AC/DC u Beogradu u maju ili junu?

Australijska hard rok grupa "AC/DC", jedna od najvećih koncertnih atrakcija na planeti, vrlo verovatno će svirati u Beogradu, krajem maja ili u prvim sedmicama juna, u organizaciji producentske kuće "Komuna".

Izvor: Beta

Ponedeljak, 22.12.2008.

14:42

Default images

Portparol "Komune" Aleksandar Radoš rekao je agenciji Beta da je ostalo još samo da se potpiše završni ugovor, i da se koncert može očekivati "99,9 odsto", okvirno između 26. maja i 12. juna.

Kao lokacije se razmatraju "Marakana" i stadion JNA, a "Marakana" bi, prema Radoševim rečima, mogla biti odabrana ako bi se izgradio još jedan pristupni tunel kroz koji bi bend mogao da pronese svoju masivnu opremu.

Izgradnja tunela je bila predviđena, ali nije realizovana zbog otkazivanja otvaranja "Univerzijade" na "Zvezdinom" stadionu.

"Postoji šansa da se napravi taj tunel, veličine tri sa pet metara, ali o tome treba da se priča sa upravom 'Crvene zvezde' i nadležnim organima", izjavio je Radoš i dodao da je u prvi mah "Marakana" bila odbačena kao opcija zbog nemogućnosti unošenja opreme.

Portparol "Komune" je takođe rekao da "dobro zna prostor" stadiona JNA, gde je pre nekoliko godina svirala grupa "Metalika" (Metallica), ali je dodao da bi "možda bio problem što je tamo malo mesta za publiku", s obzirom na to da se očekuju brojni posetioci iz regiona.

"Komuna" je predlagala da koncert bude na Hipodromu ili Ušća, ali je menadžment AC/DC - koji je pre desetak dana bio u Beogradu - rekao da australijski hard rokeri insistiraju na stadionskim svirkama.

"AC/DC" na koncertima promovišu novi album "Black Ice" (2008), koji je uprkos velikoj krizi diskografske industrije postao bestseler - u novembru je, samo dve nedelje nakon objavljivanja, prodat u više od milion primeraka, a u međuvremenu je ta cifra upetostručena.

"AC/DC" su peti najprofitabilniji bend i deseti najprofitabilniji izvođač muzike u istoriji SAD, prodavši više albuma od Madone (Madonna), Maraje Keri (Mariah Carey) i Majkla Džeksona (Michael Jackson).

Ova grupa, formirana 1973. godine u Sidneju, vlasnik je albuma "Back In Black" (1980) koji je sa 45 miliona primeraka drugi najprodavaniji na planeti - odmah iza Džeksonovog albuma "Thriller" (1982).

Samo u SAD "Back In Black" je otišao u 22 miliona primeraka. Ostali bestseler albumi grupe "AC/DC", sa više od pet miliona prodatih primeraka, su "Dirty Deeds Done Dirt Cheap" (1976/1981), "Highway To Hell" (1979), "For Those About To Rock" (1981), "Who Made Who" (1986) i "The Razor's Edge" (1990).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: