Sreda, 10.02.2016.

16:53

"Ako ukinu priznanja, to bi bilo novo poniženje"

Izvor: B92

"Ako ukinu priznanja, to bi bilo novo poniženje" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

25 Komentari

Sortiraj po:

Saša

pre 8 godina

@ Ana
Gospođa koju apostrofirate je potpuno nepoznata srpskoj javnosti, čak i u stručnom krugu.Može biti da ona promoviše sebe po belom svetu i zarad lične koristi, ali to nema nikakve veze sa srpskom kulturom.
Inače, svi Vaši komentari su haotični,bez artikulisanog stava, negativnom energijom nabijeni... i, evidentno, vrlo nepismeni.

Ana

pre 8 godina

(perapk, 11. februar 2016 06:42)

Uzeli ste u obzir samo dvadeseti vek navodeci neke licnosti (npr. Berluskoni) kojih se za 100 godina vise niko nece ni secati, a zaboravili da je UMETNOST ZA VECNOST. Vi "obicni", kako vi kazete, biste mogli malo vise da cenite one koji pronose slavu Srbije, iako vi to ne pratite, u svetu. Tu je i gospodja Ivana Stefanovic, cija su dela izvodjena u svetu od strane mnogih orkestara drugih zemalja, i to je uspeh koji je daleko veci od bilo kog naseg sportskog uspeha, ali vi to ne razumete i ja vas zbog toga ne krivim. I jos nesto, nacionalna priznanja su zbog PRITISKA POLITICARA dobili i oni koji to ne zasluzuju, ali takvih je samo 5%. Ostali su uglavnom zasluzili. A odredjeni broj je zaista debelo zasluzio. Pozivam vas da se ponosite nasim umetnicima kao sto se verovatno ponosite nasim sportistima.

Mihajlo

pre 8 godina

Pravno neutemeljene i u mnogo čemu sporne te tzv. nacionalne penzije, uvek i iznova potresu poreske obveznike na teret kojih se isplaćuju - bez nihovoe saglasnosti !
Pravna definicija pojma penzija je vid štednje stečen dugogodišnjim radom a kroz redovne mesečne doprinose fondu PIO. Prema tome,penzije, pa ni te tzv. nacionalne,ne mogu biti ni predmet poklona, ni predmet "društvenog priznanja".
To bi "kreatori" nacionalnih penzija trebalo da imaju na umu - neorestano !
Atribut "nacionalan" explicitno upućuje na izuzuzetno potignuće značajno za naciju. Po pravilu ono je pojedinačno ( Tesla, Milanković,Andrić...); timski uspeh sportista, nužno, ne podrazumeva i uspeh svakog pojedinca u timu.
Ukratko, nacionalne penzije, u formi i po kriterijumima po kojima se dodeljuju treba, bezuslovno,ukinuti !

dexter

pre 8 godina

Ovo me vraća u vreme boračkih penzija. I tada je na pomen provere takvih penzija skakala gomila "boraca" da brani ono što im je njihova borba dala uz pomoć dva svedoka (za novac ili pečeno prase).
Nacionalne penzije u Srbiji - prilika da se na račun naroda ove izmučene zemlje uhlebi kasta podobnih i bezobraznih nadljudi, elite i "elite", sportista-penzionera sa 40 godina, pevača i pevaljki... Taman posla da ih ponizimo, mi, ostali, većina, koji živimo kao carevi!

Otimanje na svim nivoima

pre 8 godina

Dizi poreze, dizi akcize, da Beogradjani mogu da sede kod konja ili u Strahinjica Bana ! Kafici nisu jeftini !

perapk

pre 8 godina

@Ana
Englesku znamo po kraljici, fudbalu i kolonijalizmu.
Austriju po pincgaueru, Gavrilu Principu i Ferdinandu.
Švedsku po Nobelu i švedskim akcionim.
Nemačku po mercedesu i hitleru.
Rusiju po komunizmu, Sibiru i vodki.
Rumuniju po Čauseskuu i dačiji.
Italiju po ferariju, papi, Berluskoniju i opet fudbalu.
Svaka čast vama kulturno uzdignutim ali ima i nas običnih na ovom svetu.

Advokat svih Srba

pre 8 godina

(Ana, 10. februar 2016 20:31

Previse filzofiranja,previse!Ja cu reci na Srpskom jeziku.Ja kao drzavljanin Srbije i kao njen poreski obveznik,NECU da se od MOJIH para koje sam krvavo zaradio,izdvaja da se daje penzija notornom kockaru kao sto je Lepa Luki!NECU da od mojih krvavo stecenih para daje novac za coveka kome je najjveci kulturni domet bio reziranje "Sekula se ponovo zeni"!NECU da se moj novac daje ljudima koji u svoju kulturu propagirali samo u kafanama!Ova nagrada je dobra ideja,ali obesmisljena do kraja,jer je davana i sakom i kapom,kome je kako stignuta.U Makedoniji ova nagrada se godisnje daje samo JEDNOM jedinom coveku,kod nas koji imamo i po tri rijaliti programa i kome svaki drugi muzej ne radi,sasvim sigurno nismo rasadnik kulture!Uostalom penzija iznosi katastrofalnih 50.000 dinara,ali vazno da Lazar Risar,koji ima vise od 30 medalja u maratonu spava u Somboru u nekoj supi!Ali mi Srbi nebi smo bili u kanalu evo vec 30.godina,da ne dajemo sakom i kapom na nekakve banalne stvari,a eno oni radnici iz Nisa placu,koliko plata nisu primili,Beograd je ceo prljav i izbusen rupama.E sad to sto ste vi necim ostrasceni,to je vec vas problem,mozda je za vas kultura kafanski pevac,meni iskreno nije!

A SAD ADIO

pre 8 godina

“EVOPSKI PUT SRBIJE” ZA VLAST JE SAMO JEDNA MARKETINŠKA OBLANDA ZA ODBACIVNJE SVIH CIVILIZACIJSKIH VREDNOSTI RAZVIJENIH EVROPSKIH DRŽAVA - U PRAKSI! Bili su i ostali antievropski, anticivilizacijski, provincijski, autokratski, netolerantni, nekulturni… Predstavici turbo folk populistističkog rijelitija “farmi” i kakofonije, spoja istočno klerikalne i orijentalne despotije. Apapski “Bg H20” se završeno uklapa u to i u prostoru projektuje mentalne vrednosti za koje se ONI zalažu. Kvazi evropsko odelo puca po šavovima. Vlastoljubivi su, bahati i arogantni! A siromašna, uboga i neobrazovana masa ih zaslepljena ružičastim slikama i naslovnicama Informera slepo sledi, do ambisa. Prvo je "puklo" u medijskoj i kulturnoj sferi, sledili su lingvistički vazduplohovi, pa helikopteri sa nedužno stradalim, zavlačenje ruke u džepove penzionera i zaposlenih, robovski zakon o jeftinom radu, nova zaduživanjima, lažna obećanja, jedno za drugim da pogubiš pamćenje, državni udari,“Potemkinovo prokop selo”, banane i majmuni, lažne diplome i doktorati, i drugi fakti! Ima toga još do mile volje, jer nam KAO NIKAD U ISTORIJI TAKO DOBRO IDE, DA ĆEMO UMIRATI SREĆNI, SVE PEVAJUĆI ….. Valjda je posle ove, poslednje “kulturne” blamaže premijera, u liku nesrećnog tase /da li mislite da bi to smeo sam da smisli/ mnogo šta jasnije.Nadam se da jeste onim belim listićima, "nevernim intelektualnim tomama", ćutolozima, konvertitima, šićardžijama i raznim političkim analitičarima.

Gala

pre 8 godina

Kada pročitam ove negativne komentare na račun nacionalnih penzija, pomislim da je u najmanju ruku trebalo da se desi revolucija zbog slučaja Miladina Kovačevića, sećate se - dadosmo svojevremeno milion da bi mu se sudilo ovde...
...I umetnika ima, i biće ih, samo su poslednjih godina prekriveni muljem estrade, političkih trvenja i prostote. Nažalost, i mi zajedno sa njima...

Da,da,da...

pre 8 godina

@ Ana

Vaš cinizam je bezmeran ; nisu ni "higijeničar" ni "sve ostale srukture ovog sveta" krive za žalosno i bedno stanje u srpskoj kulturi. Za takav status su zaslužni umetnici kojih nema. Sviđalo se to Vama ili ne.

Bojan

pre 8 godina

Treba da ostanu nacionalne penzije za umetnike.Slažem se,da su neki dobili koji ne zaslužuju,ali njih je 3-4%.Ova država na svašta baca pare,pa se ne bunimo,ali kad je ovako nešto tu smo najglasniji.Da je Čkalja imao tu penziju ne bi umro u siromaštvu,a zadužio je ovaj narod.I danas ima sličnih sudbina,kao što je onaj sa glumcem Tadićem,kome je izgoreo stan od sveće,jer nije imao da plati struju,a nastradao mu je i član porodice.

dosta je bilo pera zdera rudar

pre 8 godina

ma to nema nigde ta nacionalna penzija samo kod nas..alo bre posten radnik ne moze da ode u penziju sa 40god radnog staza jer nema starosnu granicu a ovo mogu..dalje sportisti sa 40god imaju nacionalnu penziju sta su oni zasticeni medvedi jer ih neko bio po usima to da rade ..ne sami su izbrali put..evo primer vaterpolisti za dve god 50000 evra kesa plus 150000 din penzija nacionalna ...koliko posten radnik treba da radi da dozivi te pare...da ne nabrajam druge sportove...trece muzicari primaju pa to nema nigde...srami se srbijo zato i jesmo beda takva teska..smeju nam se u lice direktno taj sljam od ljudi...a ova gospodja suvisno je trositi rec za nju i njoj slicne...
objavite komentar jer dosta mi je vise nabudenih ljudi

Advokat svih Srba

pre 8 godina

(Ana, 10. februar 2016 18:48)

Gospodjo,dali znamo Srbiju po Nikoli Tesli ili Lepi Lukic.Dali znamo Srbiju po Mihajlu Pupinu ili Miroslavu Ilicu.Dali znamo Srbiju po Ivi Andricu ili po Predragu Tozovcu.Dali znamo Srbiju po Zanki Stokic ili Mikiju Jevremovicu.Dali znamo Srbiju po Branislavu Nusicu ili Fejatu Sejdicu.Dali znamo Srbiju po Milosu Crnjanskom ili Zorici Arsic Mandaric.Dali znamo Srbiju po Urosu Predicu ili po Bozidaru Stosicu.Dali znamo Srbiju po Danilu Kisu ili po Dragoslavu Lazicu?

P.S Upravo objavise da je mudri premijer naredio svojima da ne glasaju za ukidanje,i to je po meni ocekivano.Jer ovi apsolutno ni jednu dobru stvar nisu uradili a da je po volji naroda,ali apsolutno!

Winter is Comming

pre 8 godina

Ana, Srbiju znamo po Tesli, koji je umro bez naše penzije, ideja jeste dobra ali nacionalnu penziju dobijaju neki pevači narodne muzike koji nikad nisu plaćali ni porez, država bolje neka ulaže u škole pa da imamo opet nekog Teslu a ne u pevače koji kupuju vile. Kao i sve ostalo kos nas se svaka dobra ideja izokrene u nešto loše

Ana

pre 8 godina

(Advokat svih Srba, 10. februar 2016 20:18)


Ako ste sve vec tako lepo izredjali, onda sami zakljucite po cemu ce Srbija biti upamcena u dalekoj buducnosti. Da li ce se pamtiti oni prvi i da li ce se iko secati onih drugih. Zakljucite sami, moj komentar je suvisan. Sve ste samo rekli, iako nehoticno. Uvek me obraduje kad neko zastupanjem neke relativizujuce teze u stvari odbrani nesto sasvim susprotno.

Petar

pre 8 godina

A jel mozda usput gdja Stefanovic pomenula da i ona prima nacionalnu penziju? Nije? Nemoguce!
A jos bi bilo dobro da znamo i na racun cega.

Predrag

pre 8 godina

Fala Bogu da je se neko setio da ukine te sramne penzije, priznanja neka se dele u vidu odlikovanja plaketa ...u penzioni fond mora da se uplacuje da bi se dobila penzija. Dosta je bilo licemerja i pljacke ovog sirotog naroda

Ana

pre 8 godina

(BOLJEVAC1, 10. februar 2016 17:33)


Gospodine, da li Englesku znamo po Dikensu i Tarneru ili po nekom higijenicaru koji je tada tamo radio? Da li Austriju znamo po Mocartu i Klimtu ili po nekom higijenicaru koji je tada tamo radio? Da li Svedsku znamo po Bergmanu i Sibelijusu ili po nekom higijenicaru koji je tamo radio? Da li Nemacku znamo po Bahu, Tomasu Manu, Vagneru, Betovenu ili po nekom higijenicaru koji je tamo tada radio? Da li Rusiju znamo po Dostojevskom, Tolstoju, Prokofjevu, Stravinskom ili po nekom higijenicaru koji je tamo tada radio? Da li Rumuniju znamo po Mundjiuu ili po nekom higijenicaru koji tamo radi? Da li Italiju znamo po Mikelandjelu, Da Vinciju, Danteu ili po nekom higijenicaru koji je tamo tada radio? Da li... itd., itd. Uz duzno postovanje prema higijenicarima i svim ostalim strukama koje postoje na ovom svetu.

BOLJEVAC1

pre 8 godina

slazem se.nacionalna priznanja da .AILI u vidu povelje,zahvalnice ili zlatnika sa posvetom.novac NE.ni u kom slucaju.ja sam radio 32 godiune kao higijenicar i nekoliko puta pohvaljivan kao najbolji u firmi ai ja zelim pored moje zaradjene i zasluzene penzije i nacionalnu.u svojoj struci sam bio medju najboljima.a i svima ostalima koji su u svojim strukama bez obzira kako se zvale bili najbolji treba dati nacionalne penzije -ako se "umetnicima" nastavi placanje.

Winter is Comming

pre 8 godina

Ana, Srbiju znamo po Tesli, koji je umro bez naše penzije, ideja jeste dobra ali nacionalnu penziju dobijaju neki pevači narodne muzike koji nikad nisu plaćali ni porez, država bolje neka ulaže u škole pa da imamo opet nekog Teslu a ne u pevače koji kupuju vile. Kao i sve ostalo kos nas se svaka dobra ideja izokrene u nešto loše

BOLJEVAC1

pre 8 godina

slazem se.nacionalna priznanja da .AILI u vidu povelje,zahvalnice ili zlatnika sa posvetom.novac NE.ni u kom slucaju.ja sam radio 32 godiune kao higijenicar i nekoliko puta pohvaljivan kao najbolji u firmi ai ja zelim pored moje zaradjene i zasluzene penzije i nacionalnu.u svojoj struci sam bio medju najboljima.a i svima ostalima koji su u svojim strukama bez obzira kako se zvale bili najbolji treba dati nacionalne penzije -ako se "umetnicima" nastavi placanje.

Advokat svih Srba

pre 8 godina

(Ana, 10. februar 2016 18:48)

Gospodjo,dali znamo Srbiju po Nikoli Tesli ili Lepi Lukic.Dali znamo Srbiju po Mihajlu Pupinu ili Miroslavu Ilicu.Dali znamo Srbiju po Ivi Andricu ili po Predragu Tozovcu.Dali znamo Srbiju po Zanki Stokic ili Mikiju Jevremovicu.Dali znamo Srbiju po Branislavu Nusicu ili Fejatu Sejdicu.Dali znamo Srbiju po Milosu Crnjanskom ili Zorici Arsic Mandaric.Dali znamo Srbiju po Urosu Predicu ili po Bozidaru Stosicu.Dali znamo Srbiju po Danilu Kisu ili po Dragoslavu Lazicu?

P.S Upravo objavise da je mudri premijer naredio svojima da ne glasaju za ukidanje,i to je po meni ocekivano.Jer ovi apsolutno ni jednu dobru stvar nisu uradili a da je po volji naroda,ali apsolutno!

Predrag

pre 8 godina

Fala Bogu da je se neko setio da ukine te sramne penzije, priznanja neka se dele u vidu odlikovanja plaketa ...u penzioni fond mora da se uplacuje da bi se dobila penzija. Dosta je bilo licemerja i pljacke ovog sirotog naroda

Petar

pre 8 godina

A jel mozda usput gdja Stefanovic pomenula da i ona prima nacionalnu penziju? Nije? Nemoguce!
A jos bi bilo dobro da znamo i na racun cega.

dosta je bilo pera zdera rudar

pre 8 godina

ma to nema nigde ta nacionalna penzija samo kod nas..alo bre posten radnik ne moze da ode u penziju sa 40god radnog staza jer nema starosnu granicu a ovo mogu..dalje sportisti sa 40god imaju nacionalnu penziju sta su oni zasticeni medvedi jer ih neko bio po usima to da rade ..ne sami su izbrali put..evo primer vaterpolisti za dve god 50000 evra kesa plus 150000 din penzija nacionalna ...koliko posten radnik treba da radi da dozivi te pare...da ne nabrajam druge sportove...trece muzicari primaju pa to nema nigde...srami se srbijo zato i jesmo beda takva teska..smeju nam se u lice direktno taj sljam od ljudi...a ova gospodja suvisno je trositi rec za nju i njoj slicne...
objavite komentar jer dosta mi je vise nabudenih ljudi

Ana

pre 8 godina

(BOLJEVAC1, 10. februar 2016 17:33)


Gospodine, da li Englesku znamo po Dikensu i Tarneru ili po nekom higijenicaru koji je tada tamo radio? Da li Austriju znamo po Mocartu i Klimtu ili po nekom higijenicaru koji je tada tamo radio? Da li Svedsku znamo po Bergmanu i Sibelijusu ili po nekom higijenicaru koji je tamo radio? Da li Nemacku znamo po Bahu, Tomasu Manu, Vagneru, Betovenu ili po nekom higijenicaru koji je tamo tada radio? Da li Rusiju znamo po Dostojevskom, Tolstoju, Prokofjevu, Stravinskom ili po nekom higijenicaru koji je tamo tada radio? Da li Rumuniju znamo po Mundjiuu ili po nekom higijenicaru koji tamo radi? Da li Italiju znamo po Mikelandjelu, Da Vinciju, Danteu ili po nekom higijenicaru koji je tamo tada radio? Da li... itd., itd. Uz duzno postovanje prema higijenicarima i svim ostalim strukama koje postoje na ovom svetu.

Da,da,da...

pre 8 godina

@ Ana

Vaš cinizam je bezmeran ; nisu ni "higijeničar" ni "sve ostale srukture ovog sveta" krive za žalosno i bedno stanje u srpskoj kulturi. Za takav status su zaslužni umetnici kojih nema. Sviđalo se to Vama ili ne.

Bojan

pre 8 godina

Treba da ostanu nacionalne penzije za umetnike.Slažem se,da su neki dobili koji ne zaslužuju,ali njih je 3-4%.Ova država na svašta baca pare,pa se ne bunimo,ali kad je ovako nešto tu smo najglasniji.Da je Čkalja imao tu penziju ne bi umro u siromaštvu,a zadužio je ovaj narod.I danas ima sličnih sudbina,kao što je onaj sa glumcem Tadićem,kome je izgoreo stan od sveće,jer nije imao da plati struju,a nastradao mu je i član porodice.

Ana

pre 8 godina

(Advokat svih Srba, 10. februar 2016 20:18)


Ako ste sve vec tako lepo izredjali, onda sami zakljucite po cemu ce Srbija biti upamcena u dalekoj buducnosti. Da li ce se pamtiti oni prvi i da li ce se iko secati onih drugih. Zakljucite sami, moj komentar je suvisan. Sve ste samo rekli, iako nehoticno. Uvek me obraduje kad neko zastupanjem neke relativizujuce teze u stvari odbrani nesto sasvim susprotno.

Advokat svih Srba

pre 8 godina

(Ana, 10. februar 2016 20:31

Previse filzofiranja,previse!Ja cu reci na Srpskom jeziku.Ja kao drzavljanin Srbije i kao njen poreski obveznik,NECU da se od MOJIH para koje sam krvavo zaradio,izdvaja da se daje penzija notornom kockaru kao sto je Lepa Luki!NECU da od mojih krvavo stecenih para daje novac za coveka kome je najjveci kulturni domet bio reziranje "Sekula se ponovo zeni"!NECU da se moj novac daje ljudima koji u svoju kulturu propagirali samo u kafanama!Ova nagrada je dobra ideja,ali obesmisljena do kraja,jer je davana i sakom i kapom,kome je kako stignuta.U Makedoniji ova nagrada se godisnje daje samo JEDNOM jedinom coveku,kod nas koji imamo i po tri rijaliti programa i kome svaki drugi muzej ne radi,sasvim sigurno nismo rasadnik kulture!Uostalom penzija iznosi katastrofalnih 50.000 dinara,ali vazno da Lazar Risar,koji ima vise od 30 medalja u maratonu spava u Somboru u nekoj supi!Ali mi Srbi nebi smo bili u kanalu evo vec 30.godina,da ne dajemo sakom i kapom na nekakve banalne stvari,a eno oni radnici iz Nisa placu,koliko plata nisu primili,Beograd je ceo prljav i izbusen rupama.E sad to sto ste vi necim ostrasceni,to je vec vas problem,mozda je za vas kultura kafanski pevac,meni iskreno nije!

dexter

pre 8 godina

Ovo me vraća u vreme boračkih penzija. I tada je na pomen provere takvih penzija skakala gomila "boraca" da brani ono što im je njihova borba dala uz pomoć dva svedoka (za novac ili pečeno prase).
Nacionalne penzije u Srbiji - prilika da se na račun naroda ove izmučene zemlje uhlebi kasta podobnih i bezobraznih nadljudi, elite i "elite", sportista-penzionera sa 40 godina, pevača i pevaljki... Taman posla da ih ponizimo, mi, ostali, većina, koji živimo kao carevi!

Mihajlo

pre 8 godina

Pravno neutemeljene i u mnogo čemu sporne te tzv. nacionalne penzije, uvek i iznova potresu poreske obveznike na teret kojih se isplaćuju - bez nihovoe saglasnosti !
Pravna definicija pojma penzija je vid štednje stečen dugogodišnjim radom a kroz redovne mesečne doprinose fondu PIO. Prema tome,penzije, pa ni te tzv. nacionalne,ne mogu biti ni predmet poklona, ni predmet "društvenog priznanja".
To bi "kreatori" nacionalnih penzija trebalo da imaju na umu - neorestano !
Atribut "nacionalan" explicitno upućuje na izuzuzetno potignuće značajno za naciju. Po pravilu ono je pojedinačno ( Tesla, Milanković,Andrić...); timski uspeh sportista, nužno, ne podrazumeva i uspeh svakog pojedinca u timu.
Ukratko, nacionalne penzije, u formi i po kriterijumima po kojima se dodeljuju treba, bezuslovno,ukinuti !

perapk

pre 8 godina

@Ana
Englesku znamo po kraljici, fudbalu i kolonijalizmu.
Austriju po pincgaueru, Gavrilu Principu i Ferdinandu.
Švedsku po Nobelu i švedskim akcionim.
Nemačku po mercedesu i hitleru.
Rusiju po komunizmu, Sibiru i vodki.
Rumuniju po Čauseskuu i dačiji.
Italiju po ferariju, papi, Berluskoniju i opet fudbalu.
Svaka čast vama kulturno uzdignutim ali ima i nas običnih na ovom svetu.

Gala

pre 8 godina

Kada pročitam ove negativne komentare na račun nacionalnih penzija, pomislim da je u najmanju ruku trebalo da se desi revolucija zbog slučaja Miladina Kovačevića, sećate se - dadosmo svojevremeno milion da bi mu se sudilo ovde...
...I umetnika ima, i biće ih, samo su poslednjih godina prekriveni muljem estrade, političkih trvenja i prostote. Nažalost, i mi zajedno sa njima...

Ana

pre 8 godina

(perapk, 11. februar 2016 06:42)

Uzeli ste u obzir samo dvadeseti vek navodeci neke licnosti (npr. Berluskoni) kojih se za 100 godina vise niko nece ni secati, a zaboravili da je UMETNOST ZA VECNOST. Vi "obicni", kako vi kazete, biste mogli malo vise da cenite one koji pronose slavu Srbije, iako vi to ne pratite, u svetu. Tu je i gospodja Ivana Stefanovic, cija su dela izvodjena u svetu od strane mnogih orkestara drugih zemalja, i to je uspeh koji je daleko veci od bilo kog naseg sportskog uspeha, ali vi to ne razumete i ja vas zbog toga ne krivim. I jos nesto, nacionalna priznanja su zbog PRITISKA POLITICARA dobili i oni koji to ne zasluzuju, ali takvih je samo 5%. Ostali su uglavnom zasluzili. A odredjeni broj je zaista debelo zasluzio. Pozivam vas da se ponosite nasim umetnicima kao sto se verovatno ponosite nasim sportistima.

Saša

pre 8 godina

@ Ana
Gospođa koju apostrofirate je potpuno nepoznata srpskoj javnosti, čak i u stručnom krugu.Može biti da ona promoviše sebe po belom svetu i zarad lične koristi, ali to nema nikakve veze sa srpskom kulturom.
Inače, svi Vaši komentari su haotični,bez artikulisanog stava, negativnom energijom nabijeni... i, evidentno, vrlo nepismeni.

A SAD ADIO

pre 8 godina

“EVOPSKI PUT SRBIJE” ZA VLAST JE SAMO JEDNA MARKETINŠKA OBLANDA ZA ODBACIVNJE SVIH CIVILIZACIJSKIH VREDNOSTI RAZVIJENIH EVROPSKIH DRŽAVA - U PRAKSI! Bili su i ostali antievropski, anticivilizacijski, provincijski, autokratski, netolerantni, nekulturni… Predstavici turbo folk populistističkog rijelitija “farmi” i kakofonije, spoja istočno klerikalne i orijentalne despotije. Apapski “Bg H20” se završeno uklapa u to i u prostoru projektuje mentalne vrednosti za koje se ONI zalažu. Kvazi evropsko odelo puca po šavovima. Vlastoljubivi su, bahati i arogantni! A siromašna, uboga i neobrazovana masa ih zaslepljena ružičastim slikama i naslovnicama Informera slepo sledi, do ambisa. Prvo je "puklo" u medijskoj i kulturnoj sferi, sledili su lingvistički vazduplohovi, pa helikopteri sa nedužno stradalim, zavlačenje ruke u džepove penzionera i zaposlenih, robovski zakon o jeftinom radu, nova zaduživanjima, lažna obećanja, jedno za drugim da pogubiš pamćenje, državni udari,“Potemkinovo prokop selo”, banane i majmuni, lažne diplome i doktorati, i drugi fakti! Ima toga još do mile volje, jer nam KAO NIKAD U ISTORIJI TAKO DOBRO IDE, DA ĆEMO UMIRATI SREĆNI, SVE PEVAJUĆI ….. Valjda je posle ove, poslednje “kulturne” blamaže premijera, u liku nesrećnog tase /da li mislite da bi to smeo sam da smisli/ mnogo šta jasnije.Nadam se da jeste onim belim listićima, "nevernim intelektualnim tomama", ćutolozima, konvertitima, šićardžijama i raznim političkim analitičarima.

Otimanje na svim nivoima

pre 8 godina

Dizi poreze, dizi akcize, da Beogradjani mogu da sede kod konja ili u Strahinjica Bana ! Kafici nisu jeftini !

Ana

pre 8 godina

(BOLJEVAC1, 10. februar 2016 17:33)


Gospodine, da li Englesku znamo po Dikensu i Tarneru ili po nekom higijenicaru koji je tada tamo radio? Da li Austriju znamo po Mocartu i Klimtu ili po nekom higijenicaru koji je tada tamo radio? Da li Svedsku znamo po Bergmanu i Sibelijusu ili po nekom higijenicaru koji je tamo radio? Da li Nemacku znamo po Bahu, Tomasu Manu, Vagneru, Betovenu ili po nekom higijenicaru koji je tamo tada radio? Da li Rusiju znamo po Dostojevskom, Tolstoju, Prokofjevu, Stravinskom ili po nekom higijenicaru koji je tamo tada radio? Da li Rumuniju znamo po Mundjiuu ili po nekom higijenicaru koji tamo radi? Da li Italiju znamo po Mikelandjelu, Da Vinciju, Danteu ili po nekom higijenicaru koji je tamo tada radio? Da li... itd., itd. Uz duzno postovanje prema higijenicarima i svim ostalim strukama koje postoje na ovom svetu.

BOLJEVAC1

pre 8 godina

slazem se.nacionalna priznanja da .AILI u vidu povelje,zahvalnice ili zlatnika sa posvetom.novac NE.ni u kom slucaju.ja sam radio 32 godiune kao higijenicar i nekoliko puta pohvaljivan kao najbolji u firmi ai ja zelim pored moje zaradjene i zasluzene penzije i nacionalnu.u svojoj struci sam bio medju najboljima.a i svima ostalima koji su u svojim strukama bez obzira kako se zvale bili najbolji treba dati nacionalne penzije -ako se "umetnicima" nastavi placanje.

dosta je bilo pera zdera rudar

pre 8 godina

ma to nema nigde ta nacionalna penzija samo kod nas..alo bre posten radnik ne moze da ode u penziju sa 40god radnog staza jer nema starosnu granicu a ovo mogu..dalje sportisti sa 40god imaju nacionalnu penziju sta su oni zasticeni medvedi jer ih neko bio po usima to da rade ..ne sami su izbrali put..evo primer vaterpolisti za dve god 50000 evra kesa plus 150000 din penzija nacionalna ...koliko posten radnik treba da radi da dozivi te pare...da ne nabrajam druge sportove...trece muzicari primaju pa to nema nigde...srami se srbijo zato i jesmo beda takva teska..smeju nam se u lice direktno taj sljam od ljudi...a ova gospodja suvisno je trositi rec za nju i njoj slicne...
objavite komentar jer dosta mi je vise nabudenih ljudi

Ana

pre 8 godina

(Advokat svih Srba, 10. februar 2016 20:18)


Ako ste sve vec tako lepo izredjali, onda sami zakljucite po cemu ce Srbija biti upamcena u dalekoj buducnosti. Da li ce se pamtiti oni prvi i da li ce se iko secati onih drugih. Zakljucite sami, moj komentar je suvisan. Sve ste samo rekli, iako nehoticno. Uvek me obraduje kad neko zastupanjem neke relativizujuce teze u stvari odbrani nesto sasvim susprotno.

Bojan

pre 8 godina

Treba da ostanu nacionalne penzije za umetnike.Slažem se,da su neki dobili koji ne zaslužuju,ali njih je 3-4%.Ova država na svašta baca pare,pa se ne bunimo,ali kad je ovako nešto tu smo najglasniji.Da je Čkalja imao tu penziju ne bi umro u siromaštvu,a zadužio je ovaj narod.I danas ima sličnih sudbina,kao što je onaj sa glumcem Tadićem,kome je izgoreo stan od sveće,jer nije imao da plati struju,a nastradao mu je i član porodice.

Predrag

pre 8 godina

Fala Bogu da je se neko setio da ukine te sramne penzije, priznanja neka se dele u vidu odlikovanja plaketa ...u penzioni fond mora da se uplacuje da bi se dobila penzija. Dosta je bilo licemerja i pljacke ovog sirotog naroda

Da,da,da...

pre 8 godina

@ Ana

Vaš cinizam je bezmeran ; nisu ni "higijeničar" ni "sve ostale srukture ovog sveta" krive za žalosno i bedno stanje u srpskoj kulturi. Za takav status su zaslužni umetnici kojih nema. Sviđalo se to Vama ili ne.

Advokat svih Srba

pre 8 godina

(Ana, 10. februar 2016 18:48)

Gospodjo,dali znamo Srbiju po Nikoli Tesli ili Lepi Lukic.Dali znamo Srbiju po Mihajlu Pupinu ili Miroslavu Ilicu.Dali znamo Srbiju po Ivi Andricu ili po Predragu Tozovcu.Dali znamo Srbiju po Zanki Stokic ili Mikiju Jevremovicu.Dali znamo Srbiju po Branislavu Nusicu ili Fejatu Sejdicu.Dali znamo Srbiju po Milosu Crnjanskom ili Zorici Arsic Mandaric.Dali znamo Srbiju po Urosu Predicu ili po Bozidaru Stosicu.Dali znamo Srbiju po Danilu Kisu ili po Dragoslavu Lazicu?

P.S Upravo objavise da je mudri premijer naredio svojima da ne glasaju za ukidanje,i to je po meni ocekivano.Jer ovi apsolutno ni jednu dobru stvar nisu uradili a da je po volji naroda,ali apsolutno!

Petar

pre 8 godina

A jel mozda usput gdja Stefanovic pomenula da i ona prima nacionalnu penziju? Nije? Nemoguce!
A jos bi bilo dobro da znamo i na racun cega.

Winter is Comming

pre 8 godina

Ana, Srbiju znamo po Tesli, koji je umro bez naše penzije, ideja jeste dobra ali nacionalnu penziju dobijaju neki pevači narodne muzike koji nikad nisu plaćali ni porez, država bolje neka ulaže u škole pa da imamo opet nekog Teslu a ne u pevače koji kupuju vile. Kao i sve ostalo kos nas se svaka dobra ideja izokrene u nešto loše

Gala

pre 8 godina

Kada pročitam ove negativne komentare na račun nacionalnih penzija, pomislim da je u najmanju ruku trebalo da se desi revolucija zbog slučaja Miladina Kovačevića, sećate se - dadosmo svojevremeno milion da bi mu se sudilo ovde...
...I umetnika ima, i biće ih, samo su poslednjih godina prekriveni muljem estrade, političkih trvenja i prostote. Nažalost, i mi zajedno sa njima...

Ana

pre 8 godina

(perapk, 11. februar 2016 06:42)

Uzeli ste u obzir samo dvadeseti vek navodeci neke licnosti (npr. Berluskoni) kojih se za 100 godina vise niko nece ni secati, a zaboravili da je UMETNOST ZA VECNOST. Vi "obicni", kako vi kazete, biste mogli malo vise da cenite one koji pronose slavu Srbije, iako vi to ne pratite, u svetu. Tu je i gospodja Ivana Stefanovic, cija su dela izvodjena u svetu od strane mnogih orkestara drugih zemalja, i to je uspeh koji je daleko veci od bilo kog naseg sportskog uspeha, ali vi to ne razumete i ja vas zbog toga ne krivim. I jos nesto, nacionalna priznanja su zbog PRITISKA POLITICARA dobili i oni koji to ne zasluzuju, ali takvih je samo 5%. Ostali su uglavnom zasluzili. A odredjeni broj je zaista debelo zasluzio. Pozivam vas da se ponosite nasim umetnicima kao sto se verovatno ponosite nasim sportistima.

Saša

pre 8 godina

@ Ana
Gospođa koju apostrofirate je potpuno nepoznata srpskoj javnosti, čak i u stručnom krugu.Može biti da ona promoviše sebe po belom svetu i zarad lične koristi, ali to nema nikakve veze sa srpskom kulturom.
Inače, svi Vaši komentari su haotični,bez artikulisanog stava, negativnom energijom nabijeni... i, evidentno, vrlo nepismeni.

perapk

pre 8 godina

@Ana
Englesku znamo po kraljici, fudbalu i kolonijalizmu.
Austriju po pincgaueru, Gavrilu Principu i Ferdinandu.
Švedsku po Nobelu i švedskim akcionim.
Nemačku po mercedesu i hitleru.
Rusiju po komunizmu, Sibiru i vodki.
Rumuniju po Čauseskuu i dačiji.
Italiju po ferariju, papi, Berluskoniju i opet fudbalu.
Svaka čast vama kulturno uzdignutim ali ima i nas običnih na ovom svetu.

Otimanje na svim nivoima

pre 8 godina

Dizi poreze, dizi akcize, da Beogradjani mogu da sede kod konja ili u Strahinjica Bana ! Kafici nisu jeftini !

A SAD ADIO

pre 8 godina

“EVOPSKI PUT SRBIJE” ZA VLAST JE SAMO JEDNA MARKETINŠKA OBLANDA ZA ODBACIVNJE SVIH CIVILIZACIJSKIH VREDNOSTI RAZVIJENIH EVROPSKIH DRŽAVA - U PRAKSI! Bili su i ostali antievropski, anticivilizacijski, provincijski, autokratski, netolerantni, nekulturni… Predstavici turbo folk populistističkog rijelitija “farmi” i kakofonije, spoja istočno klerikalne i orijentalne despotije. Apapski “Bg H20” se završeno uklapa u to i u prostoru projektuje mentalne vrednosti za koje se ONI zalažu. Kvazi evropsko odelo puca po šavovima. Vlastoljubivi su, bahati i arogantni! A siromašna, uboga i neobrazovana masa ih zaslepljena ružičastim slikama i naslovnicama Informera slepo sledi, do ambisa. Prvo je "puklo" u medijskoj i kulturnoj sferi, sledili su lingvistički vazduplohovi, pa helikopteri sa nedužno stradalim, zavlačenje ruke u džepove penzionera i zaposlenih, robovski zakon o jeftinom radu, nova zaduživanjima, lažna obećanja, jedno za drugim da pogubiš pamćenje, državni udari,“Potemkinovo prokop selo”, banane i majmuni, lažne diplome i doktorati, i drugi fakti! Ima toga još do mile volje, jer nam KAO NIKAD U ISTORIJI TAKO DOBRO IDE, DA ĆEMO UMIRATI SREĆNI, SVE PEVAJUĆI ….. Valjda je posle ove, poslednje “kulturne” blamaže premijera, u liku nesrećnog tase /da li mislite da bi to smeo sam da smisli/ mnogo šta jasnije.Nadam se da jeste onim belim listićima, "nevernim intelektualnim tomama", ćutolozima, konvertitima, šićardžijama i raznim političkim analitičarima.

Advokat svih Srba

pre 8 godina

(Ana, 10. februar 2016 20:31

Previse filzofiranja,previse!Ja cu reci na Srpskom jeziku.Ja kao drzavljanin Srbije i kao njen poreski obveznik,NECU da se od MOJIH para koje sam krvavo zaradio,izdvaja da se daje penzija notornom kockaru kao sto je Lepa Luki!NECU da od mojih krvavo stecenih para daje novac za coveka kome je najjveci kulturni domet bio reziranje "Sekula se ponovo zeni"!NECU da se moj novac daje ljudima koji u svoju kulturu propagirali samo u kafanama!Ova nagrada je dobra ideja,ali obesmisljena do kraja,jer je davana i sakom i kapom,kome je kako stignuta.U Makedoniji ova nagrada se godisnje daje samo JEDNOM jedinom coveku,kod nas koji imamo i po tri rijaliti programa i kome svaki drugi muzej ne radi,sasvim sigurno nismo rasadnik kulture!Uostalom penzija iznosi katastrofalnih 50.000 dinara,ali vazno da Lazar Risar,koji ima vise od 30 medalja u maratonu spava u Somboru u nekoj supi!Ali mi Srbi nebi smo bili u kanalu evo vec 30.godina,da ne dajemo sakom i kapom na nekakve banalne stvari,a eno oni radnici iz Nisa placu,koliko plata nisu primili,Beograd je ceo prljav i izbusen rupama.E sad to sto ste vi necim ostrasceni,to je vec vas problem,mozda je za vas kultura kafanski pevac,meni iskreno nije!

dexter

pre 8 godina

Ovo me vraća u vreme boračkih penzija. I tada je na pomen provere takvih penzija skakala gomila "boraca" da brani ono što im je njihova borba dala uz pomoć dva svedoka (za novac ili pečeno prase).
Nacionalne penzije u Srbiji - prilika da se na račun naroda ove izmučene zemlje uhlebi kasta podobnih i bezobraznih nadljudi, elite i "elite", sportista-penzionera sa 40 godina, pevača i pevaljki... Taman posla da ih ponizimo, mi, ostali, većina, koji živimo kao carevi!

Mihajlo

pre 8 godina

Pravno neutemeljene i u mnogo čemu sporne te tzv. nacionalne penzije, uvek i iznova potresu poreske obveznike na teret kojih se isplaćuju - bez nihovoe saglasnosti !
Pravna definicija pojma penzija je vid štednje stečen dugogodišnjim radom a kroz redovne mesečne doprinose fondu PIO. Prema tome,penzije, pa ni te tzv. nacionalne,ne mogu biti ni predmet poklona, ni predmet "društvenog priznanja".
To bi "kreatori" nacionalnih penzija trebalo da imaju na umu - neorestano !
Atribut "nacionalan" explicitno upućuje na izuzuzetno potignuće značajno za naciju. Po pravilu ono je pojedinačno ( Tesla, Milanković,Andrić...); timski uspeh sportista, nužno, ne podrazumeva i uspeh svakog pojedinca u timu.
Ukratko, nacionalne penzije, u formi i po kriterijumima po kojima se dodeljuju treba, bezuslovno,ukinuti !