Ponedeljak, 27.06.2016.

07:57

Konačno razotkriveno poreklo Džona Snoua (VIDEO)

Izvor: Huffington Post

Konaèno razotkriveno poreklo Džona Snoua (VIDEO) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

97 Komentari

Sortiraj po:

mozes me zvati kako god hoces, jer ja nisam ime

pre 7 godina

Ja mislim da se Varis nije ni vracao za Mirin. A realno i zasto bi? Realnije je da je sacekao kalisi da dodje u Dornu i zajedno sa Tirelima i Martelima krenuo ka Kraljevoj luci.

Dsavke

pre 7 godina

Moja teorija po do sada procitanom i odgledanom je da Dzon Snezni nije Azor Ahai, vec da je Martin tu ulogu namenijo Dzejmiju Lanister.
Ovu teoriju zasnivam na par cinjenica prvo preobrazaj Dzejmijevog lika od zlog ka dobrom, a drugo bitnije po tome sto je prvi AA kod pravljenja maca za borbu protiv WW prvo ubio lava a potom zenu koju voli i tek tako postao AA. Znak Lanistera je lav, dok Dzejmi voli Sarsai a posto ona postaje luda kraljica moguce ke da je Dzejmi ubije i tako postane AA.
P.S. Takodje mislim da se serija i knjiga nece isto zavrsiti posto producenti vec odstupaju od knjiga

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Mislio sam da je Breaking Bad nenadmašiva serija, ali ove poslednje 2 epizode GoT-a su vrhunac vasione... ovo je bila najjača epizoda svih vremena, tačka. 

Nisam očekivao da nešto može da bude bolje od 9. epizode, i nakon samo 7 dana sam ponovo zgranut. 

Are you entertained? 
Alal im milokliz.
(Boston Celtics, 27. jun 2016 23:31)

Okej, pre svega, ne možeš porediti bb i got jer su dva različita žanra, jedina zajednička stvar im je brutalno Kvalitetna drama. A po mom mišljenju, Bb je Nenadmašiva serija, da se ne lažemo

palop

pre 7 godina

kako se varis onako brzo teleportuje preko pola sveta ?
(iwan, 28. jun 2016 18:00)

I ja sam mislio da nema smisla, ali sam prilikom drugog gledanja primetio Tajrel i Martel brodove u floti sto znaci da se on prvo vratio sa njihovim brodovima pa su tek onda krenuli.

neko iz gomile

pre 7 godina

@ @Zki 
Nije nego sestra od strica. Njen otac i njegov otac bili su rodjena braca. Dakle, nije mu tetka.
(@, 28. jun 2016 02:23)

Nije tacno,Regar je sin "ludog kralja" kao i Deneris tako da je ona tetka Dzonu. E sad ako je Dzon sin Lijane i Regara sto mi svi mislimo da je tako jer smo videli preko Branovih vizija, kako ce se to dokazati u "realnom zivotu" to je pitanje svih pitanja. To ce biti zanimljivo videti u sledecoj sezoni. Kako ce Bran to dokazati celom Vesterosu. Inace ova sezona je odlicna skoro kao i prva. Arja se najzad vratila kuci a spisak joj je podugacak, kao sto je rekao Dzaken, bice tu dosta "lepih" ubistava kao i ovo Voldera Freja. Deneris i njena vojska predstavljaju pravu pretnju a da li ce se boriti sa severom ili ce u nekom momentu doci do nekakvog obrta ili kompromisa zbog "belih hodaca" videcemo. Mada ja nikad ne bih otpisao sever. Ko ce biti Azor Ahai?? Dzon? OK ali koja je onda uloga Berika Danderijana i druzine? On se vec vise puta vracao iz mrtvih a bez nekog do sad poznatog razloga. Vatreni mac ima on a ne Dzon. Mozda ce mac u nekoj kombinaciji na kraju ipak uzeti Dzon ali ce uloga "druzine bez barjaka" i pseta biti jedna od vaznijih u buducnosti. I na kraju "king in the north" i Lijana Mormont.....n e p r o c e n j i v o.
North remembers!!!
p.s. ko ce docekati april 2017,strasno.

Lola

pre 7 godina

A zasto ocekujete hepi-end? Martin je rekao da ce kraj biti gorko-sladak (pominjao je zavrsetak Gospodara prstenova). To verovatno podrazumeva srecan zavrsetak u smislu: pobedice Bele hodace, rat ce prestati i na Gvozdenom tronu ce se naci neko koga smatramo zasluznim. Ali... zebem od toga sta je Martin smislio za to - ali. Ko god da bude na prestolu, taj presto ce platiti vise nego sto je spreman/spremna, u to sam sigurna. Deneris i Dzon zajedno na tronu - mozda, ali samo ako je brak cisto politicki, a oni oboje zaljubljeni u nekog treceg/cetvrtog koga se moraju odreci. Ili ce se zaista zaljubiti, a jedno od njih dvoje strada na kraju. Drugacije, to ne bi bio Martin. Mada, mozda se producenti serije odluce za cist hepi-end. Nadam se da nece.

neko iz gomile

pre 7 godina

@ nisam gledao epizodu,ali imam neki osećaj da još neki likovi imaju skriveno poreklo.. 
Hauland Rid = nas "omiljeni" vrhovni vrabac.. 

ko je čitao knjige zna o čemu pričam
(kondor, 27. jun 2016 10:46)

Nisam citao knjigu, ali zar nije High sperow rekao da je bio sin vrhunskog obucara i da je napustio taj nacin zivota kad se probahatisao ( malo cudan izraz ali mislim da je ispravan) dok je Howland Reed iz stare plemicke porodice sa severa. Mislim da ti teorija nije tacna.

N.

pre 7 godina

@@

Ne lupaj, Deneris je cerka Ludog kralja, Regar je sin Ludog kralja, Deneris i Regar su brat i sestra. Dzon je Regarov sin, tj Deneris je Dzonova tetka.

palop

pre 7 godina

@Zki
Nije nego sestra od strica. Njen otac i njegov otac bili su rodjena braca. Dakle, nije mu tetka.
(@, 28. jun 2016 02:23)

Dzonov otac je stariji brat od Deneris i Viserisa, Regar.

Postoji cak i sansa da Dzon polaze pravo na presto, a ne Deneris, jer ako je Regar ozenio Lijanu (Targerijani su tada mogli da imaju vise zena) znaci da je Dzon legitiman Targerijan i prestolonaslednik. Mozda je zbog toga Regar i postavio najjace iz kraljeve garde da cuvaju kulu gde se Lijana poradjala. Cak postoji i sansa da mu Dzon nije pravo ime, mozda je to samo ime koje mu je Ned dao po Dzonu Erinu da ne bi bio sumnjiv, ipak nismo culi sta mu je sve Lijana sapnula.

balans

pre 7 godina

Odlicna epizoda, i divna muzika. Ipak, moram da kazem da muskarci nisu toliko naivni i da treba da ih bude vise na bitnim polozajima. Nisu sve zene vestice, pa cak ni Sersi.

NR

pre 7 godina

Koliko me Dzejmi nervirao na pocetku serije toliko ga sada gotivim. Oni bi mogli da snime i sta se desavalo pre svih desavanja. Kada je Ned Stark bio mlad itd. Imaju materijala za 50 godina verovatno. Ko ce da doceka April 2017..

veljko

pre 7 godina

i ja gledam seriju, redovno, ali me sva ova prica oko nje, podseca na nesto drugo, latini serije :)
setite se kako su tada tetke i strine komentarisale ko je kome sin, ko ce s kime, protiv koga itd. tip navlacenja je identican, samo skrojen u izmisljen, fantastican svet, a ne u latino milje.

gavin orsay

pre 7 godina

vidim fanovi ove serije porede istu sa remek delom breaking bad. tuzno. uzgred otac johna snow-a ce biti razotkriven u sledecoj epizodi .....dnk.

@

pre 7 godina

@Boki
A borba za vlast je inace kroz istoriju uvek bila opustajuca, mirna i puna zabavnih i pre svega nenasilnih dogadjaja? Alo druze, serija govori o borbi za vlast izmedju gomile sukobljenih strana, mora da bude nasilja, da je po mome bilo bi i vise, bitka u svakoj epizodi realno :)

@

pre 7 godina

@neutralni felsh
Haha, tacno, mislim da ce ona morati sa Tirionom da se izbori :) glavna tema sledece sezone nece biti Sersei, nego borba Deneris i Dzona protiv Belih Hodaca. A posto je to glavna tema, pretpostavljam da ce vrlo brzo Deneris zauzeti tron i onda stupiti u "politicki" brak sa kraljem Severa, za koga ce se ispostaviti da joj je brat od strica :)

@

pre 7 godina

@Shira
Ima to sve smisla, ne vidim sta je sporno?
Sersei je ostala kao najmocnija u glavnom gradu, prakticno se sama proglasila kraljicom, tj. proglasili je njeni najblizi saradnici, podanici. Stupa na tron kao Lanister (ne Baration) a Lanisteri su sa svim vladarskim porodicama u savezu (ona ne zna za prevrat na Severu niti za sastanak u Dornu), unistila je Tajrele (bar tako ona misli) i nema ko da je ospori kao kraljicu. Mozda bi i bilo prigovora na njen izbor da ne dolazi Deneris koja ce vec taj problem resiti na svoj nacin :)
Arja ima dovoljno vremena da za 2 epizode dodje, nisu to neka nepregledna prostranstva, isto tako i Dzejmi ima vremena da stigne, nije na kraj sveta otisao.
Varis je otisao da nadje saveznike u Vesterosu, uspeo je i sada se vratio da bude uz kraljicu kojoj sluzi. Nista cudno.

@

pre 7 godina

@uredni neplatisa
Nije nego je Deneris prva u redu za tron jer je njen otac bio KRALJ, a ne Dzonov, a uz to je ona 100% Tagerijan, Dzon nije i da ne spominjem da je ona ta koja je posle vise vekova "dobila" zmajeve, a ne Dzon. Nigde, ali bas nigde ne pise da kraljev bratanic ima prednost u odnosu na njegovu kcer.
Uz to, ona je ta koja ima najmocniju armiju, dok on ima ostatke vojske severa koja je u sustini jadna kao i sve vojske u poredjenju sa onom koju ima Deneris (70 000 Dotrakija, Unsollied, placenici, zmajevi).Inace, nebitno skroz, posto su sve prilike da ce na kraju Vesterosom vladati bracni par, Dzon i Deneris.

@

pre 7 godina

@Shira
I da dodam, Arja je naucila kako da menja lica, bila je obuci, ne mora da znaci kad ih napusti da automatski zaboravlja sve sto je naucila tamo :) oni su u sustini najbolje obucene ubice, ne zive svi u jednom hramu, cudno bi bilo da ih ima samo 2-3 koje smo do sada imali prilike da vidimo.

uredni naplatisa

pre 7 godina

Naravno da je Regar otac od Jona.

U trenutku njegovog rodjenja rat je gotov, princ Regar (sin kralja Erisa) je mrtav - zar ne bi najbolji kraljev macevalac trebao da bude uz drugu Erisovu decu? (Varis, Deneris). Artur je stitio kralja, a u trenutku kada su i Regar i Eris mrtvi kralj je Regarov sin. Tako da tetka Deneris izvini, ali Jon je prvi u redu za Gvozdeni presto!

Boston Celtics

pre 7 godina

Mislio sam da je Breaking Bad nenadmašiva serija, ali ove poslednje 2 epizode GoT-a su vrhunac vasione... ovo je bila najjača epizoda svih vremena, tačka.

Nisam očekivao da nešto može da bude bolje od 9. epizode, i nakon samo 7 dana sam ponovo zgranut.

Are you entertained?
Alal im milokliz.

Tora

pre 7 godina

@Ayatollah, mislim da je ipak sigurna da ta beba jeste Džon, previše liči na njega. :D

@lazar, niko od nas nije rekao da je to normalno, niti serija poručuje da jeste.

@kosarkas, to što je Lijana rekla se nikako ne može odnositi na Regara, Regar je u tom trenutku već bio mrtav, to i sam Ned kaže na početku ove scene. ;)

@iwan, ne, Starkovi su tamnokosi, kao što su to Džon, Arja, Ned, Lijana i Bendžen. Taliji su crvenokosi; Sansa i Rob zapravo liče na Ket. To je čitaocima bio jedan od indikatora da je zapravo Lijana Džonova majka, više puta se navodi da Arja i Džon liče, kao i da Arja liči na tetku Lijanu.

dominus

pre 7 godina

Izuzetno zanimljiva epizoda. Poslednja scena sa brodovima me podsetila na scenu iz filma "Troja" (samo tamo nije bilo zmajeva :)).
Sersi se osvetila svojim neprijateljima - zasad, ali sigurno neće imati lepu sudbinu.
Inače, od svih, najgore prođe septa Unela.

Nisu zene krive

pre 7 godina

Ja bih ipak radije da je malo vise sudstva, svestenstva i dobrih plemica. I mnogo sad zene nesto odlucuju, treba i muskarci da preuzmu odgovornost.

M

pre 7 godina

Sersej je izgubila sve, ubiće je Dzejmi prvom prilikom sigurno uništila je sve protiv čega se borio i sve zbog čega ju je voleo i poštovao.

@kosarkas događaj sa bebom je nakon pobede nad targerijanima i nakon što je Robert ubio Raegara i kada su vojske krenule u ubijanje i istrebljenje Targerijena, ukoliko bi Robert ili Tywin saznali da je Dzon targerian ubili bi ga odmah (dodatno što je muško dete i naslednik).
Ne bi bilo razloga da se sakriva Lianino i Arturovo dete, dejnovi nisu bili ugroženi nakon rata.

djordje

pre 7 godina

Boja kose Targerijena nije uvek svetla, u knjigama se navodi da je bilo i onih sa crnom, crvenom,ljubicastom smedjom, sve zavisi sa kojim su se porodicama mesali.

Srdjan

pre 7 godina

@kosarkas

Rekla je da Robert ne smije saznati jer je Robert, kao i svi ostali, mislio da je Regar oteo i silovao Lijenu, a ustvari njih dvoje su se voljeli. I Robert bi sigurno ubio Dzona jer, em mu je Lijena bila obecana za zenu, em posle "Robertove pobune" (Robert's Rebellion) svi Targerijani su ubijani...

@

pre 7 godina

@Sawa
SPOJLER
Jeste kako da ne, izgubila svu decu, nema vojsku a u posetu joj krenula kraljica sa 70 000 Dotrakija (nepobediva vojska kako rece Robert Baratheon i njegov Savet), 8 000 bivsih robova, od malih nogu obucavanih da budu ratnici, ko zna koliko ostalih vojnika i najvaznije sa 3 zmaja koja sa nekoliko minuta sami poraze celu mornaricu onih robovlasnika. U prosloj epizodi se videlo poredjenje vojske koju ima Deneris i npr. vojske severa i Lanistera. Dva sveta. I kako je Sersei onda pobednica? Da ne pominjem da je uz Deneris i Tirion koji takodje ima neke nerasciscene racune sa Sersei.

Milos

pre 7 godina

Scena Tomenovog samoubistva je mozda najbolje snimljena scena u svim epizodama GoT-a do sada, i jedna od najmocnijih...kakav kadar, kakav nedostatak muzike i bilo koje emocije, sve je obuhvaceno u jednom kadru koji se ne pomera...sav ocaj i stanje uma Tomena i miran i odlucan odlazak u smrt. Vernije nisu mogli da prikazu istinsko samoubistvo. Da je bila neka drama, suze, njegov setan pogled koji gleda na grad koji gori, dok tuzna violina svira u pozadini, to ne bi bilo to. Inace, na engleskom se Kraljeva Luka zove King's Landing, landing pored znacenja u kontekstu luke takodje znaci i ''sletanje''. Njegovo samoubistvo zaista jeste bilo King's Landing hehehe.

@

pre 7 godina

@kosarkas
Nije mislila na oca nego na Roberta, novog kralja koji je srusio Tagerijane bas zbog toga sto je kraljev brat kidnapovao Lijanu koju je Robert trebalo da ozeni. Onda je Robert po stupanju na tron pobio sve Tagerijane osim Deneris i njenog brata koje su na vreme poveli preko mora.

Ann

pre 7 godina

Odgledajte scenu ponovo, kaze "if Robert finds out, he would kill him, you know he would". A zasto bi ga ubio? Pa jer je Regarov sin, a Robert je mrzeo Targarjene.

@

pre 7 godina

@Ayatollah
SPOJLERI

Ovo znaci SVE. Odavno se prica o tome i ceka potvrda, ko je citao knjige zna. Dzon je Tagerijan, Deneris mu dodje sestra od strica, a vrlo moguce i da Tyrion bude njen polubrat.
Seresei biva porazena vrlo brzo jer Deneris ima ubedljivo najmocniju vojsku,glavna borba vodi se protiv Hodaca, Dzon i Deneris sklapaju brak, uz to Dzon je mitski ratnik, kljucan u pobedi protiv Belog Hodaca.

KljučarCitadele

pre 7 godina

-Targarijeni ne moraju biti svetlokosi, tamno uvek prevagne, tako je Ned Stark potvrdio tvrdnju Dzona Erina o tome da su klinci Dzejmijevi a ne Robertovi.

-Vidite npr Belora Targarijena iz doba Ser Dankana Visokog, kad su se Fosoveji podelili a Emon Targarijen, slepi meštar sa Zida, u narednim mesecima ugledao svet u kraljevskoj kolevci.
Biterstil Rivers (mogao da bude Targarjen sam zeleo da zadrzi ovo ime) takodje smedja kosa, kopile kao i Dzon.

joca

pre 7 godina

Artut Dejn je otac,Džon je najbolji mačevalac na severu,pravedan i veran je kao Artur.Na kraju kako očekivati brak izmedjz Deneris i Džona ako su bliski rodjaci.Sam Ned Stark je za njega birao najbolje učitelje mačevanja,nije to sve slučajno u prethodnim epizodama bilo naglašeno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sasho, 27. jun 2016 13:01)

Zasto ocekujes brak izmedju Dzona i Deneris?A i to bi i islo uz knjige opste je poznato da Targerijani praktikuju incest.

Wllaxy

pre 7 godina

Ova serija ne samo što je sapunica nego i jezivo zatupljuje.
(Krilni posmatrač, 27. jun 2016 13:00)

U tom slučaju bih rekao da si je ti poprilično konzumirao.

Šaban iz Loznice

pre 7 godina

Pokušaću da objasnim zašto je više nego logično da je Rhaegar otac Jon "Snowa", pošto serija nije dovoljno objasnila kako i šta, dok se po knjigama lako da zaključiti da je Rhaegar napravio dete Nedovoj sestri.

Elem, Rhaegar Targaryen je oženio Eliu Martell, ali se jednom prilikom ludački zaljubio u Lyannu Stark, koja je inače bila obećana Robertu Baratheonu. Ne zna se konkretno šta se desilo, odnosno da li je Lyanna dobrovoljno pobegla sa Rhaegarom ili ju je oteo, samo se nagoveštava u knjigama i malo kroz serijale. Ali, kad je Lyanna otišla sa Rhaegorom, Robert je toliko pobesneo (ima tu još dosta faktora koji su uticali na to, vezano i za Stark familiju) da je krenuo ustankom da pobije sve Targaryene. E sad, Lyanna je posle porođaja verovatno rekla Nedu da mu obeća da će voditi računa o Jonu, jer bi ga Robert sigurno ubio da je saznao da je Jon zapravo Targaryen. A pošto se knjiga inače zove 'A Song od Ice and Fire', logično je nekako da je Jon ta pesma, pošto su ga napravili Lyanna (Ice) i Rhaegar (Fire). Stoga, logično je i zaključiti da su se Rhaegar i Lyanna venčali (dakle Lyanna je dobrovoljno otišla sa Rhaegarom), pa je Jon ustvari jedini pravi i legitimni naslednik gvozdenog trona. Inače, Robert Baratheon predstavlja Rhaegara u serijalu i u knjigama kao nekog bolesnog nasilnika, dok ga svi ostali pamte kao elegantnog i finog viteza, koji je volio da se nađe među običnim smrtnicima, a ne da dominira agresivnošću.

MsDos

pre 7 godina

@oo


To je glupa teorija, nego ko je Egon VI, kog je od malena očuvao Džon Konington, najbolji prijatelj Regara Targarjena.
Neko je predao bebu (malog Egona VI) Konigtonu, neko ko je znao da je Konington bezrezervno veran Regaru, to je naravno organizovao Varis, kao i sa Deneris.

U knjizi je Varis u priči sa Egonom tamo preko mora, ne sa Deneris, Tirion takođe, u seriji Koningtonu ukrali sukob sa kamenim ljudima i to nalepili Džori, kao što Piselija izbodu klinci po nagovoru Kilburna a u knjizi su akteri Kevan Lanister, klinci i Varis.

Jednostavno, seriju skraćuju, ne ubacuju sve likove, tumbaju.

A37

pre 7 godina

Cudi me da do sada niko nije provalio da je glumac koji igra Lorda Glovera isti koji je glumeo u Black Adder-u... Persi, Captain Darling :D

Ne cudi me sto je iskulirao drugu bitku za Winterfell ;)

Projekat Atlantida

pre 7 godina

Spoiler alert!

Ovde čisto da stavim neki tekst kako ne bih odmah videli Spoiler.
John Snow je brat od Deneris. Nadam se da niste razočarani.

Shira

pre 7 godina

Ja mislim da sam jedan od retkih kome se ova zadnja epizoda nije svidela. Bilo je puno "cool" scena I bitnih desavanja ali mislim da je kvalitet scenarija drastcno pao ove sezone (sto je I razumljvo jer su potrosili sve knjige).
Neke stvari nemaju ni malo smisla.
Zasto je Sersi proglasena kraljicom 7 kraljevstva? Gde je tu logika, ona je bila samo zena pokojnog kralja sto njoj ne daje nikakvu moc. Kapiram da je sa Tomanovom smrti nije ostao niko ko bi realno mogao da nasledi tron ali to nije objasnjenje. Cinimi se da im je bilo bitnije da stave Sersi na tron po svaku cenu jer scena gde je ona proglasena kraljicom mnogo "cool" I zele da koriste nju kao glavnog "zlikovca" u sledecoj sezoni, nego da prate logiku.
Druga stvar, da li su u medjuvremenu otkrili tehnologiju teleportovanja?
Arija je nakon samo 2 episode, ne samo stigla ne Westeros, vec je stigla da ode do onog zamka I da se infiltrira kao sluskinja. Dzejmi je u jednoj epizodi vec stigao da se vrati u Kings landing. Ali u svemu tome najaci je Varis koji u jednoj epizodi iz dorne stigao do Mirina.
Kad smo vec kod Varisa, zasto se on uopste vratio u Mirin? Pre dve episode je bila ona scena gde se on oprasta sa Tirionom. Imao sam utisak da se nece videti jako dugo (mozda nikad vise) al gle on se vratio posle samo dve episode...
Takodje, zasto Arija I dalje ima moc menjana lica? Zar ona nije napustila Noones? Zasto bi iko postao Noone ako moze tek tako bilo ko to da uradi?
Ima jos mnogo toga sto nema smisla....

sasho

pre 7 godina

Artut Dejn je otac,Džon je najbolji mačevalac na severu,pravedan i veran je kao Artur.Na kraju kako očekivati brak izmedjz Deneris i Džona ako su bliski rodjaci.Sam Ned Stark je za njega birao najbolje učitelje mačevanja,nije to sve slučajno u prethodnim epizodama bilo naglašeno.

ja

pre 7 godina

серија је болестна, треба је забранити.
ако је ван а нормално да брат и сестра воде љубав онда је ок.
(lazar, 27. jun 2016 10:50)
Vodeci se tom analogijom, onda treba zabraniti i nepismenima da ostavljaju svoje, uglavnom dubokoumne komentare!!!

maddox065

pre 7 godina

moja drugarica iz irske ima drugaricu ciji sin glumi u GoT, i kao kaze on da ce doci do velikih odstupanja od knjige u sledecej sezoni. John Snow ce postati White Walker(on je vec mrtav samo se ceka na transformaciju),i u nekom okrsaju ce ubiti kralja bjelih setaca te ce i sam postat kralj istih. Daenerys ce biti kraljica vatre a John kralj leda, tako nekako. Sad neznam kome verovat

Low Key Lyesmith

pre 7 godina

@kosarkas, 27. jun 2016 11:24
Pre će biti da se odnosilo na Roberta Baratheona... Johnovo poreklo je manje-više očigledna stvar za one koji su čitali ASoIaF, pa i The Tales of Dunk and Egg pošto i tamo ima nagoveštaja o "the prince that was promissed" - koji bi mogao biti upravo John - a koga Targaryeni "jure" od osvajanja Westerosa (otuda i praksa venčavanje među rođacima). Johnova tamna kosa je missdirection od strane Martina. Detalji na koje bi trebalo obratiti pažnju - Ghost ima potpuno belo krzno, dok je John warg (doduše, to su i sva Stark deca; nešto čega se autori serije nisu dotakli)...

zekodlak

pre 7 godina

SPOLER ALERT!!!

Kad su na kraju počeli da viču "King in the North" naježio sam se i suza mi je krenula. Ako je neko to zaslužio onda je to Džon. Nadam se da on nije Targerijan, jer bih voleo da se on i Kalisi venčaju i da pobede mrtvog kralja i da žive srećno do kraja života. I, naravno, da Džejmi predje na njihovu stranu i on i Tirion prežive do kraja serije. To su neke moje želje. :D

Tom

pre 7 godina

Koliko znam iz knjiga ova sezona jeste donekle iz knjiga, Sersei je dobila svoju osvetu (sto je jos trebalo da se desi u prosloj sezoni), Dzon je povratio Winterfell, Deneris je krenula u Westeros. Jedino je promenjena prica za Ariju, trebala je po knjizi da ostane No One ali nije. Lanisteri su zauzeli Riverrun, to je isto iz knjiga. Sto se tice Dzonovog porekla i to se znalo da mu je cale Regar a keva Liana. Tirion je trebalo da postane jedan od jahaca zmajeva zajedno sa Deneris (to je ostavljeno za sledecu sezonu najverovatnije) i Bren ce isto jahati zmaja tj. kontrolisace jednog od zmajeva. Ocekivao sam da ce Bren srusiti zid ali to ce u sledecoj sezoni. Tako da 7. sezona ce biti ludilo. Imajuci u obzir da je planirano da se serija zavrsi u u 8 sezoni verovatno ce odugvlaciti sa jos nekim od pomenutih dogadjaja koji se nisu desili a trebalo je.

K-9 se javlja na raport

pre 7 godina

(kosarkas, 27. jun 2016 11:24)

Ako Robert sazna, znas sta ce uraditi, odnosno znas da ce da ubije svakog Targerijana na kog naidje, dakle jeste Regar otac skoro sigurno.

Boki

pre 7 godina

Pokusao sam da gledam ovu seriju, ali toliko nasilja, samo pripremaju nekakve napade jedni na druge. Uopste nema opustajuci karakter, stalno nekakva napetost. Bas zlo.

Neprilagodjen

pre 7 godina

4Kosarkas...Mislila je na Roberta. Robert bi ubio Regarevo dete jer je Targarjen. Kada je Ned dosao kod Lijene, Regar je vec bio pokojni, ubio ga Robert na Trozubcu.

Dujmlaš

pre 7 godina

@kosarkas
Zato što su svi Targarjeni pobijeni u tom vremenu, sem Deneris i Viserisa, pa bi i Lijenino dijete platilo glavom ako bi se saznalo da je Targarjen. A u idućim sezonama će Džon sa svojom tetkom i zmajevima da zadrami. :)

zena-zmaj

pre 7 godina

Crn, frckav, jaka krv, potraga za pravim sinovima iz prve sezone zbog koje Stark i biva ubijen, romansa izmedju njega i Lijene prije otmice zbog koje se ratuje, Melisandra koja trazi pravog kralja medju Barateonima, otac moze biti samo Robert.

kaljkuljator

pre 7 godina

@kosarkas
Nešto nisi skapirao, ne misli da sakrije od Rhaegara nego od Roberta.
Robert je već ubio Rhaegara, Rhaegar je otac deteta (od njega nema šta ni da krije, pošto je praktično celu trudnoću proveo sa njom - veći deo rata niko nije znao gde se Rhaegar nalazi), a Robert se već jednom prećutno složio sa ubijanjem Rhaegarove dece koju je imao sa (njemu) nebitnom ribom - da je saznao da je Lyanna imala decu sa Rhaegarom, ubio bi i Jona, i Neda, i sebe...

dramaticno

pre 7 godina

Ok, ali nadam se da ce u sledecoj sezoni biti vecih negativaca od Sersi. Zena je sujetna, ali niko nije tako los. Ostati bez religije i dobrog dela plemstva je bas mnogo.

kosarkas

pre 7 godina

da li neko može da mi objasni zašto je lyanna rekla nešto u smislu : ne sme da sazna inače će ga ubiti? ako je regar otac zašto bi ubio Džona ? meni nekako pre deluje da je neko drugi otac

nevski

pre 7 godina

Dzon jeste Targerijan,i jeste pravi naslednik prestola, pogotovo sto u sebi nosi i Ice i Fire....
No,kad smo vec kod vatre,epizoda od sinoc je,bar po meni,prevazisla i prethodnu koja je bila najbolja, rostilj u Kings Landing-u,neprocenjivo,Frey pie u Riverrun-u uz hirurski preciznu Arju Stark, Lijana Mormont sa snagom volje u Vinterfelu,Dzon i Sansa,Littlefinger i Sansa,Melisandra on the run,Daenerys up sale for Westeros,Dzejmi za koga je Sersei definitivno umrla ....epizoda toliko nabijena desavanjima,a opet,odlicno rasterecuje budzet serije za sledecu sezonu,mnogo bitnih likova nas napusta veceras....
Pa ipak,iznad svega,Davos Seaworth,obratite paznju na ulogu veceras,fury...

fluks

pre 7 godina

Bilo je sve kako su neki ovde predvideli. Svaku scenu su pogodili. Sersina "Pirova pobeda". Nista joj ne vredi kad vise nema saveznika, divlju vatru, a ni naslednika... Mala Mormont je bila presimpaticna :)

palop

pre 7 godina

Sersei je pobednik poslednje tri sezone sa ovim potezom!
(Sawa, 27. jun 2016 08:10)

Kratkorocno da, ali na duze staze nikako. Okrenula je sve protiv sebe, najverovatnije cak i Dzejmija...

Ovo za Dzona je bilo ocekivano, ali mi se svidja kako je Ned naslonio mac Artura Dejna na krevet, a prorocanstvo "princa koji je obecan" kaze da je rodjen pod zvezdom koja krvari, a na macu je bio grb kuce Martel koliko sam video (Sunce probodeno kopljem).

Inace, odlicna epizoda, isti je reziser kao i za proslu, znaci treba dati coveku da rezira sve epizode :D

lazar

pre 7 godina

серија је болестна, треба је забранити.
ако је ван а нормално да брат и сестра воде љубав онда је ок.

MsDos

pre 7 godina

@sawa

Ser Artur Dejn "Jutarnji mač" je bio jedan od najplemenitijih i najčasnijih vitezova koji su ikada hodili Vesterosom.

Artur Dejn bi pre umro nego da pogazi zakletvu što je i dokazao kad nije kleknuo pred Uzurpatorom već se borio z svog kralja čiji je bio zakleti štit, iako je znao da su i kralj Eris i princ Regar blaženopočivši.

Ivan

pre 7 godina

Pa još u prvoj knjizi koja je izašla 1996 godine svako je mogao da zaključi ko su roditelji Snežnog. U jednom od poglavlja Kalisi prvo spominje "krvavu postelju" pred svoj porođaj a zatim i Ned Stark u tamnici se seća svoje sestre i njene "krvave postelje". Puno je naznaka bilo koji su ukazivali na to. Inače pravo ime Džona Snežnog biće "Džon Targarijan Stark" i imaće isto, ako ne i veće pravo, od Deneris Kalisi Targarijan na Gvozdeni Presto. Takođe, svako ko je bolje upoznat sa serijalom Pesme leda i vatre zna da su Targarijani dugo sklapali brakove među svojim članovima porodice. Kako je Džon sam a i Deneris zvanično, vi sami saberite ko će na kraju preuzeti tj povratiti presto od lude kraljice Cersei. Na kraju, serija je sjajna, ovaj šesti serijal nije po knjizi i praćene su smernice koje je dao GRRM, što se da primetiti, ali je ipak sjajna. Svakako da je vrhunac Igre Prestola po kvalitetu postignut sa četvrtim serijalom ali i dalje je serija i verujem da će nastaviti da bude dobra. O Džonu Snežnom će se još toga zanimljivog otkriti ali i o Tirionu a svakako, ukoliko se prate događaji iz njige, biće veliko iznenađenje pojavljivanje još jednog Targarijana, onog koga kao bebu Planina nije ubio i ko je spasao Tiriona iz vode od napada kamenih ljudi. Zima je došla.

kondor

pre 7 godina

nisam gledao epizodu,ali imam neki osećaj da još neki likovi imaju skriveno poreklo..
Hauland Rid = nas "omiljeni" vrhovni vrabac..

ko je čitao knjige zna o čemu pričam

Albino raven

pre 7 godina

I oproštaj sa Daariom nagoveštava kraj kakav mnogi predviđaju, odnosno priželjkuju: politički brak Snowa i Daenerys. Previše sve vodi na to, nadam se da je samo trik.

Ayatollah

pre 7 godina

Ne mora ovo ništa da znači. Scena jeste sugestivna, ali ništa zapravo nije otkriveno- Lijana šapuće Nedu, ide zum na bebu i onda se prelazi na Snoua. Beba možda jeste Snou, a možda i nije (verovatno jeste), a o ocu ne saznajemo apsolutno ništa. Imamo sada godinu dana da o ovome raspredamo.

Sawa

pre 7 godina

Ja mislim da je Artur Dejn otac. Ali ako jeste Regar, kao sto smo svi pomisljali u pocetku, to ce onda biti odlicno. Ostace samo Sersei da se strelja i konacno da se krene u rat protiv mrtvih..

Sto se tice poslednje epizode, bila je minimum na nivou prethodne.

SPOJLER:
Sersei je pobednik poslednje tri sezone sa ovim potezom!

fluks

pre 7 godina

Bilo je sve kako su neki ovde predvideli. Svaku scenu su pogodili. Sersina "Pirova pobeda". Nista joj ne vredi kad vise nema saveznika, divlju vatru, a ni naslednika... Mala Mormont je bila presimpaticna :)

Ivan

pre 7 godina

Pa još u prvoj knjizi koja je izašla 1996 godine svako je mogao da zaključi ko su roditelji Snežnog. U jednom od poglavlja Kalisi prvo spominje "krvavu postelju" pred svoj porođaj a zatim i Ned Stark u tamnici se seća svoje sestre i njene "krvave postelje". Puno je naznaka bilo koji su ukazivali na to. Inače pravo ime Džona Snežnog biće "Džon Targarijan Stark" i imaće isto, ako ne i veće pravo, od Deneris Kalisi Targarijan na Gvozdeni Presto. Takođe, svako ko je bolje upoznat sa serijalom Pesme leda i vatre zna da su Targarijani dugo sklapali brakove među svojim članovima porodice. Kako je Džon sam a i Deneris zvanično, vi sami saberite ko će na kraju preuzeti tj povratiti presto od lude kraljice Cersei. Na kraju, serija je sjajna, ovaj šesti serijal nije po knjizi i praćene su smernice koje je dao GRRM, što se da primetiti, ali je ipak sjajna. Svakako da je vrhunac Igre Prestola po kvalitetu postignut sa četvrtim serijalom ali i dalje je serija i verujem da će nastaviti da bude dobra. O Džonu Snežnom će se još toga zanimljivog otkriti ali i o Tirionu a svakako, ukoliko se prate događaji iz njige, biće veliko iznenađenje pojavljivanje još jednog Targarijana, onog koga kao bebu Planina nije ubio i ko je spasao Tiriona iz vode od napada kamenih ljudi. Zima je došla.

palop

pre 7 godina

Sersei je pobednik poslednje tri sezone sa ovim potezom!
(Sawa, 27. jun 2016 08:10)

Kratkorocno da, ali na duze staze nikako. Okrenula je sve protiv sebe, najverovatnije cak i Dzejmija...

Ovo za Dzona je bilo ocekivano, ali mi se svidja kako je Ned naslonio mac Artura Dejna na krevet, a prorocanstvo "princa koji je obecan" kaze da je rodjen pod zvezdom koja krvari, a na macu je bio grb kuce Martel koliko sam video (Sunce probodeno kopljem).

Inace, odlicna epizoda, isti je reziser kao i za proslu, znaci treba dati coveku da rezira sve epizode :D

nevski

pre 7 godina

Dzon jeste Targerijan,i jeste pravi naslednik prestola, pogotovo sto u sebi nosi i Ice i Fire....
No,kad smo vec kod vatre,epizoda od sinoc je,bar po meni,prevazisla i prethodnu koja je bila najbolja, rostilj u Kings Landing-u,neprocenjivo,Frey pie u Riverrun-u uz hirurski preciznu Arju Stark, Lijana Mormont sa snagom volje u Vinterfelu,Dzon i Sansa,Littlefinger i Sansa,Melisandra on the run,Daenerys up sale for Westeros,Dzejmi za koga je Sersei definitivno umrla ....epizoda toliko nabijena desavanjima,a opet,odlicno rasterecuje budzet serije za sledecu sezonu,mnogo bitnih likova nas napusta veceras....
Pa ipak,iznad svega,Davos Seaworth,obratite paznju na ulogu veceras,fury...

Milos

pre 7 godina

Scena Tomenovog samoubistva je mozda najbolje snimljena scena u svim epizodama GoT-a do sada, i jedna od najmocnijih...kakav kadar, kakav nedostatak muzike i bilo koje emocije, sve je obuhvaceno u jednom kadru koji se ne pomera...sav ocaj i stanje uma Tomena i miran i odlucan odlazak u smrt. Vernije nisu mogli da prikazu istinsko samoubistvo. Da je bila neka drama, suze, njegov setan pogled koji gleda na grad koji gori, dok tuzna violina svira u pozadini, to ne bi bilo to. Inace, na engleskom se Kraljeva Luka zove King's Landing, landing pored znacenja u kontekstu luke takodje znaci i ''sletanje''. Njegovo samoubistvo zaista jeste bilo King's Landing hehehe.

Sawa

pre 7 godina

Ja mislim da je Artur Dejn otac. Ali ako jeste Regar, kao sto smo svi pomisljali u pocetku, to ce onda biti odlicno. Ostace samo Sersei da se strelja i konacno da se krene u rat protiv mrtvih..

Sto se tice poslednje epizode, bila je minimum na nivou prethodne.

SPOJLER:
Sersei je pobednik poslednje tri sezone sa ovim potezom!

ja

pre 7 godina

серија је болестна, треба је забранити.
ако је ван а нормално да брат и сестра воде љубав онда је ок.
(lazar, 27. jun 2016 10:50)
Vodeci se tom analogijom, onda treba zabraniti i nepismenima da ostavljaju svoje, uglavnom dubokoumne komentare!!!

Wllaxy

pre 7 godina

Ova serija ne samo što je sapunica nego i jezivo zatupljuje.
(Krilni posmatrač, 27. jun 2016 13:00)

U tom slučaju bih rekao da si je ti poprilično konzumirao.

MsDos

pre 7 godina

@sawa

Ser Artur Dejn "Jutarnji mač" je bio jedan od najplemenitijih i najčasnijih vitezova koji su ikada hodili Vesterosom.

Artur Dejn bi pre umro nego da pogazi zakletvu što je i dokazao kad nije kleknuo pred Uzurpatorom već se borio z svog kralja čiji je bio zakleti štit, iako je znao da su i kralj Eris i princ Regar blaženopočivši.

Šaban iz Loznice

pre 7 godina

Pokušaću da objasnim zašto je više nego logično da je Rhaegar otac Jon "Snowa", pošto serija nije dovoljno objasnila kako i šta, dok se po knjigama lako da zaključiti da je Rhaegar napravio dete Nedovoj sestri.

Elem, Rhaegar Targaryen je oženio Eliu Martell, ali se jednom prilikom ludački zaljubio u Lyannu Stark, koja je inače bila obećana Robertu Baratheonu. Ne zna se konkretno šta se desilo, odnosno da li je Lyanna dobrovoljno pobegla sa Rhaegarom ili ju je oteo, samo se nagoveštava u knjigama i malo kroz serijale. Ali, kad je Lyanna otišla sa Rhaegorom, Robert je toliko pobesneo (ima tu još dosta faktora koji su uticali na to, vezano i za Stark familiju) da je krenuo ustankom da pobije sve Targaryene. E sad, Lyanna je posle porođaja verovatno rekla Nedu da mu obeća da će voditi računa o Jonu, jer bi ga Robert sigurno ubio da je saznao da je Jon zapravo Targaryen. A pošto se knjiga inače zove 'A Song od Ice and Fire', logično je nekako da je Jon ta pesma, pošto su ga napravili Lyanna (Ice) i Rhaegar (Fire). Stoga, logično je i zaključiti da su se Rhaegar i Lyanna venčali (dakle Lyanna je dobrovoljno otišla sa Rhaegarom), pa je Jon ustvari jedini pravi i legitimni naslednik gvozdenog trona. Inače, Robert Baratheon predstavlja Rhaegara u serijalu i u knjigama kao nekog bolesnog nasilnika, dok ga svi ostali pamte kao elegantnog i finog viteza, koji je volio da se nađe među običnim smrtnicima, a ne da dominira agresivnošću.

Albino raven

pre 7 godina

I oproštaj sa Daariom nagoveštava kraj kakav mnogi predviđaju, odnosno priželjkuju: politički brak Snowa i Daenerys. Previše sve vodi na to, nadam se da je samo trik.

@

pre 7 godina

@Sawa
SPOJLER
Jeste kako da ne, izgubila svu decu, nema vojsku a u posetu joj krenula kraljica sa 70 000 Dotrakija (nepobediva vojska kako rece Robert Baratheon i njegov Savet), 8 000 bivsih robova, od malih nogu obucavanih da budu ratnici, ko zna koliko ostalih vojnika i najvaznije sa 3 zmaja koja sa nekoliko minuta sami poraze celu mornaricu onih robovlasnika. U prosloj epizodi se videlo poredjenje vojske koju ima Deneris i npr. vojske severa i Lanistera. Dva sveta. I kako je Sersei onda pobednica? Da ne pominjem da je uz Deneris i Tirion koji takodje ima neke nerasciscene racune sa Sersei.

zekodlak

pre 7 godina

SPOLER ALERT!!!

Kad su na kraju počeli da viču "King in the North" naježio sam se i suza mi je krenula. Ako je neko to zaslužio onda je to Džon. Nadam se da on nije Targerijan, jer bih voleo da se on i Kalisi venčaju i da pobede mrtvog kralja i da žive srećno do kraja života. I, naravno, da Džejmi predje na njihovu stranu i on i Tirion prežive do kraja serije. To su neke moje želje. :D

Ann

pre 7 godina

Odgledajte scenu ponovo, kaze "if Robert finds out, he would kill him, you know he would". A zasto bi ga ubio? Pa jer je Regarov sin, a Robert je mrzeo Targarjene.

djordje

pre 7 godina

Boja kose Targerijena nije uvek svetla, u knjigama se navodi da je bilo i onih sa crnom, crvenom,ljubicastom smedjom, sve zavisi sa kojim su se porodicama mesali.

M

pre 7 godina

Sersej je izgubila sve, ubiće je Dzejmi prvom prilikom sigurno uništila je sve protiv čega se borio i sve zbog čega ju je voleo i poštovao.

@kosarkas događaj sa bebom je nakon pobede nad targerijanima i nakon što je Robert ubio Raegara i kada su vojske krenule u ubijanje i istrebljenje Targerijena, ukoliko bi Robert ili Tywin saznali da je Dzon targerian ubili bi ga odmah (dodatno što je muško dete i naslednik).
Ne bi bilo razloga da se sakriva Lianino i Arturovo dete, dejnovi nisu bili ugroženi nakon rata.

A37

pre 7 godina

Cudi me da do sada niko nije provalio da je glumac koji igra Lorda Glovera isti koji je glumeo u Black Adder-u... Persi, Captain Darling :D

Ne cudi me sto je iskulirao drugu bitku za Winterfell ;)

Srdjan

pre 7 godina

@kosarkas

Rekla je da Robert ne smije saznati jer je Robert, kao i svi ostali, mislio da je Regar oteo i silovao Lijenu, a ustvari njih dvoje su se voljeli. I Robert bi sigurno ubio Dzona jer, em mu je Lijena bila obecana za zenu, em posle "Robertove pobune" (Robert's Rebellion) svi Targerijani su ubijani...

Ayatollah

pre 7 godina

Ne mora ovo ništa da znači. Scena jeste sugestivna, ali ništa zapravo nije otkriveno- Lijana šapuće Nedu, ide zum na bebu i onda se prelazi na Snoua. Beba možda jeste Snou, a možda i nije (verovatno jeste), a o ocu ne saznajemo apsolutno ništa. Imamo sada godinu dana da o ovome raspredamo.

Boston Celtics

pre 7 godina

Mislio sam da je Breaking Bad nenadmašiva serija, ali ove poslednje 2 epizode GoT-a su vrhunac vasione... ovo je bila najjača epizoda svih vremena, tačka.

Nisam očekivao da nešto može da bude bolje od 9. epizode, i nakon samo 7 dana sam ponovo zgranut.

Are you entertained?
Alal im milokliz.

dominus

pre 7 godina

Izuzetno zanimljiva epizoda. Poslednja scena sa brodovima me podsetila na scenu iz filma "Troja" (samo tamo nije bilo zmajeva :)).
Sersi se osvetila svojim neprijateljima - zasad, ali sigurno neće imati lepu sudbinu.
Inače, od svih, najgore prođe septa Unela.

kondor

pre 7 godina

nisam gledao epizodu,ali imam neki osećaj da još neki likovi imaju skriveno poreklo..
Hauland Rid = nas "omiljeni" vrhovni vrabac..

ko je čitao knjige zna o čemu pričam

Low Key Lyesmith

pre 7 godina

@kosarkas, 27. jun 2016 11:24
Pre će biti da se odnosilo na Roberta Baratheona... Johnovo poreklo je manje-više očigledna stvar za one koji su čitali ASoIaF, pa i The Tales of Dunk and Egg pošto i tamo ima nagoveštaja o "the prince that was promissed" - koji bi mogao biti upravo John - a koga Targaryeni "jure" od osvajanja Westerosa (otuda i praksa venčavanje među rođacima). Johnova tamna kosa je missdirection od strane Martina. Detalji na koje bi trebalo obratiti pažnju - Ghost ima potpuno belo krzno, dok je John warg (doduše, to su i sva Stark deca; nešto čega se autori serije nisu dotakli)...

uredni naplatisa

pre 7 godina

Naravno da je Regar otac od Jona.

U trenutku njegovog rodjenja rat je gotov, princ Regar (sin kralja Erisa) je mrtav - zar ne bi najbolji kraljev macevalac trebao da bude uz drugu Erisovu decu? (Varis, Deneris). Artur je stitio kralja, a u trenutku kada su i Regar i Eris mrtvi kralj je Regarov sin. Tako da tetka Deneris izvini, ali Jon je prvi u redu za Gvozdeni presto!

joca

pre 7 godina

Artut Dejn je otac,Džon je najbolji mačevalac na severu,pravedan i veran je kao Artur.Na kraju kako očekivati brak izmedjz Deneris i Džona ako su bliski rodjaci.Sam Ned Stark je za njega birao najbolje učitelje mačevanja,nije to sve slučajno u prethodnim epizodama bilo naglašeno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sasho, 27. jun 2016 13:01)

Zasto ocekujes brak izmedju Dzona i Deneris?A i to bi i islo uz knjige opste je poznato da Targerijani praktikuju incest.

@

pre 7 godina

@Ayatollah
SPOJLERI

Ovo znaci SVE. Odavno se prica o tome i ceka potvrda, ko je citao knjige zna. Dzon je Tagerijan, Deneris mu dodje sestra od strica, a vrlo moguce i da Tyrion bude njen polubrat.
Seresei biva porazena vrlo brzo jer Deneris ima ubedljivo najmocniju vojsku,glavna borba vodi se protiv Hodaca, Dzon i Deneris sklapaju brak, uz to Dzon je mitski ratnik, kljucan u pobedi protiv Belog Hodaca.

NR

pre 7 godina

Koliko me Dzejmi nervirao na pocetku serije toliko ga sada gotivim. Oni bi mogli da snime i sta se desavalo pre svih desavanja. Kada je Ned Stark bio mlad itd. Imaju materijala za 50 godina verovatno. Ko ce da doceka April 2017..

Neprilagodjen

pre 7 godina

4Kosarkas...Mislila je na Roberta. Robert bi ubio Regarevo dete jer je Targarjen. Kada je Ned dosao kod Lijene, Regar je vec bio pokojni, ubio ga Robert na Trozubcu.

kaljkuljator

pre 7 godina

@kosarkas
Nešto nisi skapirao, ne misli da sakrije od Rhaegara nego od Roberta.
Robert je već ubio Rhaegara, Rhaegar je otac deteta (od njega nema šta ni da krije, pošto je praktično celu trudnoću proveo sa njom - veći deo rata niko nije znao gde se Rhaegar nalazi), a Robert se već jednom prećutno složio sa ubijanjem Rhaegarove dece koju je imao sa (njemu) nebitnom ribom - da je saznao da je Lyanna imala decu sa Rhaegarom, ubio bi i Jona, i Neda, i sebe...

Tora

pre 7 godina

@Ayatollah, mislim da je ipak sigurna da ta beba jeste Džon, previše liči na njega. :D

@lazar, niko od nas nije rekao da je to normalno, niti serija poručuje da jeste.

@kosarkas, to što je Lijana rekla se nikako ne može odnositi na Regara, Regar je u tom trenutku već bio mrtav, to i sam Ned kaže na početku ove scene. ;)

@iwan, ne, Starkovi su tamnokosi, kao što su to Džon, Arja, Ned, Lijana i Bendžen. Taliji su crvenokosi; Sansa i Rob zapravo liče na Ket. To je čitaocima bio jedan od indikatora da je zapravo Lijana Džonova majka, više puta se navodi da Arja i Džon liče, kao i da Arja liči na tetku Lijanu.

@

pre 7 godina

@Boki
A borba za vlast je inace kroz istoriju uvek bila opustajuca, mirna i puna zabavnih i pre svega nenasilnih dogadjaja? Alo druze, serija govori o borbi za vlast izmedju gomile sukobljenih strana, mora da bude nasilja, da je po mome bilo bi i vise, bitka u svakoj epizodi realno :)

Dujmlaš

pre 7 godina

@kosarkas
Zato što su svi Targarjeni pobijeni u tom vremenu, sem Deneris i Viserisa, pa bi i Lijenino dijete platilo glavom ako bi se saznalo da je Targarjen. A u idućim sezonama će Džon sa svojom tetkom i zmajevima da zadrami. :)

@

pre 7 godina

@kosarkas
Nije mislila na oca nego na Roberta, novog kralja koji je srusio Tagerijane bas zbog toga sto je kraljev brat kidnapovao Lijanu koju je Robert trebalo da ozeni. Onda je Robert po stupanju na tron pobio sve Tagerijane osim Deneris i njenog brata koje su na vreme poveli preko mora.

@

pre 7 godina

@Shira
I da dodam, Arja je naucila kako da menja lica, bila je obuci, ne mora da znaci kad ih napusti da automatski zaboravlja sve sto je naucila tamo :) oni su u sustini najbolje obucene ubice, ne zive svi u jednom hramu, cudno bi bilo da ih ima samo 2-3 koje smo do sada imali prilike da vidimo.

K-9 se javlja na raport

pre 7 godina

(kosarkas, 27. jun 2016 11:24)

Ako Robert sazna, znas sta ce uraditi, odnosno znas da ce da ubije svakog Targerijana na kog naidje, dakle jeste Regar otac skoro sigurno.

Shira

pre 7 godina

Ja mislim da sam jedan od retkih kome se ova zadnja epizoda nije svidela. Bilo je puno "cool" scena I bitnih desavanja ali mislim da je kvalitet scenarija drastcno pao ove sezone (sto je I razumljvo jer su potrosili sve knjige).
Neke stvari nemaju ni malo smisla.
Zasto je Sersi proglasena kraljicom 7 kraljevstva? Gde je tu logika, ona je bila samo zena pokojnog kralja sto njoj ne daje nikakvu moc. Kapiram da je sa Tomanovom smrti nije ostao niko ko bi realno mogao da nasledi tron ali to nije objasnjenje. Cinimi se da im je bilo bitnije da stave Sersi na tron po svaku cenu jer scena gde je ona proglasena kraljicom mnogo "cool" I zele da koriste nju kao glavnog "zlikovca" u sledecoj sezoni, nego da prate logiku.
Druga stvar, da li su u medjuvremenu otkrili tehnologiju teleportovanja?
Arija je nakon samo 2 episode, ne samo stigla ne Westeros, vec je stigla da ode do onog zamka I da se infiltrira kao sluskinja. Dzejmi je u jednoj epizodi vec stigao da se vrati u Kings landing. Ali u svemu tome najaci je Varis koji u jednoj epizodi iz dorne stigao do Mirina.
Kad smo vec kod Varisa, zasto se on uopste vratio u Mirin? Pre dve episode je bila ona scena gde se on oprasta sa Tirionom. Imao sam utisak da se nece videti jako dugo (mozda nikad vise) al gle on se vratio posle samo dve episode...
Takodje, zasto Arija I dalje ima moc menjana lica? Zar ona nije napustila Noones? Zasto bi iko postao Noone ako moze tek tako bilo ko to da uradi?
Ima jos mnogo toga sto nema smisla....

neko iz gomile

pre 7 godina

@ @Zki 
Nije nego sestra od strica. Njen otac i njegov otac bili su rodjena braca. Dakle, nije mu tetka.
(@, 28. jun 2016 02:23)

Nije tacno,Regar je sin "ludog kralja" kao i Deneris tako da je ona tetka Dzonu. E sad ako je Dzon sin Lijane i Regara sto mi svi mislimo da je tako jer smo videli preko Branovih vizija, kako ce se to dokazati u "realnom zivotu" to je pitanje svih pitanja. To ce biti zanimljivo videti u sledecoj sezoni. Kako ce Bran to dokazati celom Vesterosu. Inace ova sezona je odlicna skoro kao i prva. Arja se najzad vratila kuci a spisak joj je podugacak, kao sto je rekao Dzaken, bice tu dosta "lepih" ubistava kao i ovo Voldera Freja. Deneris i njena vojska predstavljaju pravu pretnju a da li ce se boriti sa severom ili ce u nekom momentu doci do nekakvog obrta ili kompromisa zbog "belih hodaca" videcemo. Mada ja nikad ne bih otpisao sever. Ko ce biti Azor Ahai?? Dzon? OK ali koja je onda uloga Berika Danderijana i druzine? On se vec vise puta vracao iz mrtvih a bez nekog do sad poznatog razloga. Vatreni mac ima on a ne Dzon. Mozda ce mac u nekoj kombinaciji na kraju ipak uzeti Dzon ali ce uloga "druzine bez barjaka" i pseta biti jedna od vaznijih u buducnosti. I na kraju "king in the north" i Lijana Mormont.....n e p r o c e n j i v o.
North remembers!!!
p.s. ko ce docekati april 2017,strasno.

Nisu zene krive

pre 7 godina

Ja bih ipak radije da je malo vise sudstva, svestenstva i dobrih plemica. I mnogo sad zene nesto odlucuju, treba i muskarci da preuzmu odgovornost.

@

pre 7 godina

@Shira
Ima to sve smisla, ne vidim sta je sporno?
Sersei je ostala kao najmocnija u glavnom gradu, prakticno se sama proglasila kraljicom, tj. proglasili je njeni najblizi saradnici, podanici. Stupa na tron kao Lanister (ne Baration) a Lanisteri su sa svim vladarskim porodicama u savezu (ona ne zna za prevrat na Severu niti za sastanak u Dornu), unistila je Tajrele (bar tako ona misli) i nema ko da je ospori kao kraljicu. Mozda bi i bilo prigovora na njen izbor da ne dolazi Deneris koja ce vec taj problem resiti na svoj nacin :)
Arja ima dovoljno vremena da za 2 epizode dodje, nisu to neka nepregledna prostranstva, isto tako i Dzejmi ima vremena da stigne, nije na kraj sveta otisao.
Varis je otisao da nadje saveznike u Vesterosu, uspeo je i sada se vratio da bude uz kraljicu kojoj sluzi. Nista cudno.

MsDos

pre 7 godina

@oo


To je glupa teorija, nego ko je Egon VI, kog je od malena očuvao Džon Konington, najbolji prijatelj Regara Targarjena.
Neko je predao bebu (malog Egona VI) Konigtonu, neko ko je znao da je Konington bezrezervno veran Regaru, to je naravno organizovao Varis, kao i sa Deneris.

U knjizi je Varis u priči sa Egonom tamo preko mora, ne sa Deneris, Tirion takođe, u seriji Koningtonu ukrali sukob sa kamenim ljudima i to nalepili Džori, kao što Piselija izbodu klinci po nagovoru Kilburna a u knjizi su akteri Kevan Lanister, klinci i Varis.

Jednostavno, seriju skraćuju, ne ubacuju sve likove, tumbaju.

KljučarCitadele

pre 7 godina

-Targarijeni ne moraju biti svetlokosi, tamno uvek prevagne, tako je Ned Stark potvrdio tvrdnju Dzona Erina o tome da su klinci Dzejmijevi a ne Robertovi.

-Vidite npr Belora Targarijena iz doba Ser Dankana Visokog, kad su se Fosoveji podelili a Emon Targarijen, slepi meštar sa Zida, u narednim mesecima ugledao svet u kraljevskoj kolevci.
Biterstil Rivers (mogao da bude Targarjen sam zeleo da zadrzi ovo ime) takodje smedja kosa, kopile kao i Dzon.

N.

pre 7 godina

@@

Ne lupaj, Deneris je cerka Ludog kralja, Regar je sin Ludog kralja, Deneris i Regar su brat i sestra. Dzon je Regarov sin, tj Deneris je Dzonova tetka.

lazar

pre 7 godina

серија је болестна, треба је забранити.
ако је ван а нормално да брат и сестра воде љубав онда је ок.

Lola

pre 7 godina

A zasto ocekujete hepi-end? Martin je rekao da ce kraj biti gorko-sladak (pominjao je zavrsetak Gospodara prstenova). To verovatno podrazumeva srecan zavrsetak u smislu: pobedice Bele hodace, rat ce prestati i na Gvozdenom tronu ce se naci neko koga smatramo zasluznim. Ali... zebem od toga sta je Martin smislio za to - ali. Ko god da bude na prestolu, taj presto ce platiti vise nego sto je spreman/spremna, u to sam sigurna. Deneris i Dzon zajedno na tronu - mozda, ali samo ako je brak cisto politicki, a oni oboje zaljubljeni u nekog treceg/cetvrtog koga se moraju odreci. Ili ce se zaista zaljubiti, a jedno od njih dvoje strada na kraju. Drugacije, to ne bi bio Martin. Mada, mozda se producenti serije odluce za cist hepi-end. Nadam se da nece.

maddox065

pre 7 godina

moja drugarica iz irske ima drugaricu ciji sin glumi u GoT, i kao kaze on da ce doci do velikih odstupanja od knjige u sledecej sezoni. John Snow ce postati White Walker(on je vec mrtav samo se ceka na transformaciju),i u nekom okrsaju ce ubiti kralja bjelih setaca te ce i sam postat kralj istih. Daenerys ce biti kraljica vatre a John kralj leda, tako nekako. Sad neznam kome verovat

palop

pre 7 godina

@Zki
Nije nego sestra od strica. Njen otac i njegov otac bili su rodjena braca. Dakle, nije mu tetka.
(@, 28. jun 2016 02:23)

Dzonov otac je stariji brat od Deneris i Viserisa, Regar.

Postoji cak i sansa da Dzon polaze pravo na presto, a ne Deneris, jer ako je Regar ozenio Lijanu (Targerijani su tada mogli da imaju vise zena) znaci da je Dzon legitiman Targerijan i prestolonaslednik. Mozda je zbog toga Regar i postavio najjace iz kraljeve garde da cuvaju kulu gde se Lijana poradjala. Cak postoji i sansa da mu Dzon nije pravo ime, mozda je to samo ime koje mu je Ned dao po Dzonu Erinu da ne bi bio sumnjiv, ipak nismo culi sta mu je sve Lijana sapnula.

sasho

pre 7 godina

Artut Dejn je otac,Džon je najbolji mačevalac na severu,pravedan i veran je kao Artur.Na kraju kako očekivati brak izmedjz Deneris i Džona ako su bliski rodjaci.Sam Ned Stark je za njega birao najbolje učitelje mačevanja,nije to sve slučajno u prethodnim epizodama bilo naglašeno.

kosarkas

pre 7 godina

da li neko može da mi objasni zašto je lyanna rekla nešto u smislu : ne sme da sazna inače će ga ubiti? ako je regar otac zašto bi ubio Džona ? meni nekako pre deluje da je neko drugi otac

Tom

pre 7 godina

Koliko znam iz knjiga ova sezona jeste donekle iz knjiga, Sersei je dobila svoju osvetu (sto je jos trebalo da se desi u prosloj sezoni), Dzon je povratio Winterfell, Deneris je krenula u Westeros. Jedino je promenjena prica za Ariju, trebala je po knjizi da ostane No One ali nije. Lanisteri su zauzeli Riverrun, to je isto iz knjiga. Sto se tice Dzonovog porekla i to se znalo da mu je cale Regar a keva Liana. Tirion je trebalo da postane jedan od jahaca zmajeva zajedno sa Deneris (to je ostavljeno za sledecu sezonu najverovatnije) i Bren ce isto jahati zmaja tj. kontrolisace jednog od zmajeva. Ocekivao sam da ce Bren srusiti zid ali to ce u sledecoj sezoni. Tako da 7. sezona ce biti ludilo. Imajuci u obzir da je planirano da se serija zavrsi u u 8 sezoni verovatno ce odugvlaciti sa jos nekim od pomenutih dogadjaja koji se nisu desili a trebalo je.

@

pre 7 godina

@neutralni felsh
Haha, tacno, mislim da ce ona morati sa Tirionom da se izbori :) glavna tema sledece sezone nece biti Sersei, nego borba Deneris i Dzona protiv Belih Hodaca. A posto je to glavna tema, pretpostavljam da ce vrlo brzo Deneris zauzeti tron i onda stupiti u "politicki" brak sa kraljem Severa, za koga ce se ispostaviti da joj je brat od strica :)

palop

pre 7 godina

kako se varis onako brzo teleportuje preko pola sveta ?
(iwan, 28. jun 2016 18:00)

I ja sam mislio da nema smisla, ali sam prilikom drugog gledanja primetio Tajrel i Martel brodove u floti sto znaci da se on prvo vratio sa njihovim brodovima pa su tek onda krenuli.

dramaticno

pre 7 godina

Ok, ali nadam se da ce u sledecoj sezoni biti vecih negativaca od Sersi. Zena je sujetna, ali niko nije tako los. Ostati bez religije i dobrog dela plemstva je bas mnogo.

balans

pre 7 godina

Odlicna epizoda, i divna muzika. Ipak, moram da kazem da muskarci nisu toliko naivni i da treba da ih bude vise na bitnim polozajima. Nisu sve zene vestice, pa cak ni Sersi.

neko iz gomile

pre 7 godina

@ nisam gledao epizodu,ali imam neki osećaj da još neki likovi imaju skriveno poreklo.. 
Hauland Rid = nas "omiljeni" vrhovni vrabac.. 

ko je čitao knjige zna o čemu pričam
(kondor, 27. jun 2016 10:46)

Nisam citao knjigu, ali zar nije High sperow rekao da je bio sin vrhunskog obucara i da je napustio taj nacin zivota kad se probahatisao ( malo cudan izraz ali mislim da je ispravan) dok je Howland Reed iz stare plemicke porodice sa severa. Mislim da ti teorija nije tacna.

zena-zmaj

pre 7 godina

Crn, frckav, jaka krv, potraga za pravim sinovima iz prve sezone zbog koje Stark i biva ubijen, romansa izmedju njega i Lijene prije otmice zbog koje se ratuje, Melisandra koja trazi pravog kralja medju Barateonima, otac moze biti samo Robert.

Projekat Atlantida

pre 7 godina

Spoiler alert!

Ovde čisto da stavim neki tekst kako ne bih odmah videli Spoiler.
John Snow je brat od Deneris. Nadam se da niste razočarani.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Mislio sam da je Breaking Bad nenadmašiva serija, ali ove poslednje 2 epizode GoT-a su vrhunac vasione... ovo je bila najjača epizoda svih vremena, tačka. 

Nisam očekivao da nešto može da bude bolje od 9. epizode, i nakon samo 7 dana sam ponovo zgranut. 

Are you entertained? 
Alal im milokliz.
(Boston Celtics, 27. jun 2016 23:31)

Okej, pre svega, ne možeš porediti bb i got jer su dva različita žanra, jedina zajednička stvar im je brutalno Kvalitetna drama. A po mom mišljenju, Bb je Nenadmašiva serija, da se ne lažemo

@

pre 7 godina

@uredni neplatisa
Nije nego je Deneris prva u redu za tron jer je njen otac bio KRALJ, a ne Dzonov, a uz to je ona 100% Tagerijan, Dzon nije i da ne spominjem da je ona ta koja je posle vise vekova "dobila" zmajeve, a ne Dzon. Nigde, ali bas nigde ne pise da kraljev bratanic ima prednost u odnosu na njegovu kcer.
Uz to, ona je ta koja ima najmocniju armiju, dok on ima ostatke vojske severa koja je u sustini jadna kao i sve vojske u poredjenju sa onom koju ima Deneris (70 000 Dotrakija, Unsollied, placenici, zmajevi).Inace, nebitno skroz, posto su sve prilike da ce na kraju Vesterosom vladati bracni par, Dzon i Deneris.

veljko

pre 7 godina

i ja gledam seriju, redovno, ali me sva ova prica oko nje, podseca na nesto drugo, latini serije :)
setite se kako su tada tetke i strine komentarisale ko je kome sin, ko ce s kime, protiv koga itd. tip navlacenja je identican, samo skrojen u izmisljen, fantastican svet, a ne u latino milje.

Dsavke

pre 7 godina

Moja teorija po do sada procitanom i odgledanom je da Dzon Snezni nije Azor Ahai, vec da je Martin tu ulogu namenijo Dzejmiju Lanister.
Ovu teoriju zasnivam na par cinjenica prvo preobrazaj Dzejmijevog lika od zlog ka dobrom, a drugo bitnije po tome sto je prvi AA kod pravljenja maca za borbu protiv WW prvo ubio lava a potom zenu koju voli i tek tako postao AA. Znak Lanistera je lav, dok Dzejmi voli Sarsai a posto ona postaje luda kraljica moguce ke da je Dzejmi ubije i tako postane AA.
P.S. Takodje mislim da se serija i knjiga nece isto zavrsiti posto producenti vec odstupaju od knjiga

Boki

pre 7 godina

Pokusao sam da gledam ovu seriju, ali toliko nasilja, samo pripremaju nekakve napade jedni na druge. Uopste nema opustajuci karakter, stalno nekakva napetost. Bas zlo.

gavin orsay

pre 7 godina

vidim fanovi ove serije porede istu sa remek delom breaking bad. tuzno. uzgred otac johna snow-a ce biti razotkriven u sledecoj epizodi .....dnk.

mozes me zvati kako god hoces, jer ja nisam ime

pre 7 godina

Ja mislim da se Varis nije ni vracao za Mirin. A realno i zasto bi? Realnije je da je sacekao kalisi da dodje u Dornu i zajedno sa Tirelima i Martelima krenuo ka Kraljevoj luci.

lazar

pre 7 godina

серија је болестна, треба је забранити.
ако је ван а нормално да брат и сестра воде љубав онда је ок.

kosarkas

pre 7 godina

da li neko može da mi objasni zašto je lyanna rekla nešto u smislu : ne sme da sazna inače će ga ubiti? ako je regar otac zašto bi ubio Džona ? meni nekako pre deluje da je neko drugi otac

Boki

pre 7 godina

Pokusao sam da gledam ovu seriju, ali toliko nasilja, samo pripremaju nekakve napade jedni na druge. Uopste nema opustajuci karakter, stalno nekakva napetost. Bas zlo.

sasho

pre 7 godina

Artut Dejn je otac,Džon je najbolji mačevalac na severu,pravedan i veran je kao Artur.Na kraju kako očekivati brak izmedjz Deneris i Džona ako su bliski rodjaci.Sam Ned Stark je za njega birao najbolje učitelje mačevanja,nije to sve slučajno u prethodnim epizodama bilo naglašeno.

Shira

pre 7 godina

Ja mislim da sam jedan od retkih kome se ova zadnja epizoda nije svidela. Bilo je puno "cool" scena I bitnih desavanja ali mislim da je kvalitet scenarija drastcno pao ove sezone (sto je I razumljvo jer su potrosili sve knjige).
Neke stvari nemaju ni malo smisla.
Zasto je Sersi proglasena kraljicom 7 kraljevstva? Gde je tu logika, ona je bila samo zena pokojnog kralja sto njoj ne daje nikakvu moc. Kapiram da je sa Tomanovom smrti nije ostao niko ko bi realno mogao da nasledi tron ali to nije objasnjenje. Cinimi se da im je bilo bitnije da stave Sersi na tron po svaku cenu jer scena gde je ona proglasena kraljicom mnogo "cool" I zele da koriste nju kao glavnog "zlikovca" u sledecoj sezoni, nego da prate logiku.
Druga stvar, da li su u medjuvremenu otkrili tehnologiju teleportovanja?
Arija je nakon samo 2 episode, ne samo stigla ne Westeros, vec je stigla da ode do onog zamka I da se infiltrira kao sluskinja. Dzejmi je u jednoj epizodi vec stigao da se vrati u Kings landing. Ali u svemu tome najaci je Varis koji u jednoj epizodi iz dorne stigao do Mirina.
Kad smo vec kod Varisa, zasto se on uopste vratio u Mirin? Pre dve episode je bila ona scena gde se on oprasta sa Tirionom. Imao sam utisak da se nece videti jako dugo (mozda nikad vise) al gle on se vratio posle samo dve episode...
Takodje, zasto Arija I dalje ima moc menjana lica? Zar ona nije napustila Noones? Zasto bi iko postao Noone ako moze tek tako bilo ko to da uradi?
Ima jos mnogo toga sto nema smisla....

Ayatollah

pre 7 godina

Ne mora ovo ništa da znači. Scena jeste sugestivna, ali ništa zapravo nije otkriveno- Lijana šapuće Nedu, ide zum na bebu i onda se prelazi na Snoua. Beba možda jeste Snou, a možda i nije (verovatno jeste), a o ocu ne saznajemo apsolutno ništa. Imamo sada godinu dana da o ovome raspredamo.

maddox065

pre 7 godina

moja drugarica iz irske ima drugaricu ciji sin glumi u GoT, i kao kaze on da ce doci do velikih odstupanja od knjige u sledecej sezoni. John Snow ce postati White Walker(on je vec mrtav samo se ceka na transformaciju),i u nekom okrsaju ce ubiti kralja bjelih setaca te ce i sam postat kralj istih. Daenerys ce biti kraljica vatre a John kralj leda, tako nekako. Sad neznam kome verovat

dramaticno

pre 7 godina

Ok, ali nadam se da ce u sledecoj sezoni biti vecih negativaca od Sersi. Zena je sujetna, ali niko nije tako los. Ostati bez religije i dobrog dela plemstva je bas mnogo.

Projekat Atlantida

pre 7 godina

Spoiler alert!

Ovde čisto da stavim neki tekst kako ne bih odmah videli Spoiler.
John Snow je brat od Deneris. Nadam se da niste razočarani.

gavin orsay

pre 7 godina

vidim fanovi ove serije porede istu sa remek delom breaking bad. tuzno. uzgred otac johna snow-a ce biti razotkriven u sledecoj epizodi .....dnk.

zena-zmaj

pre 7 godina

Crn, frckav, jaka krv, potraga za pravim sinovima iz prve sezone zbog koje Stark i biva ubijen, romansa izmedju njega i Lijene prije otmice zbog koje se ratuje, Melisandra koja trazi pravog kralja medju Barateonima, otac moze biti samo Robert.

veljko

pre 7 godina

i ja gledam seriju, redovno, ali me sva ova prica oko nje, podseca na nesto drugo, latini serije :)
setite se kako su tada tetke i strine komentarisale ko je kome sin, ko ce s kime, protiv koga itd. tip navlacenja je identican, samo skrojen u izmisljen, fantastican svet, a ne u latino milje.

Sawa

pre 7 godina

Ja mislim da je Artur Dejn otac. Ali ako jeste Regar, kao sto smo svi pomisljali u pocetku, to ce onda biti odlicno. Ostace samo Sersei da se strelja i konacno da se krene u rat protiv mrtvih..

Sto se tice poslednje epizode, bila je minimum na nivou prethodne.

SPOJLER:
Sersei je pobednik poslednje tri sezone sa ovim potezom!

Tom

pre 7 godina

Koliko znam iz knjiga ova sezona jeste donekle iz knjiga, Sersei je dobila svoju osvetu (sto je jos trebalo da se desi u prosloj sezoni), Dzon je povratio Winterfell, Deneris je krenula u Westeros. Jedino je promenjena prica za Ariju, trebala je po knjizi da ostane No One ali nije. Lanisteri su zauzeli Riverrun, to je isto iz knjiga. Sto se tice Dzonovog porekla i to se znalo da mu je cale Regar a keva Liana. Tirion je trebalo da postane jedan od jahaca zmajeva zajedno sa Deneris (to je ostavljeno za sledecu sezonu najverovatnije) i Bren ce isto jahati zmaja tj. kontrolisace jednog od zmajeva. Ocekivao sam da ce Bren srusiti zid ali to ce u sledecoj sezoni. Tako da 7. sezona ce biti ludilo. Imajuci u obzir da je planirano da se serija zavrsi u u 8 sezoni verovatno ce odugvlaciti sa jos nekim od pomenutih dogadjaja koji se nisu desili a trebalo je.

kondor

pre 7 godina

nisam gledao epizodu,ali imam neki osećaj da još neki likovi imaju skriveno poreklo..
Hauland Rid = nas "omiljeni" vrhovni vrabac..

ko je čitao knjige zna o čemu pričam

zekodlak

pre 7 godina

SPOLER ALERT!!!

Kad su na kraju počeli da viču "King in the North" naježio sam se i suza mi je krenula. Ako je neko to zaslužio onda je to Džon. Nadam se da on nije Targerijan, jer bih voleo da se on i Kalisi venčaju i da pobede mrtvog kralja i da žive srećno do kraja života. I, naravno, da Džejmi predje na njihovu stranu i on i Tirion prežive do kraja serije. To su neke moje želje. :D

@

pre 7 godina

@uredni neplatisa
Nije nego je Deneris prva u redu za tron jer je njen otac bio KRALJ, a ne Dzonov, a uz to je ona 100% Tagerijan, Dzon nije i da ne spominjem da je ona ta koja je posle vise vekova "dobila" zmajeve, a ne Dzon. Nigde, ali bas nigde ne pise da kraljev bratanic ima prednost u odnosu na njegovu kcer.
Uz to, ona je ta koja ima najmocniju armiju, dok on ima ostatke vojske severa koja je u sustini jadna kao i sve vojske u poredjenju sa onom koju ima Deneris (70 000 Dotrakija, Unsollied, placenici, zmajevi).Inace, nebitno skroz, posto su sve prilike da ce na kraju Vesterosom vladati bracni par, Dzon i Deneris.

nevski

pre 7 godina

Dzon jeste Targerijan,i jeste pravi naslednik prestola, pogotovo sto u sebi nosi i Ice i Fire....
No,kad smo vec kod vatre,epizoda od sinoc je,bar po meni,prevazisla i prethodnu koja je bila najbolja, rostilj u Kings Landing-u,neprocenjivo,Frey pie u Riverrun-u uz hirurski preciznu Arju Stark, Lijana Mormont sa snagom volje u Vinterfelu,Dzon i Sansa,Littlefinger i Sansa,Melisandra on the run,Daenerys up sale for Westeros,Dzejmi za koga je Sersei definitivno umrla ....epizoda toliko nabijena desavanjima,a opet,odlicno rasterecuje budzet serije za sledecu sezonu,mnogo bitnih likova nas napusta veceras....
Pa ipak,iznad svega,Davos Seaworth,obratite paznju na ulogu veceras,fury...

Nisu zene krive

pre 7 godina

Ja bih ipak radije da je malo vise sudstva, svestenstva i dobrih plemica. I mnogo sad zene nesto odlucuju, treba i muskarci da preuzmu odgovornost.

Albino raven

pre 7 godina

I oproštaj sa Daariom nagoveštava kraj kakav mnogi predviđaju, odnosno priželjkuju: politički brak Snowa i Daenerys. Previše sve vodi na to, nadam se da je samo trik.

Ivan

pre 7 godina

Pa još u prvoj knjizi koja je izašla 1996 godine svako je mogao da zaključi ko su roditelji Snežnog. U jednom od poglavlja Kalisi prvo spominje "krvavu postelju" pred svoj porođaj a zatim i Ned Stark u tamnici se seća svoje sestre i njene "krvave postelje". Puno je naznaka bilo koji su ukazivali na to. Inače pravo ime Džona Snežnog biće "Džon Targarijan Stark" i imaće isto, ako ne i veće pravo, od Deneris Kalisi Targarijan na Gvozdeni Presto. Takođe, svako ko je bolje upoznat sa serijalom Pesme leda i vatre zna da su Targarijani dugo sklapali brakove među svojim članovima porodice. Kako je Džon sam a i Deneris zvanično, vi sami saberite ko će na kraju preuzeti tj povratiti presto od lude kraljice Cersei. Na kraju, serija je sjajna, ovaj šesti serijal nije po knjizi i praćene su smernice koje je dao GRRM, što se da primetiti, ali je ipak sjajna. Svakako da je vrhunac Igre Prestola po kvalitetu postignut sa četvrtim serijalom ali i dalje je serija i verujem da će nastaviti da bude dobra. O Džonu Snežnom će se još toga zanimljivog otkriti ali i o Tirionu a svakako, ukoliko se prate događaji iz njige, biće veliko iznenađenje pojavljivanje još jednog Targarijana, onog koga kao bebu Planina nije ubio i ko je spasao Tiriona iz vode od napada kamenih ljudi. Zima je došla.

@

pre 7 godina

@Ayatollah
SPOJLERI

Ovo znaci SVE. Odavno se prica o tome i ceka potvrda, ko je citao knjige zna. Dzon je Tagerijan, Deneris mu dodje sestra od strica, a vrlo moguce i da Tyrion bude njen polubrat.
Seresei biva porazena vrlo brzo jer Deneris ima ubedljivo najmocniju vojsku,glavna borba vodi se protiv Hodaca, Dzon i Deneris sklapaju brak, uz to Dzon je mitski ratnik, kljucan u pobedi protiv Belog Hodaca.

Wllaxy

pre 7 godina

Ova serija ne samo što je sapunica nego i jezivo zatupljuje.
(Krilni posmatrač, 27. jun 2016 13:00)

U tom slučaju bih rekao da si je ti poprilično konzumirao.

uredni naplatisa

pre 7 godina

Naravno da je Regar otac od Jona.

U trenutku njegovog rodjenja rat je gotov, princ Regar (sin kralja Erisa) je mrtav - zar ne bi najbolji kraljev macevalac trebao da bude uz drugu Erisovu decu? (Varis, Deneris). Artur je stitio kralja, a u trenutku kada su i Regar i Eris mrtvi kralj je Regarov sin. Tako da tetka Deneris izvini, ali Jon je prvi u redu za Gvozdeni presto!

Boston Celtics

pre 7 godina

Mislio sam da je Breaking Bad nenadmašiva serija, ali ove poslednje 2 epizode GoT-a su vrhunac vasione... ovo je bila najjača epizoda svih vremena, tačka.

Nisam očekivao da nešto može da bude bolje od 9. epizode, i nakon samo 7 dana sam ponovo zgranut.

Are you entertained?
Alal im milokliz.

palop

pre 7 godina

Sersei je pobednik poslednje tri sezone sa ovim potezom!
(Sawa, 27. jun 2016 08:10)

Kratkorocno da, ali na duze staze nikako. Okrenula je sve protiv sebe, najverovatnije cak i Dzejmija...

Ovo za Dzona je bilo ocekivano, ali mi se svidja kako je Ned naslonio mac Artura Dejna na krevet, a prorocanstvo "princa koji je obecan" kaze da je rodjen pod zvezdom koja krvari, a na macu je bio grb kuce Martel koliko sam video (Sunce probodeno kopljem).

Inace, odlicna epizoda, isti je reziser kao i za proslu, znaci treba dati coveku da rezira sve epizode :D

MsDos

pre 7 godina

@oo


To je glupa teorija, nego ko je Egon VI, kog je od malena očuvao Džon Konington, najbolji prijatelj Regara Targarjena.
Neko je predao bebu (malog Egona VI) Konigtonu, neko ko je znao da je Konington bezrezervno veran Regaru, to je naravno organizovao Varis, kao i sa Deneris.

U knjizi je Varis u priči sa Egonom tamo preko mora, ne sa Deneris, Tirion takođe, u seriji Koningtonu ukrali sukob sa kamenim ljudima i to nalepili Džori, kao što Piselija izbodu klinci po nagovoru Kilburna a u knjizi su akteri Kevan Lanister, klinci i Varis.

Jednostavno, seriju skraćuju, ne ubacuju sve likove, tumbaju.

ja

pre 7 godina

серија је болестна, треба је забранити.
ако је ван а нормално да брат и сестра воде љубав онда је ок.
(lazar, 27. jun 2016 10:50)
Vodeci se tom analogijom, onda treba zabraniti i nepismenima da ostavljaju svoje, uglavnom dubokoumne komentare!!!

Srdjan

pre 7 godina

@kosarkas

Rekla je da Robert ne smije saznati jer je Robert, kao i svi ostali, mislio da je Regar oteo i silovao Lijenu, a ustvari njih dvoje su se voljeli. I Robert bi sigurno ubio Dzona jer, em mu je Lijena bila obecana za zenu, em posle "Robertove pobune" (Robert's Rebellion) svi Targerijani su ubijani...

@

pre 7 godina

@neutralni felsh
Haha, tacno, mislim da ce ona morati sa Tirionom da se izbori :) glavna tema sledece sezone nece biti Sersei, nego borba Deneris i Dzona protiv Belih Hodaca. A posto je to glavna tema, pretpostavljam da ce vrlo brzo Deneris zauzeti tron i onda stupiti u "politicki" brak sa kraljem Severa, za koga ce se ispostaviti da joj je brat od strica :)

fluks

pre 7 godina

Bilo je sve kako su neki ovde predvideli. Svaku scenu su pogodili. Sersina "Pirova pobeda". Nista joj ne vredi kad vise nema saveznika, divlju vatru, a ni naslednika... Mala Mormont je bila presimpaticna :)

Šaban iz Loznice

pre 7 godina

Pokušaću da objasnim zašto je više nego logično da je Rhaegar otac Jon "Snowa", pošto serija nije dovoljno objasnila kako i šta, dok se po knjigama lako da zaključiti da je Rhaegar napravio dete Nedovoj sestri.

Elem, Rhaegar Targaryen je oženio Eliu Martell, ali se jednom prilikom ludački zaljubio u Lyannu Stark, koja je inače bila obećana Robertu Baratheonu. Ne zna se konkretno šta se desilo, odnosno da li je Lyanna dobrovoljno pobegla sa Rhaegarom ili ju je oteo, samo se nagoveštava u knjigama i malo kroz serijale. Ali, kad je Lyanna otišla sa Rhaegorom, Robert je toliko pobesneo (ima tu još dosta faktora koji su uticali na to, vezano i za Stark familiju) da je krenuo ustankom da pobije sve Targaryene. E sad, Lyanna je posle porođaja verovatno rekla Nedu da mu obeća da će voditi računa o Jonu, jer bi ga Robert sigurno ubio da je saznao da je Jon zapravo Targaryen. A pošto se knjiga inače zove 'A Song od Ice and Fire', logično je nekako da je Jon ta pesma, pošto su ga napravili Lyanna (Ice) i Rhaegar (Fire). Stoga, logično je i zaključiti da su se Rhaegar i Lyanna venčali (dakle Lyanna je dobrovoljno otišla sa Rhaegarom), pa je Jon ustvari jedini pravi i legitimni naslednik gvozdenog trona. Inače, Robert Baratheon predstavlja Rhaegara u serijalu i u knjigama kao nekog bolesnog nasilnika, dok ga svi ostali pamte kao elegantnog i finog viteza, koji je volio da se nađe među običnim smrtnicima, a ne da dominira agresivnošću.

A37

pre 7 godina

Cudi me da do sada niko nije provalio da je glumac koji igra Lorda Glovera isti koji je glumeo u Black Adder-u... Persi, Captain Darling :D

Ne cudi me sto je iskulirao drugu bitku za Winterfell ;)

KljučarCitadele

pre 7 godina

-Targarijeni ne moraju biti svetlokosi, tamno uvek prevagne, tako je Ned Stark potvrdio tvrdnju Dzona Erina o tome da su klinci Dzejmijevi a ne Robertovi.

-Vidite npr Belora Targarijena iz doba Ser Dankana Visokog, kad su se Fosoveji podelili a Emon Targarijen, slepi meštar sa Zida, u narednim mesecima ugledao svet u kraljevskoj kolevci.
Biterstil Rivers (mogao da bude Targarjen sam zeleo da zadrzi ovo ime) takodje smedja kosa, kopile kao i Dzon.

@

pre 7 godina

@kosarkas
Nije mislila na oca nego na Roberta, novog kralja koji je srusio Tagerijane bas zbog toga sto je kraljev brat kidnapovao Lijanu koju je Robert trebalo da ozeni. Onda je Robert po stupanju na tron pobio sve Tagerijane osim Deneris i njenog brata koje su na vreme poveli preko mora.

joca

pre 7 godina

Artut Dejn je otac,Džon je najbolji mačevalac na severu,pravedan i veran je kao Artur.Na kraju kako očekivati brak izmedjz Deneris i Džona ako su bliski rodjaci.Sam Ned Stark je za njega birao najbolje učitelje mačevanja,nije to sve slučajno u prethodnim epizodama bilo naglašeno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sasho, 27. jun 2016 13:01)

Zasto ocekujes brak izmedju Dzona i Deneris?A i to bi i islo uz knjige opste je poznato da Targerijani praktikuju incest.

palop

pre 7 godina

kako se varis onako brzo teleportuje preko pola sveta ?
(iwan, 28. jun 2016 18:00)

I ja sam mislio da nema smisla, ali sam prilikom drugog gledanja primetio Tajrel i Martel brodove u floti sto znaci da se on prvo vratio sa njihovim brodovima pa su tek onda krenuli.

Dsavke

pre 7 godina

Moja teorija po do sada procitanom i odgledanom je da Dzon Snezni nije Azor Ahai, vec da je Martin tu ulogu namenijo Dzejmiju Lanister.
Ovu teoriju zasnivam na par cinjenica prvo preobrazaj Dzejmijevog lika od zlog ka dobrom, a drugo bitnije po tome sto je prvi AA kod pravljenja maca za borbu protiv WW prvo ubio lava a potom zenu koju voli i tek tako postao AA. Znak Lanistera je lav, dok Dzejmi voli Sarsai a posto ona postaje luda kraljica moguce ke da je Dzejmi ubije i tako postane AA.
P.S. Takodje mislim da se serija i knjiga nece isto zavrsiti posto producenti vec odstupaju od knjiga

MsDos

pre 7 godina

@sawa

Ser Artur Dejn "Jutarnji mač" je bio jedan od najplemenitijih i najčasnijih vitezova koji su ikada hodili Vesterosom.

Artur Dejn bi pre umro nego da pogazi zakletvu što je i dokazao kad nije kleknuo pred Uzurpatorom već se borio z svog kralja čiji je bio zakleti štit, iako je znao da su i kralj Eris i princ Regar blaženopočivši.

Dujmlaš

pre 7 godina

@kosarkas
Zato što su svi Targarjeni pobijeni u tom vremenu, sem Deneris i Viserisa, pa bi i Lijenino dijete platilo glavom ako bi se saznalo da je Targarjen. A u idućim sezonama će Džon sa svojom tetkom i zmajevima da zadrami. :)

Low Key Lyesmith

pre 7 godina

@kosarkas, 27. jun 2016 11:24
Pre će biti da se odnosilo na Roberta Baratheona... Johnovo poreklo je manje-više očigledna stvar za one koji su čitali ASoIaF, pa i The Tales of Dunk and Egg pošto i tamo ima nagoveštaja o "the prince that was promissed" - koji bi mogao biti upravo John - a koga Targaryeni "jure" od osvajanja Westerosa (otuda i praksa venčavanje među rođacima). Johnova tamna kosa je missdirection od strane Martina. Detalji na koje bi trebalo obratiti pažnju - Ghost ima potpuno belo krzno, dok je John warg (doduše, to su i sva Stark deca; nešto čega se autori serije nisu dotakli)...

Ann

pre 7 godina

Odgledajte scenu ponovo, kaze "if Robert finds out, he would kill him, you know he would". A zasto bi ga ubio? Pa jer je Regarov sin, a Robert je mrzeo Targarjene.

Milos

pre 7 godina

Scena Tomenovog samoubistva je mozda najbolje snimljena scena u svim epizodama GoT-a do sada, i jedna od najmocnijih...kakav kadar, kakav nedostatak muzike i bilo koje emocije, sve je obuhvaceno u jednom kadru koji se ne pomera...sav ocaj i stanje uma Tomena i miran i odlucan odlazak u smrt. Vernije nisu mogli da prikazu istinsko samoubistvo. Da je bila neka drama, suze, njegov setan pogled koji gleda na grad koji gori, dok tuzna violina svira u pozadini, to ne bi bilo to. Inace, na engleskom se Kraljeva Luka zove King's Landing, landing pored znacenja u kontekstu luke takodje znaci i ''sletanje''. Njegovo samoubistvo zaista jeste bilo King's Landing hehehe.

@

pre 7 godina

@Sawa
SPOJLER
Jeste kako da ne, izgubila svu decu, nema vojsku a u posetu joj krenula kraljica sa 70 000 Dotrakija (nepobediva vojska kako rece Robert Baratheon i njegov Savet), 8 000 bivsih robova, od malih nogu obucavanih da budu ratnici, ko zna koliko ostalih vojnika i najvaznije sa 3 zmaja koja sa nekoliko minuta sami poraze celu mornaricu onih robovlasnika. U prosloj epizodi se videlo poredjenje vojske koju ima Deneris i npr. vojske severa i Lanistera. Dva sveta. I kako je Sersei onda pobednica? Da ne pominjem da je uz Deneris i Tirion koji takodje ima neke nerasciscene racune sa Sersei.

Tora

pre 7 godina

@Ayatollah, mislim da je ipak sigurna da ta beba jeste Džon, previše liči na njega. :D

@lazar, niko od nas nije rekao da je to normalno, niti serija poručuje da jeste.

@kosarkas, to što je Lijana rekla se nikako ne može odnositi na Regara, Regar je u tom trenutku već bio mrtav, to i sam Ned kaže na početku ove scene. ;)

@iwan, ne, Starkovi su tamnokosi, kao što su to Džon, Arja, Ned, Lijana i Bendžen. Taliji su crvenokosi; Sansa i Rob zapravo liče na Ket. To je čitaocima bio jedan od indikatora da je zapravo Lijana Džonova majka, više puta se navodi da Arja i Džon liče, kao i da Arja liči na tetku Lijanu.

@

pre 7 godina

@Boki
A borba za vlast je inace kroz istoriju uvek bila opustajuca, mirna i puna zabavnih i pre svega nenasilnih dogadjaja? Alo druze, serija govori o borbi za vlast izmedju gomile sukobljenih strana, mora da bude nasilja, da je po mome bilo bi i vise, bitka u svakoj epizodi realno :)

NR

pre 7 godina

Koliko me Dzejmi nervirao na pocetku serije toliko ga sada gotivim. Oni bi mogli da snime i sta se desavalo pre svih desavanja. Kada je Ned Stark bio mlad itd. Imaju materijala za 50 godina verovatno. Ko ce da doceka April 2017..

N.

pre 7 godina

@@

Ne lupaj, Deneris je cerka Ludog kralja, Regar je sin Ludog kralja, Deneris i Regar su brat i sestra. Dzon je Regarov sin, tj Deneris je Dzonova tetka.

Lola

pre 7 godina

A zasto ocekujete hepi-end? Martin je rekao da ce kraj biti gorko-sladak (pominjao je zavrsetak Gospodara prstenova). To verovatno podrazumeva srecan zavrsetak u smislu: pobedice Bele hodace, rat ce prestati i na Gvozdenom tronu ce se naci neko koga smatramo zasluznim. Ali... zebem od toga sta je Martin smislio za to - ali. Ko god da bude na prestolu, taj presto ce platiti vise nego sto je spreman/spremna, u to sam sigurna. Deneris i Dzon zajedno na tronu - mozda, ali samo ako je brak cisto politicki, a oni oboje zaljubljeni u nekog treceg/cetvrtog koga se moraju odreci. Ili ce se zaista zaljubiti, a jedno od njih dvoje strada na kraju. Drugacije, to ne bi bio Martin. Mada, mozda se producenti serije odluce za cist hepi-end. Nadam se da nece.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Mislio sam da je Breaking Bad nenadmašiva serija, ali ove poslednje 2 epizode GoT-a su vrhunac vasione... ovo je bila najjača epizoda svih vremena, tačka. 

Nisam očekivao da nešto može da bude bolje od 9. epizode, i nakon samo 7 dana sam ponovo zgranut. 

Are you entertained? 
Alal im milokliz.
(Boston Celtics, 27. jun 2016 23:31)

Okej, pre svega, ne možeš porediti bb i got jer su dva različita žanra, jedina zajednička stvar im je brutalno Kvalitetna drama. A po mom mišljenju, Bb je Nenadmašiva serija, da se ne lažemo

Neprilagodjen

pre 7 godina

4Kosarkas...Mislila je na Roberta. Robert bi ubio Regarevo dete jer je Targarjen. Kada je Ned dosao kod Lijene, Regar je vec bio pokojni, ubio ga Robert na Trozubcu.

K-9 se javlja na raport

pre 7 godina

(kosarkas, 27. jun 2016 11:24)

Ako Robert sazna, znas sta ce uraditi, odnosno znas da ce da ubije svakog Targerijana na kog naidje, dakle jeste Regar otac skoro sigurno.

kaljkuljator

pre 7 godina

@kosarkas
Nešto nisi skapirao, ne misli da sakrije od Rhaegara nego od Roberta.
Robert je već ubio Rhaegara, Rhaegar je otac deteta (od njega nema šta ni da krije, pošto je praktično celu trudnoću proveo sa njom - veći deo rata niko nije znao gde se Rhaegar nalazi), a Robert se već jednom prećutno složio sa ubijanjem Rhaegarove dece koju je imao sa (njemu) nebitnom ribom - da je saznao da je Lyanna imala decu sa Rhaegarom, ubio bi i Jona, i Neda, i sebe...

djordje

pre 7 godina

Boja kose Targerijena nije uvek svetla, u knjigama se navodi da je bilo i onih sa crnom, crvenom,ljubicastom smedjom, sve zavisi sa kojim su se porodicama mesali.

@

pre 7 godina

@Shira
Ima to sve smisla, ne vidim sta je sporno?
Sersei je ostala kao najmocnija u glavnom gradu, prakticno se sama proglasila kraljicom, tj. proglasili je njeni najblizi saradnici, podanici. Stupa na tron kao Lanister (ne Baration) a Lanisteri su sa svim vladarskim porodicama u savezu (ona ne zna za prevrat na Severu niti za sastanak u Dornu), unistila je Tajrele (bar tako ona misli) i nema ko da je ospori kao kraljicu. Mozda bi i bilo prigovora na njen izbor da ne dolazi Deneris koja ce vec taj problem resiti na svoj nacin :)
Arja ima dovoljno vremena da za 2 epizode dodje, nisu to neka nepregledna prostranstva, isto tako i Dzejmi ima vremena da stigne, nije na kraj sveta otisao.
Varis je otisao da nadje saveznike u Vesterosu, uspeo je i sada se vratio da bude uz kraljicu kojoj sluzi. Nista cudno.

@

pre 7 godina

@Shira
I da dodam, Arja je naucila kako da menja lica, bila je obuci, ne mora da znaci kad ih napusti da automatski zaboravlja sve sto je naucila tamo :) oni su u sustini najbolje obucene ubice, ne zive svi u jednom hramu, cudno bi bilo da ih ima samo 2-3 koje smo do sada imali prilike da vidimo.

palop

pre 7 godina

@Zki
Nije nego sestra od strica. Njen otac i njegov otac bili su rodjena braca. Dakle, nije mu tetka.
(@, 28. jun 2016 02:23)

Dzonov otac je stariji brat od Deneris i Viserisa, Regar.

Postoji cak i sansa da Dzon polaze pravo na presto, a ne Deneris, jer ako je Regar ozenio Lijanu (Targerijani su tada mogli da imaju vise zena) znaci da je Dzon legitiman Targerijan i prestolonaslednik. Mozda je zbog toga Regar i postavio najjace iz kraljeve garde da cuvaju kulu gde se Lijana poradjala. Cak postoji i sansa da mu Dzon nije pravo ime, mozda je to samo ime koje mu je Ned dao po Dzonu Erinu da ne bi bio sumnjiv, ipak nismo culi sta mu je sve Lijana sapnula.

balans

pre 7 godina

Odlicna epizoda, i divna muzika. Ipak, moram da kazem da muskarci nisu toliko naivni i da treba da ih bude vise na bitnim polozajima. Nisu sve zene vestice, pa cak ni Sersi.

M

pre 7 godina

Sersej je izgubila sve, ubiće je Dzejmi prvom prilikom sigurno uništila je sve protiv čega se borio i sve zbog čega ju je voleo i poštovao.

@kosarkas događaj sa bebom je nakon pobede nad targerijanima i nakon što je Robert ubio Raegara i kada su vojske krenule u ubijanje i istrebljenje Targerijena, ukoliko bi Robert ili Tywin saznali da je Dzon targerian ubili bi ga odmah (dodatno što je muško dete i naslednik).
Ne bi bilo razloga da se sakriva Lianino i Arturovo dete, dejnovi nisu bili ugroženi nakon rata.

dominus

pre 7 godina

Izuzetno zanimljiva epizoda. Poslednja scena sa brodovima me podsetila na scenu iz filma "Troja" (samo tamo nije bilo zmajeva :)).
Sersi se osvetila svojim neprijateljima - zasad, ali sigurno neće imati lepu sudbinu.
Inače, od svih, najgore prođe septa Unela.

neko iz gomile

pre 7 godina

@ nisam gledao epizodu,ali imam neki osećaj da još neki likovi imaju skriveno poreklo.. 
Hauland Rid = nas "omiljeni" vrhovni vrabac.. 

ko je čitao knjige zna o čemu pričam
(kondor, 27. jun 2016 10:46)

Nisam citao knjigu, ali zar nije High sperow rekao da je bio sin vrhunskog obucara i da je napustio taj nacin zivota kad se probahatisao ( malo cudan izraz ali mislim da je ispravan) dok je Howland Reed iz stare plemicke porodice sa severa. Mislim da ti teorija nije tacna.

neko iz gomile

pre 7 godina

@ @Zki 
Nije nego sestra od strica. Njen otac i njegov otac bili su rodjena braca. Dakle, nije mu tetka.
(@, 28. jun 2016 02:23)

Nije tacno,Regar je sin "ludog kralja" kao i Deneris tako da je ona tetka Dzonu. E sad ako je Dzon sin Lijane i Regara sto mi svi mislimo da je tako jer smo videli preko Branovih vizija, kako ce se to dokazati u "realnom zivotu" to je pitanje svih pitanja. To ce biti zanimljivo videti u sledecoj sezoni. Kako ce Bran to dokazati celom Vesterosu. Inace ova sezona je odlicna skoro kao i prva. Arja se najzad vratila kuci a spisak joj je podugacak, kao sto je rekao Dzaken, bice tu dosta "lepih" ubistava kao i ovo Voldera Freja. Deneris i njena vojska predstavljaju pravu pretnju a da li ce se boriti sa severom ili ce u nekom momentu doci do nekakvog obrta ili kompromisa zbog "belih hodaca" videcemo. Mada ja nikad ne bih otpisao sever. Ko ce biti Azor Ahai?? Dzon? OK ali koja je onda uloga Berika Danderijana i druzine? On se vec vise puta vracao iz mrtvih a bez nekog do sad poznatog razloga. Vatreni mac ima on a ne Dzon. Mozda ce mac u nekoj kombinaciji na kraju ipak uzeti Dzon ali ce uloga "druzine bez barjaka" i pseta biti jedna od vaznijih u buducnosti. I na kraju "king in the north" i Lijana Mormont.....n e p r o c e n j i v o.
North remembers!!!
p.s. ko ce docekati april 2017,strasno.

mozes me zvati kako god hoces, jer ja nisam ime

pre 7 godina

Ja mislim da se Varis nije ni vracao za Mirin. A realno i zasto bi? Realnije je da je sacekao kalisi da dodje u Dornu i zajedno sa Tirelima i Martelima krenuo ka Kraljevoj luci.