Ponedeljak, 22.09.2014.

09:25

Goran Višnjić će biti novi Džejms Bond?

Izvor: Izvor: Jutarnji/Autorka: Klara Rožman

Goran Višnjiæ æe biti novi Džejms Bond? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

Objektivac

pre 9 godina

Do sada su Agenta 007 igrali 4 Britanca, 1 Skot, 1 Irac, 1 Austarijanac i 1 Amerikanac. Ukupno 8. I pazite svi iz Britanskih bivsih kolonija i suseda( jos ne znam gde da ubrojim Skotsku). Sada mi jos samo objasnite gde tu spada Hrvat? Dejms je aglosaksonski, da kazem, brend. Moje misljenje je da ce tesko taj dobiti tu ulogu. Pre ce je dobiti sveprisutni Benedict Cumberbatch ili mozda Iris Elba (pre ce on nego ovaj).

Katarina

pre 9 godina

Većina glumaca koji su sada aktuelni "naslednici" će biti stari kada se bude birao novi glumac, tako da je sasvim moguće da bude neko potpuno nov i nepoznat. Volela da u toj ulozi vidim Henrija Kavila, Majkla Fasbendera ili Kristijana Bejla. :)

ee

pre 9 godina

Zasto da ne!? Ako scenario na kraju otkrije da je pravi Bond kidnapovan od Rusa , geopoliticki su oni jos uvek malo znacajniji od Hrvata (izvini Miro, nista licno a ni politicki od mene:-) ) a da Goran Visnjic igra laznog!:-)

Milan

pre 9 godina

Klajv Oven je bio idealan u nekim ranijim godinama za ovu ulogu i bas mi je zao sto necemo imati priliku da vidimo kako bi to izgledalo! =o)

Mile

pre 9 godina

Nezvanično saznajemo da je prvi izbor producenata bio Ivan Bosiljčić ali su ulogu morali da ponude Goranu nakon što ih je Ivan odbio zbog posojećeg anganžmana u domaćoj seriji Urgentni centar.

Tanja

pre 9 godina

Richard Armitage definitivno! Gledala sam ga u Spooks, Robin Hood i moja omiljena britanska serija "Sever i jug" snimljena pre nekih desetak godina. On je otelotvorenje onog "visok, crn i (pre)lep". A i Englez.

Dragan VG

pre 9 godina

Fizicki bi mogao da se uklopi u ulogu Bonda,ali akcenat je veliki problem...
Sto se tice hejtera i Krejga...odlican Bond,a ako vam Skyfall ne predstavlja dobar primer,onda ne znam...
Po meni,to je prvi film,koji iskace iz uobicajenih Bond okvira,a pritom je pobrao i dobre kritike javnosti koja ga smatra jednim od najboljih 007 filmova...

Nikola

pre 9 godina

To u praksi znaci da ce novi bond zvucati kao rus,sto je teska glupost,jeste realnije,ali glupo.Glavni problem sa bond filmovima je sto su bezveze,sa izuzetno glupim pricom.Bolje neka angazuju nolan-a za sve pare,ili nekog drugog dobrog reditelja,ovi filmovi sa kregom,sem prvog su bili vise nego jadni.

Владимир

pre 9 godina

Krejg je najžalosniji Bond. Ima facu kriminalca, grimace... sve je to tako negledljivo, odbojno i nespojivo s karakterom Bonda.

Dex Dejvid, dexdavid2@gmail.com

pre 9 godina

Priča se da je svoju prvu misiju tajni agent 007 imao na Balkanu.No mislim da je mnogo interesantnije kako je nastalo ima James Bond.To su imena dvije posh londonske ulice.James Street je poznata ulica po najstarijoj prodavnici šešira na svijetu, po vjerovatno nalukzunijoj prodavnici ručno rađenih cipela, Labb, o njoj Crnjasnki piše u Romanu o Londnu.Tamo je i prva prodavnica cigarilosa, a off najstarija antikvarnica na svijetu.No i London se mjenja, pa na mjesto James cluba gdje su išli tipovi poput Bonda je davno zatvorena, kako propada Inperija tako se i gase njeni klubovi.Sada je tamo neki klub za bogate Induse.Zatvorena je i najstarija vinarija i prodavnica viskija, skupo je to za osiromašenu englesku gospodu.Kada se iz James Street pređe Piccadilly dolazimo do Bond Streeta o kojoj znamo svi sve, sem možda da se dvije aukcijske kuče nalaze u njoj, mada ni to ne znači mnogo, jer aukcije su preseljene tamo gdje ima više novca, a zna se gdje je to.Ime James Bond je oličenje nekadašnjeg aristokratskog Londona sa stilon, koji se promjenio, tako reči odumruo, pa je zato za Britance tako važan James Bond, ostala samo iluzija na platnu. Došli bogati Arapi, Indusi, Iranci, Rusi i Kinezi, neču reči ne daj Bože divlji istjerali pitome..Mali Kičić bio bi dobar Bond, samo...

M nije zensko i nije gej(po novom)

pre 9 godina

Kaonpametan covek (manjina) mrzim filmove koji sluze da propagiraju vestacku rodnu, seksualnu i ostale jednakosti.
Prvo, kvari se realnost jer je pravi Bond nemilosrdan,a drugo nisam titov pionir da mi neko puni mozak kako treba da mislim.

Pravi Bondovi su bili do pocetka devedesetih, kad je pocela era politicke i rodne korekotnosti na filmu.

Prica se da su femi lobiji toliko bezobrazni da vrse pritisak da Bond bude zensko, u nekom buducem filmu.
Samo da bi lecili svoje niske komplekse..

panzer general

pre 9 godina

Jedini pravi James Bond bio je Sean Connery i donekle Roger Moore.
Ne samo zbog karizme glumca već i autentičnosti radnje hladnoratovske ere gdje su doista postojali klasični špijuni. Sve nakon toga su obični akcijski filmovi bez nekog naročitog smisla, a glavni glumci bez ikakve osobnosti. Jedini koji bi mi danas bio dopadljiv za tu ulogu bio bi Robbie Williams.

M.

pre 9 godina

@(Zika, 22. septembar 2014 11:42)
Armitaz da popravi izgovor? Englez, koji je zavrsio "The London Academy of Music and Dramatic Art" i glumi na pozorisnoj sceni? On koristi razne britanske akcente u zavisnosti od uloge.

extant

pre 9 godina

pogledati seriju Extant gdje doticni glumi i svima ce biti jasno da je ovo veoma los glumac kojem engleski nije maternji i cija je gluma neuvjerljiva do bola.

miro split

pre 9 godina

Je li ko gleda Spartaka sa Goranom Višnjićem u glavnoj ulozi?
Ako niste pogledajte.Garantiran dobru zabavu i smih do suza.Šta se tiče njegovog punca Vrdoljaka,čovik je bija genijalac u bivšoj Jugi.Snimija je prosjake i sinove i dva odlična filma o srpskim partizanima u Hrvatskoj.Kad čuješ zvona i U gori raste zelen bor.Snimija je i Glembajeve i ako se ne varam i Kiklopa od Ranka Marinkovića.Sve u svemu za pohvalu,a onda je u neovisnoj Hrvatskoj počeja snimat svoje ispričnice za ona dva partizanska filma,pa je tako nastala Duga mračna noć sa Višnjićem u glavnoj ulozi.Katasrofa od filma koji bi možda da je snimljen u komunizmu kad je sličan film(večernja zvona)snimija Lordan Zafranović i ima neku vridnost.O dokumentarno-igranom filmu na temu Josipa Broza Tita bolje je i ne pričat.U oba slučaja radi se o amatrskom povjesnom falsifikatu.
Tako da me je čisto strah na šta će ličit ovo sa Antom Gotovinom.
Pretpostavljan da neće bit puno bolje od vaše Ravne Gore.

Kol

pre 9 godina

Da a mene su zvali da budem novi Indijana Dzouns, nema sanse da novi Bond ne bude neki Britanac od ponudjenih Hardi je vrhunski glumac ali je nizak i ima tu ruralnu facu dok je Elba takodje takodje genijalan glumac ali ne verujem da ce njega jer je crn! Tako da moguce da ce Fasbender da dobije tu ulogu, uglavnom ko god da dobije gori od krejga nece biti sigurno!

Zika

pre 9 godina

@(Mihailo, 22. septembar 2014 10:13)
Komentar ti je rasisticki. Sta vise, mislim da je Elba favorit, upravo iz razloga promovisanja rasne jednakosti. Eto i Obama je predsednik USA, a verujem da mnogi nisu mogli da zamisle crnca na toj funkciji. Takodje, pre Dzudi Denc, M je uvek bio muskarac, pa se ljudi i na to navikose.
Ja licno mislim da bi uloga najbolje stajala Armitazu, do duse, kad bi malo popravio izgovor.

Coek

pre 9 godina

nece ga naslediti ovo je jos jedno po redu novinarskih preterivanja. Dovoljno vam je malo da citate strane medije i budete u toku da shvatite da je on 40 glumac po redu za izbor. I verujte mi previse je radikalan potez trenutno da ne izaberu britanca. Uvek je britanac glumio bonda i tako ce biti barem jos neko vreme

vlada

pre 9 godina

Samo ovog krejga da skinu sa te uloge! On je najgori Bond ikada. Timoti dalton je bio pa jednop 3 svetlosne godine ispred njega!

Višnjić bi izgledom i mnogao da bude bonda, ali bi najbolje bilo da ga sinhronizuje neki Englez. Uz dužno poštovanje, ali Bond mora da ima Britanski akcenat!

N.

pre 9 godina

@Mihailo, Danijel Krejg je snimio tri Bonda. Kazu da po ugovoru mora jos dva filma da snimi, mada ne zeli. Mnogi ga smatraju najboljim Bondom ikada. To su rekli i Rodzer Mur i Timoti Dalton.

loller

pre 9 godina

Eto, i sad će Hrvat (Goran Višnjić) da glumi Srbina (Duška Popova) koga je engleski pisac (Ian Fleming) napravio englezom (Džejms Bond).
Lud je ovaj svet.

MiljanPravnik

pre 9 godina

Ja predlažem da mi kandidujemo našega g-dina Ivana Bosiljčića, posle maestralnih rola u Orlu i Jogodićima (uvek me taj naziv asocira na Bombončiće, ne znam zašto) logičan sled događaja je da se oproba kao 007 !!!!

Mihailo

pre 9 godina

Elba apsolutno NE! Ko može da zamisli crnca u ulozi 007? Hardi ima ono nešto da bi mogao da igra Bonda, ali je suviše nizak (nije ni Krejg bio mnogo bolji po tom pitanju i uopšte drago mi je što će posle ta dva filma prestati da igra kultnu, mada ne preterano vrednu, ulogu).
Što se Višnjića tiče, mislim da bi jako dobro mogao da iznese "teret", visok je, crn, ima pamtljivo lice... jedino još da uvežba "engleski" engleski jezik i izgovor.

uredni neplatisa

pre 9 godina

Goran je faca - nema sumnje. Samo mislim da ce britanci pre da se odreknu Skotske nego sto ce dozvoliti nebritancu da danas glumi Bonda, James Bonda. (Iako je prvi Bond bio amerikanac)

Koliko god da dobro "barata" sa engleskim, nije to - to

СрбинсонКрусо

pre 9 godina

Вишњић тешко, Том харди готово сигурно... остали ако он не буде могао...

joki

pre 9 godina

Bilo bi kul da Goran igra Bonda, ali nažalost, to je nemoguće - serijalo filmova o Bondu je vrhunski britanski brend i glumac mora da ima savršen akcenat.

my way

pre 9 godina

Аха, а ћалета му Лазар Ристовски, кеву Мира Фурлан, Сергеј Трифуновић и Раша Буквић браћале рођене и ето праве британске породице.

loller

pre 9 godina

Eto, i sad će Hrvat (Goran Višnjić) da glumi Srbina (Duška Popova) koga je engleski pisac (Ian Fleming) napravio englezom (Džejms Bond).
Lud je ovaj svet.

my way

pre 9 godina

Аха, а ћалета му Лазар Ристовски, кеву Мира Фурлан, Сергеј Трифуновић и Раша Буквић браћале рођене и ето праве британске породице.

MiljanPravnik

pre 9 godina

Ja predlažem da mi kandidujemo našega g-dina Ivana Bosiljčića, posle maestralnih rola u Orlu i Jogodićima (uvek me taj naziv asocira na Bombončiće, ne znam zašto) logičan sled događaja je da se oproba kao 007 !!!!

Coek

pre 9 godina

nece ga naslediti ovo je jos jedno po redu novinarskih preterivanja. Dovoljno vam je malo da citate strane medije i budete u toku da shvatite da je on 40 glumac po redu za izbor. I verujte mi previse je radikalan potez trenutno da ne izaberu britanca. Uvek je britanac glumio bonda i tako ce biti barem jos neko vreme

joki

pre 9 godina

Bilo bi kul da Goran igra Bonda, ali nažalost, to je nemoguće - serijalo filmova o Bondu je vrhunski britanski brend i glumac mora da ima savršen akcenat.

uredni neplatisa

pre 9 godina

Goran je faca - nema sumnje. Samo mislim da ce britanci pre da se odreknu Skotske nego sto ce dozvoliti nebritancu da danas glumi Bonda, James Bonda. (Iako je prvi Bond bio amerikanac)

Koliko god da dobro "barata" sa engleskim, nije to - to

miro split

pre 9 godina

Je li ko gleda Spartaka sa Goranom Višnjićem u glavnoj ulozi?
Ako niste pogledajte.Garantiran dobru zabavu i smih do suza.Šta se tiče njegovog punca Vrdoljaka,čovik je bija genijalac u bivšoj Jugi.Snimija je prosjake i sinove i dva odlična filma o srpskim partizanima u Hrvatskoj.Kad čuješ zvona i U gori raste zelen bor.Snimija je i Glembajeve i ako se ne varam i Kiklopa od Ranka Marinkovića.Sve u svemu za pohvalu,a onda je u neovisnoj Hrvatskoj počeja snimat svoje ispričnice za ona dva partizanska filma,pa je tako nastala Duga mračna noć sa Višnjićem u glavnoj ulozi.Katasrofa od filma koji bi možda da je snimljen u komunizmu kad je sličan film(večernja zvona)snimija Lordan Zafranović i ima neku vridnost.O dokumentarno-igranom filmu na temu Josipa Broza Tita bolje je i ne pričat.U oba slučaja radi se o amatrskom povjesnom falsifikatu.
Tako da me je čisto strah na šta će ličit ovo sa Antom Gotovinom.
Pretpostavljan da neće bit puno bolje od vaše Ravne Gore.

N.

pre 9 godina

@Mihailo, Danijel Krejg je snimio tri Bonda. Kazu da po ugovoru mora jos dva filma da snimi, mada ne zeli. Mnogi ga smatraju najboljim Bondom ikada. To su rekli i Rodzer Mur i Timoti Dalton.

vlada

pre 9 godina

Samo ovog krejga da skinu sa te uloge! On je najgori Bond ikada. Timoti dalton je bio pa jednop 3 svetlosne godine ispred njega!

Višnjić bi izgledom i mnogao da bude bonda, ali bi najbolje bilo da ga sinhronizuje neki Englez. Uz dužno poštovanje, ali Bond mora da ima Britanski akcenat!

Mihailo

pre 9 godina

Elba apsolutno NE! Ko može da zamisli crnca u ulozi 007? Hardi ima ono nešto da bi mogao da igra Bonda, ali je suviše nizak (nije ni Krejg bio mnogo bolji po tom pitanju i uopšte drago mi je što će posle ta dva filma prestati da igra kultnu, mada ne preterano vrednu, ulogu).
Što se Višnjića tiče, mislim da bi jako dobro mogao da iznese "teret", visok je, crn, ima pamtljivo lice... jedino još da uvežba "engleski" engleski jezik i izgovor.

СрбинсонКрусо

pre 9 godina

Вишњић тешко, Том харди готово сигурно... остали ако он не буде могао...

Kol

pre 9 godina

Da a mene su zvali da budem novi Indijana Dzouns, nema sanse da novi Bond ne bude neki Britanac od ponudjenih Hardi je vrhunski glumac ali je nizak i ima tu ruralnu facu dok je Elba takodje takodje genijalan glumac ali ne verujem da ce njega jer je crn! Tako da moguce da ce Fasbender da dobije tu ulogu, uglavnom ko god da dobije gori od krejga nece biti sigurno!

Владимир

pre 9 godina

Krejg je najžalosniji Bond. Ima facu kriminalca, grimace... sve je to tako negledljivo, odbojno i nespojivo s karakterom Bonda.

Zika

pre 9 godina

@(Mihailo, 22. septembar 2014 10:13)
Komentar ti je rasisticki. Sta vise, mislim da je Elba favorit, upravo iz razloga promovisanja rasne jednakosti. Eto i Obama je predsednik USA, a verujem da mnogi nisu mogli da zamisle crnca na toj funkciji. Takodje, pre Dzudi Denc, M je uvek bio muskarac, pa se ljudi i na to navikose.
Ja licno mislim da bi uloga najbolje stajala Armitazu, do duse, kad bi malo popravio izgovor.

panzer general

pre 9 godina

Jedini pravi James Bond bio je Sean Connery i donekle Roger Moore.
Ne samo zbog karizme glumca već i autentičnosti radnje hladnoratovske ere gdje su doista postojali klasični špijuni. Sve nakon toga su obični akcijski filmovi bez nekog naročitog smisla, a glavni glumci bez ikakve osobnosti. Jedini koji bi mi danas bio dopadljiv za tu ulogu bio bi Robbie Williams.

Mile

pre 9 godina

Nezvanično saznajemo da je prvi izbor producenata bio Ivan Bosiljčić ali su ulogu morali da ponude Goranu nakon što ih je Ivan odbio zbog posojećeg anganžmana u domaćoj seriji Urgentni centar.

extant

pre 9 godina

pogledati seriju Extant gdje doticni glumi i svima ce biti jasno da je ovo veoma los glumac kojem engleski nije maternji i cija je gluma neuvjerljiva do bola.

Dex Dejvid, dexdavid2@gmail.com

pre 9 godina

Priča se da je svoju prvu misiju tajni agent 007 imao na Balkanu.No mislim da je mnogo interesantnije kako je nastalo ima James Bond.To su imena dvije posh londonske ulice.James Street je poznata ulica po najstarijoj prodavnici šešira na svijetu, po vjerovatno nalukzunijoj prodavnici ručno rađenih cipela, Labb, o njoj Crnjasnki piše u Romanu o Londnu.Tamo je i prva prodavnica cigarilosa, a off najstarija antikvarnica na svijetu.No i London se mjenja, pa na mjesto James cluba gdje su išli tipovi poput Bonda je davno zatvorena, kako propada Inperija tako se i gase njeni klubovi.Sada je tamo neki klub za bogate Induse.Zatvorena je i najstarija vinarija i prodavnica viskija, skupo je to za osiromašenu englesku gospodu.Kada se iz James Street pređe Piccadilly dolazimo do Bond Streeta o kojoj znamo svi sve, sem možda da se dvije aukcijske kuče nalaze u njoj, mada ni to ne znači mnogo, jer aukcije su preseljene tamo gdje ima više novca, a zna se gdje je to.Ime James Bond je oličenje nekadašnjeg aristokratskog Londona sa stilon, koji se promjenio, tako reči odumruo, pa je zato za Britance tako važan James Bond, ostala samo iluzija na platnu. Došli bogati Arapi, Indusi, Iranci, Rusi i Kinezi, neču reči ne daj Bože divlji istjerali pitome..Mali Kičić bio bi dobar Bond, samo...

Dragan VG

pre 9 godina

Fizicki bi mogao da se uklopi u ulogu Bonda,ali akcenat je veliki problem...
Sto se tice hejtera i Krejga...odlican Bond,a ako vam Skyfall ne predstavlja dobar primer,onda ne znam...
Po meni,to je prvi film,koji iskace iz uobicajenih Bond okvira,a pritom je pobrao i dobre kritike javnosti koja ga smatra jednim od najboljih 007 filmova...

M.

pre 9 godina

@(Zika, 22. septembar 2014 11:42)
Armitaz da popravi izgovor? Englez, koji je zavrsio "The London Academy of Music and Dramatic Art" i glumi na pozorisnoj sceni? On koristi razne britanske akcente u zavisnosti od uloge.

Nikola

pre 9 godina

To u praksi znaci da ce novi bond zvucati kao rus,sto je teska glupost,jeste realnije,ali glupo.Glavni problem sa bond filmovima je sto su bezveze,sa izuzetno glupim pricom.Bolje neka angazuju nolan-a za sve pare,ili nekog drugog dobrog reditelja,ovi filmovi sa kregom,sem prvog su bili vise nego jadni.

Milan

pre 9 godina

Klajv Oven je bio idealan u nekim ranijim godinama za ovu ulogu i bas mi je zao sto necemo imati priliku da vidimo kako bi to izgledalo! =o)

Tanja

pre 9 godina

Richard Armitage definitivno! Gledala sam ga u Spooks, Robin Hood i moja omiljena britanska serija "Sever i jug" snimljena pre nekih desetak godina. On je otelotvorenje onog "visok, crn i (pre)lep". A i Englez.

M nije zensko i nije gej(po novom)

pre 9 godina

Kaonpametan covek (manjina) mrzim filmove koji sluze da propagiraju vestacku rodnu, seksualnu i ostale jednakosti.
Prvo, kvari se realnost jer je pravi Bond nemilosrdan,a drugo nisam titov pionir da mi neko puni mozak kako treba da mislim.

Pravi Bondovi su bili do pocetka devedesetih, kad je pocela era politicke i rodne korekotnosti na filmu.

Prica se da su femi lobiji toliko bezobrazni da vrse pritisak da Bond bude zensko, u nekom buducem filmu.
Samo da bi lecili svoje niske komplekse..

Katarina

pre 9 godina

Većina glumaca koji su sada aktuelni "naslednici" će biti stari kada se bude birao novi glumac, tako da je sasvim moguće da bude neko potpuno nov i nepoznat. Volela da u toj ulozi vidim Henrija Kavila, Majkla Fasbendera ili Kristijana Bejla. :)

Objektivac

pre 9 godina

Do sada su Agenta 007 igrali 4 Britanca, 1 Skot, 1 Irac, 1 Austarijanac i 1 Amerikanac. Ukupno 8. I pazite svi iz Britanskih bivsih kolonija i suseda( jos ne znam gde da ubrojim Skotsku). Sada mi jos samo objasnite gde tu spada Hrvat? Dejms je aglosaksonski, da kazem, brend. Moje misljenje je da ce tesko taj dobiti tu ulogu. Pre ce je dobiti sveprisutni Benedict Cumberbatch ili mozda Iris Elba (pre ce on nego ovaj).

ee

pre 9 godina

Zasto da ne!? Ako scenario na kraju otkrije da je pravi Bond kidnapovan od Rusa , geopoliticki su oni jos uvek malo znacajniji od Hrvata (izvini Miro, nista licno a ni politicki od mene:-) ) a da Goran Visnjic igra laznog!:-)

Mihailo

pre 9 godina

Elba apsolutno NE! Ko može da zamisli crnca u ulozi 007? Hardi ima ono nešto da bi mogao da igra Bonda, ali je suviše nizak (nije ni Krejg bio mnogo bolji po tom pitanju i uopšte drago mi je što će posle ta dva filma prestati da igra kultnu, mada ne preterano vrednu, ulogu).
Što se Višnjića tiče, mislim da bi jako dobro mogao da iznese "teret", visok je, crn, ima pamtljivo lice... jedino još da uvežba "engleski" engleski jezik i izgovor.

loller

pre 9 godina

Eto, i sad će Hrvat (Goran Višnjić) da glumi Srbina (Duška Popova) koga je engleski pisac (Ian Fleming) napravio englezom (Džejms Bond).
Lud je ovaj svet.

vlada

pre 9 godina

Samo ovog krejga da skinu sa te uloge! On je najgori Bond ikada. Timoti dalton je bio pa jednop 3 svetlosne godine ispred njega!

Višnjić bi izgledom i mnogao da bude bonda, ali bi najbolje bilo da ga sinhronizuje neki Englez. Uz dužno poštovanje, ali Bond mora da ima Britanski akcenat!

Zika

pre 9 godina

@(Mihailo, 22. septembar 2014 10:13)
Komentar ti je rasisticki. Sta vise, mislim da je Elba favorit, upravo iz razloga promovisanja rasne jednakosti. Eto i Obama je predsednik USA, a verujem da mnogi nisu mogli da zamisle crnca na toj funkciji. Takodje, pre Dzudi Denc, M je uvek bio muskarac, pa se ljudi i na to navikose.
Ja licno mislim da bi uloga najbolje stajala Armitazu, do duse, kad bi malo popravio izgovor.

joki

pre 9 godina

Bilo bi kul da Goran igra Bonda, ali nažalost, to je nemoguće - serijalo filmova o Bondu je vrhunski britanski brend i glumac mora da ima savršen akcenat.

miro split

pre 9 godina

Je li ko gleda Spartaka sa Goranom Višnjićem u glavnoj ulozi?
Ako niste pogledajte.Garantiran dobru zabavu i smih do suza.Šta se tiče njegovog punca Vrdoljaka,čovik je bija genijalac u bivšoj Jugi.Snimija je prosjake i sinove i dva odlična filma o srpskim partizanima u Hrvatskoj.Kad čuješ zvona i U gori raste zelen bor.Snimija je i Glembajeve i ako se ne varam i Kiklopa od Ranka Marinkovića.Sve u svemu za pohvalu,a onda je u neovisnoj Hrvatskoj počeja snimat svoje ispričnice za ona dva partizanska filma,pa je tako nastala Duga mračna noć sa Višnjićem u glavnoj ulozi.Katasrofa od filma koji bi možda da je snimljen u komunizmu kad je sličan film(večernja zvona)snimija Lordan Zafranović i ima neku vridnost.O dokumentarno-igranom filmu na temu Josipa Broza Tita bolje je i ne pričat.U oba slučaja radi se o amatrskom povjesnom falsifikatu.
Tako da me je čisto strah na šta će ličit ovo sa Antom Gotovinom.
Pretpostavljan da neće bit puno bolje od vaše Ravne Gore.

uredni neplatisa

pre 9 godina

Goran je faca - nema sumnje. Samo mislim da ce britanci pre da se odreknu Skotske nego sto ce dozvoliti nebritancu da danas glumi Bonda, James Bonda. (Iako je prvi Bond bio amerikanac)

Koliko god da dobro "barata" sa engleskim, nije to - to

Владимир

pre 9 godina

Krejg je najžalosniji Bond. Ima facu kriminalca, grimace... sve je to tako negledljivo, odbojno i nespojivo s karakterom Bonda.

Kol

pre 9 godina

Da a mene su zvali da budem novi Indijana Dzouns, nema sanse da novi Bond ne bude neki Britanac od ponudjenih Hardi je vrhunski glumac ali je nizak i ima tu ruralnu facu dok je Elba takodje takodje genijalan glumac ali ne verujem da ce njega jer je crn! Tako da moguce da ce Fasbender da dobije tu ulogu, uglavnom ko god da dobije gori od krejga nece biti sigurno!

N.

pre 9 godina

@Mihailo, Danijel Krejg je snimio tri Bonda. Kazu da po ugovoru mora jos dva filma da snimi, mada ne zeli. Mnogi ga smatraju najboljim Bondom ikada. To su rekli i Rodzer Mur i Timoti Dalton.

my way

pre 9 godina

Аха, а ћалета му Лазар Ристовски, кеву Мира Фурлан, Сергеј Трифуновић и Раша Буквић браћале рођене и ето праве британске породице.

MiljanPravnik

pre 9 godina

Ja predlažem da mi kandidujemo našega g-dina Ivana Bosiljčića, posle maestralnih rola u Orlu i Jogodićima (uvek me taj naziv asocira na Bombončiće, ne znam zašto) logičan sled događaja je da se oproba kao 007 !!!!

СрбинсонКрусо

pre 9 godina

Вишњић тешко, Том харди готово сигурно... остали ако он не буде могао...

panzer general

pre 9 godina

Jedini pravi James Bond bio je Sean Connery i donekle Roger Moore.
Ne samo zbog karizme glumca već i autentičnosti radnje hladnoratovske ere gdje su doista postojali klasični špijuni. Sve nakon toga su obični akcijski filmovi bez nekog naročitog smisla, a glavni glumci bez ikakve osobnosti. Jedini koji bi mi danas bio dopadljiv za tu ulogu bio bi Robbie Williams.

Coek

pre 9 godina

nece ga naslediti ovo je jos jedno po redu novinarskih preterivanja. Dovoljno vam je malo da citate strane medije i budete u toku da shvatite da je on 40 glumac po redu za izbor. I verujte mi previse je radikalan potez trenutno da ne izaberu britanca. Uvek je britanac glumio bonda i tako ce biti barem jos neko vreme

Nikola

pre 9 godina

To u praksi znaci da ce novi bond zvucati kao rus,sto je teska glupost,jeste realnije,ali glupo.Glavni problem sa bond filmovima je sto su bezveze,sa izuzetno glupim pricom.Bolje neka angazuju nolan-a za sve pare,ili nekog drugog dobrog reditelja,ovi filmovi sa kregom,sem prvog su bili vise nego jadni.

M nije zensko i nije gej(po novom)

pre 9 godina

Kaonpametan covek (manjina) mrzim filmove koji sluze da propagiraju vestacku rodnu, seksualnu i ostale jednakosti.
Prvo, kvari se realnost jer je pravi Bond nemilosrdan,a drugo nisam titov pionir da mi neko puni mozak kako treba da mislim.

Pravi Bondovi su bili do pocetka devedesetih, kad je pocela era politicke i rodne korekotnosti na filmu.

Prica se da su femi lobiji toliko bezobrazni da vrse pritisak da Bond bude zensko, u nekom buducem filmu.
Samo da bi lecili svoje niske komplekse..

Milan

pre 9 godina

Klajv Oven je bio idealan u nekim ranijim godinama za ovu ulogu i bas mi je zao sto necemo imati priliku da vidimo kako bi to izgledalo! =o)

Mile

pre 9 godina

Nezvanično saznajemo da je prvi izbor producenata bio Ivan Bosiljčić ali su ulogu morali da ponude Goranu nakon što ih je Ivan odbio zbog posojećeg anganžmana u domaćoj seriji Urgentni centar.

Dragan VG

pre 9 godina

Fizicki bi mogao da se uklopi u ulogu Bonda,ali akcenat je veliki problem...
Sto se tice hejtera i Krejga...odlican Bond,a ako vam Skyfall ne predstavlja dobar primer,onda ne znam...
Po meni,to je prvi film,koji iskace iz uobicajenih Bond okvira,a pritom je pobrao i dobre kritike javnosti koja ga smatra jednim od najboljih 007 filmova...

extant

pre 9 godina

pogledati seriju Extant gdje doticni glumi i svima ce biti jasno da je ovo veoma los glumac kojem engleski nije maternji i cija je gluma neuvjerljiva do bola.

Dex Dejvid, dexdavid2@gmail.com

pre 9 godina

Priča se da je svoju prvu misiju tajni agent 007 imao na Balkanu.No mislim da je mnogo interesantnije kako je nastalo ima James Bond.To su imena dvije posh londonske ulice.James Street je poznata ulica po najstarijoj prodavnici šešira na svijetu, po vjerovatno nalukzunijoj prodavnici ručno rađenih cipela, Labb, o njoj Crnjasnki piše u Romanu o Londnu.Tamo je i prva prodavnica cigarilosa, a off najstarija antikvarnica na svijetu.No i London se mjenja, pa na mjesto James cluba gdje su išli tipovi poput Bonda je davno zatvorena, kako propada Inperija tako se i gase njeni klubovi.Sada je tamo neki klub za bogate Induse.Zatvorena je i najstarija vinarija i prodavnica viskija, skupo je to za osiromašenu englesku gospodu.Kada se iz James Street pređe Piccadilly dolazimo do Bond Streeta o kojoj znamo svi sve, sem možda da se dvije aukcijske kuče nalaze u njoj, mada ni to ne znači mnogo, jer aukcije su preseljene tamo gdje ima više novca, a zna se gdje je to.Ime James Bond je oličenje nekadašnjeg aristokratskog Londona sa stilon, koji se promjenio, tako reči odumruo, pa je zato za Britance tako važan James Bond, ostala samo iluzija na platnu. Došli bogati Arapi, Indusi, Iranci, Rusi i Kinezi, neču reči ne daj Bože divlji istjerali pitome..Mali Kičić bio bi dobar Bond, samo...

Tanja

pre 9 godina

Richard Armitage definitivno! Gledala sam ga u Spooks, Robin Hood i moja omiljena britanska serija "Sever i jug" snimljena pre nekih desetak godina. On je otelotvorenje onog "visok, crn i (pre)lep". A i Englez.

M.

pre 9 godina

@(Zika, 22. septembar 2014 11:42)
Armitaz da popravi izgovor? Englez, koji je zavrsio "The London Academy of Music and Dramatic Art" i glumi na pozorisnoj sceni? On koristi razne britanske akcente u zavisnosti od uloge.

ee

pre 9 godina

Zasto da ne!? Ako scenario na kraju otkrije da je pravi Bond kidnapovan od Rusa , geopoliticki su oni jos uvek malo znacajniji od Hrvata (izvini Miro, nista licno a ni politicki od mene:-) ) a da Goran Visnjic igra laznog!:-)

Katarina

pre 9 godina

Većina glumaca koji su sada aktuelni "naslednici" će biti stari kada se bude birao novi glumac, tako da je sasvim moguće da bude neko potpuno nov i nepoznat. Volela da u toj ulozi vidim Henrija Kavila, Majkla Fasbendera ili Kristijana Bejla. :)

Objektivac

pre 9 godina

Do sada su Agenta 007 igrali 4 Britanca, 1 Skot, 1 Irac, 1 Austarijanac i 1 Amerikanac. Ukupno 8. I pazite svi iz Britanskih bivsih kolonija i suseda( jos ne znam gde da ubrojim Skotsku). Sada mi jos samo objasnite gde tu spada Hrvat? Dejms je aglosaksonski, da kazem, brend. Moje misljenje je da ce tesko taj dobiti tu ulogu. Pre ce je dobiti sveprisutni Benedict Cumberbatch ili mozda Iris Elba (pre ce on nego ovaj).