Sahranjen Šaban Bajramović

U prisustvu porodice i mnogobrojnih poštovalaca, na niškom Novom groblju 11. juna je sahranjen kralj romske pesme Šaban Bajramović.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 12.06.2008.

12:27

Default images

Sahrani su prisustvovali predsednik Srbije Boris Tadić i ministar Rasim Ljajić, kao i mnogobrojne estradne zvezde i predstavnici romskih zajednica iz zemlje i inostranstva.

Bajramović je sahranjen uz muziku "Đelem, Đelem" i uz taktove posmrtnog marša, a samo spuštanje kovčega ispraćeno je poslednjim aplauzom za velikog umetnika, tvorca i izvođača romskih pesama.

Od Bajramovića su se ispred kapele oprostili bivši republički premijer Zoran Živković, reditelj Goran Paskaljević, estradni umetnik Dragoslav Mihajlović Kanarinac, predstavnik Nacionalnog saveta Roma Dragan Acković, beogradski muftija Muhamed Jusufspahić i predstavnici saborskih zastupnika nacionalnih manjina iz Zagreba koje je predvodio Nazif Memedi.
foto: FoNet
Živković je rekao da je Bajramović ostavio trajan trag u istoriji svetske kulture i zahvalio mu na više od 700 pesama. Paskaljević, koji je podsetio da je Bajramović bio autentični genije, ispratio ga je rečima "Srećan put Šabane u legendu", a Jusufpahić rečima na romskom "Hvala Šabane".

Sahrani su prisustvovale mnogobrojne kolege velikog pevača, među kojima i Boban Marković, Željko Samardžić, Dobrivoje Topalović, Boban Zdravković, Neša i Peca iz rok grupe "Galija", Goran Šepa iz rok grupe "Kerber".

Bajramović je preminuo na niškoj Klinici za kardiologiju u nedelju, 8. juna od posledica infarkta.

Više o ovoj temi: Preminuo Šaban Bajramović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: