Ponedeljak, 15.01.2018.

18:40

Preminula Dolores O'Riordan, pevačica benda "Krenberiz"

Izvor: B92

Preminula Dolores O'Riordan, pevaèica benda "Krenberiz" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

124 Komentari

Sortiraj po:

Nikola

pre 6 godina

Bolovala je od tzv. "bipolarnog poremecaja", sama je to jednom prilikom izjavila. Bolest je jako teska, kombinacija manije i depresije, koje jedna drugu smenjuju. 15-30% obolelih izvrsi pre ili kasnije samoubistvo.

*Izvor: Vikipedija

neutralni felsh

pre 6 godina

Ionako ne bi iznedrila više hitova. Gre'ota za mladu osobu.
(ticroo, 15. januar 2018 19:17)


ili - "ko ne voli karanfile i ne 'iznedruje' hitove, ne zasluzuje da zivi"...

_lulence

pre 6 godina

Bila sam klinka , kada je moja sestra , tada srednjoskolka, donela njihov cd kuci . Slusala sam do iznemoglosti . Uzivala u sjajnom glasu , i posebnoj emociji koju je posedovala .
Oblikovali su moj muzicki ukus na koji sam preponosna . A pesma Dreams ostala kao jedna od drazih . Pocivaj u miru predivna mlada zeno .

Mare

pre 6 godina

ufff sta je ovo,sokiran sam...volim neke njihove stvari, obozavam...i mlada je, ne mogu da verujem....e svasta stvarno, mnogo tuzno:(((

nena

pre 6 godina

Neka pociva u miru!
Jako mi je zao. mlada zena, izuzetan glas je imala.

Ne mogu da shvatim ove nesretnike koji na izraze saucesca daju minuse. Sta se desilo sa empatijom po kojoj smo bili poznati ???????

anarhista

pre 6 godina

Nisam baš odrastao uz TC ali sam ih obožavao...koliko noći sa mojom sadašnjom ženom tada djevojkom sam proveo slušajući najljepši ženski vokal...i sad sa skoro 50g i dalje ih slušam i ponovo se ježim na taj prekrasni glas R.I.P.

Петар

pre 6 godina

Туга. Дан ми није моао започети горе. Управо сам поручио последњи албум за своју колекцију...почивај у миру :(

Mladen

pre 6 godina

Ne poznajem gospođu nitim sam upoznat sa njenom muzikom (nema je na Grandu) ali jadna žena ode tako mlada.

Zao mi je njene familije

Dag Kristi

pre 6 godina

Koliko god ne slusao njihovu muziku,u kolima je uvek morao da se nadje Zombie uz Maiden,Metallicu,Megadeth,Black Sabath,Motorhead,Dia...Pocivaj u miru,kao pubertetlije smo se svi lozili na nju.Slava joj!

Mario

pre 6 godina

Tužan dan za sve prave ljubitelje rocka i muzike, prave muzike.
I za sve starije generacije verujem da je još veća tuga. Govori dečko 1993.god rođen.

Prelep glas je imala uživo, jedan od najlepših.

RIP Dolores

Rđavom kupcu i dlaka smeta

pre 6 godina

Uhvatila me noćas neka teskoba, iz kože hoću da izađem, hajde rekoh da pustim muziku, da se opustim malo. Generalno biram neku opuštenu muziku kada sam teskoban, obično džez, ali noćas pustih pesmu “Zombie” prvu. Nije baš pesma za opuštanje, priznaćete. Onako neplanirano i bez ikakvog reda, i tako dok sedim za kompjuterom, uzimam telefon da odgovorim na poruku. Mahinalno ulazim na “B92” i imam šta da vidim...Počivaj u miru. Malo je reći da sam se sav naježio u trenutku kada sam pročitao vest, a dok je spomenuta pesma u isto vreme išla...

Vladimir

pre 6 godina

Kad samo pomislim na Novosadsku ulicu u Modeni i njen duet sa Sajmon Le Bonom,naravno pesma Linger.Pavaroti je inače organizovo te koncerte. Topla preporuka poslušati tu verziju.Svakako ozbiljan udarac za nekoga mojih godina...Dzekson,Bouvi,Prince,Vitni,Majkl Hačins,Dzordz Majkl,Fredi,Koen,Malkolm McLaren,Dona Samer... Heroji moje mladosti polako nestaju.Otužno... P.S. Ne mogu da ne primetim da davno nisam pročitao neki komentar koji me tako dotakao.Nebo7,imaš u sebi dara da napišeš knjigu.

Ilija

pre 6 godina

@PsychoTheRapist

Pa samo da su Animal Instinct snimili, bili bi zasluženo legende, a to je sa četvrtog albuma, bezosećajni stvore. Jeste da su prva dva albuma najbolja, ali poštedi nas te anti Bono filozofije samo zato što je neko snimio pesmu Bosnia u vreme kad su ovde vršena strašna zverstva. Ne znam dokle ćemo se praviti kao da se tamo ništa nije desilo i da je neko u naše ime bacao ljubičice na Sarajevno. Dolores je bila nežna duša koja je sanjala da bude anđeo i čuva druge ljude. Nadam se da je od večars tu, oko nas, u tom obliku.

Samo trenutak, dva i stiže naplara

pre 6 godina

Dobra pevačica. Počivaj u miru. Ali kad pročitam da je napala je trojicu policajaca i stjuartdesu ... priznala krivicu, platila kaznu i nikom ništa ... toliko o karakteru. I još jedan dokaz da poznati i bogati mogu da budu bahati kad im se prohte. Običan smrtnik bi zaglavio u zatvoru bar mesec dana. Toliko o jednakosti ljudi.

Hilux

pre 6 godina

Zombie, Linger, Salvation bla bla bla..hitići za muzičke neznalice....
Predivan glas, pitka muzika, tekstovi prosek, tragičan žovot.

"Bosnia"

I would like to state my vision,
Life was so unfair.
We live in our secure surroundings,
And people die out there.

Bosnia was so unkind.
Sarajevo changed my mind.
And we all call out in despair.
All the love we need isn't there.
And we all sing songs in our room.
Sarajevo erects another doom.

Sarajevo, Sarajevo, Sarajevo, Sarajevo.
Bosnia was so unkind.
Sarajevo, Sarajevo, Saraje-
Bosnia was so unkind.

Sure things would change if we really wanted them to.
No fear for children anymore.
There are babies in their beds,
Terror in their heads,
Love for the love of life.

When do the saints go marching in? [X4]
Walk on tip toe...

Zo NI Ma Lju An...

pre 6 godina

Otišle su i mnogo veće legende, ali se ipak staro društvo niotkuda okupilo i evo, ovako matori, pijemo njoj u čast... Uz nju smo lakše podneli i preživeli tinejdžerske godine devedesetih... Slava ti, Dolores!

kolani

pre 6 godina

They say the cream will always rise to the top.
They say that good people are always first to drop.
What of Kurt Cobain, will his presence still remain?
Remember JFK, ever saintly in a way.
Where are you now?
Where are you now?
Where are you now, I said,
Where are you no-ow?

RIP Dolores

Šteta...

pre 6 godina

Izuzetno kreativan bend sa ogromnim brojem kvalitetnih pesama koje su raspoređene na relativno mali broj studijskih alubma. Moje omiljene pesme su: I'm Still Remembering i Ode To My Family.

lili

pre 6 godina

2012.u Beogradu,su odrzali odlican koncert.Ona je bila divna raspolozena.Zaista dobar koncert.Mnogo mi je zao.Srecom ostavila nam je mnogo pesama koje volimo i koje cemo jos dugo dugo slusati.

Uros Djurdjevic #32

pre 6 godina

Nikad nisam cuo za nju jer ne slusam stranu muziku ali ovo je veliki gubitak za americku muziku i po tekstu bih rekao da nas je ( prerano ) napustila odlicna pevacica.
Rest in peace.

Dule

pre 6 godina

Tuga! Nikada neću zaboraviti, kako sam sedeo u stanu i učio pesmu Zombie. Trebalo mi inače nekoliko dana, a kada sam se naučio, kako sam tek bio ponosan na to, da sam naučio celu pesmu.

stasad

pre 6 godina

There's no need to argue anymore
I gave all I could
But it left me so sore
And the thing that makes me mad
Is the one thing that I had
I knew, I knew, I'd lose you

Mr. Bee

pre 6 godina

Nikad mi nece biti jasno zasto ne crkne neko od ovih odvratnih politicara, nego nam odlaze ovi andjeli... Mora da tu postoji nesto...

с

pre 6 godina

Тужна вест, са сваком оваквом смрћу као да умре и по део мене. Ех, младости. Прерано...

darkness

pre 6 godina

Secam se kao danas naslovna strana rock casopisa,vec sam obozavao taj glas...andjeoski...i istog dana u Novom Sadu ugledam devojku ispred sebe kao da je neko teleportovao Dolores,pogled dobro u casopis,pa u nju neverovatno kao sestre bliznakinje,i naravno odmah kao munjom pogodjen zaljubim se u moju Dolores iz NS-a...bas smo se voleli i naravno sanjali i lebdeli uz Linger,Dreams...neka vecno pociva i tamo gore andjelima peva...moja Dolores

Sabre

pre 6 godina

Pa brate, el me ...

Ovo postaje nesnosno zaista, svi ljudi koje sam voleo i sa kojima sam odrastao umiru, znam da je neminovno ali ne bre u 46 :(

kopaski

pre 6 godina

Nek joj je laka crna zemlja i hvala na divnom i interesantnom glasu i mnogobrojnim hitovima za sva vremena.
Odrastao sam uz njihovu muziku, izmedju ostalog...
R.I.P Dolores O'Riordan, my first childhood crush!

Antivakcinaš

pre 6 godina

Eto umrla jedna od mojih najomiljenijih pevačica u 46. godini Dolores O'Riordan. Kao što se sada ježim tako sam se ježio na tvom koncertu uz pesmu Linger. Počivaj u miru slatkišu prelepi, ti Dolores čiji će se glas čuti širom sveta sve dokle god je čovečanstva!

Nebo7

pre 6 godina

Baš tužna vest... Bila je divna, šarmantna devojka, energična i posebna. O njenom raritetnom glasu su tokom dve i po decenije zasluženo ispredani isključivo hvalospevi. Kad pomislim na The Cranberries u glavi mi najpre dođe Zombie, prkosna pesma iz ere kada se u ratnom vihoru 90-ih nismo imali za šta uhvatiti, osim za alternativnu, grunge i britpop muziku, i od toga preživljavali kao da se od vazduha i vode živeti može.
Zombie je bila simbol bunta generacije kojoj smo jednako pripadali. Tada smo se samo nadali da će ludilo prestati i maštajući o boljim vremenima snivali mogućnosti da ćemo jednom uživo pozdraviti naše idole. Tek sad postajem svestan previda kada sam, ni sam ne znam iz kog razloga, počinio preskočivši njihov koncert u Hali sportova.
O Dolores sam uistinu malo znao, čini mi se da sam u nekom trenutku pre nekoliko godina pročitao da boluje od nekakve čudne bolesti, da joj je otac jako bogat čovek... Ono u šta sam siguran i po čemu ću je pamtiti su divne pesme koje je bojila toplim, nežnim glasom i senzualnošću. Ostavili su izuzetno nasleđe.
Ima ona pesma Stars, sa kolekcije najvećih hitova i spot snimljen na irskim vrletima. Članovi benda pozadinski raspoređeni, uvek diskretni, skromni i bez tendencije za slavom. Ispred njih, kao pravi lider benda, sitna mršavica u farmerkama, majici što otkriva stomak i raskopčanom manitulu širi ruke ka nebu i podiže glavu ka zvezdama. Njiše se i zavodi osobenom spontanošću...
Voleti Dolores nije bilo teško...

holivudski frizer

pre 6 godina

Jednom u gradu ko zna kom gledao sam Kranberise i vec tada je bilo vidljivo da je strasno izmrsala da nije fizicki u redu jednostavno. Sam koncert je bio solidan ali je nesto negativno visilo u vazduhu. Ima tome 10 i vise godina. Zbogom draga Dolores! Ostale su pesme koje ce se slusati vecno!

Absentia

pre 6 godina

Особа која се борила са својим демонима, надам се да почива у миру.
(Antipod, 15. januar 2018 19:34)

Sa demonom se je borila. Ime mu je depresija.

NenadPO

pre 6 godina

Da li je moguce? Pa bas sam juce pustao svojoj devojci koja je 10 godina mladja muziku svoje generacije i bas guglao pevacicu i to verovatno u trenucima kada je umirala.. jezivo i tuzno.

Peppino

pre 6 godina

Veoma sam tuzan i ljut. Kakav je ovo jedinstven glas bio, kakav bend, odlicne pesme i spotovi, odrastao sam uz njih na onom originalnom MTV-u 90-ih. Ovo nije trebalo i smelo da se desi ovako rano, nemam reci...

vladabg

pre 6 godina

Stvarno velika steta... nikada necu zaboraviti njen koncert u Beogradu 2012-e... predivan i specifican glas. Svet je mnogo izgubio danas...

cz

pre 6 godina

97a .. Palimo na eskurziju, prva god srednje, drugar panker iza mene na kasu vrti Salvation .. Ljubav na prvi glas, morao je jos par puta da je vrti na repeat, taj album je pokidao, a Cranberries ostali zauvek u srcu, obelezili tinejdzerske dane jedne generacije ...

nordijac

pre 6 godina

neponovljiv glas,rekao bih uopstenu frazu "muzika moje mladosti" ali stvarno je tako,i dan danas slusam njene hitove iako mi je 40+. Bas mi je zao...

labud

pre 6 godina

Prvi koncert sto sam gledao u inostranstvu,Zeneva 2000,kakav glas kao u studiju.Uvek je bila posebna a pisala je I tekstove I muziku I pevala,cudo energije za tako sicusnu devojku. Njena muzika je nenadmasna za slusanje u kolima,kakav sok.Negde je na nebu sa andjelima,pocivaj u miru velika mala DOLORES O'RIORDAN

Faruk Hadžibegić

pre 6 godina

Strašno. Ona i Tarja Turunen su mi dva ubjedljivo najbolja ženska vokala. Počivaj u miru, mada se još uvijek nadam da nekako nije istina...

PsychoTheRapist

pre 6 godina

R.I.P.
Prva dva albuma fantastična, treći bio smeće za antologiju sa ljigavim hitom "Bosnia" (malo imitirali U2 politički populizam) i tu završili karijeru. Ostalo nije ni vrijedno spomena u muzičkom smislu.
Izgleda da je nisu prošli "problemi sa ledjima".
Btw, šteta za nju i izgleda da se nastavlja niz od prošle godine :(

vlad

pre 6 godina

Neverovatno, osim sto odlaze stare legende sada nas napustaju i ikone 90ih. Cranberries su su obelezili Evropsku alt i grunge scenu pocetkom 90ih. Veliki sok, pogotovu sto kazu da nije bolovala od neke bolesti i da se desilo posle snimanja u Londonu.
Nek' pociva u miru.

Stiff Upper Lip

pre 6 godina

Jedan medju tri najlepsa zenska vokala...Uvek sam se pitao, odakle onako sitna "izvlaci" onaj divan glas. Neka joj je laka zemlja....

Kol

pre 6 godina

Bas tuzna vest 90-tih nema ko nije cuo makar jednu njihovu pesmu, ako nista drugo makar ce ziveti kroz muziku znam da je to klise ali je zaista tako!

Cezar

pre 6 godina

Uzas!!! Obozavam je i slusam godinama, a sad sam u soku! Takav poseban glas i stil je neponovljiv. Uzivao sam u njenom glasu i pesmama. Jako mi je zao. Danas je ceo svet izgubio puno. Nemam reci...

Nebo7

pre 6 godina

Baš tužna vest... Bila je divna, šarmantna devojka, energična i posebna. O njenom raritetnom glasu su tokom dve i po decenije zasluženo ispredani isključivo hvalospevi. Kad pomislim na The Cranberries u glavi mi najpre dođe Zombie, prkosna pesma iz ere kada se u ratnom vihoru 90-ih nismo imali za šta uhvatiti, osim za alternativnu, grunge i britpop muziku, i od toga preživljavali kao da se od vazduha i vode živeti može.
Zombie je bila simbol bunta generacije kojoj smo jednako pripadali. Tada smo se samo nadali da će ludilo prestati i maštajući o boljim vremenima snivali mogućnosti da ćemo jednom uživo pozdraviti naše idole. Tek sad postajem svestan previda kada sam, ni sam ne znam iz kog razloga, počinio preskočivši njihov koncert u Hali sportova.
O Dolores sam uistinu malo znao, čini mi se da sam u nekom trenutku pre nekoliko godina pročitao da boluje od nekakve čudne bolesti, da joj je otac jako bogat čovek... Ono u šta sam siguran i po čemu ću je pamtiti su divne pesme koje je bojila toplim, nežnim glasom i senzualnošću. Ostavili su izuzetno nasleđe.
Ima ona pesma Stars, sa kolekcije najvećih hitova i spot snimljen na irskim vrletima. Članovi benda pozadinski raspoređeni, uvek diskretni, skromni i bez tendencije za slavom. Ispred njih, kao pravi lider benda, sitna mršavica u farmerkama, majici što otkriva stomak i raskopčanom manitulu širi ruke ka nebu i podiže glavu ka zvezdama. Njiše se i zavodi osobenom spontanošću...
Voleti Dolores nije bilo teško...

Kol

pre 6 godina

Bas tuzna vest 90-tih nema ko nije cuo makar jednu njihovu pesmu, ako nista drugo makar ce ziveti kroz muziku znam da je to klise ali je zaista tako!

Antivakcinaš

pre 6 godina

Eto umrla jedna od mojih najomiljenijih pevačica u 46. godini Dolores O'Riordan. Kao što se sada ježim tako sam se ježio na tvom koncertu uz pesmu Linger. Počivaj u miru slatkišu prelepi, ti Dolores čiji će se glas čuti širom sveta sve dokle god je čovečanstva!

cz

pre 6 godina

97a .. Palimo na eskurziju, prva god srednje, drugar panker iza mene na kasu vrti Salvation .. Ljubav na prvi glas, morao je jos par puta da je vrti na repeat, taj album je pokidao, a Cranberries ostali zauvek u srcu, obelezili tinejdzerske dane jedne generacije ...

Peppino

pre 6 godina

Veoma sam tuzan i ljut. Kakav je ovo jedinstven glas bio, kakav bend, odlicne pesme i spotovi, odrastao sam uz njih na onom originalnom MTV-u 90-ih. Ovo nije trebalo i smelo da se desi ovako rano, nemam reci...

Cezar

pre 6 godina

Uzas!!! Obozavam je i slusam godinama, a sad sam u soku! Takav poseban glas i stil je neponovljiv. Uzivao sam u njenom glasu i pesmama. Jako mi je zao. Danas je ceo svet izgubio puno. Nemam reci...

labud

pre 6 godina

Prvi koncert sto sam gledao u inostranstvu,Zeneva 2000,kakav glas kao u studiju.Uvek je bila posebna a pisala je I tekstove I muziku I pevala,cudo energije za tako sicusnu devojku. Njena muzika je nenadmasna za slusanje u kolima,kakav sok.Negde je na nebu sa andjelima,pocivaj u miru velika mala DOLORES O'RIORDAN

kopaski

pre 6 godina

Nek joj je laka crna zemlja i hvala na divnom i interesantnom glasu i mnogobrojnim hitovima za sva vremena.
Odrastao sam uz njihovu muziku, izmedju ostalog...
R.I.P Dolores O'Riordan, my first childhood crush!

vlad

pre 6 godina

Neverovatno, osim sto odlaze stare legende sada nas napustaju i ikone 90ih. Cranberries su su obelezili Evropsku alt i grunge scenu pocetkom 90ih. Veliki sok, pogotovu sto kazu da nije bolovala od neke bolesti i da se desilo posle snimanja u Londonu.
Nek' pociva u miru.

Stiff Upper Lip

pre 6 godina

Jedan medju tri najlepsa zenska vokala...Uvek sam se pitao, odakle onako sitna "izvlaci" onaj divan glas. Neka joj je laka zemlja....

Absentia

pre 6 godina

Особа која се борила са својим демонима, надам се да почива у миру.
(Antipod, 15. januar 2018 19:34)

Sa demonom se je borila. Ime mu je depresija.

nordijac

pre 6 godina

neponovljiv glas,rekao bih uopstenu frazu "muzika moje mladosti" ali stvarno je tako,i dan danas slusam njene hitove iako mi je 40+. Bas mi je zao...

Faruk Hadžibegić

pre 6 godina

Strašno. Ona i Tarja Turunen su mi dva ubjedljivo najbolja ženska vokala. Počivaj u miru, mada se još uvijek nadam da nekako nije istina...

NenadPO

pre 6 godina

Da li je moguce? Pa bas sam juce pustao svojoj devojci koja je 10 godina mladja muziku svoje generacije i bas guglao pevacicu i to verovatno u trenucima kada je umirala.. jezivo i tuzno.

vladabg

pre 6 godina

Stvarno velika steta... nikada necu zaboraviti njen koncert u Beogradu 2012-e... predivan i specifican glas. Svet je mnogo izgubio danas...

PsychoTheRapist

pre 6 godina

R.I.P.
Prva dva albuma fantastična, treći bio smeće za antologiju sa ljigavim hitom "Bosnia" (malo imitirali U2 politički populizam) i tu završili karijeru. Ostalo nije ni vrijedno spomena u muzičkom smislu.
Izgleda da je nisu prošli "problemi sa ledjima".
Btw, šteta za nju i izgleda da se nastavlja niz od prošle godine :(

holivudski frizer

pre 6 godina

Jednom u gradu ko zna kom gledao sam Kranberise i vec tada je bilo vidljivo da je strasno izmrsala da nije fizicki u redu jednostavno. Sam koncert je bio solidan ali je nesto negativno visilo u vazduhu. Ima tome 10 i vise godina. Zbogom draga Dolores! Ostale su pesme koje ce se slusati vecno!

neutralni felsh

pre 6 godina

Ionako ne bi iznedrila više hitova. Gre'ota za mladu osobu.
(ticroo, 15. januar 2018 19:17)


ili - "ko ne voli karanfile i ne 'iznedruje' hitove, ne zasluzuje da zivi"...

Mr. Bee

pre 6 godina

Nikad mi nece biti jasno zasto ne crkne neko od ovih odvratnih politicara, nego nam odlaze ovi andjeli... Mora da tu postoji nesto...

_lulence

pre 6 godina

Bila sam klinka , kada je moja sestra , tada srednjoskolka, donela njihov cd kuci . Slusala sam do iznemoglosti . Uzivala u sjajnom glasu , i posebnoj emociji koju je posedovala .
Oblikovali su moj muzicki ukus na koji sam preponosna . A pesma Dreams ostala kao jedna od drazih . Pocivaj u miru predivna mlada zeno .

Ilija

pre 6 godina

@PsychoTheRapist

Pa samo da su Animal Instinct snimili, bili bi zasluženo legende, a to je sa četvrtog albuma, bezosećajni stvore. Jeste da su prva dva albuma najbolja, ali poštedi nas te anti Bono filozofije samo zato što je neko snimio pesmu Bosnia u vreme kad su ovde vršena strašna zverstva. Ne znam dokle ćemo se praviti kao da se tamo ništa nije desilo i da je neko u naše ime bacao ljubičice na Sarajevno. Dolores je bila nežna duša koja je sanjala da bude anđeo i čuva druge ljude. Nadam se da je od večars tu, oko nas, u tom obliku.

darkness

pre 6 godina

Secam se kao danas naslovna strana rock casopisa,vec sam obozavao taj glas...andjeoski...i istog dana u Novom Sadu ugledam devojku ispred sebe kao da je neko teleportovao Dolores,pogled dobro u casopis,pa u nju neverovatno kao sestre bliznakinje,i naravno odmah kao munjom pogodjen zaljubim se u moju Dolores iz NS-a...bas smo se voleli i naravno sanjali i lebdeli uz Linger,Dreams...neka vecno pociva i tamo gore andjelima peva...moja Dolores

Rđavom kupcu i dlaka smeta

pre 6 godina

Uhvatila me noćas neka teskoba, iz kože hoću da izađem, hajde rekoh da pustim muziku, da se opustim malo. Generalno biram neku opuštenu muziku kada sam teskoban, obično džez, ali noćas pustih pesmu “Zombie” prvu. Nije baš pesma za opuštanje, priznaćete. Onako neplanirano i bez ikakvog reda, i tako dok sedim za kompjuterom, uzimam telefon da odgovorim na poruku. Mahinalno ulazim na “B92” i imam šta da vidim...Počivaj u miru. Malo je reći da sam se sav naježio u trenutku kada sam pročitao vest, a dok je spomenuta pesma u isto vreme išla...

Mario

pre 6 godina

Tužan dan za sve prave ljubitelje rocka i muzike, prave muzike.
I za sve starije generacije verujem da je još veća tuga. Govori dečko 1993.god rođen.

Prelep glas je imala uživo, jedan od najlepših.

RIP Dolores

Dag Kristi

pre 6 godina

Koliko god ne slusao njihovu muziku,u kolima je uvek morao da se nadje Zombie uz Maiden,Metallicu,Megadeth,Black Sabath,Motorhead,Dia...Pocivaj u miru,kao pubertetlije smo se svi lozili na nju.Slava joj!

Zo NI Ma Lju An...

pre 6 godina

Otišle su i mnogo veće legende, ali se ipak staro društvo niotkuda okupilo i evo, ovako matori, pijemo njoj u čast... Uz nju smo lakše podneli i preživeli tinejdžerske godine devedesetih... Slava ti, Dolores!

anarhista

pre 6 godina

Nisam baš odrastao uz TC ali sam ih obožavao...koliko noći sa mojom sadašnjom ženom tada djevojkom sam proveo slušajući najljepši ženski vokal...i sad sa skoro 50g i dalje ih slušam i ponovo se ježim na taj prekrasni glas R.I.P.

Sabre

pre 6 godina

Pa brate, el me ...

Ovo postaje nesnosno zaista, svi ljudi koje sam voleo i sa kojima sam odrastao umiru, znam da je neminovno ali ne bre u 46 :(

lili

pre 6 godina

2012.u Beogradu,su odrzali odlican koncert.Ona je bila divna raspolozena.Zaista dobar koncert.Mnogo mi je zao.Srecom ostavila nam je mnogo pesama koje volimo i koje cemo jos dugo dugo slusati.

nena

pre 6 godina

Neka pociva u miru!
Jako mi je zao. mlada zena, izuzetan glas je imala.

Ne mogu da shvatim ove nesretnike koji na izraze saucesca daju minuse. Sta se desilo sa empatijom po kojoj smo bili poznati ???????

stasad

pre 6 godina

There's no need to argue anymore
I gave all I could
But it left me so sore
And the thing that makes me mad
Is the one thing that I had
I knew, I knew, I'd lose you

с

pre 6 godina

Тужна вест, са сваком оваквом смрћу као да умре и по део мене. Ех, младости. Прерано...

Vladimir

pre 6 godina

Kad samo pomislim na Novosadsku ulicu u Modeni i njen duet sa Sajmon Le Bonom,naravno pesma Linger.Pavaroti je inače organizovo te koncerte. Topla preporuka poslušati tu verziju.Svakako ozbiljan udarac za nekoga mojih godina...Dzekson,Bouvi,Prince,Vitni,Majkl Hačins,Dzordz Majkl,Fredi,Koen,Malkolm McLaren,Dona Samer... Heroji moje mladosti polako nestaju.Otužno... P.S. Ne mogu da ne primetim da davno nisam pročitao neki komentar koji me tako dotakao.Nebo7,imaš u sebi dara da napišeš knjigu.

Šteta...

pre 6 godina

Izuzetno kreativan bend sa ogromnim brojem kvalitetnih pesama koje su raspoređene na relativno mali broj studijskih alubma. Moje omiljene pesme su: I'm Still Remembering i Ode To My Family.

Петар

pre 6 godina

Туга. Дан ми није моао започети горе. Управо сам поручио последњи албум за своју колекцију...почивај у миру :(

Mare

pre 6 godina

ufff sta je ovo,sokiran sam...volim neke njihove stvari, obozavam...i mlada je, ne mogu da verujem....e svasta stvarno, mnogo tuzno:(((

kolani

pre 6 godina

They say the cream will always rise to the top.
They say that good people are always first to drop.
What of Kurt Cobain, will his presence still remain?
Remember JFK, ever saintly in a way.
Where are you now?
Where are you now?
Where are you now, I said,
Where are you no-ow?

RIP Dolores

Dule

pre 6 godina

Tuga! Nikada neću zaboraviti, kako sam sedeo u stanu i učio pesmu Zombie. Trebalo mi inače nekoliko dana, a kada sam se naučio, kako sam tek bio ponosan na to, da sam naučio celu pesmu.

Hilux

pre 6 godina

Zombie, Linger, Salvation bla bla bla..hitići za muzičke neznalice....
Predivan glas, pitka muzika, tekstovi prosek, tragičan žovot.

"Bosnia"

I would like to state my vision,
Life was so unfair.
We live in our secure surroundings,
And people die out there.

Bosnia was so unkind.
Sarajevo changed my mind.
And we all call out in despair.
All the love we need isn't there.
And we all sing songs in our room.
Sarajevo erects another doom.

Sarajevo, Sarajevo, Sarajevo, Sarajevo.
Bosnia was so unkind.
Sarajevo, Sarajevo, Saraje-
Bosnia was so unkind.

Sure things would change if we really wanted them to.
No fear for children anymore.
There are babies in their beds,
Terror in their heads,
Love for the love of life.

When do the saints go marching in? [X4]
Walk on tip toe...

Nikola

pre 6 godina

Bolovala je od tzv. "bipolarnog poremecaja", sama je to jednom prilikom izjavila. Bolest je jako teska, kombinacija manije i depresije, koje jedna drugu smenjuju. 15-30% obolelih izvrsi pre ili kasnije samoubistvo.

*Izvor: Vikipedija

Uros Djurdjevic #32

pre 6 godina

Nikad nisam cuo za nju jer ne slusam stranu muziku ali ovo je veliki gubitak za americku muziku i po tekstu bih rekao da nas je ( prerano ) napustila odlicna pevacica.
Rest in peace.

Mladen

pre 6 godina

Ne poznajem gospođu nitim sam upoznat sa njenom muzikom (nema je na Grandu) ali jadna žena ode tako mlada.

Zao mi je njene familije

Samo trenutak, dva i stiže naplara

pre 6 godina

Dobra pevačica. Počivaj u miru. Ali kad pročitam da je napala je trojicu policajaca i stjuartdesu ... priznala krivicu, platila kaznu i nikom ništa ... toliko o karakteru. I još jedan dokaz da poznati i bogati mogu da budu bahati kad im se prohte. Običan smrtnik bi zaglavio u zatvoru bar mesec dana. Toliko o jednakosti ljudi.

PsychoTheRapist

pre 6 godina

R.I.P.
Prva dva albuma fantastična, treći bio smeće za antologiju sa ljigavim hitom "Bosnia" (malo imitirali U2 politički populizam) i tu završili karijeru. Ostalo nije ni vrijedno spomena u muzičkom smislu.
Izgleda da je nisu prošli "problemi sa ledjima".
Btw, šteta za nju i izgleda da se nastavlja niz od prošle godine :(

Uros Djurdjevic #32

pre 6 godina

Nikad nisam cuo za nju jer ne slusam stranu muziku ali ovo je veliki gubitak za americku muziku i po tekstu bih rekao da nas je ( prerano ) napustila odlicna pevacica.
Rest in peace.

Hilux

pre 6 godina

Zombie, Linger, Salvation bla bla bla..hitići za muzičke neznalice....
Predivan glas, pitka muzika, tekstovi prosek, tragičan žovot.

"Bosnia"

I would like to state my vision,
Life was so unfair.
We live in our secure surroundings,
And people die out there.

Bosnia was so unkind.
Sarajevo changed my mind.
And we all call out in despair.
All the love we need isn't there.
And we all sing songs in our room.
Sarajevo erects another doom.

Sarajevo, Sarajevo, Sarajevo, Sarajevo.
Bosnia was so unkind.
Sarajevo, Sarajevo, Saraje-
Bosnia was so unkind.

Sure things would change if we really wanted them to.
No fear for children anymore.
There are babies in their beds,
Terror in their heads,
Love for the love of life.

When do the saints go marching in? [X4]
Walk on tip toe...

Mladen

pre 6 godina

Ne poznajem gospođu nitim sam upoznat sa njenom muzikom (nema je na Grandu) ali jadna žena ode tako mlada.

Zao mi je njene familije

Antivakcinaš

pre 6 godina

Eto umrla jedna od mojih najomiljenijih pevačica u 46. godini Dolores O'Riordan. Kao što se sada ježim tako sam se ježio na tvom koncertu uz pesmu Linger. Počivaj u miru slatkišu prelepi, ti Dolores čiji će se glas čuti širom sveta sve dokle god je čovečanstva!

cz

pre 6 godina

97a .. Palimo na eskurziju, prva god srednje, drugar panker iza mene na kasu vrti Salvation .. Ljubav na prvi glas, morao je jos par puta da je vrti na repeat, taj album je pokidao, a Cranberries ostali zauvek u srcu, obelezili tinejdzerske dane jedne generacije ...

Samo trenutak, dva i stiže naplara

pre 6 godina

Dobra pevačica. Počivaj u miru. Ali kad pročitam da je napala je trojicu policajaca i stjuartdesu ... priznala krivicu, platila kaznu i nikom ništa ... toliko o karakteru. I još jedan dokaz da poznati i bogati mogu da budu bahati kad im se prohte. Običan smrtnik bi zaglavio u zatvoru bar mesec dana. Toliko o jednakosti ljudi.

Absentia

pre 6 godina

Особа која се борила са својим демонима, надам се да почива у миру.
(Antipod, 15. januar 2018 19:34)

Sa demonom se je borila. Ime mu je depresija.

NenadPO

pre 6 godina

Da li je moguce? Pa bas sam juce pustao svojoj devojci koja je 10 godina mladja muziku svoje generacije i bas guglao pevacicu i to verovatno u trenucima kada je umirala.. jezivo i tuzno.

Nebo7

pre 6 godina

Baš tužna vest... Bila je divna, šarmantna devojka, energična i posebna. O njenom raritetnom glasu su tokom dve i po decenije zasluženo ispredani isključivo hvalospevi. Kad pomislim na The Cranberries u glavi mi najpre dođe Zombie, prkosna pesma iz ere kada se u ratnom vihoru 90-ih nismo imali za šta uhvatiti, osim za alternativnu, grunge i britpop muziku, i od toga preživljavali kao da se od vazduha i vode živeti može.
Zombie je bila simbol bunta generacije kojoj smo jednako pripadali. Tada smo se samo nadali da će ludilo prestati i maštajući o boljim vremenima snivali mogućnosti da ćemo jednom uživo pozdraviti naše idole. Tek sad postajem svestan previda kada sam, ni sam ne znam iz kog razloga, počinio preskočivši njihov koncert u Hali sportova.
O Dolores sam uistinu malo znao, čini mi se da sam u nekom trenutku pre nekoliko godina pročitao da boluje od nekakve čudne bolesti, da joj je otac jako bogat čovek... Ono u šta sam siguran i po čemu ću je pamtiti su divne pesme koje je bojila toplim, nežnim glasom i senzualnošću. Ostavili su izuzetno nasleđe.
Ima ona pesma Stars, sa kolekcije najvećih hitova i spot snimljen na irskim vrletima. Članovi benda pozadinski raspoređeni, uvek diskretni, skromni i bez tendencije za slavom. Ispred njih, kao pravi lider benda, sitna mršavica u farmerkama, majici što otkriva stomak i raskopčanom manitulu širi ruke ka nebu i podiže glavu ka zvezdama. Njiše se i zavodi osobenom spontanošću...
Voleti Dolores nije bilo teško...

kopaski

pre 6 godina

Nek joj je laka crna zemlja i hvala na divnom i interesantnom glasu i mnogobrojnim hitovima za sva vremena.
Odrastao sam uz njihovu muziku, izmedju ostalog...
R.I.P Dolores O'Riordan, my first childhood crush!

Kol

pre 6 godina

Bas tuzna vest 90-tih nema ko nije cuo makar jednu njihovu pesmu, ako nista drugo makar ce ziveti kroz muziku znam da je to klise ali je zaista tako!

Cezar

pre 6 godina

Uzas!!! Obozavam je i slusam godinama, a sad sam u soku! Takav poseban glas i stil je neponovljiv. Uzivao sam u njenom glasu i pesmama. Jako mi je zao. Danas je ceo svet izgubio puno. Nemam reci...

Ilija

pre 6 godina

@PsychoTheRapist

Pa samo da su Animal Instinct snimili, bili bi zasluženo legende, a to je sa četvrtog albuma, bezosećajni stvore. Jeste da su prva dva albuma najbolja, ali poštedi nas te anti Bono filozofije samo zato što je neko snimio pesmu Bosnia u vreme kad su ovde vršena strašna zverstva. Ne znam dokle ćemo se praviti kao da se tamo ništa nije desilo i da je neko u naše ime bacao ljubičice na Sarajevno. Dolores je bila nežna duša koja je sanjala da bude anđeo i čuva druge ljude. Nadam se da je od večars tu, oko nas, u tom obliku.

labud

pre 6 godina

Prvi koncert sto sam gledao u inostranstvu,Zeneva 2000,kakav glas kao u studiju.Uvek je bila posebna a pisala je I tekstove I muziku I pevala,cudo energije za tako sicusnu devojku. Njena muzika je nenadmasna za slusanje u kolima,kakav sok.Negde je na nebu sa andjelima,pocivaj u miru velika mala DOLORES O'RIORDAN

Nikola

pre 6 godina

Bolovala je od tzv. "bipolarnog poremecaja", sama je to jednom prilikom izjavila. Bolest je jako teska, kombinacija manije i depresije, koje jedna drugu smenjuju. 15-30% obolelih izvrsi pre ili kasnije samoubistvo.

*Izvor: Vikipedija

Peppino

pre 6 godina

Veoma sam tuzan i ljut. Kakav je ovo jedinstven glas bio, kakav bend, odlicne pesme i spotovi, odrastao sam uz njih na onom originalnom MTV-u 90-ih. Ovo nije trebalo i smelo da se desi ovako rano, nemam reci...

Faruk Hadžibegić

pre 6 godina

Strašno. Ona i Tarja Turunen su mi dva ubjedljivo najbolja ženska vokala. Počivaj u miru, mada se još uvijek nadam da nekako nije istina...

vlad

pre 6 godina

Neverovatno, osim sto odlaze stare legende sada nas napustaju i ikone 90ih. Cranberries su su obelezili Evropsku alt i grunge scenu pocetkom 90ih. Veliki sok, pogotovu sto kazu da nije bolovala od neke bolesti i da se desilo posle snimanja u Londonu.
Nek' pociva u miru.

Stiff Upper Lip

pre 6 godina

Jedan medju tri najlepsa zenska vokala...Uvek sam se pitao, odakle onako sitna "izvlaci" onaj divan glas. Neka joj je laka zemlja....

holivudski frizer

pre 6 godina

Jednom u gradu ko zna kom gledao sam Kranberise i vec tada je bilo vidljivo da je strasno izmrsala da nije fizicki u redu jednostavno. Sam koncert je bio solidan ali je nesto negativno visilo u vazduhu. Ima tome 10 i vise godina. Zbogom draga Dolores! Ostale su pesme koje ce se slusati vecno!

anarhista

pre 6 godina

Nisam baš odrastao uz TC ali sam ih obožavao...koliko noći sa mojom sadašnjom ženom tada djevojkom sam proveo slušajući najljepši ženski vokal...i sad sa skoro 50g i dalje ih slušam i ponovo se ježim na taj prekrasni glas R.I.P.

nena

pre 6 godina

Neka pociva u miru!
Jako mi je zao. mlada zena, izuzetan glas je imala.

Ne mogu da shvatim ove nesretnike koji na izraze saucesca daju minuse. Sta se desilo sa empatijom po kojoj smo bili poznati ???????

darkness

pre 6 godina

Secam se kao danas naslovna strana rock casopisa,vec sam obozavao taj glas...andjeoski...i istog dana u Novom Sadu ugledam devojku ispred sebe kao da je neko teleportovao Dolores,pogled dobro u casopis,pa u nju neverovatno kao sestre bliznakinje,i naravno odmah kao munjom pogodjen zaljubim se u moju Dolores iz NS-a...bas smo se voleli i naravno sanjali i lebdeli uz Linger,Dreams...neka vecno pociva i tamo gore andjelima peva...moja Dolores

nordijac

pre 6 godina

neponovljiv glas,rekao bih uopstenu frazu "muzika moje mladosti" ali stvarno je tako,i dan danas slusam njene hitove iako mi je 40+. Bas mi je zao...

vladabg

pre 6 godina

Stvarno velika steta... nikada necu zaboraviti njen koncert u Beogradu 2012-e... predivan i specifican glas. Svet je mnogo izgubio danas...

Zo NI Ma Lju An...

pre 6 godina

Otišle su i mnogo veće legende, ali se ipak staro društvo niotkuda okupilo i evo, ovako matori, pijemo njoj u čast... Uz nju smo lakše podneli i preživeli tinejdžerske godine devedesetih... Slava ti, Dolores!

Петар

pre 6 godina

Туга. Дан ми није моао започети горе. Управо сам поручио последњи албум за своју колекцију...почивај у миру :(

_lulence

pre 6 godina

Bila sam klinka , kada je moja sestra , tada srednjoskolka, donela njihov cd kuci . Slusala sam do iznemoglosti . Uzivala u sjajnom glasu , i posebnoj emociji koju je posedovala .
Oblikovali su moj muzicki ukus na koji sam preponosna . A pesma Dreams ostala kao jedna od drazih . Pocivaj u miru predivna mlada zeno .

Sabre

pre 6 godina

Pa brate, el me ...

Ovo postaje nesnosno zaista, svi ljudi koje sam voleo i sa kojima sam odrastao umiru, znam da je neminovno ali ne bre u 46 :(

Rđavom kupcu i dlaka smeta

pre 6 godina

Uhvatila me noćas neka teskoba, iz kože hoću da izađem, hajde rekoh da pustim muziku, da se opustim malo. Generalno biram neku opuštenu muziku kada sam teskoban, obično džez, ali noćas pustih pesmu “Zombie” prvu. Nije baš pesma za opuštanje, priznaćete. Onako neplanirano i bez ikakvog reda, i tako dok sedim za kompjuterom, uzimam telefon da odgovorim na poruku. Mahinalno ulazim na “B92” i imam šta da vidim...Počivaj u miru. Malo je reći da sam se sav naježio u trenutku kada sam pročitao vest, a dok je spomenuta pesma u isto vreme išla...

neutralni felsh

pre 6 godina

Ionako ne bi iznedrila više hitova. Gre'ota za mladu osobu.
(ticroo, 15. januar 2018 19:17)


ili - "ko ne voli karanfile i ne 'iznedruje' hitove, ne zasluzuje da zivi"...

Dule

pre 6 godina

Tuga! Nikada neću zaboraviti, kako sam sedeo u stanu i učio pesmu Zombie. Trebalo mi inače nekoliko dana, a kada sam se naučio, kako sam tek bio ponosan na to, da sam naučio celu pesmu.

с

pre 6 godina

Тужна вест, са сваком оваквом смрћу као да умре и по део мене. Ех, младости. Прерано...

kolani

pre 6 godina

They say the cream will always rise to the top.
They say that good people are always first to drop.
What of Kurt Cobain, will his presence still remain?
Remember JFK, ever saintly in a way.
Where are you now?
Where are you now?
Where are you now, I said,
Where are you no-ow?

RIP Dolores

Mare

pre 6 godina

ufff sta je ovo,sokiran sam...volim neke njihove stvari, obozavam...i mlada je, ne mogu da verujem....e svasta stvarno, mnogo tuzno:(((

lili

pre 6 godina

2012.u Beogradu,su odrzali odlican koncert.Ona je bila divna raspolozena.Zaista dobar koncert.Mnogo mi je zao.Srecom ostavila nam je mnogo pesama koje volimo i koje cemo jos dugo dugo slusati.

stasad

pre 6 godina

There's no need to argue anymore
I gave all I could
But it left me so sore
And the thing that makes me mad
Is the one thing that I had
I knew, I knew, I'd lose you

Mr. Bee

pre 6 godina

Nikad mi nece biti jasno zasto ne crkne neko od ovih odvratnih politicara, nego nam odlaze ovi andjeli... Mora da tu postoji nesto...

Šteta...

pre 6 godina

Izuzetno kreativan bend sa ogromnim brojem kvalitetnih pesama koje su raspoređene na relativno mali broj studijskih alubma. Moje omiljene pesme su: I'm Still Remembering i Ode To My Family.

Vladimir

pre 6 godina

Kad samo pomislim na Novosadsku ulicu u Modeni i njen duet sa Sajmon Le Bonom,naravno pesma Linger.Pavaroti je inače organizovo te koncerte. Topla preporuka poslušati tu verziju.Svakako ozbiljan udarac za nekoga mojih godina...Dzekson,Bouvi,Prince,Vitni,Majkl Hačins,Dzordz Majkl,Fredi,Koen,Malkolm McLaren,Dona Samer... Heroji moje mladosti polako nestaju.Otužno... P.S. Ne mogu da ne primetim da davno nisam pročitao neki komentar koji me tako dotakao.Nebo7,imaš u sebi dara da napišeš knjigu.

Dag Kristi

pre 6 godina

Koliko god ne slusao njihovu muziku,u kolima je uvek morao da se nadje Zombie uz Maiden,Metallicu,Megadeth,Black Sabath,Motorhead,Dia...Pocivaj u miru,kao pubertetlije smo se svi lozili na nju.Slava joj!

Mario

pre 6 godina

Tužan dan za sve prave ljubitelje rocka i muzike, prave muzike.
I za sve starije generacije verujem da je još veća tuga. Govori dečko 1993.god rođen.

Prelep glas je imala uživo, jedan od najlepših.

RIP Dolores