Petak, 21.10.2016.

20:15

Švedski akademik: Dilan je arogantan

Izvor: Beta

Švedski akademik: Dilan je arogantan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

91 Komentari

Sortiraj po:

slobinator

pre 7 godina

(munja, 22. oktobar 2016 15:26
a takođe je recimo napisao I ovo:

Might like to wear cotton, might like to wear silk
Might like to drink whiskey, might like to drink milk
You might like to eat caviar, you might like to eat bread
You may be sleeping on the floor, sleeping in a king-sized bed

You may call me Terry, you may call me Jimmy
You may call me Bobby, you may call me Zimmy
You may call me R.J., you may call me Ray
You may call me anything but no matter what you say.

But you're gonna have to serve somebody, yes indeed
You're gonna have to serve somebody,
It may be the devil or it may be the Lord
But you're gonna have to serve somebody.

na žalost mnogo je vise onih koji neće nikad shvatiti

Iva Jovanovic

pre 7 godina

@mario -ako bi mogao to da elaboriras i edukuješ me?! Nobelova nagrada za knjizevnost ce prestati da se dodeljuje ako je Dilan ignoriše ?! Ceo svet ce se potresti ako on odbije da primi nagradu?! Pa ne budi smešan !!

Iva Jovanovic

pre 7 godina

Dilanovo ponasanje je zaista arogantno! I izuzev oduševljenih Srba nemam utisak da ce ostatak sveta biti tako impresioniran... A komitet za dodelu Nobelovih nagrada ce se nevidjeno potresti njegovim ne dolaskom ili odbijanjem nagrade - samo kada bi se salili!! Oni kao institucija egzistiraju mnogo pre njega i nastavice sa radom jos dugo posle njega...

Iva Jovanovic

pre 7 godina

Dilanovo ponasanje je zaista arogantno! I izuzev oduševljenih Srba nemam utisak da ce ostatak sveta biti tako impresioniran... A komitet za dodelu Nobelovih nagrada ce se nevidjeno potresti njegovim ne dolaskom ili odbijanjem nagrade - samo kada bi se salili!! Pa oni postoje mnogo duze od njega i postojaće mnogo duze posle njega...

munja

pre 7 godina

Statues made of matchsticks
Crumble into one another
My love winks, she does not bother
She knows too much to argue or to judge

Dilan je ovo napisao sa 24 god, pre pola veka.
Zatim je napisao Ballad of a thin men.
Ima vremena, shvatićete...

Змајевић

pre 7 godina

Ценим Дилана што је "арогантан". Не ценим Комитет за доделу Нобелове награде за књижевност јер је исту доделио Дилану који пише трећеразредну поезију и који је, објективно мерено, само музикант. Дилан је, изгледа, поштен и неће да узме награду јер зна да не може бити једнак са Мо Јеном, Љосом, Маркесом, Андрићем... Комитет је из некњижевних разлога доделио награду Дилану и он ту награду и цео Комитет, потпуно оправдано, игнорише. Академик који је прозвао Дилана је непристојан, лицемеран, поткупљив... као и све колеге му из Комитета.

BeKo

pre 7 godina

'Znam da zbunjujem ljude svojim kontradiktornim ponašanjima. Moja priroda horoskopskog blizanca tera me u ekstreme. Nikad nisam naučio balansirati u sredini. Stalno skačem s jedne na drugu stranu bez zadržavanja. Prvo sam srećan, pa tužan, na visinama, pa u nizinama, na nebu i u središtu zemlje.'

Bob Dylan

Dejan

pre 7 godina

Cutanje ipak nije odgovor. Treba otvoreno da odbije nagradu i da izjavi da su oni svi "prodane duse". To bi bio gest i srednji prst celoj takozvanoj "eliti".

OMGOMGOMG

pre 7 godina

Ups :P
Mislim da tek sada treba da mu je date, samo što treba da izmislite novu kategoriju - moral, integritet i očuvanje zdravog razuma, na primer

Griffin

pre 7 godina

Ja da sam tolika velicina bio bi 300 puta gori,ne zato sto mislim visoko o sebi,vec nisko o vama! Cuj,arogantan? A sta treba jedan tip,koga kada vidi vidi James Hetfield iz Metallica-e,kaze,u jbte pazi,Bob Dilan?! I trazi da se slika!

pac

pre 7 godina

@Sale nauci sta je kredibilitet..a sta legitimitet... nagrada je legitimna ..ali tako je to kad nepismeni komentarisu ..pa kazu da su ploca i klin isto ..

Sin Bludimir

pre 7 godina

Tesla i Edison su takodje trebali da dobiju i podele nagradu, ali su takodje odbili.

Mnogi naucnici veci su od Nobela, a kome se sve daje obesmisljena je odavno. Hoce posthumno da je dodele Tudjmanu za Oluju, kao visoki cin domoljublja.

olja

pre 7 godina

Sta bismo mi radili da smo u njegovoj kozi? Nije mu lako. Mozda bi i prigrlio Nagradu da odmah nije planulo osporavanje. I sta sad? Bez obzira sto je i njegovo ime bilo u opticaju, mozda je i on zatecen (kao i mi). Ipak, ipak, trebalo je da se oglasi, da se barem javi onome ko mu je Nagradu dodijelio pa da kaze, onako puna srca, sto mu je na dusi, dopadalo se to kome ili ne. Kao Sartr, recimo. Ovih dana sam cesto razmisljala zasto je Komitet nagradio bas njega. Cini mi se da se zeli unijeti neka novina, a da bi to moglo, potrebno je napraviti naprasno iskorak. S Dilanom je bila zgodna prilika. Pise dobre pjesme, pjeva ih ... Nikada "Nobel" nece zadovoljiti sve citaoce. I dobro je sto je tako. Promasaja i neslaganja o kvalitetu nagradjenog stvaralastva je bilo i bice. Nekada sam bila protivnik bilo kakvog nagradjivanja u ovoj vrsti umjetnosti, a sad vise nisam. Ipak su te velike nagrade poput Nobelove, Gonkurove, Bukerove ... veoma vazan filter, u suprotnom, bilo bi strasno. Svasta bi moglo da bude protureno pod "umjetnicko djelo". Slabasna bi bila samo rijec knjizevnih kriticara. Vidimo to i sada i ovdje.

only fools and horses

pre 7 godina

Izuzetan gest, najbolje što čovek može da uradi. Ignorisati, ne spominjati tu instituciju ni jednom rečju. Mislim da ih to mnogo više boli od javnog oglašavanja i odbijanja.
Dilan je dovoljno veliki da to može da uradi, i dovoljno bogat da ne padne u iskušenje. Videćemo da li će istrajati u tome.
A najsmešniji su mi ovi preko reke, što maskirani dolaze na sajt i pokušavaju da kroz komentare omalovaže ovu ljudsku gromadu.

jamajka

pre 7 godina

Kakva sujetna i smesna izjava jednog akademika. Mozda covek ne smatra Nobelovu nagradu kao verodostojnu pravim vrednostima, posto daje nagradu za mir ljudima koji aktivno ucestvuju u odlukama vezanim za vise ratova u svetu i indirektno odgovorni za milione mrtvih. Ja sam od starta rekao da za Dilana nagrada za knjizevnost nije bas primerena, ali da ipak ne vidim toliko nesto lose sa time, medjutim gledajuci njegovu karijeru, stavove kroz ceo zivot, tekstove, upravo takvi ljudi treba da dobiju nagradu za mir, on ceo zivot protestvuje i zalaze se protiv ratova koje Amerika vodi i kritikuje vlasti tamo, a oni daju nagradu za mir predstavniku te vlasti, Obami, onda logicno da mu nije bas taj Nobel najdraza nagrada.

aleksandar

pre 7 godina

Ne vidim ni jedan razlog zasto bi se on oglasavao.Nije se oglasavao povodom toga ni kada nije dobijao nobelovu nagradu pa ni sad kada je dobio.Oni su ga izabrali,dodelili mu je i to je to.Sto je njegova obaveza da se oglasava povodom toga,samo sujeta i tastina onih koji je nisu dobili i onih koji su mu je dali ima problem sa tim jer hoce njegovu zahvalnost za to sto su mu je dodelili,nista vise.Nije se on u zivotu borio za tu nagradu.

kaokakao

pre 7 godina

Dilan isti ko i ostali mu sunarodnici, kojima se sve svodi na marketing. Sad glumi facu, buntovnika, ne zeli da uzme nagradu. Samim tim mu popularnost raste kao i bankovni racun, pa ovu "sicu" moze i da ne uzme. Niti je zasluzio nagradu, niti ova nagrada vise ima znacaj kad se dodjeljuje svakome. Vidim ovdje dosta komentara koji podrske Dilanu, cak ga nazivaju genijem. Vjerujem da bi i Karleusu njeni fanovi nazivali genijem i podrzavali, tako da njihovo misljenje nije objejktivno. Ocekujem iduce godine da ce je dobiti Dzastin Biver, koji ce doci na urucenje i napraviti skandal.

Милош

pre 7 godina

@сја, то што се није огласио, не показује јак интегритет, већ непристојност.

VUK

pre 7 godina

@Ana... pored trave i trista godina, zaboravila si šta je još sastavni deo naše (ne) kulture. SEX! Kako misliš i pišeš, verovatno ti je taj deo potpuno nepoznat. Samo čitaj!

ЧЕДОМИР

pre 7 godina

Bob Dilan nije samo genijan
pesnik i muzičar već i ličnost sa intregitretom. Ne odustaje od s vog mišljenja. Čove za poštovanje. Čestitam mu na tome. Niko nema prava da ga vredja zbog toga.

Mladen Mladenović

pre 7 godina

"To je nepristojno i arogantno. Pokazao je kakav je", rekao je akademik Par Per Vastberg, prenela je švedska televizija SVT."
----
Mislim da je baš obrnuto. Da je pokazao kako ga odredjeni centri moći ne mogu kupiti, čak ni za ovu "paru". Ujedno, pokazao je šta misli o Nobeloboj nagradi, koja je postala suprotnost onome što je bila i kako je zamišljena.

marko

pre 7 godina

pa i ne zasluzuje nobela pored toliko kvalitetnih knjizevnika (ovaj izbor dilana je prosto apsurdan), rade sve u cilju marketinga i za mene je licno nobel izgubio legitimitet raznim kupljenim laureatima od 80-ih pa do danas.

sja

pre 7 godina

Oh ne, Dylan nije arogantan. Samo poseduje jak integritet licnosti. Ovim neizjasnjavanjem je vec dovoljno uradio. Bowie je dvaput odbio titulu Sir, dok su drugi otrcali iz svega sto su zastupali i iza cega su stajali. Sir James Paul McCartney, Sir Michael Philip "Mick" Jagger... Nikako imuni na 'nakit'. Videcemo, ali za sad ih je, najblaze receno, neprijatno iznenadio. Odlican.

Zoran

pre 7 godina

Ova dodela apsolutno nema veze sa Svedjanima. Da se oni pitaju ovom nikad ne bi dali Nobela. Amerikanci su umetnici da naprave perverziju od svake duhovnosti.

disko nindža

pre 7 godina

Dilan je bre čovek persona, a vi da niste toliko nesigurni šta će da uradi, ne bi ste se toliko cimali.
Švedska akademija je toliko devalvirala nagradu da joj mnogo više znači Dilan sada nego njemu vaša nagrada.

Pa da

pre 7 godina

Posle obamine nobelove nagrade (a imalo je i ranijih lobiranih nobelovaca) izgubila je na kredibilnosti. Nema tu vrednost kao ranije.

tobiramaduke97

pre 7 godina

Ah ovi umetnici, vidite kada politicar jedne sile dobije nobelovu nagradu za mir, onda protece sve po propisima, ovi se stalno izmotavaju nesto :p

Deks Dekster

pre 7 godina

Dok moramo da trpimo glupost glupaka i primitivizam primitivaca, vala, istrpećemo i malo arogancije genijalaca!
PS: Mislim da je i Beket odbio Nobelovu nagradu.

kraja

pre 7 godina

Švedski akademik: Dilan je arogantan

...a vi ste bedni...
...srozali ste tu nagradu na nivo nekog rijalitija i ocekujete da vas svi postuju i klanjaju vam se...

ana

pre 7 godina

Interesantno je da ovo Dilanovo ponasanje ne komentarisu oni goji su gorljivo branili njegovo nagradjivanje, koji su nam objasnjavali da mi ne znamo ko je Dilan zato sto smo protiv ovakvo nespretne odluke i sto smatramo da se ne mogu sabirati babe i zabe, da smo seljaci... Ako ostane ovako, na pomolu je veleobrt, nikad zabelezen, koji svlaci do gola fanaticne ideologe koji se pretstavljaju kao tolerantni samo zato sto vare vutru, imaju trista godina i dugu kosu.

Balvan

pre 7 godina

E sece moje, kad dadnes nagradu za mir coveku koji u tom trenutku vodi 3 rata i kad nominujes Hitlera i Musu za nagradu mira, onda netrebas da se cudis da te mnogi vide kao losu salu.

Advokat svih Srba

pre 7 godina

Norveški klub knjige je 2002 godine organizovao "okrugli sto" gde je više od 70 svetskih pisaca (medju kojima su bili i Orhan Pamuk, Dora Lesing, Herta Miler, Susan Sontag, Džon Irving, Milan Kundera, David Grosman...) trebalo da preda spisak svojih 100 najboljih knjiga svih vremena.Da skratim priču, zna se ko jedini nije predao nikakav spisak!

Legenda

pre 7 godina

Nije ni čudo da vas ignoriše, kad ste iskompromitovana institucija koja sve češće deli nagrade po diktatu političara i lobista iz Vašingtona! Bravo za gospodina Dilana kome obraz nije na prodaju!

shame boner

pre 7 godina

Čitav život ga kroz blato provlače,pokušavaju ga svrstati u kalupe onako kako njima odgovara,govore mu kako i koji instrument da svira,spocitavaju mu nedovoljnu političku angaziranost (obično oni koji se kasnije prilklone struji koju su kritikovali),iskomplesirana plemena ga tuzakaju po sudovima,izmišljaju mu afere sa oružjem,kopaju po njegovom kontejneru ne bi li našli bar trunku nastranosti...a on samo želi da ga ostave na miru i malo bolje poslusaju o čemu on to pjeva. Naravno da nece da je primi, nije ju ni želio ni tražio.

una

pre 7 godina

Srozali ste Nobela dodjeljivanjem nagrada kojekakvim nezasluznim likovima, uveli politiku tamo gdje joj nije mjesto....i sad se cudite sto ima ljudi kojima ona ne znaci nista...E, pa, cudite se i dalje.

Negativni

pre 7 godina

Potpuno podržavam Dilana. To i liči na njega. Upravo je arogantan taj gospodin koji misli da sad svi treba da padnu na d..e zbog famozne Nobelove nagrade. Dilan je mnogo mnogo veći od te, na momente, odvratno ispolitizovane nagrade. Čak ni kada su je dodelili onome koji je zaslužio, nemaju dovoljno poštovanja da prihvate njegov stav. Sramno. A svako ko iole poznaje Dilanovu karijeru znao je da je ovako nešto apsolutno moguće. A bogami i poželjno. Ta nagrada više nema nikakvu težinu. A za to su krivi oni koji je dodeljuju a ne jedan pesnik.

Zoran

pre 7 godina

Postoji jedan deo covekovog zivota koji pocinje ovim Borinim stihovima:

Prezir pocinje kada sve shvatis
i kada smrad do tebe dopre
pozuris da svoje racune platis
i da deponiju napustis sto pre

bosko

pre 7 godina

Nobelova nagrada nije nagrada za zivotno delo nego za ostvarenja u nedavnom periodu opet u zavisnosti od discipline.Ako mu niste dodelili nagradu kad je bio idol jedne generacije i jednog pokreta i kad bi to i njemu i ljudima koji su ga voleli mnogo vise znacilo nego sada , zasto ste ga se sad setili ?Mozda da pokusate da operete blam od silnih pogresnih , pod uticajem politike a ne strucnosti donetih odluka ?

деки

pre 7 godina

Како примити награду чији је престиж откриће атомске бомбе?!?!?!?!?!?! И ја би је одбио!

slavija

pre 7 godina

"Pokazao je kakav je" - reče član švedske akademije, koja je dodelila nagradu za mir Ahtisariju za Kosovo i Obami na početku mandata (kada još nije ni imao prilike bilo šta da uradi).

slavija

pre 7 godina

"Pokazao je kakav je" - reče član švedske akademije, koja je dodelila nagradu za mir Ahtisariju za Kosovo i Obami na početku mandata (kada još nije ni imao prilike bilo šta da uradi).

una

pre 7 godina

Srozali ste Nobela dodjeljivanjem nagrada kojekakvim nezasluznim likovima, uveli politiku tamo gdje joj nije mjesto....i sad se cudite sto ima ljudi kojima ona ne znaci nista...E, pa, cudite se i dalje.

bosko

pre 7 godina

Nobelova nagrada nije nagrada za zivotno delo nego za ostvarenja u nedavnom periodu opet u zavisnosti od discipline.Ako mu niste dodelili nagradu kad je bio idol jedne generacije i jednog pokreta i kad bi to i njemu i ljudima koji su ga voleli mnogo vise znacilo nego sada , zasto ste ga se sad setili ?Mozda da pokusate da operete blam od silnih pogresnih , pod uticajem politike a ne strucnosti donetih odluka ?

kraja

pre 7 godina

Švedski akademik: Dilan je arogantan

...a vi ste bedni...
...srozali ste tu nagradu na nivo nekog rijalitija i ocekujete da vas svi postuju i klanjaju vam se...

shame boner

pre 7 godina

Čitav život ga kroz blato provlače,pokušavaju ga svrstati u kalupe onako kako njima odgovara,govore mu kako i koji instrument da svira,spocitavaju mu nedovoljnu političku angaziranost (obično oni koji se kasnije prilklone struji koju su kritikovali),iskomplesirana plemena ga tuzakaju po sudovima,izmišljaju mu afere sa oružjem,kopaju po njegovom kontejneru ne bi li našli bar trunku nastranosti...a on samo želi da ga ostave na miru i malo bolje poslusaju o čemu on to pjeva. Naravno da nece da je primi, nije ju ni želio ni tražio.

Balvan

pre 7 godina

E sece moje, kad dadnes nagradu za mir coveku koji u tom trenutku vodi 3 rata i kad nominujes Hitlera i Musu za nagradu mira, onda netrebas da se cudis da te mnogi vide kao losu salu.

Mladen Mladenović

pre 7 godina

"To je nepristojno i arogantno. Pokazao je kakav je", rekao je akademik Par Per Vastberg, prenela je švedska televizija SVT."
----
Mislim da je baš obrnuto. Da je pokazao kako ga odredjeni centri moći ne mogu kupiti, čak ni za ovu "paru". Ujedno, pokazao je šta misli o Nobeloboj nagradi, koja je postala suprotnost onome što je bila i kako je zamišljena.

sja

pre 7 godina

Oh ne, Dylan nije arogantan. Samo poseduje jak integritet licnosti. Ovim neizjasnjavanjem je vec dovoljno uradio. Bowie je dvaput odbio titulu Sir, dok su drugi otrcali iz svega sto su zastupali i iza cega su stajali. Sir James Paul McCartney, Sir Michael Philip "Mick" Jagger... Nikako imuni na 'nakit'. Videcemo, ali za sad ih je, najblaze receno, neprijatno iznenadio. Odlican.

Legenda

pre 7 godina

Nije ni čudo da vas ignoriše, kad ste iskompromitovana institucija koja sve češće deli nagrade po diktatu političara i lobista iz Vašingtona! Bravo za gospodina Dilana kome obraz nije na prodaju!

Pa da

pre 7 godina

Posle obamine nobelove nagrade (a imalo je i ranijih lobiranih nobelovaca) izgubila je na kredibilnosti. Nema tu vrednost kao ranije.

Negativni

pre 7 godina

Potpuno podržavam Dilana. To i liči na njega. Upravo je arogantan taj gospodin koji misli da sad svi treba da padnu na d..e zbog famozne Nobelove nagrade. Dilan je mnogo mnogo veći od te, na momente, odvratno ispolitizovane nagrade. Čak ni kada su je dodelili onome koji je zaslužio, nemaju dovoljno poštovanja da prihvate njegov stav. Sramno. A svako ko iole poznaje Dilanovu karijeru znao je da je ovako nešto apsolutno moguće. A bogami i poželjno. Ta nagrada više nema nikakvu težinu. A za to su krivi oni koji je dodeljuju a ne jedan pesnik.

ЧЕДОМИР

pre 7 godina

Bob Dilan nije samo genijan
pesnik i muzičar već i ličnost sa intregitretom. Ne odustaje od s vog mišljenja. Čove za poštovanje. Čestitam mu na tome. Niko nema prava da ga vredja zbog toga.

only fools and horses

pre 7 godina

Izuzetan gest, najbolje što čovek može da uradi. Ignorisati, ne spominjati tu instituciju ni jednom rečju. Mislim da ih to mnogo više boli od javnog oglašavanja i odbijanja.
Dilan je dovoljno veliki da to može da uradi, i dovoljno bogat da ne padne u iskušenje. Videćemo da li će istrajati u tome.
A najsmešniji su mi ovi preko reke, što maskirani dolaze na sajt i pokušavaju da kroz komentare omalovaže ovu ljudsku gromadu.

jamajka

pre 7 godina

Kakva sujetna i smesna izjava jednog akademika. Mozda covek ne smatra Nobelovu nagradu kao verodostojnu pravim vrednostima, posto daje nagradu za mir ljudima koji aktivno ucestvuju u odlukama vezanim za vise ratova u svetu i indirektno odgovorni za milione mrtvih. Ja sam od starta rekao da za Dilana nagrada za knjizevnost nije bas primerena, ali da ipak ne vidim toliko nesto lose sa time, medjutim gledajuci njegovu karijeru, stavove kroz ceo zivot, tekstove, upravo takvi ljudi treba da dobiju nagradu za mir, on ceo zivot protestvuje i zalaze se protiv ratova koje Amerika vodi i kritikuje vlasti tamo, a oni daju nagradu za mir predstavniku te vlasti, Obami, onda logicno da mu nije bas taj Nobel najdraza nagrada.

Deks Dekster

pre 7 godina

Dok moramo da trpimo glupost glupaka i primitivizam primitivaca, vala, istrpećemo i malo arogancije genijalaca!
PS: Mislim da je i Beket odbio Nobelovu nagradu.

tobiramaduke97

pre 7 godina

Ah ovi umetnici, vidite kada politicar jedne sile dobije nobelovu nagradu za mir, onda protece sve po propisima, ovi se stalno izmotavaju nesto :p

marko

pre 7 godina

pa i ne zasluzuje nobela pored toliko kvalitetnih knjizevnika (ovaj izbor dilana je prosto apsurdan), rade sve u cilju marketinga i za mene je licno nobel izgubio legitimitet raznim kupljenim laureatima od 80-ih pa do danas.

aleksandar

pre 7 godina

Ne vidim ni jedan razlog zasto bi se on oglasavao.Nije se oglasavao povodom toga ni kada nije dobijao nobelovu nagradu pa ni sad kada je dobio.Oni su ga izabrali,dodelili mu je i to je to.Sto je njegova obaveza da se oglasava povodom toga,samo sujeta i tastina onih koji je nisu dobili i onih koji su mu je dali ima problem sa tim jer hoce njegovu zahvalnost za to sto su mu je dodelili,nista vise.Nije se on u zivotu borio za tu nagradu.

деки

pre 7 godina

Како примити награду чији је престиж откриће атомске бомбе?!?!?!?!?!?! И ја би је одбио!

disko nindža

pre 7 godina

Dilan je bre čovek persona, a vi da niste toliko nesigurni šta će da uradi, ne bi ste se toliko cimali.
Švedska akademija je toliko devalvirala nagradu da joj mnogo više znači Dilan sada nego njemu vaša nagrada.

Zoran

pre 7 godina

Postoji jedan deo covekovog zivota koji pocinje ovim Borinim stihovima:

Prezir pocinje kada sve shvatis
i kada smrad do tebe dopre
pozuris da svoje racune platis
i da deponiju napustis sto pre

Zoran

pre 7 godina

Ova dodela apsolutno nema veze sa Svedjanima. Da se oni pitaju ovom nikad ne bi dali Nobela. Amerikanci su umetnici da naprave perverziju od svake duhovnosti.

Iva Jovanovic

pre 7 godina

Dilanovo ponasanje je zaista arogantno! I izuzev oduševljenih Srba nemam utisak da ce ostatak sveta biti tako impresioniran... A komitet za dodelu Nobelovih nagrada ce se nevidjeno potresti njegovim ne dolaskom ili odbijanjem nagrade - samo kada bi se salili!! Pa oni postoje mnogo duze od njega i postojaće mnogo duze posle njega...

Iva Jovanovic

pre 7 godina

Dilanovo ponasanje je zaista arogantno! I izuzev oduševljenih Srba nemam utisak da ce ostatak sveta biti tako impresioniran... A komitet za dodelu Nobelovih nagrada ce se nevidjeno potresti njegovim ne dolaskom ili odbijanjem nagrade - samo kada bi se salili!! Oni kao institucija egzistiraju mnogo pre njega i nastavice sa radom jos dugo posle njega...

VUK

pre 7 godina

@Ana... pored trave i trista godina, zaboravila si šta je još sastavni deo naše (ne) kulture. SEX! Kako misliš i pišeš, verovatno ti je taj deo potpuno nepoznat. Samo čitaj!

ana

pre 7 godina

Interesantno je da ovo Dilanovo ponasanje ne komentarisu oni goji su gorljivo branili njegovo nagradjivanje, koji su nam objasnjavali da mi ne znamo ko je Dilan zato sto smo protiv ovakvo nespretne odluke i sto smatramo da se ne mogu sabirati babe i zabe, da smo seljaci... Ako ostane ovako, na pomolu je veleobrt, nikad zabelezen, koji svlaci do gola fanaticne ideologe koji se pretstavljaju kao tolerantni samo zato sto vare vutru, imaju trista godina i dugu kosu.

kaokakao

pre 7 godina

Dilan isti ko i ostali mu sunarodnici, kojima se sve svodi na marketing. Sad glumi facu, buntovnika, ne zeli da uzme nagradu. Samim tim mu popularnost raste kao i bankovni racun, pa ovu "sicu" moze i da ne uzme. Niti je zasluzio nagradu, niti ova nagrada vise ima znacaj kad se dodjeljuje svakome. Vidim ovdje dosta komentara koji podrske Dilanu, cak ga nazivaju genijem. Vjerujem da bi i Karleusu njeni fanovi nazivali genijem i podrzavali, tako da njihovo misljenje nije objejktivno. Ocekujem iduce godine da ce je dobiti Dzastin Biver, koji ce doci na urucenje i napraviti skandal.

Милош

pre 7 godina

@сја, то што се није огласио, не показује јак интегритет, већ непристојност.

OMGOMGOMG

pre 7 godina

Ups :P
Mislim da tek sada treba da mu je date, samo što treba da izmislite novu kategoriju - moral, integritet i očuvanje zdravog razuma, na primer

Iva Jovanovic

pre 7 godina

@mario -ako bi mogao to da elaboriras i edukuješ me?! Nobelova nagrada za knjizevnost ce prestati da se dodeljuje ako je Dilan ignoriše ?! Ceo svet ce se potresti ako on odbije da primi nagradu?! Pa ne budi smešan !!

pac

pre 7 godina

@Sale nauci sta je kredibilitet..a sta legitimitet... nagrada je legitimna ..ali tako je to kad nepismeni komentarisu ..pa kazu da su ploca i klin isto ..

Змајевић

pre 7 godina

Ценим Дилана што је "арогантан". Не ценим Комитет за доделу Нобелове награде за књижевност јер је исту доделио Дилану који пише трећеразредну поезију и који је, објективно мерено, само музикант. Дилан је, изгледа, поштен и неће да узме награду јер зна да не може бити једнак са Мо Јеном, Љосом, Маркесом, Андрићем... Комитет је из некњижевних разлога доделио награду Дилану и он ту награду и цео Комитет, потпуно оправдано, игнорише. Академик који је прозвао Дилана је непристојан, лицемеран, поткупљив... као и све колеге му из Комитета.

BeKo

pre 7 godina

'Znam da zbunjujem ljude svojim kontradiktornim ponašanjima. Moja priroda horoskopskog blizanca tera me u ekstreme. Nikad nisam naučio balansirati u sredini. Stalno skačem s jedne na drugu stranu bez zadržavanja. Prvo sam srećan, pa tužan, na visinama, pa u nizinama, na nebu i u središtu zemlje.'

Bob Dylan

Advokat svih Srba

pre 7 godina

Norveški klub knjige je 2002 godine organizovao "okrugli sto" gde je više od 70 svetskih pisaca (medju kojima su bili i Orhan Pamuk, Dora Lesing, Herta Miler, Susan Sontag, Džon Irving, Milan Kundera, David Grosman...) trebalo da preda spisak svojih 100 najboljih knjiga svih vremena.Da skratim priču, zna se ko jedini nije predao nikakav spisak!

Sin Bludimir

pre 7 godina

Tesla i Edison su takodje trebali da dobiju i podele nagradu, ali su takodje odbili.

Mnogi naucnici veci su od Nobela, a kome se sve daje obesmisljena je odavno. Hoce posthumno da je dodele Tudjmanu za Oluju, kao visoki cin domoljublja.

Griffin

pre 7 godina

Ja da sam tolika velicina bio bi 300 puta gori,ne zato sto mislim visoko o sebi,vec nisko o vama! Cuj,arogantan? A sta treba jedan tip,koga kada vidi vidi James Hetfield iz Metallica-e,kaze,u jbte pazi,Bob Dilan?! I trazi da se slika!

Dejan

pre 7 godina

Cutanje ipak nije odgovor. Treba otvoreno da odbije nagradu i da izjavi da su oni svi "prodane duse". To bi bio gest i srednji prst celoj takozvanoj "eliti".

olja

pre 7 godina

Sta bismo mi radili da smo u njegovoj kozi? Nije mu lako. Mozda bi i prigrlio Nagradu da odmah nije planulo osporavanje. I sta sad? Bez obzira sto je i njegovo ime bilo u opticaju, mozda je i on zatecen (kao i mi). Ipak, ipak, trebalo je da se oglasi, da se barem javi onome ko mu je Nagradu dodijelio pa da kaze, onako puna srca, sto mu je na dusi, dopadalo se to kome ili ne. Kao Sartr, recimo. Ovih dana sam cesto razmisljala zasto je Komitet nagradio bas njega. Cini mi se da se zeli unijeti neka novina, a da bi to moglo, potrebno je napraviti naprasno iskorak. S Dilanom je bila zgodna prilika. Pise dobre pjesme, pjeva ih ... Nikada "Nobel" nece zadovoljiti sve citaoce. I dobro je sto je tako. Promasaja i neslaganja o kvalitetu nagradjenog stvaralastva je bilo i bice. Nekada sam bila protivnik bilo kakvog nagradjivanja u ovoj vrsti umjetnosti, a sad vise nisam. Ipak su te velike nagrade poput Nobelove, Gonkurove, Bukerove ... veoma vazan filter, u suprotnom, bilo bi strasno. Svasta bi moglo da bude protureno pod "umjetnicko djelo". Slabasna bi bila samo rijec knjizevnih kriticara. Vidimo to i sada i ovdje.

munja

pre 7 godina

Statues made of matchsticks
Crumble into one another
My love winks, she does not bother
She knows too much to argue or to judge

Dilan je ovo napisao sa 24 god, pre pola veka.
Zatim je napisao Ballad of a thin men.
Ima vremena, shvatićete...

slobinator

pre 7 godina

(munja, 22. oktobar 2016 15:26
a takođe je recimo napisao I ovo:

Might like to wear cotton, might like to wear silk
Might like to drink whiskey, might like to drink milk
You might like to eat caviar, you might like to eat bread
You may be sleeping on the floor, sleeping in a king-sized bed

You may call me Terry, you may call me Jimmy
You may call me Bobby, you may call me Zimmy
You may call me R.J., you may call me Ray
You may call me anything but no matter what you say.

But you're gonna have to serve somebody, yes indeed
You're gonna have to serve somebody,
It may be the devil or it may be the Lord
But you're gonna have to serve somebody.

na žalost mnogo je vise onih koji neće nikad shvatiti

kaokakao

pre 7 godina

Dilan isti ko i ostali mu sunarodnici, kojima se sve svodi na marketing. Sad glumi facu, buntovnika, ne zeli da uzme nagradu. Samim tim mu popularnost raste kao i bankovni racun, pa ovu "sicu" moze i da ne uzme. Niti je zasluzio nagradu, niti ova nagrada vise ima znacaj kad se dodjeljuje svakome. Vidim ovdje dosta komentara koji podrske Dilanu, cak ga nazivaju genijem. Vjerujem da bi i Karleusu njeni fanovi nazivali genijem i podrzavali, tako da njihovo misljenje nije objejktivno. Ocekujem iduce godine da ce je dobiti Dzastin Biver, koji ce doci na urucenje i napraviti skandal.

Милош

pre 7 godina

@сја, то што се није огласио, не показује јак интегритет, већ непристојност.

ana

pre 7 godina

Interesantno je da ovo Dilanovo ponasanje ne komentarisu oni goji su gorljivo branili njegovo nagradjivanje, koji su nam objasnjavali da mi ne znamo ko je Dilan zato sto smo protiv ovakvo nespretne odluke i sto smatramo da se ne mogu sabirati babe i zabe, da smo seljaci... Ako ostane ovako, na pomolu je veleobrt, nikad zabelezen, koji svlaci do gola fanaticne ideologe koji se pretstavljaju kao tolerantni samo zato sto vare vutru, imaju trista godina i dugu kosu.

деки

pre 7 godina

Како примити награду чији је престиж откриће атомске бомбе?!?!?!?!?!?! И ја би је одбио!

Advokat svih Srba

pre 7 godina

Norveški klub knjige je 2002 godine organizovao "okrugli sto" gde je više od 70 svetskih pisaca (medju kojima su bili i Orhan Pamuk, Dora Lesing, Herta Miler, Susan Sontag, Džon Irving, Milan Kundera, David Grosman...) trebalo da preda spisak svojih 100 najboljih knjiga svih vremena.Da skratim priču, zna se ko jedini nije predao nikakav spisak!

marko

pre 7 godina

pa i ne zasluzuje nobela pored toliko kvalitetnih knjizevnika (ovaj izbor dilana je prosto apsurdan), rade sve u cilju marketinga i za mene je licno nobel izgubio legitimitet raznim kupljenim laureatima od 80-ih pa do danas.

ЧЕДОМИР

pre 7 godina

Bob Dilan nije samo genijan
pesnik i muzičar već i ličnost sa intregitretom. Ne odustaje od s vog mišljenja. Čove za poštovanje. Čestitam mu na tome. Niko nema prava da ga vredja zbog toga.

slavija

pre 7 godina

"Pokazao je kakav je" - reče član švedske akademije, koja je dodelila nagradu za mir Ahtisariju za Kosovo i Obami na početku mandata (kada još nije ni imao prilike bilo šta da uradi).

Змајевић

pre 7 godina

Ценим Дилана што је "арогантан". Не ценим Комитет за доделу Нобелове награде за књижевност јер је исту доделио Дилану који пише трећеразредну поезију и који је, објективно мерено, само музикант. Дилан је, изгледа, поштен и неће да узме награду јер зна да не може бити једнак са Мо Јеном, Љосом, Маркесом, Андрићем... Комитет је из некњижевних разлога доделио награду Дилану и он ту награду и цео Комитет, потпуно оправдано, игнорише. Академик који је прозвао Дилана је непристојан, лицемеран, поткупљив... као и све колеге му из Комитета.

Iva Jovanovic

pre 7 godina

Dilanovo ponasanje je zaista arogantno! I izuzev oduševljenih Srba nemam utisak da ce ostatak sveta biti tako impresioniran... A komitet za dodelu Nobelovih nagrada ce se nevidjeno potresti njegovim ne dolaskom ili odbijanjem nagrade - samo kada bi se salili!! Oni kao institucija egzistiraju mnogo pre njega i nastavice sa radom jos dugo posle njega...

Balvan

pre 7 godina

E sece moje, kad dadnes nagradu za mir coveku koji u tom trenutku vodi 3 rata i kad nominujes Hitlera i Musu za nagradu mira, onda netrebas da se cudis da te mnogi vide kao losu salu.

Zoran

pre 7 godina

Ova dodela apsolutno nema veze sa Svedjanima. Da se oni pitaju ovom nikad ne bi dali Nobela. Amerikanci su umetnici da naprave perverziju od svake duhovnosti.

kraja

pre 7 godina

Švedski akademik: Dilan je arogantan

...a vi ste bedni...
...srozali ste tu nagradu na nivo nekog rijalitija i ocekujete da vas svi postuju i klanjaju vam se...

Mladen Mladenović

pre 7 godina

"To je nepristojno i arogantno. Pokazao je kakav je", rekao je akademik Par Per Vastberg, prenela je švedska televizija SVT."
----
Mislim da je baš obrnuto. Da je pokazao kako ga odredjeni centri moći ne mogu kupiti, čak ni za ovu "paru". Ujedno, pokazao je šta misli o Nobeloboj nagradi, koja je postala suprotnost onome što je bila i kako je zamišljena.

only fools and horses

pre 7 godina

Izuzetan gest, najbolje što čovek može da uradi. Ignorisati, ne spominjati tu instituciju ni jednom rečju. Mislim da ih to mnogo više boli od javnog oglašavanja i odbijanja.
Dilan je dovoljno veliki da to može da uradi, i dovoljno bogat da ne padne u iskušenje. Videćemo da li će istrajati u tome.
A najsmešniji su mi ovi preko reke, što maskirani dolaze na sajt i pokušavaju da kroz komentare omalovaže ovu ljudsku gromadu.

Iva Jovanovic

pre 7 godina

Dilanovo ponasanje je zaista arogantno! I izuzev oduševljenih Srba nemam utisak da ce ostatak sveta biti tako impresioniran... A komitet za dodelu Nobelovih nagrada ce se nevidjeno potresti njegovim ne dolaskom ili odbijanjem nagrade - samo kada bi se salili!! Pa oni postoje mnogo duze od njega i postojaće mnogo duze posle njega...

una

pre 7 godina

Srozali ste Nobela dodjeljivanjem nagrada kojekakvim nezasluznim likovima, uveli politiku tamo gdje joj nije mjesto....i sad se cudite sto ima ljudi kojima ona ne znaci nista...E, pa, cudite se i dalje.

bosko

pre 7 godina

Nobelova nagrada nije nagrada za zivotno delo nego za ostvarenja u nedavnom periodu opet u zavisnosti od discipline.Ako mu niste dodelili nagradu kad je bio idol jedne generacije i jednog pokreta i kad bi to i njemu i ljudima koji su ga voleli mnogo vise znacilo nego sada , zasto ste ga se sad setili ?Mozda da pokusate da operete blam od silnih pogresnih , pod uticajem politike a ne strucnosti donetih odluka ?

Zoran

pre 7 godina

Postoji jedan deo covekovog zivota koji pocinje ovim Borinim stihovima:

Prezir pocinje kada sve shvatis
i kada smrad do tebe dopre
pozuris da svoje racune platis
i da deponiju napustis sto pre

Deks Dekster

pre 7 godina

Dok moramo da trpimo glupost glupaka i primitivizam primitivaca, vala, istrpećemo i malo arogancije genijalaca!
PS: Mislim da je i Beket odbio Nobelovu nagradu.

Negativni

pre 7 godina

Potpuno podržavam Dilana. To i liči na njega. Upravo je arogantan taj gospodin koji misli da sad svi treba da padnu na d..e zbog famozne Nobelove nagrade. Dilan je mnogo mnogo veći od te, na momente, odvratno ispolitizovane nagrade. Čak ni kada su je dodelili onome koji je zaslužio, nemaju dovoljno poštovanja da prihvate njegov stav. Sramno. A svako ko iole poznaje Dilanovu karijeru znao je da je ovako nešto apsolutno moguće. A bogami i poželjno. Ta nagrada više nema nikakvu težinu. A za to su krivi oni koji je dodeljuju a ne jedan pesnik.

Legenda

pre 7 godina

Nije ni čudo da vas ignoriše, kad ste iskompromitovana institucija koja sve češće deli nagrade po diktatu političara i lobista iz Vašingtona! Bravo za gospodina Dilana kome obraz nije na prodaju!

Pa da

pre 7 godina

Posle obamine nobelove nagrade (a imalo je i ranijih lobiranih nobelovaca) izgubila je na kredibilnosti. Nema tu vrednost kao ranije.

sja

pre 7 godina

Oh ne, Dylan nije arogantan. Samo poseduje jak integritet licnosti. Ovim neizjasnjavanjem je vec dovoljno uradio. Bowie je dvaput odbio titulu Sir, dok su drugi otrcali iz svega sto su zastupali i iza cega su stajali. Sir James Paul McCartney, Sir Michael Philip "Mick" Jagger... Nikako imuni na 'nakit'. Videcemo, ali za sad ih je, najblaze receno, neprijatno iznenadio. Odlican.

jamajka

pre 7 godina

Kakva sujetna i smesna izjava jednog akademika. Mozda covek ne smatra Nobelovu nagradu kao verodostojnu pravim vrednostima, posto daje nagradu za mir ljudima koji aktivno ucestvuju u odlukama vezanim za vise ratova u svetu i indirektno odgovorni za milione mrtvih. Ja sam od starta rekao da za Dilana nagrada za knjizevnost nije bas primerena, ali da ipak ne vidim toliko nesto lose sa time, medjutim gledajuci njegovu karijeru, stavove kroz ceo zivot, tekstove, upravo takvi ljudi treba da dobiju nagradu za mir, on ceo zivot protestvuje i zalaze se protiv ratova koje Amerika vodi i kritikuje vlasti tamo, a oni daju nagradu za mir predstavniku te vlasti, Obami, onda logicno da mu nije bas taj Nobel najdraza nagrada.

BeKo

pre 7 godina

'Znam da zbunjujem ljude svojim kontradiktornim ponašanjima. Moja priroda horoskopskog blizanca tera me u ekstreme. Nikad nisam naučio balansirati u sredini. Stalno skačem s jedne na drugu stranu bez zadržavanja. Prvo sam srećan, pa tužan, na visinama, pa u nizinama, na nebu i u središtu zemlje.'

Bob Dylan

munja

pre 7 godina

Statues made of matchsticks
Crumble into one another
My love winks, she does not bother
She knows too much to argue or to judge

Dilan je ovo napisao sa 24 god, pre pola veka.
Zatim je napisao Ballad of a thin men.
Ima vremena, shvatićete...

shame boner

pre 7 godina

Čitav život ga kroz blato provlače,pokušavaju ga svrstati u kalupe onako kako njima odgovara,govore mu kako i koji instrument da svira,spocitavaju mu nedovoljnu političku angaziranost (obično oni koji se kasnije prilklone struji koju su kritikovali),iskomplesirana plemena ga tuzakaju po sudovima,izmišljaju mu afere sa oružjem,kopaju po njegovom kontejneru ne bi li našli bar trunku nastranosti...a on samo želi da ga ostave na miru i malo bolje poslusaju o čemu on to pjeva. Naravno da nece da je primi, nije ju ni želio ni tražio.

disko nindža

pre 7 godina

Dilan je bre čovek persona, a vi da niste toliko nesigurni šta će da uradi, ne bi ste se toliko cimali.
Švedska akademija je toliko devalvirala nagradu da joj mnogo više znači Dilan sada nego njemu vaša nagrada.

Sin Bludimir

pre 7 godina

Tesla i Edison su takodje trebali da dobiju i podele nagradu, ali su takodje odbili.

Mnogi naucnici veci su od Nobela, a kome se sve daje obesmisljena je odavno. Hoce posthumno da je dodele Tudjmanu za Oluju, kao visoki cin domoljublja.

Dejan

pre 7 godina

Cutanje ipak nije odgovor. Treba otvoreno da odbije nagradu i da izjavi da su oni svi "prodane duse". To bi bio gest i srednji prst celoj takozvanoj "eliti".

tobiramaduke97

pre 7 godina

Ah ovi umetnici, vidite kada politicar jedne sile dobije nobelovu nagradu za mir, onda protece sve po propisima, ovi se stalno izmotavaju nesto :p

VUK

pre 7 godina

@Ana... pored trave i trista godina, zaboravila si šta je još sastavni deo naše (ne) kulture. SEX! Kako misliš i pišeš, verovatno ti je taj deo potpuno nepoznat. Samo čitaj!

aleksandar

pre 7 godina

Ne vidim ni jedan razlog zasto bi se on oglasavao.Nije se oglasavao povodom toga ni kada nije dobijao nobelovu nagradu pa ni sad kada je dobio.Oni su ga izabrali,dodelili mu je i to je to.Sto je njegova obaveza da se oglasava povodom toga,samo sujeta i tastina onih koji je nisu dobili i onih koji su mu je dali ima problem sa tim jer hoce njegovu zahvalnost za to sto su mu je dodelili,nista vise.Nije se on u zivotu borio za tu nagradu.

Griffin

pre 7 godina

Ja da sam tolika velicina bio bi 300 puta gori,ne zato sto mislim visoko o sebi,vec nisko o vama! Cuj,arogantan? A sta treba jedan tip,koga kada vidi vidi James Hetfield iz Metallica-e,kaze,u jbte pazi,Bob Dilan?! I trazi da se slika!

OMGOMGOMG

pre 7 godina

Ups :P
Mislim da tek sada treba da mu je date, samo što treba da izmislite novu kategoriju - moral, integritet i očuvanje zdravog razuma, na primer

Iva Jovanovic

pre 7 godina

@mario -ako bi mogao to da elaboriras i edukuješ me?! Nobelova nagrada za knjizevnost ce prestati da se dodeljuje ako je Dilan ignoriše ?! Ceo svet ce se potresti ako on odbije da primi nagradu?! Pa ne budi smešan !!

olja

pre 7 godina

Sta bismo mi radili da smo u njegovoj kozi? Nije mu lako. Mozda bi i prigrlio Nagradu da odmah nije planulo osporavanje. I sta sad? Bez obzira sto je i njegovo ime bilo u opticaju, mozda je i on zatecen (kao i mi). Ipak, ipak, trebalo je da se oglasi, da se barem javi onome ko mu je Nagradu dodijelio pa da kaze, onako puna srca, sto mu je na dusi, dopadalo se to kome ili ne. Kao Sartr, recimo. Ovih dana sam cesto razmisljala zasto je Komitet nagradio bas njega. Cini mi se da se zeli unijeti neka novina, a da bi to moglo, potrebno je napraviti naprasno iskorak. S Dilanom je bila zgodna prilika. Pise dobre pjesme, pjeva ih ... Nikada "Nobel" nece zadovoljiti sve citaoce. I dobro je sto je tako. Promasaja i neslaganja o kvalitetu nagradjenog stvaralastva je bilo i bice. Nekada sam bila protivnik bilo kakvog nagradjivanja u ovoj vrsti umjetnosti, a sad vise nisam. Ipak su te velike nagrade poput Nobelove, Gonkurove, Bukerove ... veoma vazan filter, u suprotnom, bilo bi strasno. Svasta bi moglo da bude protureno pod "umjetnicko djelo". Slabasna bi bila samo rijec knjizevnih kriticara. Vidimo to i sada i ovdje.

pac

pre 7 godina

@Sale nauci sta je kredibilitet..a sta legitimitet... nagrada je legitimna ..ali tako je to kad nepismeni komentarisu ..pa kazu da su ploca i klin isto ..

slobinator

pre 7 godina

(munja, 22. oktobar 2016 15:26
a takođe je recimo napisao I ovo:

Might like to wear cotton, might like to wear silk
Might like to drink whiskey, might like to drink milk
You might like to eat caviar, you might like to eat bread
You may be sleeping on the floor, sleeping in a king-sized bed

You may call me Terry, you may call me Jimmy
You may call me Bobby, you may call me Zimmy
You may call me R.J., you may call me Ray
You may call me anything but no matter what you say.

But you're gonna have to serve somebody, yes indeed
You're gonna have to serve somebody,
It may be the devil or it may be the Lord
But you're gonna have to serve somebody.

na žalost mnogo je vise onih koji neće nikad shvatiti