Red Hot Chili Peppers u Inđiji

Jedan od najpopularnijih bendova današnjice „Red Hot Chili Peppers“, nastupiće 26. juna u Inđiji, pored autoputa između Novog Sada i Beograda.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.06.2007.

14:30

Default images

Na ovom događaju, koji se održava pod imenom „Green fest“, a koji organizuju "State of Exit", Live Nation i kompanija Karlsberg, pored „Pepersa“ sviraće i britanski indi pop bend „Kasabian“, i ovdašnjoj publici dobro poznati izvođači Kiril, Edo Maajka i Ritam nereda.

Koncert u Inđiji, biće jedini nastup benda "Red Hot Chili Peppers" u jugoistočnoj Evropi ove godine, a pored "Green Festa" muzički velikani će tokom Evropske turneje u junu i julu nastupiti u Francuskoj, Nemačkoj, Poljskoj, Italiji, Holandiji i Španiji.

Nastup "RHCP" će biti poseban doživljaj i zbog toga što kompletnu produkciju koncerta rade sami a bina na kojoj će nastupiti biće doneta specijalno za ovu priliku iz Belgije.

Bina za ovaj događaj visoka je 18, a široka 60 metara, i korišćena je na Svetskom prvenstvu u fudbalu i Olimpijskim igrama.

Lokacija:

Kako doći:

Voz:
Na dan koncerta Železnica Srbije će organizovati više redovnih i vanrednih vozova. Prvi polazak je u 12.20 (vanredni voz) iz Beograda i 11.35 (vanredni voz) iz Novog Sada, a poslednji dnevni polasci biće u 23.05 (redovni voz) iz Beograda i 02.57 (redovni voz) iz Novog Sada.

Što se povratka tiče, vozovi za Beograd će iz Inđije polaziti u 23.16 (redovan voz), 01.00 (vanredni voz), 01.38 (vanredni voz), 04.49 (vanredni voz) i do Zemuna u 02.44 (vanredni voz) i 03.31 (vanredni voz) - a za Novi Sad u 23.59 (redovan voz), 01.10 (vanredni voz), 01.50 (vanredni voz), 02.47 (vanredni voz), 04.37 (redovan voz).

Cena pojedinačne karte na relaciji "Beograd - Inđija" iznosi 100 dinara u jednom pravcu, dok je povratna 200 dinara. Pojedinačna karta na relaciji "Novi Sad - Inđija" iznosi u jednom pravcu 80, a povratna 160 dinara.

Red vožnje za 26. i 27. jun možete pogledati ovde 

Automobil:
Inđija je od Beograda udaljena 42 km ( auto-put E-75: Atina-Beograd-Novi Sad-Budimpešta, i magistralni put M22/1 Beograd-Novi Sad-Subotica i auto-put E-70: Beograd-Zagreb), a od Novog Sada 35 km ( magistralnim putem M22/1 i auto-putem E-75: Beograd-Novi Sad-Budimpešta ).

Autobus:
U okviru Tuborg Green Festa, na sam dan održavanja festivala, 26. juna, biće obezbeđen autobuski prevoz, do Inđije i nazad, a važiće samo za osobe koje su karte za ovaj festival osvojile za vreme trajanja Tuborg Green promocije. Polasci autobusa su organizovani iz najvećih gradova Srbije: Beograda – parking kod hotela Interkontinental u 14 časova, Novog Sada – parking kod Novosadskog Sajma u 14 časova, Kraljeva – parking kod Tenka u 12 časova i Niša – parking kod Tvrđave u 12 časova. 
Više o ovoj akciji možete pronaći ovde, a karte za ove polaske možete rezervisati ovde 

Svi ostali mogu se upoznati sa aktuelnim redom vožnje autobusa na liniji "Inđija - Beograd" ako kliknu ovde 

Satnica:

Kapije arene gde će se koncert održati biće otvorene 26. juna u 14 časova.
"Ritam nereda" će nastupiti u 16 časova, Edo Maajka u 17, Kiril u 18.15, „Kasabian“ u 19.30, dok će zvezde večeri „RHCP“ nastupiti u 21 čas.

Prvih 5.000 poštovalaca američkog benda koji budu ušli u arenu biće smešteni u "fan pit", ograđeni prostor ispred bine. Oni će dobiti i specijalne narukvice sa kojima će moći da izlaze i ulaze u "fan pit" u toku večeri.

Karte:

Prodaja karata za ovaj događaj počela je 4. marta i očekuje se da će Peperse gledati u Inđiji oko 80. 000 obožavalaca.

Svi koji su kupili kartu za Exit festival 07 imali su mogućnost da kartu za "Green Fest" kupe po specijalnoj ceni od 1590 dinara.

Kako je saopšteno 25. juna ulaznice za ovaj koncert ne mogu se više kupiti preko interneta, ali se mogu pronaći u filijalama Erste banke, na prodajnim mestima kompanije Tiketlajn i Bilet servisa, i u Inđiji u turističkoj agenciji „Happy Tours“, po ceni 2.790 dinara.

Obnovite gradivo:

Biografija:
“Red Hot Chili Peppers” osnovali su davne 1983. godine Entoni Kidis (Anthony Kiedis) i Majkl "Flea" Balzari (Michael Balzary), kojima se docnije pridružuju Hilel Slovak (Hillel Slovak) i Džek Ajrons (Jack Irons). U ovoj postavci počinju da nastupaju po Los Anđelesu, a pozornost publike privlače čudnim ponašanjem na bini i još čudnijom odećom.

Svoje prve koncerte, uglavnom po striptiz barovima, grupa ima pod imenom „Tony Flow & the Miraculously Majestic Masters of Mayhem“.  Ubrzo menjaju ime u "Red Hot Chili Peppers“, a bend napuštaju Slovak i Ajrons kako bi više pažnje posvetili njihovoj drugoj grupi „What Is This“.

„Red Hot Chili Peppers“, sa Džek Šermanom i Klifom Martinezom kao članovima benda, 1984. godine izdaju svoj prvi album „Red Hot Chili Peppers“. Svega godinu dana kasnije, nakon raspada „What Is This“ u bend se vraćaju Slovak i Ajrons kako bi zajedno sa Džordžom Klintonom (George Clinton) snimili album „Freaky Styley“.

1987. objavljen je i njihov treći album „The Uplift Mofo Party Plan“.

1988. godine Hilel Slovak umire usled uzimanja prevelike doze heroina. Pogođen smrću kolege, Ajrons po drugi, i finalni put, napušta bend. Kiedis i “Flea”, nakon nekoliko neuspelih zamena, nastavljaju da sviraju kao “Red Hot Chili Peppers” zajedno sa Džonom Frušianteom (John Frusciante) i Čedom Smitom (Chad Smith).

1989. godine, “Red Hot Chili Peppers” izdaju veoma uspešan album “Mother's milk”.

Njihovo najuspešnije izdanje do danas bio je “Blood Sugar Sex Magik”, objavljen 1991. godine, koji se prodao u preko sedam miliona primeraka zahvaljujući hitovima “Give It Away” i “Under The Bridge”.

Frušiante napušta grupu 1992. godine. Na njegovo mesto, nakon Arika Maršala (Arik Marshall) i Džesija Tobajasa (Jesse Tobias), dolazi bivši gitarista sastava “Jane’s Addiction”, Dejv Navaro (Dave Navarro).

Nakon četiri godine pauze “Red Hot Chili Peppers” 1995. godine izdaju album “One Hot Minute” .

Frušiante se, nakon nekoliko neuspelih muzičkih izleta, ponovo vraća u grupu. Ponovno okupljanje benda rezultuje izdanjem “Californication” iz 1999. godine koje bend ponovo postavlja na tron alternativne rok muzike.

Ubrzo slede albumi “By the Way” iz 2002. godine i “Stadium Arcadium” objavljen 2006. godine.

Red Hot Chili Peppers aktuelni hit:

Linkovi:

Besplatan prevoz na Peperse i Exit
Još 10.000 ulaznica za RHCP
Red Hot Chili Peppers u Inđiji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: