Muzika Led Zeppelina na internetu

Britanski rokeri „Led Zeppelin“ ponudiće po prvi put svoju muziku preko onlajn servisa.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.10.2007.

14:28

Default images

Bend za čiji se predstojeći koncert prijavilo preko milion fanova, jedan je od poslednjih velikih izvođača koji će čitav svoj katalog ponuditi u digitalnom formatu.

Od 13. novembra albumi sastava „Led Zeppelin“, koji se raspao 1980. godine, nakon smrti njihovog bubnjara Džona Bonama, naćiće se u ponudi svih onlajn prodavnica muzičkih izdanja.

Procenjuje se da je sastav „Led Zepelin“ do danas prodao preko 300 miliona ploča širom sveta.

„Drago nam je što će kompletan katalog ’Led Zeppelina’ biti dostupan u digitalnom formatu“, rekao je gitarista benda Džimi Pejdž.

„Dodavanje digitalne opcije pružiće obožavaocima veću mogućnost da nabave muziku u obliku koji njima više odgovara“, naveo je još Pejdž u saopštenju.

Pored pesama u MP3 formatu, bend je trenutno u pregovorima sa provajderima mobilne telefonije da se obezbede i melodije za zvona i čitave pesme pogodne za skidanje preko mobilnih telefona.

Bend se vratio u centar pažnje javnosti u septembru kada je najavljeno da će održati jedan koncert na kome će se na bini ponovo ujediniti članovi originalne postave, a na bubnjevima će biti Džejson Bonam, sin preminulog Džona Bonama.

Koncert se organizuje u čast Ahmeta Erteguna osnivača kuće "Atlantic Records".

Bend će 13. novembra objaviti i „Mothership“, dvostruku CD kompilaciju koja će predstavljati presek karijere ove grupe.

Među najpoznatijim pesmama sastava „Led Zeppelin“ nalaze se numere „Stairway To Heaven“, „Whole Lotta Love“, „Kashmir“ i „Communication Breakdown“. Bend nikada nije izdavao singl izdanja, a svoj poslednji nastup grupa je imala 1988. godine na proslavi 40 godina postojanja izdavačke kuće „Atlantic Records“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: