpljenje i to su razlozi moje ostavke", naveo je Tasovac.

Tasovac je nedavno uputio pismu Ministru kulture Srbije Nebojši Bradiću, u kojem je naveo da će podneti ostavku, ukoliko se do kraja februara ne poboljšaju primanja zaposlenih u Beogradskoj filharmoniji.



Ministarstvo kulture Srbije prihvatilo ostavku Ivana Tasovca

Ministar kulture Srbije Nebojša Bradić prihvatio je ostavku direktora Beogradske filharmonije Ivana Tasovca, saopšteno je 3. marta iz Ministarstva kulture.

"U trenutku kada se borimo za svako pojedinačno radno mesto, ministarstvo nije u mogućnosti da podigne plate zaposlenima u Beogradskoj filharmoniji za 100 odsto, što je zahtev Ivana Tasovca i zato sa žaljenjem prihvatamo njegovu ostavku", piše u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je obaveza ministarstva da za direktora Beogradske filharmonije postavi adekvatnu ličnost koja će se maksimalno angažovati, biti spremna na odricanje i koja će zajedno sa Beogradskom filharmonijom i Ministarstvom kulture strpljivo tražiti najbolja rešenja u uslovima krize koja je zahvatila državu.

"U trenutku sveopšte krize koja ozbiljno potresa i Srbiju, najvažniji zadatak Vlade i države je da zaštitimo siromašne i to je jedina održiva politika, a ona je istovremeno i kulturna politika", piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: