Učesnici Refract festivala 2008.

Sedmi po redu muzički festival „Refract“ biće održan od 29. maja do 6. juna, a među učesnicima su "Dub pistols", "Senor Coconut", "Jahcoozi", "Dubioza kolektiv".

Izvor: B92

Subota, 24.05.2008.

00:26

Default images

Ove godine festival nosi podnaslov “Renoviranje” i biće održan na više lokacija u Beogradu, Kragujevcu, Zrenjaninu, Požarevcu i Banatskom Novom Selu.

Kao i šest godina u nazad “Refract” festival predstavlja aktuelne evropske umetnike, pionire nove scene iz regiona Balkana te „nove mlade talente“ iz Srbije.

Dodatne informacije mogu se pronaći na interent stranici www.refractfestival.net

Bernays Propaganda

Edvard Luis Bernejs (Edward Luis Bernays) smatra se ocem onoga što se danas naziva „odnosi sa javnošcu“.

Kao što njegova knjiga "Propaganda" otvoreno govori o medijskoj manipulaciji masa, tako i bend koji nosi ime ovog mislioca, manipuliše raznim muzickim žanrovima i predstavlja najprijatnije otkrice i te kako razvijene nove makedonske scene.

"Bernays Propaganda" svira u četvrtak, 29. maja u 22.00 u kragujevačkom Domu omladine, zatim, u petak, 30. maja u 22.00 u Banatskom Novom Selu u kafe klubu “Millenium” i u subotu, 31. maja u 21.00 u Beogradu na Kalemegdanu.

Vibrator u rikverc

Ultimativni ženski pank band čiji muzički koreni polaze od ranih "Ramones" i završavaju se sa savremenom japanskom andergraund scenom "Pizzicato Five", "Gito Gito Hustler", "Go!Go! 7188"...

Njihov nastup je provokativan, silovit i zavodljiv. "Vibrator u rikverc" nastupaju 30. maja u 22 časa u Banatskom Novom Selu u kafe klubu "Millenium".

Dubioza Kolektiv

Najbolji izvozni proizvod Bosne i Hercegovine ili balkanski "Asian Dub Foundation" kako ih novinari nazivaju.

Objavljuju za jednu od najrespektabilnijih etiketa sa ovih prostora - sarajevski "Gramofon".

U Srbiji predstavljaju novi album koji tek što je objavljen za "PGP".

"Dubioza kolektiv" nastupa 30. maja u 22.00 na Platou ispred Centra za kulturu u Požarevcu i 31. maja u 22 u Domu omladine u Kragujevcu.

Jahcoozi

Multietnički trio koji dolazi direktno iz berlinskog kvarta Krojcberg.

Jedan Izrealac, jedan Nemac, i Saša Perera (Sasha Perera) poreklom sa Šri Lanke donose originalnu mešavinu koja bi se eventualno mogla opisati kao avant/glič-pop sa raga-teh primesama.

"Jahcoozi" nastupaju u Domu omladine u Kragujevcu 30. maja u 22 časa, i u subotu, 31. maja na Kalemegdanu u Bogradu od 1 čas posle ponoći.

Dub Pistols

"Kada radiš muziku isključivo zbog para, onda si prisutan u vrhu industrije dve tri godine i sam postaješ industrija. Ako pak radiš iz ljubavi, bilo prema panku, dabu ili hip hopu, onda je to nešto sasvim drugačije", kaže Beri Ešvort (Barry Ashworth), osnivač sastava "Dub Pistols".

Upravo ovo objašnjava zašto ovim momcima ne ponestaje energije i kreativnosti i zašto kao stalne saradnike imaju ljude poput Terija Hola (Terry Hall) ili Horasa Endija (Horace Andy). "Dub pistols" predstavljaju četiri mikrofona, bas koji pomera iz mesta, distorzija gitare - buku koja dolazi iz zapadnog Londona.

Sastav "Dub pistols" nastupa 31. maja u 23.30 na Kalemegdanu.

Burnt Friedman & Jaki Liebezeit

Burnt Fridman i Jaki Libecajt predstavljaju digitalni džez u simbiozi sa krautrok zvukom.

Burnt Fridman, vizionar elektronske muzike, muzički filozof, nosilac projakata "Flanger" i "Nu Dub Players" i Jaki Libecajt, osnivač i bubnjar čuvenog sastava "Can", udruženi su zajedno u suptilnom spoju organskih ritmova i digitalnih procesora.

Beogradski koncert je jedan od prvih u nizu na kojima se predstavlja njihov novi album „Secret Rhythms 3“.

Nepresušni inovativci nastupaju na Kalemegdanu u nedelju, 1. juna u 21.30.

Senor Coconut and his Orchestra feat. Argenis Brito

Kada nekom padne na pamet da muziku čuvenog “man machine” benda "Kraftwerk" prebaci u totalno po temperamentu suprotne latino ritmove, onda smo sigurni da se radi o ne baš običnoj osobi.

Senjor Kokonat (Senor Coconut) zajedno sa kompletnim orkestrom ekskluzivno predstavlja novi album “Around the World”.

Zajednički imenitelj za leto, otvoreno nebo, udaraljke, elektroniku, duvače, koktele..., Senjor Kokonat i njegov orkestar nastupaju na Kalemegdanu 1. juna u 22.30.

Jesenji Orkestar i Izgubljeni vikend

"Jesenji orkestar" je neformalna muzička grupa Daniela Kovača.

Ideja koja vodi ovu grupu je ta da se pesme spontano pišu, snimaju i učine dostupnim slušaocima, ponajviše uz upotrebu interneta.

"Jesenji orkestar" ima objavljen album pod nazivom “Kombinat rekord!”.

"Izgubljeni vikend" je muzička grupa Vladimira Kolarića koji je poznat kao vođa grupe "Veliki prezir". Oba mini orkestra dele životni senzibilitet i pristup muziciranju.

"Jesenji Orkestar" i "Izgubljeni vikend" sviraju 1. juna u 21.00 u Domu kulture "3. oktobar" u Banatskom Novom Selu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: