Leni Kravic nastupa u Beogradu

Američki rok muzičar Leni Kravic (Lenny Kravitz) održaće koncert 24. jula u Beogradu, ali još nije određeno da li će to biti u Beogradskoj areni ili na Ušću, rečeno je danas agenciji Beta u promoterskoj kući iz Zagreba "Lupa promoušns" (Lupa promotions).

Izvor: B92

Sreda, 30.01.2008.

12:30

Default images

"Leni Kravic nastupiće u Beogradu, to je evidentno, 24. jula. Za sada su u igri dva prostora - Arena i Ušće. Da je datum maj, Arena bi bila u prednosti, ali s obzirom da se radi o datumu kad je leto i velika vrućina još se konsultujemo", rekao je direktor "Lupe" Vladimir Ivanković.

Prema njegovim rečima, krajem sledeće nedelje trebalo bi da budu poznati svi podaci o koncertu, uključujući i mesto održavanja. Tada će krenuti i zvanična najava koncerta i prodaja ulaznica, koje će verovatno koštati između 2.000 i 2.500 dinara.

Leni Kravic rođen je 26. maja 1964. godine u Njujorku, a svoju muzičku karijeru započeo je u Los Anđelesu zahvaljujući prijateljstvu njegovih roditelja sa Djukom Elingtonom, Elom Ficdžerald i Majlsom Dejvisom.

Kao član „California Boys“ hora Kravic pravi svoje prve korake ka rok muzici, i pod velikim uticajem Princa polako ulazi u svet muzike.

Nakon nekoliko pokušaja da dobije ugovor za ploču Leni Kravic napušta imidž Princa i okreće se svojim ranijim uzorima i klasičnim rokerima poput Džimija Hendriksa i sastava „Led Zeppelin“.

Svoj debi album pod nazivom „Let Love Rule“ Kravic objavljuje 1989. godine. Album ubrzo postiže iznenađujuć uspeh i skreće pažnju muzičkih kritičara na mladog umetnika.

Ubrzo slede albumi „Mama Said“ iz 1991. godine i „Are You Gonna Go My Way“ iz 1993. godine.

Album „Are You Gonna Go My Way“ postiže veliki uspeh i omogućuje Leniju Kravicu prodor na komercijalnu muzičku televiziju MTV ali i velike koncertne nastupe.

Zajedno sa uspehom svojih albuma Leni Krevic postaje autor još jednog velikog hita „Justify My Love“ koji prepušta Madoni.

Pored uspešne muzičke karijere Kravic paralelno piše pesme za Mika Džegera i velike rok sastave kao što je „Aerosmith“.

Tokom svoje karijere Leni Kravic nije dozvoljavao sebi da bude ukalupljen u određeni muzički žanr. Tokom godina Kravis je istraživao mogućnosti soula, fanka, regea i rok muzike.

Svoj novi album „It Is Time For A Revolution“ Leni Kravic objaviće 5. februara 2008. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: