Nedelja, 10.12.2017.

21:35

Zvanično je: Ovo su najdosadniji filmovi ikada snimljeni

Izvor: 100posto.hr

Zvanièno je: Ovo su najdosadniji filmovi ikada snimljeni IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

127 Komentari

Sortiraj po:

Mare

pre 6 godina

Dunkirk ubedljivo najdosadniji film ikada. Nikad nisam prekinuo nijedan film na pola i odustao od gledanja ali ovaj sam morao... Nabacani događaji, bez početka i kraja, bez glavnih likova, svi nešto neprirodno ćute, film za zaborav.
(glhf, 11. decembar 2017 07:54)

Konacno da neko i ovo napise. Gledao sam Dunkirk u bioskopu, ja ne znam kako sam izdrzao do kraja. Prvo pola filma niko rec ne progovara, onda ona dva lika sto se bez reci oko svega dogovore,plus razvucene scene. Ok kapiram umetnost, ali nema dinamike, nema nicega sto drzi paznju. Elem, pitam devojku kada smo izasli kako joj se dopao film, kaze "Nisam ga ni gledala, spavala sam otvorenih ociju". A koliko vidim, filmska kritika opasno hvali ovaj film. Zastooo?

Jeka

pre 6 godina

Ne bi se reklo da su ovu listu pravili "vodeci kriticari", nego neki wannabe klinci uzrasta do 25 godina. Da vidimo: Kleopatra dosadna? Jedan od najspektakularnijih filmova u Holivudu, a druga stvar sto danas klince ne interesuje da vide skup film, sa hiljadu statista, nego polugolu vlogerku u njenoj spavacoj sobi. Showgirls? Pa naravno da je i to dosadno danasnjim klincima, sta ih interesuje ko se trudi da igra na sceni i probija se do slave, kad je sad dovoljno snimiti sebe u toj istoj spavacoj sobi, i vec te vidi 5000 tvojih vrsnjaka. Licno mislim da su Showgirls remek delo glume Gine Gerschon, jedne od najoriginalnijih glumackih pojava devedesetih. Robin i Betmen? Sta briga klince o raznim kultnim mestima tog filma, oni ionako nemaju ni drugove ni prijatelje vec se druze sa mobilnim. Odiseja 2001? Sta briga klince za buducnost sveta, oni su se rodili sa tim istim mobilnim, ja kontam da gro njih ne moze da zamisli da je nekad bilo i bez toga. Matrix? Ma hajde molim te, sta njih briga za ljudsku vrstu. Upoznajte Dzo Bleka? Koga bre briga za smrt, i za onaj svet, to se desava samo matorim ljudima. Broukbek planina? To nisu ni gledali, rekao im neko nemojte to da gledate, to je stetno, i tako redom. Ko misli da su ovi filmovi dosadni, nema mozga u glavi ni u broju grama da ih izbrojis na prste.

Djido

pre 6 godina

Добро. Хајмо сада драги коментатори да чујемо супротну страну, односно који су то филмови који су вам држали пажњу током целог свог трајања?
(ваш верни модератор, 11. decembar 2017 05:56)

A zašto bi to radili!? Zato što ti to želiš!? Svašta!

Jovan

pre 6 godina

2001: Odiseja u svemiru (1968.) je remek delo naučne fantastike, pogotovo u vreme u kome je snimana. Svrstati ovakav film u najdosadnije je prava sramota za ove “vrhunske filmske kritičare”.

manga

pre 6 godina

Vidim da svi pisu za Suicide squad e tu bi se slozio, mislim da mi je to drugi put da sam izasao iz kina (otisao sam sa prijateljima ne svojom voljom) , ali iskreno taj film bi stavio na prvo mjesto, a ova lista ima kultnih filmova, a to sto je nekom polu umjetniku ko je dovrsio neku kvazi akademiju nesto dosadno me ne interesuje, jer da se ne lazemo ko god je od mojih prijatelja upisao filmsku akademiju poceo je da glumi umjetnika, a da ne pricam o filmovima sa kojim se odusevljavaju...

Zeleni zub

pre 6 godina

Svaka ovakva lista je stvar ukusa tako da je normalno da Odiseja bude dosadna i pretenciozna nekome, a remek delo drugome. Prosto, rasprava o tome je moguca ali bespotrebna.

glhf

pre 6 godina

Dunkirk ubedljivo najdosadniji film ikada. Nikad nisam prekinuo nijedan film na pola i odustao od gledanja ali ovaj sam morao... Nabacani događaji, bez početka i kraja, bez glavnih likova, svi nešto neprirodno ćute, film za zaborav.

NbgDeki

pre 6 godina

Uf, zaboravio sam jedan od najprecenjenijih i najdosadnijih filmova "No country for old man". Rame uz rame sa njim ide "The Revenant", a tu je i "Drive".

NbgDeki

pre 6 godina

@cartman Preporuku za taj film sam video na u jednoj fb grupi za filmove, svi ga nahvalili haos. Nevidjeno djubre. Ovoj listi se moze dodati i Drustvo mrtvih pesnika

nobody

pre 6 godina

Neki od filmova sa liste nisu ni osmišljeni da budu uzbudljivi (2001, tree of life) pa je glupo stavljati ih u isti koš sa petparačkim blokbasterima. Matriks trilogiju je malo ko razumeo.

aleksandar

pre 6 godina

slazem se za 50 nijansi,totalna glupost,manje vise i za transformerse i jos za neke ali za kultnog postara nikako...veoma dobar film i legendarni kevin kostner

без приговора савести

pre 6 godina

ови нису чули нити гледали ништа из опуса Радоша Бајића.....

DEDA CVETKO

pre 6 godina

Onaj ko je pravio ovu listu nikada nije odgledao poslednji film Andreja Tarkovskog(Zrtvovanje, 1985.) - jedini film na kome sam cetiri (4) puta zaspao. Zapravo, jedini film na kome sam zaspao cak ijednom.

U odnosu na film Tarkovskog, Kjubrikova Odiseja 2001 je luda voznja na ringispilu.

Svi Holivudski filmovi pravljeni posle 1990. godine su boza i dosada nevidjena. Bez izuzetka. Svi do jednog. Predvidivi, sablonski, kupi-jedan-dobij-jos-dva-dzabe, na kalup. Tu smesu ni milion specijalnih tehnickih efekata ne moze da spase da ne smrdi na trulez i prevaru.

ваш верни модератор

pre 6 godina

Добро. Хајмо сада драги коментатори да чујемо супротну страну, односно који су то филмови који су вам држали пажњу током целог свог трајања? За мене је то рецимо Америчка Лепота са Спејсијем и Бенинговом. Могао би ту да се нађе и Под Сумњом са Лајам Нисоном и Лором Сан Ђакомо, а нарочито Права Романса са Слејтером и Аркетовом. Како код вас стоје ствари?

trlababa

pre 6 godina

Ubedljivo prvo mesto dosadnosti ovaj put zauzimaju komentatori. Dosadnu listu dosadnosti ucinili su jos dosadnijom svojiim poznavanjem filmske umetnosti. Iskreno se nadam da je razlog kasno pojavljivanje clanka, kad su samo tinejdzeri budni

!&:#.

pre 6 godina

Zs citanje knjiga, gledanje filmova, obilazak muzeja, potrebno je i obrazovanje i strpljenje. Odiseja nije za ljude koji misle da film treba da ih drmusa svakih 5 minuta. Sto se tice dosade, vampirska trilogija, Hobit, Avatar, Matriks, sve te igrice su dosadne. Nema tu napetosti kao u Sabrolovim Kosutama, u Rasomonu, teskog osecaja Apokalipse, Kabarea, neznosti Amarkorda, tih uzbudjenja i emotivnih reakcija koje izaziva umetnost.

CATAPA

pre 6 godina

Meni je dosadan onaj film uz koji zaspem. To mi se nikada nije desilo uz Odiseju i Artistu, a vrlo često mi se dešavalo uz akcione filmove čak i kad ih prvi put gledam.
Veština režisera je da uspešno nagoveštava neki događaj ili obrt i TIME drži pažnju gledalaca. Istina, nekada film uopšte i ne dovedu do toga; tad budem ljut jer se osećam prevarenim, ali ni tada ne mogu da kažem da je film bio dosadan.

Na ovoj listi je veliki broj filmova koji mogu, pa čak i moraju da se gledaju nekoliko puta, ali to ne znači da su dosadni, štaviše naprotiv.

Titov pionir

pre 6 godina

Na prvom mestu bez premca je Solaris (ali nova verzija za Klunijem). Ne znam ko nije zaspao u bioskopu... To nije bila dosada, to je bila mucna borba da zadrzim kapke dignute... i izgubio sam tu bitku.

Drugo mesto - The American, opet sa Klunijem.

Valhalla Rising, koju je neko ovde pomenuo, smatram remek delom.

Miodrag

pre 6 godina

Potpuna je blasfemija pominjanje Odiseje u ovom kontekstu.
Remek delo koje se pre evo već 50 godina godina bavilo temama na koje odgovori nisu previše napredovali, a vizionarski tada otvorilo i neke druge. Imate čitav podkontekst pitanja odnosa čoveka i veštačke inteligencije. Taj aspekt razvoja će nas ljude, po svemu sudeći, ubrzo stići.
Žao mi je što nismo kao civilizacija tu gde su Klark i Kjubrik predvidjali da ćemo biti u 21. veku.
Kao da nazadujemo samim tim što se eto i ovo genijajalno delo svrstava u ovakve skupove.

Џони

pre 6 godina

"Meet Joe Black" је леп, чак донекле уметнички квалитетан филм, стим да његову филозофску суштину ремети то са Бред Питом као eye candy лепотаном. Није на мене оставио утисак као смрт у форми човека, штавише, деловало ми је да је вулгаризовао несвакидашњу и мистичну улогу која му је поверена, што лошом глумом, што скоро никаквом харизмом. Анђела смрти би, по мени, идеално одиграо Ривер Финикс (то је од Бога греота што је тај младић, који је био нешто најпрефињеније што је Холивуд скорије поседовао, умро у својој 23. години).

Kamila R.

pre 6 godina

Dobro, što se Odiseje u svemiru tiče, niko nije rekao da je film loš, nego da je prosto dosadan. Budimo realni, nije nešto što 90% ljudi može da gleda baš bilo kad. Isto kao Tarkovski, čovek je pravio filmčine, al' aj ti kao prosečan čovek koji živi u 21. veku izdrži 3 sata filma kao što je Andrej Rubljov. To što je neki film "dosadan" ne znači da je nužno loš. Ja imam brdo filmova koje volim ali koje da bih gledala prosto moram da zapadnem u određeno raspoloženje

ng

pre 6 godina

svako može da napravi svoju listu filmova.
meni su toliko dosadni Gospodari prstenova, da sam zaspao u bioskopu.
A film koji Kocka? E tu sam se tek smorio...

gradja Jelka

pre 6 godina

nigde veze, na primer transformersi 2007 tj prvi deo je jedini relativno ok, svi ostali su bespotrebno snimljeni, odiseja u svemiru? matriks? sougrirls? 7 godina na tibetu? dzo blek? postar? ima daleko glupljih filmova, na primer pobesnili max zadnji deo, svi kao vauuu, koliko sam se ja smorio kada sam gledao taj film, a toliko sam ocekivao od njega, suicide squad katastrofa, ima glupih i dosadnih filmova koliko hoces, losa lista generalno..

petar

pre 6 godina

Što se tiče odiseje zaboravio sam dali je deset ili dvadeset minuta onaj bespotreban uvod sa majmunima koga to ne bi smorilo inače retko koji film je baš dosadan ali da ima glupih ima.
(Nebojša, 10. decembar 2017 23:25)
taj uvod je veoma bitan deo filma koji uvodi gledaoca u priču i koji pokazuje da je taj monolit i pokrenuo ljudsku evoluciju, kao što ju je na kraju filma i završio..
mada film je dosta teško shvatiti posle prvog gledanja, najbolje je knjigu pročitati i zapravo shvatiti o čemu se tu radi.

Duki

pre 6 godina

@Gaso
Novi Blade Runner nije dosadan onima koji su 40+ i koji su ljubitelji starog filma. Problem je u tome sto je nastavak dosao prekasno i sto je pravljen u duhu starog SFa, jer u bioskopima sad dominira generacija koja je odrasla na Marvelu i novom Star Warsu. Generacija za koju je nastavak pravljen mnogo manje posecuje bioskope, te je neuspeh na blagajnama posledica toga.

Hercegovac

pre 6 godina

Odiseja nikako nije dosadna, gledao vise puta. Nije dosadan ni Show Girls. Taj film sam gledao u bioskopu, ako nista drugo defile lepotica svakome drzi paznju.

prosto ko pasulj

pre 6 godina

Za odiseju se ne slažem a za ostale nemam pojma jer ih nisam ni gledao bas iz razloga sto su mi se ucinili dosadnim + mnogi snimljeni da se uzmu pare.

lola

pre 6 godina

vestice iz blera, uvedljivo najdosadniji film. Sa listom se slazem. Upoznajte Dzo Bleka mozda po sadrzaju nije toliko dosadan,ali je kod nas toliko puta emitovan po raznim kanalima na TV, da kad vidim da to cine ponovo preskacem taj kanal jer je postalo dosadno

Tipsy

pre 6 godina

Zanimljivo. Svi su im filmovi dosadni koji traže pažnju tokom gledanja. To govori o mentalitetu. 7 godina na Tibetu je jedini film u kome Bred i ume da glumi.

Šteta

pre 6 godina

Showgirls nije dosadan, odlično je opisao svet Las Vegasa. Paul Verhoeven je odradio odličan posao. Problem je u publici kojoj je film previše šokantan.

norrr

pre 6 godina

10. i 18. ne pripadaju listi. Nikako se sa njom ne slazem. Ima i mnogo dosadnijih filmova, kao sto su npr My blueberry nights i Suicide squad

Gaso

pre 6 godina

meni je uvjerljivo najdosadniji film koji sam gledao ovogodisnji Blade runner,umirao sam dok sam ga gledao u kinu cak sam par puta mislio se dignut i otic van al sam se nekako prisilo da ga gledam do kraja,ziva dosada od filma

Vladimir

pre 6 godina

Artist!?Realno su pogodili dosta filmova ali Umetnik je skoro pa savršen film.Toliko neposredan sa neverovatnim šarmom dvoje glavnih glumaca.Taj film te vraća u neka dobra vremena početka filmske umetnosti.Svako ima pravo na svoj ukus ali staviti taj film na ovu listu je blag nedostatak inteligencije...

Nebojša

pre 6 godina

Što se tiče odiseje zaboravio sam dali je deset ili dvadeset minuta onaj bespotreban uvod sa majmunima koga to ne bi smorilo inače retko koji film je baš dosadan ali da ima glupih ima.

armada

pre 6 godina

me slazem se
7 godina na tibetu, odiseja i upoznati Jo bleka su jako dobri filmovi i koliko god da su spori prilicno su zanimljuvi....ali to je moje skromno misljenje verovatno manje objektivno neko misljenje kriticara koji su sastavljali ovu listu

сим

pre 6 godina

Meet Joe Black је, по мом мишљењу, врло добар и занимљив филм, што се осталих тиче, 80ак% сам гледао и сложио бих се.

Mandrak

pre 6 godina

Poštar, Odiseja, Kleopatra, Šougrls, Upoznajte Džo Bleka su odlični filmovi, a i Epizoda I može da se gleda iako je dosta lošija od prethodih Star Wars filmova. Neke od filmova sa spiska nisam gledao ili se ne sećam, ali pretpostavljam da autoru spiska nije dosadna Američka pita i slično.

Nišlija

pre 6 godina

Star wars???? Jeste da su stariji bolji od novih ali ipak ni oni nisu uopšte loši...
Takodje transformersi je isto odličan film ali pretpostavljam da je ovde zbog previše Michael Bay-ovih efekata

Mr. White

pre 6 godina

Drvo zivota je bas potcenjen na ovoj listi. Inace pomesali su blokbastere sa par "umetnickih" filmova ali lista je ok. Oko ove liste cemo se lakse sloziti nego oko onih problematicnih 50 najboljih filmova...

kraja

pre 6 godina

...sudeci po spisku, izgleda da najveci broj filmova NISU odgledali...
...pricao im komsija, ili prodavac novina sa coska...
...neozbiljno i bahato...
...ne samo zbog odiseje...

Bojan

pre 6 godina

Slažem se sa kritičarima pogotovo kad je u pitanju veštica iz blera i odiseja. Mada su transformesi najdosadniji meni inače ljubitelju originalnog crtaća

Одисеја?

pre 6 godina

Одисеја је легендаран филм, чиста уметност, непролазне вредности, никако досадан. Има дугих сцена, али никако досадних, намерно су такве да гледаоцу дају времена да се замисли, запита и размисли. Али неки очигледно немају тих способности.

Gde ja živim

pre 6 godina

Zavisi šta se podrazumeva pod dosadom. Ako je film malo sporiji, sa malo više filozofiranja ili trajanjem od 2+ sata ne znači da je dosadan, bar meni ne. Dosadan je ako nema nikakvu poentu, nikakvu glumu i sl. Neke od ovih stvari nisam gledao, bar ne još, ali ja ni slučajno ne bih stavio Odiseju ili tako nešto. No dobro, to je samo moje mišljenje. Šumaherov Betmen je psihodelična zabava za decu (kada je snimljen bio mi je interesantan), ali kada odrastete stvarno je smejurija.

Film Buff

pre 6 godina

Ovi ljudi koji su glasali nemaju pojma o filmu... Lincoln i 2001: A Space Odyssey su remek dela koje mogu da gledam bilo kad, ajde neke filmove kao Blair Witch Project razumem posto su vec stari i ne bas najboljeg kvaliteta ali Batman & Robin da je dosadan, ja gledam taj film ponekad sa drustvom i svaki put se cepamo i jedan je od najboljih filmova za drustvo tako da ajde da je jedan od najlosijih ali najdosadniji?!

IQ 149

pre 6 godina

Bilo koji deo Matriksa ne moze biti na listi dosadnih filmova, pa nikad. Serijal je remek delo filmske industrije. Ljudi ili nisu shvatili suptilnu prozetost filma odlicnim idejama i savrsenim stanovistima filozofskih postulata. Filmovi koji zahtevaju razmisljanje, kao i Nolanov serijal o Mracnom vitezu.

Miloje

pre 6 godina

Odiseja dosadna?
E sad sam sve čuo u životu, no dobro stvar ukusa -
ja sam primetio da u zadnje vreme jednostavno
nemam živaca za filmove pretrpane CGI efektima.
Pravo osveženje sam našao u skandinavskim krimi
serijama pa se ljudi malo čude kad im kažem da
mi je Hobit dosadan a Bron/Broen (serija)
sjajna.

Nikola97

pre 6 godina

Meni je Planina Broukbek jedan od omiljenih filmova. Jeste malo klise, ali predstavlja i realnost u kojoj su mnogi ljudi u Americi ziveli u proslosti, i u kojoj mnogi kod nas zive i dalje. Takodje, emocije u filmu su mi odlicno i realno prikazane.

Живчан_неки_лик

pre 6 godina

Већина филмова са листе су веома добри и занимљиви, али је проблем у силним монолозима или у претераној и дугачкој акцији као и idiot plot моментима.

Живчан_неки_лик

pre 6 godina

Већина филмова са листе су веома добри и занимљиви, али је проблем у силним монолозима или у претераној и дугачкој акцији као и idiot plot моментима.

Одисеја?

pre 6 godina

Одисеја је легендаран филм, чиста уметност, непролазне вредности, никако досадан. Има дугих сцена, али никако досадних, намерно су такве да гледаоцу дају времена да се замисли, запита и размисли. Али неки очигледно немају тих способности.

без приговора савести

pre 6 godina

ови нису чули нити гледали ништа из опуса Радоша Бајића.....

armada

pre 6 godina

me slazem se
7 godina na tibetu, odiseja i upoznati Jo bleka su jako dobri filmovi i koliko god da su spori prilicno su zanimljuvi....ali to je moje skromno misljenje verovatno manje objektivno neko misljenje kriticara koji su sastavljali ovu listu

Tipsy

pre 6 godina

Zanimljivo. Svi su im filmovi dosadni koji traže pažnju tokom gledanja. To govori o mentalitetu. 7 godina na Tibetu je jedini film u kome Bred i ume da glumi.

Mandrak

pre 6 godina

Poštar, Odiseja, Kleopatra, Šougrls, Upoznajte Džo Bleka su odlični filmovi, a i Epizoda I može da se gleda iako je dosta lošija od prethodih Star Wars filmova. Neke od filmova sa spiska nisam gledao ili se ne sećam, ali pretpostavljam da autoru spiska nije dosadna Američka pita i slično.

gradja Jelka

pre 6 godina

nigde veze, na primer transformersi 2007 tj prvi deo je jedini relativno ok, svi ostali su bespotrebno snimljeni, odiseja u svemiru? matriks? sougrirls? 7 godina na tibetu? dzo blek? postar? ima daleko glupljih filmova, na primer pobesnili max zadnji deo, svi kao vauuu, koliko sam se ja smorio kada sam gledao taj film, a toliko sam ocekivao od njega, suicide squad katastrofa, ima glupih i dosadnih filmova koliko hoces, losa lista generalno..

Miloje

pre 6 godina

Odiseja dosadna?
E sad sam sve čuo u životu, no dobro stvar ukusa -
ja sam primetio da u zadnje vreme jednostavno
nemam živaca za filmove pretrpane CGI efektima.
Pravo osveženje sam našao u skandinavskim krimi
serijama pa se ljudi malo čude kad im kažem da
mi je Hobit dosadan a Bron/Broen (serija)
sjajna.

Šteta

pre 6 godina

Showgirls nije dosadan, odlično je opisao svet Las Vegasa. Paul Verhoeven je odradio odličan posao. Problem je u publici kojoj je film previše šokantan.

manga

pre 6 godina

Vidim da svi pisu za Suicide squad e tu bi se slozio, mislim da mi je to drugi put da sam izasao iz kina (otisao sam sa prijateljima ne svojom voljom) , ali iskreno taj film bi stavio na prvo mjesto, a ova lista ima kultnih filmova, a to sto je nekom polu umjetniku ko je dovrsio neku kvazi akademiju nesto dosadno me ne interesuje, jer da se ne lazemo ko god je od mojih prijatelja upisao filmsku akademiju poceo je da glumi umjetnika, a da ne pricam o filmovima sa kojim se odusevljavaju...

Miodrag

pre 6 godina

Potpuna je blasfemija pominjanje Odiseje u ovom kontekstu.
Remek delo koje se pre evo već 50 godina godina bavilo temama na koje odgovori nisu previše napredovali, a vizionarski tada otvorilo i neke druge. Imate čitav podkontekst pitanja odnosa čoveka i veštačke inteligencije. Taj aspekt razvoja će nas ljude, po svemu sudeći, ubrzo stići.
Žao mi je što nismo kao civilizacija tu gde su Klark i Kjubrik predvidjali da ćemo biti u 21. veku.
Kao da nazadujemo samim tim što se eto i ovo genijajalno delo svrstava u ovakve skupove.

Zeleni zub

pre 6 godina

Svaka ovakva lista je stvar ukusa tako da je normalno da Odiseja bude dosadna i pretenciozna nekome, a remek delo drugome. Prosto, rasprava o tome je moguca ali bespotrebna.

nobody

pre 6 godina

Neki od filmova sa liste nisu ni osmišljeni da budu uzbudljivi (2001, tree of life) pa je glupo stavljati ih u isti koš sa petparačkim blokbasterima. Matriks trilogiju je malo ko razumeo.

kraja

pre 6 godina

...sudeci po spisku, izgleda da najveci broj filmova NISU odgledali...
...pricao im komsija, ili prodavac novina sa coska...
...neozbiljno i bahato...
...ne samo zbog odiseje...

IQ 149

pre 6 godina

Bilo koji deo Matriksa ne moze biti na listi dosadnih filmova, pa nikad. Serijal je remek delo filmske industrije. Ljudi ili nisu shvatili suptilnu prozetost filma odlicnim idejama i savrsenim stanovistima filozofskih postulata. Filmovi koji zahtevaju razmisljanje, kao i Nolanov serijal o Mracnom vitezu.

Vladimir

pre 6 godina

Artist!?Realno su pogodili dosta filmova ali Umetnik je skoro pa savršen film.Toliko neposredan sa neverovatnim šarmom dvoje glavnih glumaca.Taj film te vraća u neka dobra vremena početka filmske umetnosti.Svako ima pravo na svoj ukus ali staviti taj film na ovu listu je blag nedostatak inteligencije...

Jovan

pre 6 godina

2001: Odiseja u svemiru (1968.) je remek delo naučne fantastike, pogotovo u vreme u kome je snimana. Svrstati ovakav film u najdosadnije je prava sramota za ove “vrhunske filmske kritičare”.

сим

pre 6 godina

Meet Joe Black је, по мом мишљењу, врло добар и занимљив филм, што се осталих тиче, 80ак% сам гледао и сложио бих се.

petar

pre 6 godina

Što se tiče odiseje zaboravio sam dali je deset ili dvadeset minuta onaj bespotreban uvod sa majmunima koga to ne bi smorilo inače retko koji film je baš dosadan ali da ima glupih ima.
(Nebojša, 10. decembar 2017 23:25)
taj uvod je veoma bitan deo filma koji uvodi gledaoca u priču i koji pokazuje da je taj monolit i pokrenuo ljudsku evoluciju, kao što ju je na kraju filma i završio..
mada film je dosta teško shvatiti posle prvog gledanja, najbolje je knjigu pročitati i zapravo shvatiti o čemu se tu radi.

DEDA CVETKO

pre 6 godina

Onaj ko je pravio ovu listu nikada nije odgledao poslednji film Andreja Tarkovskog(Zrtvovanje, 1985.) - jedini film na kome sam cetiri (4) puta zaspao. Zapravo, jedini film na kome sam zaspao cak ijednom.

U odnosu na film Tarkovskog, Kjubrikova Odiseja 2001 je luda voznja na ringispilu.

Svi Holivudski filmovi pravljeni posle 1990. godine su boza i dosada nevidjena. Bez izuzetka. Svi do jednog. Predvidivi, sablonski, kupi-jedan-dobij-jos-dva-dzabe, na kalup. Tu smesu ni milion specijalnih tehnickih efekata ne moze da spase da ne smrdi na trulez i prevaru.

Nikola97

pre 6 godina

Meni je Planina Broukbek jedan od omiljenih filmova. Jeste malo klise, ali predstavlja i realnost u kojoj su mnogi ljudi u Americi ziveli u proslosti, i u kojoj mnogi kod nas zive i dalje. Takodje, emocije u filmu su mi odlicno i realno prikazane.

aleksandar

pre 6 godina

slazem se za 50 nijansi,totalna glupost,manje vise i za transformerse i jos za neke ali za kultnog postara nikako...veoma dobar film i legendarni kevin kostner

Gde ja živim

pre 6 godina

Zavisi šta se podrazumeva pod dosadom. Ako je film malo sporiji, sa malo više filozofiranja ili trajanjem od 2+ sata ne znači da je dosadan, bar meni ne. Dosadan je ako nema nikakvu poentu, nikakvu glumu i sl. Neke od ovih stvari nisam gledao, bar ne još, ali ja ni slučajno ne bih stavio Odiseju ili tako nešto. No dobro, to je samo moje mišljenje. Šumaherov Betmen je psihodelična zabava za decu (kada je snimljen bio mi je interesantan), ali kada odrastete stvarno je smejurija.

Gaso

pre 6 godina

meni je uvjerljivo najdosadniji film koji sam gledao ovogodisnji Blade runner,umirao sam dok sam ga gledao u kinu cak sam par puta mislio se dignut i otic van al sam se nekako prisilo da ga gledam do kraja,ziva dosada od filma

!&:#.

pre 6 godina

Zs citanje knjiga, gledanje filmova, obilazak muzeja, potrebno je i obrazovanje i strpljenje. Odiseja nije za ljude koji misle da film treba da ih drmusa svakih 5 minuta. Sto se tice dosade, vampirska trilogija, Hobit, Avatar, Matriks, sve te igrice su dosadne. Nema tu napetosti kao u Sabrolovim Kosutama, u Rasomonu, teskog osecaja Apokalipse, Kabarea, neznosti Amarkorda, tih uzbudjenja i emotivnih reakcija koje izaziva umetnost.

Film Buff

pre 6 godina

Ovi ljudi koji su glasali nemaju pojma o filmu... Lincoln i 2001: A Space Odyssey su remek dela koje mogu da gledam bilo kad, ajde neke filmove kao Blair Witch Project razumem posto su vec stari i ne bas najboljeg kvaliteta ali Batman & Robin da je dosadan, ja gledam taj film ponekad sa drustvom i svaki put se cepamo i jedan je od najboljih filmova za drustvo tako da ajde da je jedan od najlosijih ali najdosadniji?!

trlababa

pre 6 godina

Ubedljivo prvo mesto dosadnosti ovaj put zauzimaju komentatori. Dosadnu listu dosadnosti ucinili su jos dosadnijom svojiim poznavanjem filmske umetnosti. Iskreno se nadam da je razlog kasno pojavljivanje clanka, kad su samo tinejdzeri budni

glhf

pre 6 godina

Dunkirk ubedljivo najdosadniji film ikada. Nikad nisam prekinuo nijedan film na pola i odustao od gledanja ali ovaj sam morao... Nabacani događaji, bez početka i kraja, bez glavnih likova, svi nešto neprirodno ćute, film za zaborav.

lola

pre 6 godina

vestice iz blera, uvedljivo najdosadniji film. Sa listom se slazem. Upoznajte Dzo Bleka mozda po sadrzaju nije toliko dosadan,ali je kod nas toliko puta emitovan po raznim kanalima na TV, da kad vidim da to cine ponovo preskacem taj kanal jer je postalo dosadno

CATAPA

pre 6 godina

Meni je dosadan onaj film uz koji zaspem. To mi se nikada nije desilo uz Odiseju i Artistu, a vrlo često mi se dešavalo uz akcione filmove čak i kad ih prvi put gledam.
Veština režisera je da uspešno nagoveštava neki događaj ili obrt i TIME drži pažnju gledalaca. Istina, nekada film uopšte i ne dovedu do toga; tad budem ljut jer se osećam prevarenim, ali ni tada ne mogu da kažem da je film bio dosadan.

Na ovoj listi je veliki broj filmova koji mogu, pa čak i moraju da se gledaju nekoliko puta, ali to ne znači da su dosadni, štaviše naprotiv.

Hercegovac

pre 6 godina

Odiseja nikako nije dosadna, gledao vise puta. Nije dosadan ni Show Girls. Taj film sam gledao u bioskopu, ako nista drugo defile lepotica svakome drzi paznju.

Duki

pre 6 godina

@Gaso
Novi Blade Runner nije dosadan onima koji su 40+ i koji su ljubitelji starog filma. Problem je u tome sto je nastavak dosao prekasno i sto je pravljen u duhu starog SFa, jer u bioskopima sad dominira generacija koja je odrasla na Marvelu i novom Star Warsu. Generacija za koju je nastavak pravljen mnogo manje posecuje bioskope, te je neuspeh na blagajnama posledica toga.

Kamila R.

pre 6 godina

Dobro, što se Odiseje u svemiru tiče, niko nije rekao da je film loš, nego da je prosto dosadan. Budimo realni, nije nešto što 90% ljudi može da gleda baš bilo kad. Isto kao Tarkovski, čovek je pravio filmčine, al' aj ti kao prosečan čovek koji živi u 21. veku izdrži 3 sata filma kao što je Andrej Rubljov. To što je neki film "dosadan" ne znači da je nužno loš. Ja imam brdo filmova koje volim ali koje da bih gledala prosto moram da zapadnem u određeno raspoloženje

ng

pre 6 godina

svako može da napravi svoju listu filmova.
meni su toliko dosadni Gospodari prstenova, da sam zaspao u bioskopu.
A film koji Kocka? E tu sam se tek smorio...

NbgDeki

pre 6 godina

Uf, zaboravio sam jedan od najprecenjenijih i najdosadnijih filmova "No country for old man". Rame uz rame sa njim ide "The Revenant", a tu je i "Drive".

Titov pionir

pre 6 godina

Na prvom mestu bez premca je Solaris (ali nova verzija za Klunijem). Ne znam ko nije zaspao u bioskopu... To nije bila dosada, to je bila mucna borba da zadrzim kapke dignute... i izgubio sam tu bitku.

Drugo mesto - The American, opet sa Klunijem.

Valhalla Rising, koju je neko ovde pomenuo, smatram remek delom.

norrr

pre 6 godina

10. i 18. ne pripadaju listi. Nikako se sa njom ne slazem. Ima i mnogo dosadnijih filmova, kao sto su npr My blueberry nights i Suicide squad

Џони

pre 6 godina

"Meet Joe Black" је леп, чак донекле уметнички квалитетан филм, стим да његову филозофску суштину ремети то са Бред Питом као eye candy лепотаном. Није на мене оставио утисак као смрт у форми човека, штавише, деловало ми је да је вулгаризовао несвакидашњу и мистичну улогу која му је поверена, што лошом глумом, што скоро никаквом харизмом. Анђела смрти би, по мени, идеално одиграо Ривер Финикс (то је од Бога греота што је тај младић, који је био нешто најпрефињеније што је Холивуд скорије поседовао, умро у својој 23. години).

Nišlija

pre 6 godina

Star wars???? Jeste da su stariji bolji od novih ali ipak ni oni nisu uopšte loši...
Takodje transformersi je isto odličan film ali pretpostavljam da je ovde zbog previše Michael Bay-ovih efekata

Mr. White

pre 6 godina

Drvo zivota je bas potcenjen na ovoj listi. Inace pomesali su blokbastere sa par "umetnickih" filmova ali lista je ok. Oko ove liste cemo se lakse sloziti nego oko onih problematicnih 50 najboljih filmova...

prosto ko pasulj

pre 6 godina

Za odiseju se ne slažem a za ostale nemam pojma jer ih nisam ni gledao bas iz razloga sto su mi se ucinili dosadnim + mnogi snimljeni da se uzmu pare.

ваш верни модератор

pre 6 godina

Добро. Хајмо сада драги коментатори да чујемо супротну страну, односно који су то филмови који су вам држали пажњу током целог свог трајања? За мене је то рецимо Америчка Лепота са Спејсијем и Бенинговом. Могао би ту да се нађе и Под Сумњом са Лајам Нисоном и Лором Сан Ђакомо, а нарочито Права Романса са Слејтером и Аркетовом. Како код вас стоје ствари?

Jeka

pre 6 godina

Ne bi se reklo da su ovu listu pravili "vodeci kriticari", nego neki wannabe klinci uzrasta do 25 godina. Da vidimo: Kleopatra dosadna? Jedan od najspektakularnijih filmova u Holivudu, a druga stvar sto danas klince ne interesuje da vide skup film, sa hiljadu statista, nego polugolu vlogerku u njenoj spavacoj sobi. Showgirls? Pa naravno da je i to dosadno danasnjim klincima, sta ih interesuje ko se trudi da igra na sceni i probija se do slave, kad je sad dovoljno snimiti sebe u toj istoj spavacoj sobi, i vec te vidi 5000 tvojih vrsnjaka. Licno mislim da su Showgirls remek delo glume Gine Gerschon, jedne od najoriginalnijih glumackih pojava devedesetih. Robin i Betmen? Sta briga klince o raznim kultnim mestima tog filma, oni ionako nemaju ni drugove ni prijatelje vec se druze sa mobilnim. Odiseja 2001? Sta briga klince za buducnost sveta, oni su se rodili sa tim istim mobilnim, ja kontam da gro njih ne moze da zamisli da je nekad bilo i bez toga. Matrix? Ma hajde molim te, sta njih briga za ljudsku vrstu. Upoznajte Dzo Bleka? Koga bre briga za smrt, i za onaj svet, to se desava samo matorim ljudima. Broukbek planina? To nisu ni gledali, rekao im neko nemojte to da gledate, to je stetno, i tako redom. Ko misli da su ovi filmovi dosadni, nema mozga u glavi ni u broju grama da ih izbrojis na prste.

Nebojša

pre 6 godina

Što se tiče odiseje zaboravio sam dali je deset ili dvadeset minuta onaj bespotreban uvod sa majmunima koga to ne bi smorilo inače retko koji film je baš dosadan ali da ima glupih ima.

NbgDeki

pre 6 godina

@cartman Preporuku za taj film sam video na u jednoj fb grupi za filmove, svi ga nahvalili haos. Nevidjeno djubre. Ovoj listi se moze dodati i Drustvo mrtvih pesnika

Mare

pre 6 godina

Dunkirk ubedljivo najdosadniji film ikada. Nikad nisam prekinuo nijedan film na pola i odustao od gledanja ali ovaj sam morao... Nabacani događaji, bez početka i kraja, bez glavnih likova, svi nešto neprirodno ćute, film za zaborav.
(glhf, 11. decembar 2017 07:54)

Konacno da neko i ovo napise. Gledao sam Dunkirk u bioskopu, ja ne znam kako sam izdrzao do kraja. Prvo pola filma niko rec ne progovara, onda ona dva lika sto se bez reci oko svega dogovore,plus razvucene scene. Ok kapiram umetnost, ali nema dinamike, nema nicega sto drzi paznju. Elem, pitam devojku kada smo izasli kako joj se dopao film, kaze "Nisam ga ni gledala, spavala sam otvorenih ociju". A koliko vidim, filmska kritika opasno hvali ovaj film. Zastooo?

Bojan

pre 6 godina

Slažem se sa kritičarima pogotovo kad je u pitanju veštica iz blera i odiseja. Mada su transformesi najdosadniji meni inače ljubitelju originalnog crtaća

Djido

pre 6 godina

Добро. Хајмо сада драги коментатори да чујемо супротну страну, односно који су то филмови који су вам држали пажњу током целог свог трајања?
(ваш верни модератор, 11. decembar 2017 05:56)

A zašto bi to radili!? Zato što ti to želiš!? Svašta!

Nebojša

pre 6 godina

Što se tiče odiseje zaboravio sam dali je deset ili dvadeset minuta onaj bespotreban uvod sa majmunima koga to ne bi smorilo inače retko koji film je baš dosadan ali da ima glupih ima.

NbgDeki

pre 6 godina

Uf, zaboravio sam jedan od najprecenjenijih i najdosadnijih filmova "No country for old man". Rame uz rame sa njim ide "The Revenant", a tu je i "Drive".

NbgDeki

pre 6 godina

@cartman Preporuku za taj film sam video na u jednoj fb grupi za filmove, svi ga nahvalili haos. Nevidjeno djubre. Ovoj listi se moze dodati i Drustvo mrtvih pesnika

Bojan

pre 6 godina

Slažem se sa kritičarima pogotovo kad je u pitanju veštica iz blera i odiseja. Mada su transformesi najdosadniji meni inače ljubitelju originalnog crtaća

Gaso

pre 6 godina

meni je uvjerljivo najdosadniji film koji sam gledao ovogodisnji Blade runner,umirao sam dok sam ga gledao u kinu cak sam par puta mislio se dignut i otic van al sam se nekako prisilo da ga gledam do kraja,ziva dosada od filma

Tipsy

pre 6 godina

Zanimljivo. Svi su im filmovi dosadni koji traže pažnju tokom gledanja. To govori o mentalitetu. 7 godina na Tibetu je jedini film u kome Bred i ume da glumi.

ng

pre 6 godina

svako može da napravi svoju listu filmova.
meni su toliko dosadni Gospodari prstenova, da sam zaspao u bioskopu.
A film koji Kocka? E tu sam se tek smorio...

glhf

pre 6 godina

Dunkirk ubedljivo najdosadniji film ikada. Nikad nisam prekinuo nijedan film na pola i odustao od gledanja ali ovaj sam morao... Nabacani događaji, bez početka i kraja, bez glavnih likova, svi nešto neprirodno ćute, film za zaborav.

сим

pre 6 godina

Meet Joe Black је, по мом мишљењу, врло добар и занимљив филм, што се осталих тиче, 80ак% сам гледао и сложио бих се.

ваш верни модератор

pre 6 godina

Добро. Хајмо сада драги коментатори да чујемо супротну страну, односно који су то филмови који су вам држали пажњу током целог свог трајања? За мене је то рецимо Америчка Лепота са Спејсијем и Бенинговом. Могао би ту да се нађе и Под Сумњом са Лајам Нисоном и Лором Сан Ђакомо, а нарочито Права Романса са Слејтером и Аркетовом. Како код вас стоје ствари?

DEDA CVETKO

pre 6 godina

Onaj ko je pravio ovu listu nikada nije odgledao poslednji film Andreja Tarkovskog(Zrtvovanje, 1985.) - jedini film na kome sam cetiri (4) puta zaspao. Zapravo, jedini film na kome sam zaspao cak ijednom.

U odnosu na film Tarkovskog, Kjubrikova Odiseja 2001 je luda voznja na ringispilu.

Svi Holivudski filmovi pravljeni posle 1990. godine su boza i dosada nevidjena. Bez izuzetka. Svi do jednog. Predvidivi, sablonski, kupi-jedan-dobij-jos-dva-dzabe, na kalup. Tu smesu ni milion specijalnih tehnickih efekata ne moze da spase da ne smrdi na trulez i prevaru.

prosto ko pasulj

pre 6 godina

Za odiseju se ne slažem a za ostale nemam pojma jer ih nisam ni gledao bas iz razloga sto su mi se ucinili dosadnim + mnogi snimljeni da se uzmu pare.

gradja Jelka

pre 6 godina

nigde veze, na primer transformersi 2007 tj prvi deo je jedini relativno ok, svi ostali su bespotrebno snimljeni, odiseja u svemiru? matriks? sougrirls? 7 godina na tibetu? dzo blek? postar? ima daleko glupljih filmova, na primer pobesnili max zadnji deo, svi kao vauuu, koliko sam se ja smorio kada sam gledao taj film, a toliko sam ocekivao od njega, suicide squad katastrofa, ima glupih i dosadnih filmova koliko hoces, losa lista generalno..

lola

pre 6 godina

vestice iz blera, uvedljivo najdosadniji film. Sa listom se slazem. Upoznajte Dzo Bleka mozda po sadrzaju nije toliko dosadan,ali je kod nas toliko puta emitovan po raznim kanalima na TV, da kad vidim da to cine ponovo preskacem taj kanal jer je postalo dosadno

Живчан_неки_лик

pre 6 godina

Већина филмова са листе су веома добри и занимљиви, али је проблем у силним монолозима или у претераној и дугачкој акцији као и idiot plot моментима.

Одисеја?

pre 6 godina

Одисеја је легендаран филм, чиста уметност, непролазне вредности, никако досадан. Има дугих сцена, али никако досадних, намерно су такве да гледаоцу дају времена да се замисли, запита и размисли. Али неки очигледно немају тих способности.

Nišlija

pre 6 godina

Star wars???? Jeste da su stariji bolji od novih ali ipak ni oni nisu uopšte loši...
Takodje transformersi je isto odličan film ali pretpostavljam da je ovde zbog previše Michael Bay-ovih efekata

IQ 149

pre 6 godina

Bilo koji deo Matriksa ne moze biti na listi dosadnih filmova, pa nikad. Serijal je remek delo filmske industrije. Ljudi ili nisu shvatili suptilnu prozetost filma odlicnim idejama i savrsenim stanovistima filozofskih postulata. Filmovi koji zahtevaju razmisljanje, kao i Nolanov serijal o Mracnom vitezu.

aleksandar

pre 6 godina

slazem se za 50 nijansi,totalna glupost,manje vise i za transformerse i jos za neke ali za kultnog postara nikako...veoma dobar film i legendarni kevin kostner

!&:#.

pre 6 godina

Zs citanje knjiga, gledanje filmova, obilazak muzeja, potrebno je i obrazovanje i strpljenje. Odiseja nije za ljude koji misle da film treba da ih drmusa svakih 5 minuta. Sto se tice dosade, vampirska trilogija, Hobit, Avatar, Matriks, sve te igrice su dosadne. Nema tu napetosti kao u Sabrolovim Kosutama, u Rasomonu, teskog osecaja Apokalipse, Kabarea, neznosti Amarkorda, tih uzbudjenja i emotivnih reakcija koje izaziva umetnost.

Nikola97

pre 6 godina

Meni je Planina Broukbek jedan od omiljenih filmova. Jeste malo klise, ali predstavlja i realnost u kojoj su mnogi ljudi u Americi ziveli u proslosti, i u kojoj mnogi kod nas zive i dalje. Takodje, emocije u filmu su mi odlicno i realno prikazane.

Mandrak

pre 6 godina

Poštar, Odiseja, Kleopatra, Šougrls, Upoznajte Džo Bleka su odlični filmovi, a i Epizoda I može da se gleda iako je dosta lošija od prethodih Star Wars filmova. Neke od filmova sa spiska nisam gledao ili se ne sećam, ali pretpostavljam da autoru spiska nije dosadna Američka pita i slično.

Mr. White

pre 6 godina

Drvo zivota je bas potcenjen na ovoj listi. Inace pomesali su blokbastere sa par "umetnickih" filmova ali lista je ok. Oko ove liste cemo se lakse sloziti nego oko onih problematicnih 50 najboljih filmova...

Kamila R.

pre 6 godina

Dobro, što se Odiseje u svemiru tiče, niko nije rekao da je film loš, nego da je prosto dosadan. Budimo realni, nije nešto što 90% ljudi može da gleda baš bilo kad. Isto kao Tarkovski, čovek je pravio filmčine, al' aj ti kao prosečan čovek koji živi u 21. veku izdrži 3 sata filma kao što je Andrej Rubljov. To što je neki film "dosadan" ne znači da je nužno loš. Ja imam brdo filmova koje volim ali koje da bih gledala prosto moram da zapadnem u određeno raspoloženje

без приговора савести

pre 6 godina

ови нису чули нити гледали ништа из опуса Радоша Бајића.....

Šteta

pre 6 godina

Showgirls nije dosadan, odlično je opisao svet Las Vegasa. Paul Verhoeven je odradio odličan posao. Problem je u publici kojoj je film previše šokantan.

Titov pionir

pre 6 godina

Na prvom mestu bez premca je Solaris (ali nova verzija za Klunijem). Ne znam ko nije zaspao u bioskopu... To nije bila dosada, to je bila mucna borba da zadrzim kapke dignute... i izgubio sam tu bitku.

Drugo mesto - The American, opet sa Klunijem.

Valhalla Rising, koju je neko ovde pomenuo, smatram remek delom.

nobody

pre 6 godina

Neki od filmova sa liste nisu ni osmišljeni da budu uzbudljivi (2001, tree of life) pa je glupo stavljati ih u isti koš sa petparačkim blokbasterima. Matriks trilogiju je malo ko razumeo.

norrr

pre 6 godina

10. i 18. ne pripadaju listi. Nikako se sa njom ne slazem. Ima i mnogo dosadnijih filmova, kao sto su npr My blueberry nights i Suicide squad

Mare

pre 6 godina

Dunkirk ubedljivo najdosadniji film ikada. Nikad nisam prekinuo nijedan film na pola i odustao od gledanja ali ovaj sam morao... Nabacani događaji, bez početka i kraja, bez glavnih likova, svi nešto neprirodno ćute, film za zaborav.
(glhf, 11. decembar 2017 07:54)

Konacno da neko i ovo napise. Gledao sam Dunkirk u bioskopu, ja ne znam kako sam izdrzao do kraja. Prvo pola filma niko rec ne progovara, onda ona dva lika sto se bez reci oko svega dogovore,plus razvucene scene. Ok kapiram umetnost, ali nema dinamike, nema nicega sto drzi paznju. Elem, pitam devojku kada smo izasli kako joj se dopao film, kaze "Nisam ga ni gledala, spavala sam otvorenih ociju". A koliko vidim, filmska kritika opasno hvali ovaj film. Zastooo?

Џони

pre 6 godina

"Meet Joe Black" је леп, чак донекле уметнички квалитетан филм, стим да његову филозофску суштину ремети то са Бред Питом као eye candy лепотаном. Није на мене оставио утисак као смрт у форми човека, штавише, деловало ми је да је вулгаризовао несвакидашњу и мистичну улогу која му је поверена, што лошом глумом, што скоро никаквом харизмом. Анђела смрти би, по мени, идеално одиграо Ривер Финикс (то је од Бога греота што је тај младић, који је био нешто најпрефињеније што је Холивуд скорије поседовао, умро у својој 23. години).

Film Buff

pre 6 godina

Ovi ljudi koji su glasali nemaju pojma o filmu... Lincoln i 2001: A Space Odyssey su remek dela koje mogu da gledam bilo kad, ajde neke filmove kao Blair Witch Project razumem posto su vec stari i ne bas najboljeg kvaliteta ali Batman & Robin da je dosadan, ja gledam taj film ponekad sa drustvom i svaki put se cepamo i jedan je od najboljih filmova za drustvo tako da ajde da je jedan od najlosijih ali najdosadniji?!

Miloje

pre 6 godina

Odiseja dosadna?
E sad sam sve čuo u životu, no dobro stvar ukusa -
ja sam primetio da u zadnje vreme jednostavno
nemam živaca za filmove pretrpane CGI efektima.
Pravo osveženje sam našao u skandinavskim krimi
serijama pa se ljudi malo čude kad im kažem da
mi je Hobit dosadan a Bron/Broen (serija)
sjajna.

kraja

pre 6 godina

...sudeci po spisku, izgleda da najveci broj filmova NISU odgledali...
...pricao im komsija, ili prodavac novina sa coska...
...neozbiljno i bahato...
...ne samo zbog odiseje...

Duki

pre 6 godina

@Gaso
Novi Blade Runner nije dosadan onima koji su 40+ i koji su ljubitelji starog filma. Problem je u tome sto je nastavak dosao prekasno i sto je pravljen u duhu starog SFa, jer u bioskopima sad dominira generacija koja je odrasla na Marvelu i novom Star Warsu. Generacija za koju je nastavak pravljen mnogo manje posecuje bioskope, te je neuspeh na blagajnama posledica toga.

Miodrag

pre 6 godina

Potpuna je blasfemija pominjanje Odiseje u ovom kontekstu.
Remek delo koje se pre evo već 50 godina godina bavilo temama na koje odgovori nisu previše napredovali, a vizionarski tada otvorilo i neke druge. Imate čitav podkontekst pitanja odnosa čoveka i veštačke inteligencije. Taj aspekt razvoja će nas ljude, po svemu sudeći, ubrzo stići.
Žao mi je što nismo kao civilizacija tu gde su Klark i Kjubrik predvidjali da ćemo biti u 21. veku.
Kao da nazadujemo samim tim što se eto i ovo genijajalno delo svrstava u ovakve skupove.

Zeleni zub

pre 6 godina

Svaka ovakva lista je stvar ukusa tako da je normalno da Odiseja bude dosadna i pretenciozna nekome, a remek delo drugome. Prosto, rasprava o tome je moguca ali bespotrebna.

trlababa

pre 6 godina

Ubedljivo prvo mesto dosadnosti ovaj put zauzimaju komentatori. Dosadnu listu dosadnosti ucinili su jos dosadnijom svojiim poznavanjem filmske umetnosti. Iskreno se nadam da je razlog kasno pojavljivanje clanka, kad su samo tinejdzeri budni

armada

pre 6 godina

me slazem se
7 godina na tibetu, odiseja i upoznati Jo bleka su jako dobri filmovi i koliko god da su spori prilicno su zanimljuvi....ali to je moje skromno misljenje verovatno manje objektivno neko misljenje kriticara koji su sastavljali ovu listu

manga

pre 6 godina

Vidim da svi pisu za Suicide squad e tu bi se slozio, mislim da mi je to drugi put da sam izasao iz kina (otisao sam sa prijateljima ne svojom voljom) , ali iskreno taj film bi stavio na prvo mjesto, a ova lista ima kultnih filmova, a to sto je nekom polu umjetniku ko je dovrsio neku kvazi akademiju nesto dosadno me ne interesuje, jer da se ne lazemo ko god je od mojih prijatelja upisao filmsku akademiju poceo je da glumi umjetnika, a da ne pricam o filmovima sa kojim se odusevljavaju...

Jovan

pre 6 godina

2001: Odiseja u svemiru (1968.) je remek delo naučne fantastike, pogotovo u vreme u kome je snimana. Svrstati ovakav film u najdosadnije je prava sramota za ove “vrhunske filmske kritičare”.

Vladimir

pre 6 godina

Artist!?Realno su pogodili dosta filmova ali Umetnik je skoro pa savršen film.Toliko neposredan sa neverovatnim šarmom dvoje glavnih glumaca.Taj film te vraća u neka dobra vremena početka filmske umetnosti.Svako ima pravo na svoj ukus ali staviti taj film na ovu listu je blag nedostatak inteligencije...

Djido

pre 6 godina

Добро. Хајмо сада драги коментатори да чујемо супротну страну, односно који су то филмови који су вам држали пажњу током целог свог трајања?
(ваш верни модератор, 11. decembar 2017 05:56)

A zašto bi to radili!? Zato što ti to želiš!? Svašta!

Hercegovac

pre 6 godina

Odiseja nikako nije dosadna, gledao vise puta. Nije dosadan ni Show Girls. Taj film sam gledao u bioskopu, ako nista drugo defile lepotica svakome drzi paznju.

Gde ja živim

pre 6 godina

Zavisi šta se podrazumeva pod dosadom. Ako je film malo sporiji, sa malo više filozofiranja ili trajanjem od 2+ sata ne znači da je dosadan, bar meni ne. Dosadan je ako nema nikakvu poentu, nikakvu glumu i sl. Neke od ovih stvari nisam gledao, bar ne još, ali ja ni slučajno ne bih stavio Odiseju ili tako nešto. No dobro, to je samo moje mišljenje. Šumaherov Betmen je psihodelična zabava za decu (kada je snimljen bio mi je interesantan), ali kada odrastete stvarno je smejurija.

petar

pre 6 godina

Što se tiče odiseje zaboravio sam dali je deset ili dvadeset minuta onaj bespotreban uvod sa majmunima koga to ne bi smorilo inače retko koji film je baš dosadan ali da ima glupih ima.
(Nebojša, 10. decembar 2017 23:25)
taj uvod je veoma bitan deo filma koji uvodi gledaoca u priču i koji pokazuje da je taj monolit i pokrenuo ljudsku evoluciju, kao što ju je na kraju filma i završio..
mada film je dosta teško shvatiti posle prvog gledanja, najbolje je knjigu pročitati i zapravo shvatiti o čemu se tu radi.

CATAPA

pre 6 godina

Meni je dosadan onaj film uz koji zaspem. To mi se nikada nije desilo uz Odiseju i Artistu, a vrlo često mi se dešavalo uz akcione filmove čak i kad ih prvi put gledam.
Veština režisera je da uspešno nagoveštava neki događaj ili obrt i TIME drži pažnju gledalaca. Istina, nekada film uopšte i ne dovedu do toga; tad budem ljut jer se osećam prevarenim, ali ni tada ne mogu da kažem da je film bio dosadan.

Na ovoj listi je veliki broj filmova koji mogu, pa čak i moraju da se gledaju nekoliko puta, ali to ne znači da su dosadni, štaviše naprotiv.

Jeka

pre 6 godina

Ne bi se reklo da su ovu listu pravili "vodeci kriticari", nego neki wannabe klinci uzrasta do 25 godina. Da vidimo: Kleopatra dosadna? Jedan od najspektakularnijih filmova u Holivudu, a druga stvar sto danas klince ne interesuje da vide skup film, sa hiljadu statista, nego polugolu vlogerku u njenoj spavacoj sobi. Showgirls? Pa naravno da je i to dosadno danasnjim klincima, sta ih interesuje ko se trudi da igra na sceni i probija se do slave, kad je sad dovoljno snimiti sebe u toj istoj spavacoj sobi, i vec te vidi 5000 tvojih vrsnjaka. Licno mislim da su Showgirls remek delo glume Gine Gerschon, jedne od najoriginalnijih glumackih pojava devedesetih. Robin i Betmen? Sta briga klince o raznim kultnim mestima tog filma, oni ionako nemaju ni drugove ni prijatelje vec se druze sa mobilnim. Odiseja 2001? Sta briga klince za buducnost sveta, oni su se rodili sa tim istim mobilnim, ja kontam da gro njih ne moze da zamisli da je nekad bilo i bez toga. Matrix? Ma hajde molim te, sta njih briga za ljudsku vrstu. Upoznajte Dzo Bleka? Koga bre briga za smrt, i za onaj svet, to se desava samo matorim ljudima. Broukbek planina? To nisu ni gledali, rekao im neko nemojte to da gledate, to je stetno, i tako redom. Ko misli da su ovi filmovi dosadni, nema mozga u glavi ni u broju grama da ih izbrojis na prste.