Duško Gojković za rođendan

Povodom 45 godina od osnivanja Doma omladine, svetski priznati džez muzičar Duško Gojković održaće koncert 19. oktobra u pratnji "Soul konekšn big benda", a kao specijalni gosti nastupiće tenor saksofonista Toni Lakatoš, pijanista Klaus Rajble, kontrabasista Martin Đakonovski i bubnjar Mario Gonci, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 12.10.2009.

15:47

Default images

Direktor Doma omladine Milan Lučić je istakao da je ovo najbolji način da, kulturni centar koji je uvek išao ispred svog vremena i bio stecište avangardnih strujanja, obeleži 45 godina svog rada, uz napomenu da se za "neko veliko slavlje nema para".

On je skrenuo pažnju da i danas, kao i daleke 1964. godine, Dom omladine se parcijalno otvara za publiku nakon završetka druge faze rekonstrukcije.

Lučić je Tanjugu objasnio da su tokom prve i druge faze rekonstrukcije sanirane vodovodne instalacije u kuli, fasada i sala "Pogon", a predstoji treća faza koja podrazumeva rekonstrukciju velike sale, kluba i holova.

Sala "Pogon" će svečano biti otvorena početkom decembra, dok završetak kompletnih radova, investicije vredne 280 miliona dinara, Lučić očekuje za godinu dana.



Na koncertu 19. oktobra "Soul konekšn big bend", sastavljen od 13 mladih profesionalnih muzičara, sa prestižnih evropskih muzičkih akademija, predvodjen trubačem Dragoslavom Fredijem Stanisavljevićem, izvešće zajedno sa vrhunskim svetskim muzičarima kompletan Gojkovićev opus džez kompozicija inspirisanih Balkanom.

Gojković, jedini džez muzičar iz naše zemlje čiji je opus u drugoj polovini 20. veka zabeležila svaka relevantna džez enciklopedija u svetu, smatra se utemeljivačem stilskog pravca "Balkan džez", a ovo će biti prvo izvodjenje njegovog kompletnog repertoara "balkan džez aranžmana".

Nastup Gojkovića biće svojevrstan uvod u predstojeći, 25. po redu, Beogradski džez festival, a ulaznice se po ceni od 800 dinara prodaju na blagajni Doma omladine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: