Rava: Roth i braća Cohen

Jedan od najbitnijih muzičara u istoriji italijanskog jazza, trubač Enrico Rava, biće gost ovogodišnjeg Beogradskog jazz festivala, u subotu 30. oktobra.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 20.10.2010.

16:19

Default images

Tim povodom, specijalno za sajt kulture@b92 Rava je dao opširan intervju koji ćete uskoro čitati na ovim stranicama. Kao najavu intervjua evo par Ravinih pop-kulturnih preporuka... Na pitanje kakvu muziku voli da sluša osim jazza, Rava odgovara:

Volim razne pravce, od klasike, preko brazilske muzike do popa. Ono što slušam poslednja dva-tri meseca, i to čini mi se mnogo više od bilo čega drugog, su poslednje ploče Micheala Jacksona. I album “Invincible” i “HIStory”..ma sve njegove albume. Mislim da je Micheal Jackson jedan od najvećih umetnika 20. veka.

Šta čitate i kakve filmove volite?
Baš sam pre neki dan kupio novu knjigu Philipa Rotha “Counterlife” koju tek planiram da pročitam – obožavam Rotha. Međutim moj omiljeni američki pisac je definitivno Raymond Carver i siguran sam da ako uzmete bilo koju njegovu knjigu, ne možete pogrešiti.

Što se filmova tiče koje sam pogledao u poslednjih par godina, jedan od onih koji mi se najviše dopao je Cronenbergov “A History of Violence” sa Viggom Mortensenom. Takođe, jako volim većinu filmova braće Cohen. Inače, baš sam preksinoć pogledao dokumentarac “Valentino: The Last Emperor “ o modnom kreatoru Valentinu i film je za svaku preporuku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: