Šuška se: Madona u Beogradu

Koncert jedne od najvećih pop zvezda današnjice, kako prenose lokalni mediji, trebalo bi da se održi u Beogradu 25. septembra na Ušću.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.05.2008.

12:07

Default images

Kao organizator ovog događaja u lokalnim medijima spominje se "Udruženje Egzit", čiji predstavnici nisu mogli za B92 da prokomentarišu ove navode ili mogućnost održavanja koncerta u Beogradu.

Dnevni list "Politika" 30. maja prenosi nezvaničnu informaciju da će se Madonin koncert u Beogradu najverovatnije održati 25. septembra, u okviru njene evropske turneje.

"Politika" dalje navodi informaciju dobijenu iz pouzdanih izvora da su moćni sponzori podržali ideju da slavna muzička diva ove godine dođe u Srbiju, kao i da su pregovori pri kraju.

Kraljica popa Madona uskoro kreće na veliku svetsku turneju pod nazivom "Sticky and Sweet", na kojoj će promovisati novi, 11. studijski album "Hard candy" objavljen 28. aprila. Turneja počinje 23. avgusta u Kardifu, a poslednji zvanično potvrđeni događaj u Evropi je 21. septembra u Parizu.

Nade brojnih Madoninih obožavalaca u našoj zemlji podgrejala je i vest na Madoninom zvaničnom sajtu postavljena 28. maja, da je na spisak koncerata u okviru evropske turneje pridodat i koncert u Lisabonu, koji će se održati 14. septembra.

Prethodnih meseci objavljivane su informacije u vezi sa potencijalnim nastupima čuvene pop pevačice u Crnoj Gori i u Hrvatskoj. Koncert Madone u Crnoj Gori najavljivan za 9. septembar, pokazao se kao čista spekulacija, a definitivno je otpisan kada se na spisku koncerata, na njenom zvaničnom sajtu, pojavilo da je taj datum rezervisan za koncert u Frankfurtu u Nemačkoj. Što se Hrvatske tiče, kao datum kada bi njen koncert mogao da se održi u Zagrebu, u hrvatskom "Jutarnjem listu" bio je naveden 23. septembar, međutim, predstavnici kuće "Lupa promoušn", koja se navodi kao mogući organizator nisu mogli za medije da potvrde ovu vest .

Za organizovanje Madoninih koncerata zadužena je agencija „Live nation“, sa kojom je pevačica prošle godine potpisala desetogodišnji ugovor vredan 120 miliona dolara. Agencija „Live nation“ zastupa neka od najvećih muzičkih zvezda današnjice, između ostalih i „The Police“ čiji će se koncert u Beogradu održati 24. juna na Ušću.
Madonu zasigurno, za sada, u okviru "Sticky and Sweet" turneje, možete gledati u sledećim evropskim gradovima:

23. avgust - Kardif (Velika Britanija)
26. avgust - Nica (Francuska)
28. avgust - Berlin (Nemačka)
30. avgust - Cirih (Švajcarska)
2. septembar - Amsterdam (Holandija)
4. septembar - Dizeldorf (Nemačka)
6. septembar - Rim (Italija)
9. septembar - Frankfurt (Nemačka)
11. septembar - London (Velika Britanija)
14. septembar - Lisabon (Portugal)
20. septembar - Pariz (Francuska)
21. septembar - Pariz (Francuska)
Pevačica, producentkinja, spisateljica, glumica i rediteljka, Madona Luiza Čikone Riči - poznatija samo kao Madona - rođena je 16. avgusta 1958. godine. Od svog debi albuma pod nazivom "Madona" iz 1983. godine do danas objavila je 11 zvaničnih studijskih albuma: "Like a Virgin" (1984), "True Blue" (1986), "Like a Prayer" (1989), "Erotica" (1992), "Bedtime Stories" (1994), "Ray of Light" (1998), "Music" (2000), "American Life" (2003) , "Confessions on a Dance Floor" (2005) i "Hard Candy" (2008).

U svojoj karijeri "Kraljica popa" oborila je mnoge rekorde koji se tiču uspeha na top listama, rasprodatih turneja i prodaje ploča - između ostalog, prema Ginisovoj knjizi rekorda, Madona je najuspešnija muzičarka svih vremena i pevačica sa najvećom zaradom, a njena "Confessions" turneja iz 2006, prema časopisu "Billboard", drži rekord kao turneja ženskog izvođača sa najvećom zaradom.

10. marta 2008. zvanično je uvedena u Rok end rol Dvoranu slavnih.

Madona se oprobala i u svetu filma, kao glumica u ostvarenjima "Izvesna žrtva" (1979), "Očajnički tražeči Suzan" (1985), "Šangajsko iznenađenje" (1986), "Dik Trejsi" (1990), "Njihova liga" (1992), "Telo kao dokaz" (1993), "Evita" (1996), "Neka druga ljubav" (2000) i "Swept Away" (2002). Za ulogu u "Eviti" osvojila je Zlatni globus u kategoriji za najbolju glumicu u mjuziklu ili komediji.

Kao rediteljka prikazala se 2008. u Berlinu na Međunarodnom festivalu ostvarenjem "Filth and Wisdom" u kojem glume Judžin Hac, Viki Meklur i Ričard E. Grant. Na upravo završenom Festivalu u Kanu održana je projekcija dokumentarca iz njene produkcije "I am because we are", koji se bavi problemima stanovnika Malavija.

Madona je napisala 5 knjiga za decu, od kojih je najpoznatija "Engleske Ruže". Danas se smatra jako popularnim piscem za decu, s obzirom na to da drži rekord kao najbolje prodavani dečji pisac sa prvom knjigom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: