Ponedeljak, 10.07.2017.

17:17

"Maša i medved" pred zabranom jer "ugrožavaju bezbednost Ukrajine"

Izvor: Beta

"Maša i medved" pred zabranom jer "ugrožavaju bezbednost Ukrajine" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

89 Komentari

Sortiraj po:

ЂЕНКА ЈЕ НАШ! ПАНТЕЛИЈА ЈЕ У КОМШИЛУКУ!

pre 6 godina

„Maša i medved" je jedan veoma zabavan crtani.film. Ipak, problem je što predstavlja jednu vrlo agresivnu devojčicu i njene opasne nestašluke. Istina je.da.smo u „Tom&Jerry" svi navijali.za ovog drugog ali to je ipak miš i niko se nije poistovećivao sa njim. Danas su u ulozi Džerija devojčice i dečaci na.koje.se klinci ugledaju širom planete. Ako na to.dodamo crtane.filmove.kao.što.su Naruto, Dekster i gomilu nekih japanskih gluposti .... Nije ni čudo što je.današnja.omladina.agresivna. A sve bi to moglo nar da se ublaži.da se puštaju francuski i kanadski crtani filmovi. Odlično.uradjeni, ne agresivni, prilagođeni određenim uzrastima (radjeni za vise generacija, čk ih i ja ovako mator gledam sa uzivanjem), proklamuju normalne drugarake odnose međju decom i tinejdžerima, njihov odbos prema životinjama i prirodi. Ali ti crtaći su skuplji jer iza njih stoje ozbiljni timovi psihologa, pedagoga pa tek onda filmadžija. Ovi agresivni se kupuju na kilo, kao španske i.turske.serije.
(Neverovatno, 10. jul 2017 19:57)

Имам 31. годину и за то сво вријеме.не упознах неког.ко је навијао за Џерија.
Која агресија?

Batalaka

pre 6 godina

U SFRJ , tom diktatorskom i nedemokratskom sistemu ta država je finansirala filmove najcrnjeg crnog talasa! Zabranjen je jedino Plastični Isus Stojanovića , kao njegov diplomski rad. još jedan ili dva filma su „bunkerisana“, tj. prikazivanje je čekalo neka , valjda bolja vremena. A reditelji tih filmova nisu proganjani, bili su ugledni i cenjeni, a „društvo“, kako se to tad govorilo, davalo im je i stanove ...A i lovanije bila za bacanje (bila je do krova).

WotS

pre 6 godina

Ovo je potpuno umobolno ... koliko neko mora biti poremećen da traži zabranu crtanog filma za decu od 3 do 5 godina, a samo i jedino zato što dolazi iz zemlje koju mrzi ? Ovo je šovinistička patologija najtežeg kalibra. Isto je tako apsurdno i smešno zvučala i razularena ksenofobična galama hitlerovskih bukadžija - ali od nekog momenta su počele da gore knjige na lomači i više ništa nije bilo smešno. A i sa naših prostora imamo bezbroj primera da ludilo šovinističke mržnje počinje upravo od kulture. Ako se ta patologija ne zaustavi u korenu, svako političko "flertovanje" sa njom se završava u krvoproliću i tragediji - istorija je to potvrdila bezbroj puta. Ali ta lekcija mnogima očigledno nije dovoljna.

crni talas

pre 6 godina

Ako skrenete s linije nećete, doduše, više biti streljani u zoru (mada, ako ste baš nezgodni, naći će nekog Čečena da vas ustreli kao Njemcova ili Politkovskaju), ali će vam sva vrata biti zatvorena jer država direktno ili preko bliskih tajkuna kontroliše čitavu kulturnu, umetničku i medijsku sferu.(EU Citizen, 10. jul 2017 18:18)Nedavno je na ovom sajtu objavljen intervju autora ovog crtnanog filma,u kom je on izneo negativn stav u odnosu na trenutnu političku situaciju u Rusiji.Možda se na taj način on ulagivao zapadnoj publici.Meni je to bilo glupo,jer je autor stekao slavu i zaradio novac u Rusiji,a ne u Evropi ili Americi,ali to je njegovo pravo.Ovo jedan od primera da nisu svi u Rusiji za Putina i da nije zabranjeno kritikovati režim i da ne postoji cenzura.Mnogo gora cenzura je na zapadu,gde nezavisni autori,koji ne prave filmove po ukusu establišmenta nemaju uslove za rad.Mnogo gora je ta cenzura,od one koja postoji u totalitarnim sistemima,jer su neprijatelji nevidljivi,a građani veruju da žive u slobodnom društvu.

Pera Kojot Stariji

pre 6 godina

"meni se ne sviđa crtani jer je maša predstavljena kao egoistično derište. kad sam ga prvi put gledao biso samo oduševljen kako je lepo nacrtano ali kad sam ga zaista pogledao sa ćerkom... derište. a meda je car"
filips, 10. jul 2017 19:13

Sva deca su egoistična dok su mala. Tek kasnije nauče da svet ne postoji samo zbog njih. Rekao bih da je glavna tema crtanih filmova o Maši i medvedu upravo Mašino učenje kako da ne bude egoistična. U nekoliko epizoda Maša sama odlazi u ćošak sa rečima "Znam, pogrešila sam" ili "Znam, preterala sam". Onda se meda sažali, jer vidi da je shvatila svoju grešku i uradi nešto da je oraspoloži.

Ako ne žele da prikazuju ništa što dolazi iz Rusije, to je njihovo pravo. Ali nema potrebe da za to daju debilna objašnjenja i obrazloženja. Mada, kad malo razmislim - i to je njihovo pravo.

miomir

pre 6 godina

EU Citizen 18.18.
Ovakve komentare mogao je samo da pise Vuk Draskovic ... svetske zavere, tajne drzavne sluzbe, vekovni vladari iz senke , paranoje i itd... Mora da si Europski naklonjen ko NVO zeljan para.

Јабучило

pre 6 godina

 "ruski propagandisti šalju deci jasan signal - medved, tradicionalni simbol Rusije, predstavljen je kao veliki i jaki junak koji bez posledica uzima tuđu imovinu, kuće i zemlju"

А ја бих рекао баш супротно. Свестран, образован, ужива у плодовима свог рада и заслуженој пензији - и слаб је на мало чудовиште :-)

aha

pre 6 godina

Jeste. Nezgodni su ti Rusi. Ameri nikad ne bi zamenili svoje superheroje veterane iz Vijetnama veteranima iz Bosne, Kosova... cekaj... ili ipak jesu... mada nisu ratovali u Bosni.

Nego pomenu neko da je Masa egocentricno deriste.
A ne postoje takva deca, je li?

Nisam bas ljubitelj!

pre 6 godina

Propaganda... Hm, nije da nema. Vagon tik uz Masinu kucu u prvim epizodama ima natpis Moskva - Aljaska, da bi u kasnijim to bilo ptomenjeno u Moskva - Peking.
Inace, fascinanyan cryani. Narocito epizode sa pocetka.

zg232

pre 6 godina

Ovi ukrainci poceli da se rade nekim opasnim drogama kad su ovoliko otisli s pamecu. Masa i Medved je jedan od najboljih i najlepsih crtanih filmova IKADA. Lepi i zivopisni likovi koji licne na stvarne zivotinje (i to je danas postalo bitno u vremenima kad deca krave crtaju u ljubicastoj boji). Lepe i vesele price bez IKAKVE trunke nasilja u njima... Dete od ovakvog crtanog filma jednostavno ne moze da ima nocne more.

@(EU Citizen, 10. jul 2017 18:18)


Nemam nikakvih negativnih emocija prema Maši i medvjedu i moja djeca ih gledaju. Ovo je primjer kako jedna sebična i nestašna djevojčica, uz to i vrlo okrutna, postupa sa starijima, odnosno sa životinjama. Neke epizode su nasilne, Maša nikada nije kažnjena zbog nestašluka, od kojih neki ugrožavaju medvjedov, ali i njen život. Nakon svake epizode, razgovaram s djecom, što je Maša uradila i što nije smjela uraditi i ako sudjeluju roditelji, djeca brzo prihvaćaju ono na što im roditelji žele ukazati. Ima i sublimiranih poruka, npr. zvijezda na Mašinoj marami, ali u svemu dobra serija, o kojoj se može razgovarati s djecom. To što je Ukrajinci zabranjuju je normalno. Nitko u ratu ne želi da mu neprijatelj utjeće na ljude.

loko

pre 6 godina

(Supergenije, 10. jul 2017 21:00) # Link komentara

U pitanju je crtani za decu od 2-5 godina! Kakvi sve ljudi zive medju nama majko mila...

Supergenije

pre 6 godina

Ha, jeste pomalo smešna vest, ali...

Slučajno sam jednom pogledao epizodu ili dve i prvo što mi je palo na pamet bilo je - kakva ruska propaganda - medved predstavlja Rusiju, a ova mala je kao Putin.

Takodje nema logike da ste u ratu sa nekim a da puštate njihove crtaće svojoj deci.

Igor

pre 6 godina

Ovi ukrainci poceli da se rade nekim opasnim drogama kad su ovoliko otisli s pamecu. Masa i Medved je jedan od najboljih i najlepsih crtanih filmova IKADA. Lepi i zivopisni likovi koji licne na stvarne zivotinje (i to je danas postalo bitno u vremenima kad deca krave crtaju u ljubicastoj boji). Lepe i vesele price bez IKAKVE trunke nasilja u njima... Dete od ovakvog crtanog filma jednostavno ne moze da ima nocne more.

@(EU Citizen, 10. jul 2017 18:18)
Cak i da jeste ovako kao sto ti kazes ne postoji ni jedan jedini argument koji moze da kaze da je ovo los crtani film koji moze da ima bilo kakav los uticaj na decu. Ruje su u ovom slucaju veoma dobro iskontrolisali umetnike koji su ovo napravili.

Kiki

pre 6 godina

Nebulozno objašnjenje, ali ne znaju šta da kažu.
radi se o tome da obuzeti rusofobijom i mržnjom, vlasti u Ukrajini ne žele da se stanovništvu pušta nešto kvalitetno i simpatično, nešto što može da proizvede pozitivnu asocijaciju na Rusiju...

Maja

pre 6 godina

Glupo jeste ali vi ste zaboravili šta su sve Hrvati zabranili kao srpsko. Dječiju pjesmu, kad smo kod dječijih programa, "ježeva kućica"-Branka Ćopića. Naš problem je da brzo zaboravljamo.A kad su nam Amerikanci uvodili sankcije tokom rata zabranili su nam prikazivanje Diznijevih crtaća. da li to znate. Ljudska glupost je bezgranična.

en passant

pre 6 godina

Mislite da je ovakva analiza crtanih filmova nešto novo? Ako me pamćenje dobro služi, pre tridesetak godina neki danski dušebrižnici su se zalagali za zabranu Diznijevih "crtaća", i to iz nekoliko razloga: prvo Paja Patak i njegovi sestrići se pojavljuju samo u "gornjem delu" odeće, a "ostatak" je obnažen, što, naravno, nije u redu, i može da nanese štetu deci, kao drugo - većina mlađih likova su sestrići, koji žive kod ujaka (a gde su njihovi pravi roditelji, psihička trauma u najavi...) Bilo je tih "bisera" još, ali ovo mi je prvo palo na pamet. Ima, baš kod Rusa, jedna izreka "Каждый судит в меру своей испорченности", ili prevedeno svako sudi u meri sopstvene pokvarenosti... pametnom dosta!

M

pre 6 godina

@EU Citizen
Masa i medved su producirani od Ruskih,Kanadskih, Britanskih i jedne Irske kompanije-sve privatne. Uticaj drzavnog vrha na decije emisije stvarno ne bih komentarisao, verujem da se i ti sad cudis kakvu si glupost napisao.Zasto mislis da je u kolevki slobode USA nesto drugacije, u pitanju su nijanse.Ne postoji nacin da se snimi film koji ne slavi tzv. Americke vrednosti.

dziberali

pre 6 godina

(EU Citizen, 10. jul 2017 18:18)

Pogledaj izjave americkih glumaca posle pobede Trampa, pa mi onda pricaj da Holivud nije pod drzavnom kontrolom i da ti vrata nece biti zatvorena ako ne radis ono sto vladajuca elita ocekuje od tebe.

The Embassy of the Independent Republic of California

pre 6 godina

(EU Citizen, 10. jul 2017 18:18)


Ako mi pronadjes americki film u kojem se NE pojavljuju policajci, vojska, FBI ili CIA, barem na 2 sekunde, imas 1000 evra od mene!

Hulk

pre 6 godina

jer je u Rusiji 90% kulturnih proizvoda u državnim rukama... (EU Citizen, 10. jul 2017 18:18)
A u tih 10% igrom slucaja ne spadaju Masha i medved.

Собственниками компании «Маша и Медведь», которая занимается продажей лицензий, являются инвестиционный фонд «РВТ инвест», принадлежащий двум американским компаниям, и кипрская компания Rodleport Holdings, которую контролирует инвестиционный фонд UFG. «РВТ инвест» владеет основным пакетом акций компании «Маша и Медведь», а Rodleport Holdings — 25 % акций. Студией «Анимаккорд» владеют Сергей Кузьмин (80 %) и продюсер сериала, гендиректор «Анимаккорда» Дмитрий Ловейко (20 %)

Neverovatno

pre 6 godina

„Maša i medved" je jedan veoma zabavan crtani.film. Ipak, problem je što predstavlja jednu vrlo agresivnu devojčicu i njene opasne nestašluke. Istina je.da.smo u „Tom&Jerry" svi navijali.za ovog drugog ali to je ipak miš i niko se nije poistovećivao sa njim. Danas su u ulozi Džerija devojčice i dečaci na.koje.se klinci ugledaju širom planete. Ako na to.dodamo crtane.filmove.kao.što.su Naruto, Dekster i gomilu nekih japanskih gluposti .... Nije ni čudo što je.današnja.omladina.agresivna. A sve bi to moglo nar da se ublaži.da se puštaju francuski i kanadski crtani filmovi. Odlično.uradjeni, ne agresivni, prilagođeni određenim uzrastima (radjeni za vise generacija, čk ih i ja ovako mator gledam sa uzivanjem), proklamuju normalne drugarake odnose međju decom i tinejdžerima, njihov odbos prema životinjama i prirodi. Ali ti crtaći su skuplji jer iza njih stoje ozbiljni timovi psihologa, pedagoga pa tek onda filmadžija. Ovi agresivni se kupuju na kilo, kao španske i.turske.serije.

filips

pre 6 godina

meni se ne sviđa crtani jer je maša predstavljena kao egoistično derište. kad sam ga prvi put gledao biso samo oduševljen kako je lepo nacrtano ali kad sam ga zaista pogledao sa ćerkom... derište. a meda je car

cvarci i kavurma

pre 6 godina

Nista gluplje nisam cuo, crtani ugrozava bezbednost Ukrajine, jeste moze televizor da eksplodira ako se dugo gleda ovaj crtani ?...

ŠTАZI

pre 6 godina

Majko mila. Ako se plaše "Maše i medveda" onda treba kolektivno da posete dobrog psihijatra. Stvarno je nemoguće naći reči za ovakvu besmislicu. I šta to Meda otima u crtaću??? Meda je radio u cirkusu, otišao u penziju i povukao se u divljinu u SVOJU kuću gde upoznaje komšinicu Mašu slatku malu devojčicu znatiželjnu i nestašnu koja mu stalno zadaje one slatke muke koje svaki roditelj iskusi. Jedan od najboljih crtaća ikad!

Kairos

pre 6 godina

Kakva glupost! Nisam rusofil, daleko od toga, cak naprotiv, ali sam imala priliku da pogledam taj crtani film. Davno nisam videla lepse, duhovitije, humanije i simpaticnije price i likove Mase i medveda!

EU Citizen

pre 6 godina

Ovo je ružno i loše je da je dotle moralo da dođe, jer je svaka cenzura zlo, ali je, s druge strane, i sasvim opravdano i logično, jer je u Rusiji 90% kulturnih proizvoda u državnim rukama, pod striktnom državnom kontrolom i instrument državne propagande, a umetnici koji odstupe od kremaljske linije su surovo proganjani i onemogućavani. Imao sam prilike da upoznam više relativno poznatih ruskih umetnika i pro-putinovskih i disidentskih političkih stavova, i prilično dobro znam kako ta mašinerija funkcioniše, država, s jedne strane aktivno podržava i novcem i pozicijama korumpira umetnike za koje proceni da će joj biti lojalni i da joj mogu biti korisni u propagandnom smislu, ali zauzvrat očekuju nulto razmišljanje svojom glavom i apsolutno konformiranje sa državnim interesima, odnosno, interesima kremaljske špijunsko-tajkunske kleptokratije, koje se mnogo ne razlikuje od vremena Lenjina i Staljina. Ako skrenete s linije nećete, doduše, više biti streljani u zoru (mada, ako ste baš nezgodni, naći će nekog Čečena da vas ustreli kao Njemcova ili Politkovskaju), ali će vam sva vrata biti zatvorena jer država direktno ili preko bliskih tajkuna kontroliše čitavu kulturnu, umetničku i medijsku sferu.

disko nindža

pre 6 godina

Vidi ti ovih Rusa što su namazani. Svi su očekivali vojsku kako se valja bar do pola Ukrajne. I iz Kijeva je najavljivali svaki čas.
Kad ono, podmuklo, poslaše malu Mašu sa medvedom da reprogramiraju ukrajnsku decu i skrenu ih sa euro-atlanskog puta.
Mislim kad je Mika Miš tolike poslove Amerima završio, šta li će tek Rusima mašin medved.

Dragan

pre 6 godina

Najbolji CRTANI FILM svih vremena tu nema nikakve propagande već je dosta poucan za decu i nas matore djeca znaju sto je lepo i smesno!!!!!

IBJ

pre 6 godina

Obavezno da zabrane i "Knjigu o Džungli". Mislim, Balu je najgori od svih medijskih medveda u svetu i okolini. Tu prljavu medvedinu jadna dečica u Ukrajini ne bi smela više da gledaju. Pa onda Jogi, Grizli Adams... ma sve to treba satrti!

O Bože, samo je ljudska glupost neograničena!

lebovitz

pre 6 godina

Ti aktivisti tvrde da je "Maša i medved" "propagandni instrument koji deci nameće pozitivnu sliku Rusije".

Ovo je apsolutni fašizam, njegov izvorni i najčistiji oblik.

moje mišljenje

pre 6 godina

Strašno koliko su ovi ljudi indoktrinirani, i dokle ta mržnja ide! Kakva strašna polarizacija i demonizacija, kakva nije viđena?!.. Ah, da, viđena je... Šta viđena, proživljena...

runner

pre 6 godina

maša i medved već drugu ili treću godinu idu na nemačkom programu isključivo za decu " kika", koji je javni servis i finansira se pretplatom. ne treba da pominjem kakva je selekcija dečijih sadržaja koji se tu emituju. " kika" je edukativnog karaktera , nema reklama nikada, program završava sa emitovanjrm u 21.00 h.

Lebriti

pre 6 godina

Tacno 100℅.Sem navedenog,Crtani obiluje simbolima SSSR-a, petokrakama,uniformama, na vozu u dvoristu pise Moskva-Aljaska, ili Peking. Mali Rusi se od malih nogu indoktriniraju da sluze ljudima oko Centra moci.Trebalo bi ga zabraniti.

U Rusiji se nista ne radi slucajno i bez nekog cilja. Takva drzava.

џа

pre 6 godina

'Намеће позитивн слику Русије'??? А ино баш се сви труде да се на тв прикажу што гори, јел? Америка баш воли да буде негативац у свим својим филмовима , серијама и тако то! Не би они били спасиоци планете никад!

coa

pre 6 godina

Haha ja sam mislio da su ovakve zabrane svojstvene samo u komunistickim i diktatorskim rezimima :) a u Ukraini demokratija puca na sva zvona!?

Agent Coulson

pre 6 godina

Da, deca znaju da je medved simbol rusije... i to ce tako da shvate... a americki filmovi gde su glavni negativci rusi, srbi, arapi itd, ti filmovi su ok!!

disko nindža

pre 6 godina

Vidi ti ovih Rusa što su namazani. Svi su očekivali vojsku kako se valja bar do pola Ukrajne. I iz Kijeva je najavljivali svaki čas.
Kad ono, podmuklo, poslaše malu Mašu sa medvedom da reprogramiraju ukrajnsku decu i skrenu ih sa euro-atlanskog puta.
Mislim kad je Mika Miš tolike poslove Amerima završio, šta li će tek Rusima mašin medved.

lebovitz

pre 6 godina

Ti aktivisti tvrde da je "Maša i medved" "propagandni instrument koji deci nameće pozitivnu sliku Rusije".

Ovo je apsolutni fašizam, njegov izvorni i najčistiji oblik.

runner

pre 6 godina

maša i medved već drugu ili treću godinu idu na nemačkom programu isključivo za decu " kika", koji je javni servis i finansira se pretplatom. ne treba da pominjem kakva je selekcija dečijih sadržaja koji se tu emituju. " kika" je edukativnog karaktera , nema reklama nikada, program završava sa emitovanjrm u 21.00 h.

ŠTАZI

pre 6 godina

Majko mila. Ako se plaše "Maše i medveda" onda treba kolektivno da posete dobrog psihijatra. Stvarno je nemoguće naći reči za ovakvu besmislicu. I šta to Meda otima u crtaću??? Meda je radio u cirkusu, otišao u penziju i povukao se u divljinu u SVOJU kuću gde upoznaje komšinicu Mašu slatku malu devojčicu znatiželjnu i nestašnu koja mu stalno zadaje one slatke muke koje svaki roditelj iskusi. Jedan od najboljih crtaća ikad!

Agent Coulson

pre 6 godina

Da, deca znaju da je medved simbol rusije... i to ce tako da shvate... a americki filmovi gde su glavni negativci rusi, srbi, arapi itd, ti filmovi su ok!!

Kairos

pre 6 godina

Kakva glupost! Nisam rusofil, daleko od toga, cak naprotiv, ali sam imala priliku da pogledam taj crtani film. Davno nisam videla lepse, duhovitije, humanije i simpaticnije price i likove Mase i medveda!

cvarci i kavurma

pre 6 godina

Nista gluplje nisam cuo, crtani ugrozava bezbednost Ukrajine, jeste moze televizor da eksplodira ako se dugo gleda ovaj crtani ?...

IBJ

pre 6 godina

Obavezno da zabrane i "Knjigu o Džungli". Mislim, Balu je najgori od svih medijskih medveda u svetu i okolini. Tu prljavu medvedinu jadna dečica u Ukrajini ne bi smela više da gledaju. Pa onda Jogi, Grizli Adams... ma sve to treba satrti!

O Bože, samo je ljudska glupost neograničena!

Maja

pre 6 godina

Glupo jeste ali vi ste zaboravili šta su sve Hrvati zabranili kao srpsko. Dječiju pjesmu, kad smo kod dječijih programa, "ježeva kućica"-Branka Ćopića. Naš problem je da brzo zaboravljamo.A kad su nam Amerikanci uvodili sankcije tokom rata zabranili su nam prikazivanje Diznijevih crtaća. da li to znate. Ljudska glupost je bezgranična.

moje mišljenje

pre 6 godina

Strašno koliko su ovi ljudi indoktrinirani, i dokle ta mržnja ide! Kakva strašna polarizacija i demonizacija, kakva nije viđena?!.. Ah, da, viđena je... Šta viđena, proživljena...

coa

pre 6 godina

Haha ja sam mislio da su ovakve zabrane svojstvene samo u komunistickim i diktatorskim rezimima :) a u Ukraini demokratija puca na sva zvona!?

џа

pre 6 godina

'Намеће позитивн слику Русије'??? А ино баш се сви труде да се на тв прикажу што гори, јел? Америка баш воли да буде негативац у свим својим филмовима , серијама и тако то! Не би они били спасиоци планете никад!

Kiki

pre 6 godina

Nebulozno objašnjenje, ali ne znaju šta da kažu.
radi se o tome da obuzeti rusofobijom i mržnjom, vlasti u Ukrajini ne žele da se stanovništvu pušta nešto kvalitetno i simpatično, nešto što može da proizvede pozitivnu asocijaciju na Rusiju...

en passant

pre 6 godina

Mislite da je ovakva analiza crtanih filmova nešto novo? Ako me pamćenje dobro služi, pre tridesetak godina neki danski dušebrižnici su se zalagali za zabranu Diznijevih "crtaća", i to iz nekoliko razloga: prvo Paja Patak i njegovi sestrići se pojavljuju samo u "gornjem delu" odeće, a "ostatak" je obnažen, što, naravno, nije u redu, i može da nanese štetu deci, kao drugo - većina mlađih likova su sestrići, koji žive kod ujaka (a gde su njihovi pravi roditelji, psihička trauma u najavi...) Bilo je tih "bisera" još, ali ovo mi je prvo palo na pamet. Ima, baš kod Rusa, jedna izreka "Каждый судит в меру своей испорченности", ili prevedeno svako sudi u meri sopstvene pokvarenosti... pametnom dosta!

M

pre 6 godina

@EU Citizen
Masa i medved su producirani od Ruskih,Kanadskih, Britanskih i jedne Irske kompanije-sve privatne. Uticaj drzavnog vrha na decije emisije stvarno ne bih komentarisao, verujem da se i ti sad cudis kakvu si glupost napisao.Zasto mislis da je u kolevki slobode USA nesto drugacije, u pitanju su nijanse.Ne postoji nacin da se snimi film koji ne slavi tzv. Americke vrednosti.

dziberali

pre 6 godina

(EU Citizen, 10. jul 2017 18:18)

Pogledaj izjave americkih glumaca posle pobede Trampa, pa mi onda pricaj da Holivud nije pod drzavnom kontrolom i da ti vrata nece biti zatvorena ako ne radis ono sto vladajuca elita ocekuje od tebe.

The Embassy of the Independent Republic of California

pre 6 godina

(EU Citizen, 10. jul 2017 18:18)


Ako mi pronadjes americki film u kojem se NE pojavljuju policajci, vojska, FBI ili CIA, barem na 2 sekunde, imas 1000 evra od mene!

Dragan

pre 6 godina

Najbolji CRTANI FILM svih vremena tu nema nikakve propagande već je dosta poucan za decu i nas matore djeca znaju sto je lepo i smesno!!!!!

Hulk

pre 6 godina

jer je u Rusiji 90% kulturnih proizvoda u državnim rukama... (EU Citizen, 10. jul 2017 18:18)
A u tih 10% igrom slucaja ne spadaju Masha i medved.

Собственниками компании «Маша и Медведь», которая занимается продажей лицензий, являются инвестиционный фонд «РВТ инвест», принадлежащий двум американским компаниям, и кипрская компания Rodleport Holdings, которую контролирует инвестиционный фонд UFG. «РВТ инвест» владеет основным пакетом акций компании «Маша и Медведь», а Rodleport Holdings — 25 % акций. Студией «Анимаккорд» владеют Сергей Кузьмин (80 %) и продюсер сериала, гендиректор «Анимаккорда» Дмитрий Ловейко (20 %)

Igor

pre 6 godina

Ovi ukrainci poceli da se rade nekim opasnim drogama kad su ovoliko otisli s pamecu. Masa i Medved je jedan od najboljih i najlepsih crtanih filmova IKADA. Lepi i zivopisni likovi koji licne na stvarne zivotinje (i to je danas postalo bitno u vremenima kad deca krave crtaju u ljubicastoj boji). Lepe i vesele price bez IKAKVE trunke nasilja u njima... Dete od ovakvog crtanog filma jednostavno ne moze da ima nocne more.

@(EU Citizen, 10. jul 2017 18:18)
Cak i da jeste ovako kao sto ti kazes ne postoji ni jedan jedini argument koji moze da kaze da je ovo los crtani film koji moze da ima bilo kakav los uticaj na decu. Ruje su u ovom slucaju veoma dobro iskontrolisali umetnike koji su ovo napravili.

EU Citizen

pre 6 godina

Ovo je ružno i loše je da je dotle moralo da dođe, jer je svaka cenzura zlo, ali je, s druge strane, i sasvim opravdano i logično, jer je u Rusiji 90% kulturnih proizvoda u državnim rukama, pod striktnom državnom kontrolom i instrument državne propagande, a umetnici koji odstupe od kremaljske linije su surovo proganjani i onemogućavani. Imao sam prilike da upoznam više relativno poznatih ruskih umetnika i pro-putinovskih i disidentskih političkih stavova, i prilično dobro znam kako ta mašinerija funkcioniše, država, s jedne strane aktivno podržava i novcem i pozicijama korumpira umetnike za koje proceni da će joj biti lojalni i da joj mogu biti korisni u propagandnom smislu, ali zauzvrat očekuju nulto razmišljanje svojom glavom i apsolutno konformiranje sa državnim interesima, odnosno, interesima kremaljske špijunsko-tajkunske kleptokratije, koje se mnogo ne razlikuje od vremena Lenjina i Staljina. Ako skrenete s linije nećete, doduše, više biti streljani u zoru (mada, ako ste baš nezgodni, naći će nekog Čečena da vas ustreli kao Njemcova ili Politkovskaju), ali će vam sva vrata biti zatvorena jer država direktno ili preko bliskih tajkuna kontroliše čitavu kulturnu, umetničku i medijsku sferu.

loko

pre 6 godina

(Supergenije, 10. jul 2017 21:00) # Link komentara

U pitanju je crtani za decu od 2-5 godina! Kakvi sve ljudi zive medju nama majko mila...

aha

pre 6 godina

Jeste. Nezgodni su ti Rusi. Ameri nikad ne bi zamenili svoje superheroje veterane iz Vijetnama veteranima iz Bosne, Kosova... cekaj... ili ipak jesu... mada nisu ratovali u Bosni.

Nego pomenu neko da je Masa egocentricno deriste.
A ne postoje takva deca, je li?

Lebriti

pre 6 godina

Tacno 100℅.Sem navedenog,Crtani obiluje simbolima SSSR-a, petokrakama,uniformama, na vozu u dvoristu pise Moskva-Aljaska, ili Peking. Mali Rusi se od malih nogu indoktriniraju da sluze ljudima oko Centra moci.Trebalo bi ga zabraniti.

U Rusiji se nista ne radi slucajno i bez nekog cilja. Takva drzava.

Јабучило

pre 6 godina

 "ruski propagandisti šalju deci jasan signal - medved, tradicionalni simbol Rusije, predstavljen je kao veliki i jaki junak koji bez posledica uzima tuđu imovinu, kuće i zemlju"

А ја бих рекао баш супротно. Свестран, образован, ужива у плодовима свог рада и заслуженој пензији - и слаб је на мало чудовиште :-)

Pera Kojot Stariji

pre 6 godina

"meni se ne sviđa crtani jer je maša predstavljena kao egoistično derište. kad sam ga prvi put gledao biso samo oduševljen kako je lepo nacrtano ali kad sam ga zaista pogledao sa ćerkom... derište. a meda je car"
filips, 10. jul 2017 19:13

Sva deca su egoistična dok su mala. Tek kasnije nauče da svet ne postoji samo zbog njih. Rekao bih da je glavna tema crtanih filmova o Maši i medvedu upravo Mašino učenje kako da ne bude egoistična. U nekoliko epizoda Maša sama odlazi u ćošak sa rečima "Znam, pogrešila sam" ili "Znam, preterala sam". Onda se meda sažali, jer vidi da je shvatila svoju grešku i uradi nešto da je oraspoloži.

Ako ne žele da prikazuju ništa što dolazi iz Rusije, to je njihovo pravo. Ali nema potrebe da za to daju debilna objašnjenja i obrazloženja. Mada, kad malo razmislim - i to je njihovo pravo.

filips

pre 6 godina

meni se ne sviđa crtani jer je maša predstavljena kao egoistično derište. kad sam ga prvi put gledao biso samo oduševljen kako je lepo nacrtano ali kad sam ga zaista pogledao sa ćerkom... derište. a meda je car

Supergenije

pre 6 godina

Ha, jeste pomalo smešna vest, ali...

Slučajno sam jednom pogledao epizodu ili dve i prvo što mi je palo na pamet bilo je - kakva ruska propaganda - medved predstavlja Rusiju, a ova mala je kao Putin.

Takodje nema logike da ste u ratu sa nekim a da puštate njihove crtaće svojoj deci.

Neverovatno

pre 6 godina

„Maša i medved" je jedan veoma zabavan crtani.film. Ipak, problem je što predstavlja jednu vrlo agresivnu devojčicu i njene opasne nestašluke. Istina je.da.smo u „Tom&Jerry" svi navijali.za ovog drugog ali to je ipak miš i niko se nije poistovećivao sa njim. Danas su u ulozi Džerija devojčice i dečaci na.koje.se klinci ugledaju širom planete. Ako na to.dodamo crtane.filmove.kao.što.su Naruto, Dekster i gomilu nekih japanskih gluposti .... Nije ni čudo što je.današnja.omladina.agresivna. A sve bi to moglo nar da se ublaži.da se puštaju francuski i kanadski crtani filmovi. Odlično.uradjeni, ne agresivni, prilagođeni određenim uzrastima (radjeni za vise generacija, čk ih i ja ovako mator gledam sa uzivanjem), proklamuju normalne drugarake odnose međju decom i tinejdžerima, njihov odbos prema životinjama i prirodi. Ali ti crtaći su skuplji jer iza njih stoje ozbiljni timovi psihologa, pedagoga pa tek onda filmadžija. Ovi agresivni se kupuju na kilo, kao španske i.turske.serije.

miomir

pre 6 godina

EU Citizen 18.18.
Ovakve komentare mogao je samo da pise Vuk Draskovic ... svetske zavere, tajne drzavne sluzbe, vekovni vladari iz senke , paranoje i itd... Mora da si Europski naklonjen ko NVO zeljan para.

crni talas

pre 6 godina

Ako skrenete s linije nećete, doduše, više biti streljani u zoru (mada, ako ste baš nezgodni, naći će nekog Čečena da vas ustreli kao Njemcova ili Politkovskaju), ali će vam sva vrata biti zatvorena jer država direktno ili preko bliskih tajkuna kontroliše čitavu kulturnu, umetničku i medijsku sferu.(EU Citizen, 10. jul 2017 18:18)Nedavno je na ovom sajtu objavljen intervju autora ovog crtnanog filma,u kom je on izneo negativn stav u odnosu na trenutnu političku situaciju u Rusiji.Možda se na taj način on ulagivao zapadnoj publici.Meni je to bilo glupo,jer je autor stekao slavu i zaradio novac u Rusiji,a ne u Evropi ili Americi,ali to je njegovo pravo.Ovo jedan od primera da nisu svi u Rusiji za Putina i da nije zabranjeno kritikovati režim i da ne postoji cenzura.Mnogo gora cenzura je na zapadu,gde nezavisni autori,koji ne prave filmove po ukusu establišmenta nemaju uslove za rad.Mnogo gora je ta cenzura,od one koja postoji u totalitarnim sistemima,jer su neprijatelji nevidljivi,a građani veruju da žive u slobodnom društvu.

WotS

pre 6 godina

Ovo je potpuno umobolno ... koliko neko mora biti poremećen da traži zabranu crtanog filma za decu od 3 do 5 godina, a samo i jedino zato što dolazi iz zemlje koju mrzi ? Ovo je šovinistička patologija najtežeg kalibra. Isto je tako apsurdno i smešno zvučala i razularena ksenofobična galama hitlerovskih bukadžija - ali od nekog momenta su počele da gore knjige na lomači i više ništa nije bilo smešno. A i sa naših prostora imamo bezbroj primera da ludilo šovinističke mržnje počinje upravo od kulture. Ako se ta patologija ne zaustavi u korenu, svako političko "flertovanje" sa njom se završava u krvoproliću i tragediji - istorija je to potvrdila bezbroj puta. Ali ta lekcija mnogima očigledno nije dovoljna.

Nisam bas ljubitelj!

pre 6 godina

Propaganda... Hm, nije da nema. Vagon tik uz Masinu kucu u prvim epizodama ima natpis Moskva - Aljaska, da bi u kasnijim to bilo ptomenjeno u Moskva - Peking.
Inace, fascinanyan cryani. Narocito epizode sa pocetka.

Batalaka

pre 6 godina

U SFRJ , tom diktatorskom i nedemokratskom sistemu ta država je finansirala filmove najcrnjeg crnog talasa! Zabranjen je jedino Plastični Isus Stojanovića , kao njegov diplomski rad. još jedan ili dva filma su „bunkerisana“, tj. prikazivanje je čekalo neka , valjda bolja vremena. A reditelji tih filmova nisu proganjani, bili su ugledni i cenjeni, a „društvo“, kako se to tad govorilo, davalo im je i stanove ...A i lovanije bila za bacanje (bila je do krova).

zg232

pre 6 godina

Ovi ukrainci poceli da se rade nekim opasnim drogama kad su ovoliko otisli s pamecu. Masa i Medved je jedan od najboljih i najlepsih crtanih filmova IKADA. Lepi i zivopisni likovi koji licne na stvarne zivotinje (i to je danas postalo bitno u vremenima kad deca krave crtaju u ljubicastoj boji). Lepe i vesele price bez IKAKVE trunke nasilja u njima... Dete od ovakvog crtanog filma jednostavno ne moze da ima nocne more.

@(EU Citizen, 10. jul 2017 18:18)


Nemam nikakvih negativnih emocija prema Maši i medvjedu i moja djeca ih gledaju. Ovo je primjer kako jedna sebična i nestašna djevojčica, uz to i vrlo okrutna, postupa sa starijima, odnosno sa životinjama. Neke epizode su nasilne, Maša nikada nije kažnjena zbog nestašluka, od kojih neki ugrožavaju medvjedov, ali i njen život. Nakon svake epizode, razgovaram s djecom, što je Maša uradila i što nije smjela uraditi i ako sudjeluju roditelji, djeca brzo prihvaćaju ono na što im roditelji žele ukazati. Ima i sublimiranih poruka, npr. zvijezda na Mašinoj marami, ali u svemu dobra serija, o kojoj se može razgovarati s djecom. To što je Ukrajinci zabranjuju je normalno. Nitko u ratu ne želi da mu neprijatelj utjeće na ljude.

ЂЕНКА ЈЕ НАШ! ПАНТЕЛИЈА ЈЕ У КОМШИЛУКУ!

pre 6 godina

„Maša i medved" je jedan veoma zabavan crtani.film. Ipak, problem je što predstavlja jednu vrlo agresivnu devojčicu i njene opasne nestašluke. Istina je.da.smo u „Tom&Jerry" svi navijali.za ovog drugog ali to je ipak miš i niko se nije poistovećivao sa njim. Danas su u ulozi Džerija devojčice i dečaci na.koje.se klinci ugledaju širom planete. Ako na to.dodamo crtane.filmove.kao.što.su Naruto, Dekster i gomilu nekih japanskih gluposti .... Nije ni čudo što je.današnja.omladina.agresivna. A sve bi to moglo nar da se ublaži.da se puštaju francuski i kanadski crtani filmovi. Odlično.uradjeni, ne agresivni, prilagođeni određenim uzrastima (radjeni za vise generacija, čk ih i ja ovako mator gledam sa uzivanjem), proklamuju normalne drugarake odnose međju decom i tinejdžerima, njihov odbos prema životinjama i prirodi. Ali ti crtaći su skuplji jer iza njih stoje ozbiljni timovi psihologa, pedagoga pa tek onda filmadžija. Ovi agresivni se kupuju na kilo, kao španske i.turske.serije.
(Neverovatno, 10. jul 2017 19:57)

Имам 31. годину и за то сво вријеме.не упознах неког.ко је навијао за Џерија.
Која агресија?

EU Citizen

pre 6 godina

Ovo je ružno i loše je da je dotle moralo da dođe, jer je svaka cenzura zlo, ali je, s druge strane, i sasvim opravdano i logično, jer je u Rusiji 90% kulturnih proizvoda u državnim rukama, pod striktnom državnom kontrolom i instrument državne propagande, a umetnici koji odstupe od kremaljske linije su surovo proganjani i onemogućavani. Imao sam prilike da upoznam više relativno poznatih ruskih umetnika i pro-putinovskih i disidentskih političkih stavova, i prilično dobro znam kako ta mašinerija funkcioniše, država, s jedne strane aktivno podržava i novcem i pozicijama korumpira umetnike za koje proceni da će joj biti lojalni i da joj mogu biti korisni u propagandnom smislu, ali zauzvrat očekuju nulto razmišljanje svojom glavom i apsolutno konformiranje sa državnim interesima, odnosno, interesima kremaljske špijunsko-tajkunske kleptokratije, koje se mnogo ne razlikuje od vremena Lenjina i Staljina. Ako skrenete s linije nećete, doduše, više biti streljani u zoru (mada, ako ste baš nezgodni, naći će nekog Čečena da vas ustreli kao Njemcova ili Politkovskaju), ali će vam sva vrata biti zatvorena jer država direktno ili preko bliskih tajkuna kontroliše čitavu kulturnu, umetničku i medijsku sferu.

Lebriti

pre 6 godina

Tacno 100℅.Sem navedenog,Crtani obiluje simbolima SSSR-a, petokrakama,uniformama, na vozu u dvoristu pise Moskva-Aljaska, ili Peking. Mali Rusi se od malih nogu indoktriniraju da sluze ljudima oko Centra moci.Trebalo bi ga zabraniti.

U Rusiji se nista ne radi slucajno i bez nekog cilja. Takva drzava.

Supergenije

pre 6 godina

Ha, jeste pomalo smešna vest, ali...

Slučajno sam jednom pogledao epizodu ili dve i prvo što mi je palo na pamet bilo je - kakva ruska propaganda - medved predstavlja Rusiju, a ova mala je kao Putin.

Takodje nema logike da ste u ratu sa nekim a da puštate njihove crtaće svojoj deci.

Neverovatno

pre 6 godina

„Maša i medved" je jedan veoma zabavan crtani.film. Ipak, problem je što predstavlja jednu vrlo agresivnu devojčicu i njene opasne nestašluke. Istina je.da.smo u „Tom&Jerry" svi navijali.za ovog drugog ali to je ipak miš i niko se nije poistovećivao sa njim. Danas su u ulozi Džerija devojčice i dečaci na.koje.se klinci ugledaju širom planete. Ako na to.dodamo crtane.filmove.kao.što.su Naruto, Dekster i gomilu nekih japanskih gluposti .... Nije ni čudo što je.današnja.omladina.agresivna. A sve bi to moglo nar da se ublaži.da se puštaju francuski i kanadski crtani filmovi. Odlično.uradjeni, ne agresivni, prilagođeni određenim uzrastima (radjeni za vise generacija, čk ih i ja ovako mator gledam sa uzivanjem), proklamuju normalne drugarake odnose međju decom i tinejdžerima, njihov odbos prema životinjama i prirodi. Ali ti crtaći su skuplji jer iza njih stoje ozbiljni timovi psihologa, pedagoga pa tek onda filmadžija. Ovi agresivni se kupuju na kilo, kao španske i.turske.serije.

zg232

pre 6 godina

Ovi ukrainci poceli da se rade nekim opasnim drogama kad su ovoliko otisli s pamecu. Masa i Medved je jedan od najboljih i najlepsih crtanih filmova IKADA. Lepi i zivopisni likovi koji licne na stvarne zivotinje (i to je danas postalo bitno u vremenima kad deca krave crtaju u ljubicastoj boji). Lepe i vesele price bez IKAKVE trunke nasilja u njima... Dete od ovakvog crtanog filma jednostavno ne moze da ima nocne more.

@(EU Citizen, 10. jul 2017 18:18)


Nemam nikakvih negativnih emocija prema Maši i medvjedu i moja djeca ih gledaju. Ovo je primjer kako jedna sebična i nestašna djevojčica, uz to i vrlo okrutna, postupa sa starijima, odnosno sa životinjama. Neke epizode su nasilne, Maša nikada nije kažnjena zbog nestašluka, od kojih neki ugrožavaju medvjedov, ali i njen život. Nakon svake epizode, razgovaram s djecom, što je Maša uradila i što nije smjela uraditi i ako sudjeluju roditelji, djeca brzo prihvaćaju ono na što im roditelji žele ukazati. Ima i sublimiranih poruka, npr. zvijezda na Mašinoj marami, ali u svemu dobra serija, o kojoj se može razgovarati s djecom. To što je Ukrajinci zabranjuju je normalno. Nitko u ratu ne želi da mu neprijatelj utjeće na ljude.

disko nindža

pre 6 godina

Vidi ti ovih Rusa što su namazani. Svi su očekivali vojsku kako se valja bar do pola Ukrajne. I iz Kijeva je najavljivali svaki čas.
Kad ono, podmuklo, poslaše malu Mašu sa medvedom da reprogramiraju ukrajnsku decu i skrenu ih sa euro-atlanskog puta.
Mislim kad je Mika Miš tolike poslove Amerima završio, šta li će tek Rusima mašin medved.

lebovitz

pre 6 godina

Ti aktivisti tvrde da je "Maša i medved" "propagandni instrument koji deci nameće pozitivnu sliku Rusije".

Ovo je apsolutni fašizam, njegov izvorni i najčistiji oblik.

filips

pre 6 godina

meni se ne sviđa crtani jer je maša predstavljena kao egoistično derište. kad sam ga prvi put gledao biso samo oduševljen kako je lepo nacrtano ali kad sam ga zaista pogledao sa ćerkom... derište. a meda je car

Kairos

pre 6 godina

Kakva glupost! Nisam rusofil, daleko od toga, cak naprotiv, ali sam imala priliku da pogledam taj crtani film. Davno nisam videla lepse, duhovitije, humanije i simpaticnije price i likove Mase i medveda!

Nisam bas ljubitelj!

pre 6 godina

Propaganda... Hm, nije da nema. Vagon tik uz Masinu kucu u prvim epizodama ima natpis Moskva - Aljaska, da bi u kasnijim to bilo ptomenjeno u Moskva - Peking.
Inace, fascinanyan cryani. Narocito epizode sa pocetka.

ŠTАZI

pre 6 godina

Majko mila. Ako se plaše "Maše i medveda" onda treba kolektivno da posete dobrog psihijatra. Stvarno je nemoguće naći reči za ovakvu besmislicu. I šta to Meda otima u crtaću??? Meda je radio u cirkusu, otišao u penziju i povukao se u divljinu u SVOJU kuću gde upoznaje komšinicu Mašu slatku malu devojčicu znatiželjnu i nestašnu koja mu stalno zadaje one slatke muke koje svaki roditelj iskusi. Jedan od najboljih crtaća ikad!

moje mišljenje

pre 6 godina

Strašno koliko su ovi ljudi indoktrinirani, i dokle ta mržnja ide! Kakva strašna polarizacija i demonizacija, kakva nije viđena?!.. Ah, da, viđena je... Šta viđena, proživljena...

cvarci i kavurma

pre 6 godina

Nista gluplje nisam cuo, crtani ugrozava bezbednost Ukrajine, jeste moze televizor da eksplodira ako se dugo gleda ovaj crtani ?...

Kiki

pre 6 godina

Nebulozno objašnjenje, ali ne znaju šta da kažu.
radi se o tome da obuzeti rusofobijom i mržnjom, vlasti u Ukrajini ne žele da se stanovništvu pušta nešto kvalitetno i simpatično, nešto što može da proizvede pozitivnu asocijaciju na Rusiju...

IBJ

pre 6 godina

Obavezno da zabrane i "Knjigu o Džungli". Mislim, Balu je najgori od svih medijskih medveda u svetu i okolini. Tu prljavu medvedinu jadna dečica u Ukrajini ne bi smela više da gledaju. Pa onda Jogi, Grizli Adams... ma sve to treba satrti!

O Bože, samo je ljudska glupost neograničena!

runner

pre 6 godina

maša i medved već drugu ili treću godinu idu na nemačkom programu isključivo za decu " kika", koji je javni servis i finansira se pretplatom. ne treba da pominjem kakva je selekcija dečijih sadržaja koji se tu emituju. " kika" je edukativnog karaktera , nema reklama nikada, program završava sa emitovanjrm u 21.00 h.

Agent Coulson

pre 6 godina

Da, deca znaju da je medved simbol rusije... i to ce tako da shvate... a americki filmovi gde su glavni negativci rusi, srbi, arapi itd, ti filmovi su ok!!

M

pre 6 godina

@EU Citizen
Masa i medved su producirani od Ruskih,Kanadskih, Britanskih i jedne Irske kompanije-sve privatne. Uticaj drzavnog vrha na decije emisije stvarno ne bih komentarisao, verujem da se i ti sad cudis kakvu si glupost napisao.Zasto mislis da je u kolevki slobode USA nesto drugacije, u pitanju su nijanse.Ne postoji nacin da se snimi film koji ne slavi tzv. Americke vrednosti.

en passant

pre 6 godina

Mislite da je ovakva analiza crtanih filmova nešto novo? Ako me pamćenje dobro služi, pre tridesetak godina neki danski dušebrižnici su se zalagali za zabranu Diznijevih "crtaća", i to iz nekoliko razloga: prvo Paja Patak i njegovi sestrići se pojavljuju samo u "gornjem delu" odeće, a "ostatak" je obnažen, što, naravno, nije u redu, i može da nanese štetu deci, kao drugo - većina mlađih likova su sestrići, koji žive kod ujaka (a gde su njihovi pravi roditelji, psihička trauma u najavi...) Bilo je tih "bisera" još, ali ovo mi je prvo palo na pamet. Ima, baš kod Rusa, jedna izreka "Каждый судит в меру своей испорченности", ili prevedeno svako sudi u meri sopstvene pokvarenosti... pametnom dosta!

Igor

pre 6 godina

Ovi ukrainci poceli da se rade nekim opasnim drogama kad su ovoliko otisli s pamecu. Masa i Medved je jedan od najboljih i najlepsih crtanih filmova IKADA. Lepi i zivopisni likovi koji licne na stvarne zivotinje (i to je danas postalo bitno u vremenima kad deca krave crtaju u ljubicastoj boji). Lepe i vesele price bez IKAKVE trunke nasilja u njima... Dete od ovakvog crtanog filma jednostavno ne moze da ima nocne more.

@(EU Citizen, 10. jul 2017 18:18)
Cak i da jeste ovako kao sto ti kazes ne postoji ni jedan jedini argument koji moze da kaze da je ovo los crtani film koji moze da ima bilo kakav los uticaj na decu. Ruje su u ovom slucaju veoma dobro iskontrolisali umetnike koji su ovo napravili.

Maja

pre 6 godina

Glupo jeste ali vi ste zaboravili šta su sve Hrvati zabranili kao srpsko. Dječiju pjesmu, kad smo kod dječijih programa, "ježeva kućica"-Branka Ćopića. Naš problem je da brzo zaboravljamo.A kad su nam Amerikanci uvodili sankcije tokom rata zabranili su nam prikazivanje Diznijevih crtaća. da li to znate. Ljudska glupost je bezgranična.

џа

pre 6 godina

'Намеће позитивн слику Русије'??? А ино баш се сви труде да се на тв прикажу што гори, јел? Америка баш воли да буде негативац у свим својим филмовима , серијама и тако то! Не би они били спасиоци планете никад!

coa

pre 6 godina

Haha ja sam mislio da su ovakve zabrane svojstvene samo u komunistickim i diktatorskim rezimima :) a u Ukraini demokratija puca na sva zvona!?

Dragan

pre 6 godina

Najbolji CRTANI FILM svih vremena tu nema nikakve propagande već je dosta poucan za decu i nas matore djeca znaju sto je lepo i smesno!!!!!

Hulk

pre 6 godina

jer je u Rusiji 90% kulturnih proizvoda u državnim rukama... (EU Citizen, 10. jul 2017 18:18)
A u tih 10% igrom slucaja ne spadaju Masha i medved.

Собственниками компании «Маша и Медведь», которая занимается продажей лицензий, являются инвестиционный фонд «РВТ инвест», принадлежащий двум американским компаниям, и кипрская компания Rodleport Holdings, которую контролирует инвестиционный фонд UFG. «РВТ инвест» владеет основным пакетом акций компании «Маша и Медведь», а Rodleport Holdings — 25 % акций. Студией «Анимаккорд» владеют Сергей Кузьмин (80 %) и продюсер сериала, гендиректор «Анимаккорда» Дмитрий Ловейко (20 %)

dziberali

pre 6 godina

(EU Citizen, 10. jul 2017 18:18)

Pogledaj izjave americkih glumaca posle pobede Trampa, pa mi onda pricaj da Holivud nije pod drzavnom kontrolom i da ti vrata nece biti zatvorena ako ne radis ono sto vladajuca elita ocekuje od tebe.

miomir

pre 6 godina

EU Citizen 18.18.
Ovakve komentare mogao je samo da pise Vuk Draskovic ... svetske zavere, tajne drzavne sluzbe, vekovni vladari iz senke , paranoje i itd... Mora da si Europski naklonjen ko NVO zeljan para.

WotS

pre 6 godina

Ovo je potpuno umobolno ... koliko neko mora biti poremećen da traži zabranu crtanog filma za decu od 3 do 5 godina, a samo i jedino zato što dolazi iz zemlje koju mrzi ? Ovo je šovinistička patologija najtežeg kalibra. Isto je tako apsurdno i smešno zvučala i razularena ksenofobična galama hitlerovskih bukadžija - ali od nekog momenta su počele da gore knjige na lomači i više ništa nije bilo smešno. A i sa naših prostora imamo bezbroj primera da ludilo šovinističke mržnje počinje upravo od kulture. Ako se ta patologija ne zaustavi u korenu, svako političko "flertovanje" sa njom se završava u krvoproliću i tragediji - istorija je to potvrdila bezbroj puta. Ali ta lekcija mnogima očigledno nije dovoljna.

The Embassy of the Independent Republic of California

pre 6 godina

(EU Citizen, 10. jul 2017 18:18)


Ako mi pronadjes americki film u kojem se NE pojavljuju policajci, vojska, FBI ili CIA, barem na 2 sekunde, imas 1000 evra od mene!

Batalaka

pre 6 godina

U SFRJ , tom diktatorskom i nedemokratskom sistemu ta država je finansirala filmove najcrnjeg crnog talasa! Zabranjen je jedino Plastični Isus Stojanovića , kao njegov diplomski rad. još jedan ili dva filma su „bunkerisana“, tj. prikazivanje je čekalo neka , valjda bolja vremena. A reditelji tih filmova nisu proganjani, bili su ugledni i cenjeni, a „društvo“, kako se to tad govorilo, davalo im je i stanove ...A i lovanije bila za bacanje (bila je do krova).

aha

pre 6 godina

Jeste. Nezgodni su ti Rusi. Ameri nikad ne bi zamenili svoje superheroje veterane iz Vijetnama veteranima iz Bosne, Kosova... cekaj... ili ipak jesu... mada nisu ratovali u Bosni.

Nego pomenu neko da je Masa egocentricno deriste.
A ne postoje takva deca, je li?

crni talas

pre 6 godina

Ako skrenete s linije nećete, doduše, više biti streljani u zoru (mada, ako ste baš nezgodni, naći će nekog Čečena da vas ustreli kao Njemcova ili Politkovskaju), ali će vam sva vrata biti zatvorena jer država direktno ili preko bliskih tajkuna kontroliše čitavu kulturnu, umetničku i medijsku sferu.(EU Citizen, 10. jul 2017 18:18)Nedavno je na ovom sajtu objavljen intervju autora ovog crtnanog filma,u kom je on izneo negativn stav u odnosu na trenutnu političku situaciju u Rusiji.Možda se na taj način on ulagivao zapadnoj publici.Meni je to bilo glupo,jer je autor stekao slavu i zaradio novac u Rusiji,a ne u Evropi ili Americi,ali to je njegovo pravo.Ovo jedan od primera da nisu svi u Rusiji za Putina i da nije zabranjeno kritikovati režim i da ne postoji cenzura.Mnogo gora cenzura je na zapadu,gde nezavisni autori,koji ne prave filmove po ukusu establišmenta nemaju uslove za rad.Mnogo gora je ta cenzura,od one koja postoji u totalitarnim sistemima,jer su neprijatelji nevidljivi,a građani veruju da žive u slobodnom društvu.

loko

pre 6 godina

(Supergenije, 10. jul 2017 21:00) # Link komentara

U pitanju je crtani za decu od 2-5 godina! Kakvi sve ljudi zive medju nama majko mila...

Pera Kojot Stariji

pre 6 godina

"meni se ne sviđa crtani jer je maša predstavljena kao egoistično derište. kad sam ga prvi put gledao biso samo oduševljen kako je lepo nacrtano ali kad sam ga zaista pogledao sa ćerkom... derište. a meda je car"
filips, 10. jul 2017 19:13

Sva deca su egoistična dok su mala. Tek kasnije nauče da svet ne postoji samo zbog njih. Rekao bih da je glavna tema crtanih filmova o Maši i medvedu upravo Mašino učenje kako da ne bude egoistična. U nekoliko epizoda Maša sama odlazi u ćošak sa rečima "Znam, pogrešila sam" ili "Znam, preterala sam". Onda se meda sažali, jer vidi da je shvatila svoju grešku i uradi nešto da je oraspoloži.

Ako ne žele da prikazuju ništa što dolazi iz Rusije, to je njihovo pravo. Ali nema potrebe da za to daju debilna objašnjenja i obrazloženja. Mada, kad malo razmislim - i to je njihovo pravo.

Јабучило

pre 6 godina

 "ruski propagandisti šalju deci jasan signal - medved, tradicionalni simbol Rusije, predstavljen je kao veliki i jaki junak koji bez posledica uzima tuđu imovinu, kuće i zemlju"

А ја бих рекао баш супротно. Свестран, образован, ужива у плодовима свог рада и заслуженој пензији - и слаб је на мало чудовиште :-)

ЂЕНКА ЈЕ НАШ! ПАНТЕЛИЈА ЈЕ У КОМШИЛУКУ!

pre 6 godina

„Maša i medved" je jedan veoma zabavan crtani.film. Ipak, problem je što predstavlja jednu vrlo agresivnu devojčicu i njene opasne nestašluke. Istina je.da.smo u „Tom&Jerry" svi navijali.za ovog drugog ali to je ipak miš i niko se nije poistovećivao sa njim. Danas su u ulozi Džerija devojčice i dečaci na.koje.se klinci ugledaju širom planete. Ako na to.dodamo crtane.filmove.kao.što.su Naruto, Dekster i gomilu nekih japanskih gluposti .... Nije ni čudo što je.današnja.omladina.agresivna. A sve bi to moglo nar da se ublaži.da se puštaju francuski i kanadski crtani filmovi. Odlično.uradjeni, ne agresivni, prilagođeni određenim uzrastima (radjeni za vise generacija, čk ih i ja ovako mator gledam sa uzivanjem), proklamuju normalne drugarake odnose međju decom i tinejdžerima, njihov odbos prema životinjama i prirodi. Ali ti crtaći su skuplji jer iza njih stoje ozbiljni timovi psihologa, pedagoga pa tek onda filmadžija. Ovi agresivni se kupuju na kilo, kao španske i.turske.serije.
(Neverovatno, 10. jul 2017 19:57)

Имам 31. годину и за то сво вријеме.не упознах неког.ко је навијао за Џерија.
Која агресија?