Koncert Diane Krall na Radiju B92

U subotu, 14. novembra, u terminu od 19.00 do 21.00 na Radiju B92 biće emitovan koncertni album Diane Krall "Live in Rio".

Izvor: B92

Sreda, 11.11.2009.

09:22

Default images

Koncert je snimljen 1. novembra 2008., a objavljen na DVD-u u maju ove godine.

Dobar deo repertoara koji Diana Krall izvodi na ovom nastupu bazira se na pesmama sa njenog ovogodišnjeg albuma "Quiet Nights", na kome interpretira nasleđe bossa nove, a koji će promovisati na koncertu u Beogradu, 21. novembra.

Diana Krall, koja je inače supruga Elvisa Costella, dobitnica je dve "Grammy" nagrade i prvi džez izvođač posle 25 godina nominovan za najbolji album godine. Objavila je 12 albuma koji su se prodali u preko 16 miliona primeraka.

Poslednji album "Quiet Nights" je pod primetnim uticajam bossa nove.

Kako je najavljeno, dobitnicu dve "Grammy" nagrade u Beogradu će pratiti iskusni džez muzičari John Clayton, Andrew Wilson i Jeff Hamilton, kao i na ostalih 36 koncerata turneje u 22 zemlje sveta.

Diana Krall karijeru počinje veoma rano kada u sedamnaestoj godini na Vankuverskom džez festivalu osvaja stipendiju za studije na prestižnom bostonskom Berkli univerzitetu. Prvi album “Stepping Out” izdaje 1993. godine i već kao debitant na vrlo konkurentnoj američkoj sceni stiže do trećeg mesta na listi džez albuma.

Dve godine kasnije ponavlja uspeh sa albumom koji posvecuje Nat King Cole-u, a koji joj donosi i prvu nominaciju za "Grammy" nagradu, dok tron na džez sceni osvaja sa albumom “Love Scenes” iz 1997. godine.

Prestižnu nagradu konačno osvaja dve godine posle za najbolji džez vokal sa albumom “When I Look Into Your Eyes” koji ujedno biva nominovan za album godine i to 25 godina nakon poslednjeg džez albuma koji je doživeo takav uspeh.

Diana već po pravilu dostiže sam vrh liste džez izdanja gde će se i po treći put zaredom naći i famozni album “The Look of Love” iz 2001. godine. Sa ovim albumom dolazi i neočekivano visok tiraž koji te godine nadmašuje i brojne bestselere pop muzike.

Četvrti trijufm na top listi, novi "Grammy" za najbolji džez album i odlične kritike donosi koncertni album “Live in Paris” koji jasno prikazuje Dianu Krall kao veliku koncertnu senzaciju.

Nakon udaje za Elvisa Costella sa kojim zajedno piše čak šest novih pesama, sledeće Dianino izdanje “The Girl in the Other Room” dostiže i vrlo visoko peto mesto na britanskoj listi albuma 2004. godine.

Ubrzo sledi očekivani bestseler album “Christmas Songs”, a 2006. godine izlazi i još uvek aktuelno izdanje “From This Moment On” koji pored već ustaljenog maksimuma na džez listi ulazi i među prvih deset na američkoj top listi svih albuma.

Pored ovogodišnjeg albuma “Quiet Nights”, Diana Krall je istovremeno objavila i DVD sa koncerta u Rio de Žaneiru gde je publika odrasla na taktovima bossa nove uspela da oduševi džez divu: “Bilo je to veoma potresno iskustvo. Okrenula sam se prema Džonu Klejtonu i ugledala suze na njegovom licu”. Upravo ovaj koncert će slušaoci imati priliku da čuju u subotu 14. novembra između 19.00 i 21.00 na Radiju B92.

Dvanaesti album "Quiet Nights" je verovatno najintimnije izdanje ove džez pevačice i pijanistkinje, a posvećeno je njenom suprugu, jednako uspešnom muzičaru i heroju novog talasa Elvisu Costellu.

Album na kojem učestvuje čak 64 muzičara, producirao je Tommy Lipuma poznat po radu sa džez legendama kao što su Miles Davis, George Benson, Anita Baker ili Natalie Cole.

“Quiet Nights” je objavljen 31. marta ove godine za diskografsku kuću “Verve”. Po izlasku, album je dostigao treće mesto na američkoj top listi ušavši i među prvih pet na panevropskoj listi izdanja.

Ulaznice za koncert Diane Krall po ceni od 3000, 4000 i 5000 dinara prodaju se na blagajni "Sava" centra, kao i u prodajnim mrežama Bilet servisa, Card servisa i Eventima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: